Lånen.se

38an

38an

(2,5)

Vi samarbetar inte med 38an och kan därför inte rekommendera dem. Vill du ha hjälp att hitta ett lån?


Till Låneguiden
Belopp: 1 000 – 4 000 kr
Ränta: 38,40 %
Löptid: 1 mån
Ålderskrav: 18 – 70 år
Utan UC: Ja, använder Creditsafe
Ansök med BankID: Ja
Betalningsanmärkningar: Accepteras inte
Inkomstkrav: 8 000 kr/mån
Låneskydd kan tecknas: Nej
Direktutbetalning: Nej
Utbetalningstid: 1 – 2 bankdagar
Detta är en högkostnadskredit. Genom att inte betala hela lånebeloppet riskerar du en betalningsanmärkning. Innan du ansöker om en högkostnadskredit bör du kontakta skuldrådgivaren i din kommun för att få ekonomisk rådgivning.

Villkoren kontrollerades automatiskt 2020-01-22. All insamlad data valideras regelbundet av  Viktor Svensson Viktor Svensson och  Kajsa Amnehagen Kajsa Amnehagen.

Hur mycket kostar 38an?

Justera reglagen för att se hur beloppet, löptiden och räntenivån påverkar din månadskostnad.


Resultat

Räntekostnad
Ränteavdrag
Avgifter
Belopp att betala tillbaka
Effektiv ränta
Månadskostnad
Före ränteavdrag

Räkneexemplet ovan är en uppskattning av kreditkostnaden hos 38an och ska inte ses som ett erbjudande. Det är alltid villkoren som framgår på långivarens hemsida som gäller.

Hur bra är 38an jämfört med konkurrenterna?Kostnad 38an kan som lägst erbjuda en ränta på 38,40 %. Ett lån på 10 000 kr i 2 mån kostar som minst 783 kr.
Tydliga avgifter Uppläggningsavgiften är 32 % högre än genomsnittet. Däremot avviker inte aviavgiften eller förseningsavgiften från det normala. 38an använder sig därmed i viss mån av otydliga avgifter.
Beviljandegrad Vi har inget samarbete med 38an. Av det skälet känner vi inte till hur många av våra användare som får sin låneansökan beviljad.
Kundservice Kundservice hos 38an har öppet i genomsnitt 8 timmar per dag på vardagar. Kundservice har inte öppet på helger.
Kundomdömen Detta betyg baseras på 1 omdöme från låntagare hos 38an.
Helhetsintryck Vi har inget samarbete med 38an och kan därför inte ge något betyg på helhetsintrycket.
Slutbetyg Detta är en sammanvägning av samtliga ovanstående betyg.

AvgifterUppläggningsavgift 300 krKostnad för att teckna ett nytt lån.
Förlängningsavgift 390 krKostnad för att förlänga återbetalningstiden på ett befintligt lån.
Aviavgift 0 kr/månAdministrativ avgift för upprättande och utskick av betalningsavi.
Påminnelseavgift 60 krAvgift som debiteras om långivaren skickar en betalningspåminnelse.
Förseningsavgift 0 krTilläggsavgift som kan debiteras för upprättande av en avbetalningsplan.
Dröjsmålsränta 39 % (3,3 % per månad)Ränta som debiteras vid dröjsmål med betalning.

Fördelar

 • Du kan beviljas lån trots betalningsanmärkningar
 • Enkel ansökningsprocess

Nackdelar

 • Hög ränta
 • Du måste ha någon av de banker som finns listade på hemsidan

Om 38an

38an startade 2009 och har sedan dess förmedlat över 65 000 lån till 21 000 kunder. 38an ägs av Canoxa Capital AB. Företaget erbjuder korta lån som också kan kallas för mikrolån. 38ans vision är att erbjuda krediter på ett snabbt och tryggt sätt till privatpersoner som har behov av att låna pengar.

Lånevillkor

Hos 38an kan du ansöka om ett mindre lån, en så kallad högkostnadskredit, mellan 1 000 och 4 000 kronor. Återbetalningstiden är 38 dagar som du också har möjlighet att förlänga med 30 dagar om du inte har möjlighet att återbetala lånet. Du kan bara förlänga lånet en gång, sedan behöver du i värsta fall upprätta en avbetalningsplan om du fortfarande inte kan betala hela skulden. Kostnaden för att förlänga ett lån varierar beroende på lånebeloppet och är mellan 330 och 420 kronor.

För ett lån på 4 000 kronor med en återbetalningstid på 38 dagar är räntan 160 kronor. Detta innebär en effektiv ränta på 185 procent och 38,4 kreditränta. Om du istället lånar 2 000 kronor på samma återbetalningstid, blir istället den effektiva räntan 432 procent. Du ska då betala tillbaka en summa om 2 380 kronor vilket också inkluderar uppläggningsavgiften och räntan.

