Hur mycket kostar Lomio?

Justera reglagen för att se hur beloppet, löptiden och räntenivån påverkar din månadskostnad.

10 000 kr
3 mån
39 % Kan inte justeras
Resultat
 • Räntekostnad 0,00 kr
 • Avgifter 440,00 kr
 • Belopp att betala tillbaka 0,00 kr
 • Månadskostnad 0,00 kr
Efter ränteavdrag kostar lånet totalt 0,00 kr efter ett ränteavdrag på 0,00 kr. Över 0 månader innebär det en totalkostnad på 0,00 kr per månad.
Räkneexemplet ovan är en uppskattning av kreditkostnaden hos Lomio och ska inte ses som ett erbjudande. Det är alltid villkoren som framgår på långivarens hemsida som gäller.

Hur bra är Lomio jämfört med konkurrenterna?

Kostnad
Lika bra Lomio erbjuder en ränta på 39,00 %. Ett lån på 10 000 kr i 2 månader kostar som minst 959 kr
Kundomdömen
Bra Detta betyg baseras på 1 omdömen från låntagare hos Lomio. Det genomsnittliga betyget är 3,00 av 5.
Kundtjänst
Bra Detta baseras på kundtjänstens öppettider. Lomio har öppet 5 dagar i veckan.
Sammanvägt betyg
Bra Detta är en sammanvägning av samtliga ovanstående betyg.

Avgifter

Uppläggningsavgift
395 kr Kostnad för att teckna ett nytt lån.
Förlängningsavgift
0 kr Kostnad för att förlänga återbetalningstiden på ett befintligt lån.
Aviavgift
45 kr Administrativ avgift för upprättande och utskick av betalningsavi.
Påminnelseavgift
60 kr Avgift som debiteras om långivaren skickar en betalningspåminnelse.
Förseningsavgift
0 kr Tilläggsavgift som kan debiteras för upprättande av en avbetalningsplan.
Dröjsmålsränta
39,00 % Ränta som debiteras vid dröjsmål med betalning.

Fördelar

 • Möjlighet att låna upp till 50 000 kr utan uc
 • Enkel återbetalning via konto på hemsidan
 • Låna pengar utan säkerhet till vad som helst

Nackdelar

 • Lomio erbjuder högkostnadskrediter, vilket innebär en relativt hög ränta

Om Lomio

Lomio är en långivare som erbjuder snabblån i form av högkostnadskrediter. Finans 24/7 är företaget som står bakom Lomio, vilket är samma grundare som också ligger bakom Profilkredit.se. De har etablerat sig som en aktör som främst riktar sig till de som behöver snabba och enkla lösningar för sina ekonomiska behov.

Eftersom Lomio erbjuder snabba lån på mindre summor pengar är det framförallt en långivare som passar dig som behöver pengar snabbt till att exempelvis reparera något i hemmet, åka på en resa eller köpa hobbyutrustning.

Lånevillkor

Lomio erbjuder lån mellan 10 000 och 50 000 kr med en återbetalningstid på upp till 24 månader. De använder Dun & Bradstreet (tidigare Bisnode) istället för UC för kreditupplysningar, vilket innebär att du kan använda dig av Lomio för att ta ett lån utan uc. Du kan enkelt betala tillbaka ditt lån direkt via ditt konto på Lomio och övervaka dina transaktioner via ditt personliga konto.

De erbjuder även en räntefri månad om du skulle behöva lite andrum en specifik månad. Tänk dock på att det då tillkommer en avgift på 100 kr, och att du fortfarande måste betala för den månaden i slutet av lånets löptid.

Vilken ränta får man?

Den nominella årsräntan hos Lomio ligger på 39%, vilket innebär att de ligger i linje med andra långivare som erbjuder snabblån och högkostnadskrediter. Utöver räntan tillkommer en uppläggningsavgift på 395 kr och en administrativ avgift på 45 kronor per månad.

Andra avgifter som kan vara värda att känna till är att det kostar 100 kr om du vill byta avbetalningsplan, och ifall du skulle vara sen med en betalning får du en påminnelseavgift på 60 kr och måste betala dröjsmålsränta på 39% på utestående betalning.

För att ansöka om ett lån hos Lomio måste du uppfylla följande krav:

 • Ålder mellan 21 och 67 år
 • Svenskt personnummer och folkbokföringsadress
 • Aktiv e-postadress och svenskt mobiltelefonnummer
 • Regelbunden inkomst
 • Bankkonto hos svensk bank
 • Tillgång till BankID

Kraven på inkomst är inte särskilt höga, vilket innebär att ofta går att ansöka om lån hos Lomio även om du får dina pengar från sjukförsäkring, föräldrapenning eller pension. 

Om du har en betalningsanmärkning måste den vara minst 12 månader gammal. Ifall det har gått 12 månader ser Lomio det som ett gott tecken på att du är på väg mot en mer stabil ekonomi. Det går dock inte att ansöka om lån hos Lomio om du har en aktiv skuld hos Kronofogden.

Hur du ansöker

I och med att Lomio erbjuder snabblån ska det givetvis vara snabbt och enkelt att ansöka om lån, och så är även fallet. Efter att du kommit till deras hemsida presenteras du av ett låneformulär som du direkt kan börja fylla i.

Du kan alltid avbryta din ansökan och komma tillbaka senare om du måste fundera lite innan du fortsätter. När du väl har skapat ditt konto behöver du inte göra det igen om du vill ansöka om ett till lån i framtiden.

Steg-för-steg hur du lånar hos Lomio

Steg 1 - Registrera dig hos Loomio

Skapa ett konto på Lomio och se till att ange korrekt e-postadress och telefonnummer för framtida kommunikation. Här anger du även dina personuppgifter, information om din inkomst och så vidare. Din inkomst behöver inte komma från en fast anställning.

Steg 2 - Välj lånesumma

Du kan låna 10 000 – 50 000 kr hos Lomio. Välj den summa du behöver låna och gå vidare.

Steg 3 - Skriv under med BankID

Alla avtal måste undertecknas elektroniskt med BankID för att säkerställa din identitet och förhindra obehöriga lån i ditt namn.

Steg 4 - Godkänn lånet

Efter att ha ansökt om lånet måste du själv logga in på ditt konto och godkänna lånet. Lånet träder i kraft först efter ditt samtycke, och pengarna överförs direkt till det konto du angett.

Steg 5 - Få pengarna direkt

Efter godkännande överförs lånet till det angivna kontonumret, och du kan använda pengarna till vad du vill. Lomio skickar påminnelser när det är dags att betala tillbaka lånet.

Hur snabbt betalar Lomio ut sina lån?

När du blir godkänd för ett lån behandlar Lomio din ansökan snabbt, och pengarna överförs direkt till det angivna kontonumret. Ifall du har akut behov av pengar erbjuder Lomio utbetalningar samma dag som ansökan görs. Lomio erbjuder även direkta utbetalningar på helger, så om det uppkommer en situation som måste lösas omgående under helgen, exempelvis om frysen plötsligt lägger av, kan det lösas via ett lån hos Lomio.

Service & Säkerhet

Kontakt med Lomio sker främst via e-post, och de erbjuder även telefonkontakt på numret 010 551 75 15. De har öppet mellan 9-17 på vardagar. Lomio är licensierade av Finansinspektionen, vilket innebär att du som låntagare kan känna dig trygg med att vara kund hos Lomio. 

Finns det någon nackdel med att använda Lomio?

En nackdel med Lomio är att de främst erbjuder högkostnadskrediter, vilket innebär att räntan är hög och att det därmed kan bli svårt att betala tillbaka lånet, om du exempelvis inte har en tillräckligt god inkomst. Se till att du ser över din ekonomi så att det finns gott om utrymme att betala tillbaka lånet. Att hamna hos Kronofogden och få en betalningsanmärkning är nämligen förödande för din kreditvärdighet och skadar möjligheten att få lån och skriva på hyresavtal i framtiden.

Sammanfattning

Lomio är en snabb och enkel långivare som erbjuder högkostnadskrediter med möjlighet att låna mellan 10 000 och 50 000 kr under 24 månader. Du kan låna pengar utan uc i och med att Lomio gör sina kreditupplysningar via Dun & Bradstreet. Ansökningsprocessen är enkel och allt sköts via ditt konto på deras plattform. Dock bör du som låntagare vara medveten om att räntan är högre på snabblån och högkostnadskrediter än vad den är på exempelvis ett traditionellt banklån.

Öppettider Stängt

 • Måndag 09:00 - 17:00
 • Tisdag 09:00 - 17:00
 • Onsdag 09:00 - 17:00
 • Torsdag 09:00 - 17:00
 • Fredag 09:00 - 17:00
 • Lördag -
 • Söndag -

Företagsuppgifter

 • Företagsnamn Finans 24/7 Sverige AB
 • Org.nummer 5590915194
 • Adress Adelgatan 21
 • Postort 211 22 Malmö
 • Telefon 010 551 75 15
 • E-post kontakt@profilkredit.se

Vad tycker våra kunder om Lomio?

 • petri

  Dåligt att man bara får låna 5tkr första gången, blir bara en onödig UC..

  2019-04-06

Skriv ett omdöme

Andra varumärken från Finans 24/7 Sverige AB

Simon Klaesson
Simon Klaesson

- Innehållsansvarig

Simon har ett stort intresse för finans och ekonomi och har sedan 2020 varit innehållsansvarig på Lånen.se. Simon har sedan tidigare en högskoleexamen som webbredaktör och ser i dagsläget till att innehåll och data på Lånen.se är korrekt och alltid uppdaterad.