En uppläggningsavgift på 300 kronor tillkommer när du beviljas ett lån. Det tillkommer däremot ingen aviavgift förutsatt att du betalar i tid.

För att kunna beviljas ett lån hos 38an behöver du uppfylla vissa grundkrav:

 • Du måste vara 18 år eller äldre. Du kan dock inte vara äldre än 70 år när du ansöker.
 • Du måste ha svenskt personnummer.
 • Du måste vara svensk medborgare.
 • Du måste vara folkbokförd i Sverige.
 • Du måste ha en inkomst på minst 96 000 kronor per år. Inkomsten måste härröra från en tjänst, näringsverksamhet, a-kassa eller pension på minst 8 000 kronor per månad. Inkomsten måste också vara deklarerad i Sverige.
 • Du måste ha ett BankID.
 • Du får inte ha skyddad identitet.
 • Du får inte ha ett aktuellt skuldsaldo hos Kronofogden.

38an bedömer varje ansökan individuellt och tittar mer på din nuvarande ekonomiska situation och återbetalningsförmåga än att titta hur din ekonomiska situation tidigare har sett ut. 38ans mål är också att kunna erbjuda lån till de personer som kan ha det svårt att beviljas hos någon annan bank eller långivare. Detta innebär att du kan beviljas lån även om du har betalningsanmärkningar och/eller gamla utmätningsförsök. När du ansöker tas en kreditupplysning via Bisnode och/eller Creditsafe.

Service och säkerhet

Du kan kontakta 38ans kundtjänst via mejl dygnet runt eller ringa dem under deras öppettider. De har öppet på helgfria vardagar mellan klockan 09.00 och 17.00. På hemsidan finns även svar på vanligt förekommande frågor.

På hemsidan kan du läsa mer om de villkor som råder för 38an och deras tjänst. De skriver att de följer både Finansinspektionens och Konsumentverkets regler och riktlinjer för att du som kund ska känna dig trygg med vad du lämnar ut.

Hur du ansöker

Du kan endast ansöka om lån hos 38an via deras hemsida.

 1. Du fyller enkelt i ansökan om lån på hemsidan. Du signerar med BankID.
 2. En kreditprövning görs.
 3. Du får svar på din ansökan inom 1 bankdag.
 4. Om du beviljas lånet har du pengarna på ditt bankkonto inom 1-2 bankdagar. Skuldebrevet kan du dels ladda ner och dels får du det till din mejl.

Du kan ansöka dygnet runt och det är givetvis även gratis att ansöka om lån hos 38an. Om du ansöker under en tid då kundtjänsten har stängt handläggs din ansökan nästkommande arbetsdag. Du har även möjlighet att ändra hur mycket du vill låna genom att kontakta kundtjänsten. Du förbinder dig inte till något genom att ansöka och du har även 14 dagars ångerrätt.

Sammanfattning

38an erbjuder sina kunder korta lån, så kallat högkostnadskrediter. Du kan låna upp till 4 000 kronor och du betalar lånet via en faktura efter 38 dagar. Räntan är fast och beror på lånebeloppet. Du behöver uppfylla vissa krav för att kunna beviljas, till exempel måste du ha inkomst på minst 8 000 kronor per år. Däremot kan du beviljas lån även om du har betalningsanmärkningar.Recensionen publicerades 2019-10-09 av  Viktor Svensson Viktor Svensson

Öppettider

Måndag:
Tisdag:
Onsdag:
Torsdag:
Fredag:
Lördag:
Söndag:

Företagsuppgifter

Företagsnamn:
Org.nummer: 556790-4494
Adress: Skeppargatan 8
Postort: 114 52 Stockholm
Telefon: 08-124 48 288
E-post: [email protected]

Liknande lån

SMS Pengar
Ränta från
39,30 %
Maxbelopp
30 000 kr
Nätlån
Ränta från
39,00 %
Maxbelopp
4 000 kr
Viaconto
Ränta från
39,50 %
Maxbelopp
20 000 kr
Kredit 365
Ränta från
39,00 %
Maxbelopp
5 000 kr

Vad tycker kunderna om 38an?


Skriv ett omdöme

Alla omdömen 1

Kausar lutfullah

11 dagar sedan

Jag behöver låna pengar från 38 an

Jag behöver låna pengar från 38 anSkriv ett omdöme

Ditt betyg:
Ditt förnamn:
E-postadress:
(Visas inte offentligt)
Ge ditt omdöme en rubrik:
(Frivilligt)
Berätta om din upplevelse av 38an:


Läs om hur vi behandlar och skyddar dina personuppgifter i vår personuppgiftspolicy. Genom att skicka in ditt omdöme godkänner du denna hantering. Om ditt omdöme framstår som stötande eller av något skäl olämpligt kan publicering underlåtas.