Lånen.se

Nordea

Nordea

(2,0)

Vi samarbetar inte med Nordea och kan därför inte rekommendera dem. Vill du ha hjälp att hitta ett lån?


Till Låneguiden
Belopp: 10 000 – 350 000 kr
Ränta: 5,55 – 8,30 %
Löptid: 1 – 12 år
Ålderskrav: 18 år eller äldre
Utan UC: Nej
Ansök med BankID: Ja
Betalningsanmärkningar: Accepteras inte
Låneskydd kan tecknas: Ja
Direktutbetalning: Ja
Betyg på Trustpilot: Trustpilot 3.4 av 10 (78 omdömen)

Villkoren kontrollerades automatiskt 2020-01-23. All insamlad data valideras regelbundet av  Viktor Svensson Viktor Svensson och  Kajsa Amnehagen Kajsa Amnehagen.

Hur mycket kostar Nordea?

Justera reglagen för att se hur beloppet, löptiden och räntenivån påverkar din månadskostnad.


Resultat

Räntekostnad
Ränteavdrag
Avgifter
Belopp att betala tillbaka
Effektiv ränta
Månadskostnad
Före ränteavdrag

Räkneexemplet ovan är en uppskattning av kreditkostnaden hos Nordea och ska inte ses som ett erbjudande. Det är alltid villkoren som framgår på långivarens hemsida som gäller.

Hur bra är Nordea jämfört med konkurrenterna?Kostnad Nordea kan som lägst erbjuda en ränta på 5,55 %. Ett lån på 25 000 kr i 5 år kostar som minst 4 275 kr.
Tydliga avgifter Uppläggningsavgiften är 63 % högre än genomsnittet. Däremot avviker inte aviavgiften eller förseningsavgiften från det normala. Nordea använder sig därmed i viss mån av otydliga avgifter.
Beviljandegrad Vi har inget samarbete med Nordea. Av det skälet känner vi inte till hur många av våra användare som får sin låneansökan beviljad.
Kundservice Kundservice hos Nordea har öppet i genomsnitt 12 timmar per dag på vardagar. På helger har kundservice öppet 09:00 - 21:00.
Kundomdömen Nordea har inte fått några omdömen från låntagare på Lånen.se. Vi har dock tagit hänsyn till att Nordea har 3.4 av 10 i betyg från 78 recensioner på Trustpilot.
Helhetsintryck Vi har inget samarbete med Nordea och kan därför inte ge något betyg på helhetsintrycket.
Slutbetyg Detta är en sammanvägning av samtliga ovanstående betyg.

AvgifterUppläggningsavgift 525 krKostnad för att teckna ett nytt lån.
Förlängningsavgift Kostnad för att förlänga återbetalningstiden på ett befintligt lån.
Aviavgift 0 kr/månAdministrativ avgift för upprättande och utskick av betalningsavi.
Påminnelseavgift 60 krAvgift som debiteras om långivaren skickar en betalningspåminnelse.
Förseningsavgift Tilläggsavgift som kan debiteras för upprättande av en avbetalningsplan.
Dröjsmålsränta Kreditränta + 5 %-enheterRänta som debiteras vid dröjsmål med betalning.

Fördelar

 • Du kan beviljas lån även om du har betalningsanmärkningar
 • Bättre ränta om du är med i kundprogrammet

Nackdelar

 • Du måste ha, eller öppna, ett bankkonto i Nordea
 • Dyr uppläggningsavgift tillkommer

Om Nordea

Nordea är den största finanskoncernen i hela Norden. Det är även en av Europas största banker och hade år 2018 9,3 miljoner privatkunder. Nordea finns i över 20 olika länder och har funnits sedan över 200 år tillbaka. De är även börsnoterade.

Nordea erbjuder sina kunder en mängd olika tjänster såsom bolån, billån, fritidslån, medlemslån och privatlån. De erbjuder även kontokredit, bankkort och sparanden för att nämna några. Nordeas målsättning är att de vill göra skillnad för både kunden och samhällen där de har verksamhet genom att dela med sig av deras kompetens.

Lånevillkor

Hos Nordea kan du ansöka om ett privatlån som är ett så kallat blancolån. Det innebär att du kan låna till vad du vill och behöver inte lämna någon säkerhet för lånet. Du kan också samla andra dyrare krediter och lån. Du kan som privatperson låna en summa mellan 10 000 och 350 000 kronor. Lånet ska återbetalas på mellan 365 och 4 380 dagar. En uppläggningsavgift om 525 kronor tillkommer men de har däremot ingen aviavgift. På hemsidan finns en enkel lånekalkylator där du själv kan se vilken preliminär månadskostnad du kan få.

Lånet avbetalas en gång per månad och dras automatiskt från ditt konto i Nordea. Om du inte har ett konto kommer Nordea öppna ett åt dig. Du kan givetvis betala mer eller lösa lånet i förtid utan extra kostnad. Du kan också ansöka om att höja ditt nuvarande lån hos Nordea. De gör då en ny kreditprövning för att se om du kan beviljas den nya höjningen av lånet.

Räntan på lånet är rörlig och varierar för de olika nivåerna i deras kundprogram. Om du är med i Nordeas kundprogram kommer du att kunna få en bättre ränta. Om du inte är med i kundprogrammet är räntan för närvarande 5,55 procent.

För att kunna beviljas ett privatlån hos Nordea behöver du vara minst 18 år och ha en så pass bra ekonomi att du bedöms kunna betala tillbaka lånet. Nordea tar vid ansökan om lån en kreditupplysning på dig. Denna upplysning, tillsammans med den information som du lämnar i din ansökan, ligger till grund för den bedömning som Nordea gör om du kan beviljas ett lån eller inte.

Om du har betalningsanmärkningar behöver detta inte automatiskt leda till avslag på din ansökan, men det kan blir svårare att få det beviljat. En medsökande på lånet kan öka dina chanser att få lånet beviljat.

Service och säkerhet

Nordea erbjuder en mängd olika kontaktvägar för dig som kund. Du kan ringa dem, chatta med dem, skriva till dem via internet- eller mobilbanken eller nå dem via sociala medier. Kundtjänsten har öppet mellan klockan 09.00 och 21.00 och du kan ringa dem dygnet runt alla dagar om året. På hemsidan kan du också få svar på vanligt ställda frågor.

Nordea erbjuder på sina hemsida utförlig information om hur de hanterar dina personuppgifter och cookies. De har även information om hur man som kund skyddar dig mot bedrägerier och annan relevant information kring säkerhet.

Hur du ansöker

Du kan antingen ansöka om privatlån via telefon eller direkt på deras hemsida. Om du vill ansöka på hemsidan gör du enligt följande:

 1. Du fyller i uppgifter som lånebelopp och återbetalningstid.
 2. Klicka på Ansök nu.
 3. Du identifierar dig med Mobilt BankID.
 4. Du fyller i fler uppgifter och klickar sedan på Skicka.
 5. Du får besked direkt på skärmen. Om ni är två som ansöker om lånet behöver båda fylla i och godkänna ansökan innan ni får svar.
 6. Du/ni signerar lånehandlingarna genom Mobilt BankID.
 7. Utbetalning av lånet sker. Om du inte är kund hos Nordea kan det ta några dagar extra innan du erhåller pengarna på ditt konto.

Om Nordea behöver kompletterande uppgifter kommer de att kontakta dig via telefon eller SMS. Om du ångrar dig efter du signerar lånehandlingarna har du ångerrätt i 14 dagar och sedan 30 dagar på dig att betala tillbaka.

Sammanfattning

Hos Nordea kan du som privatperson ansöka om ett privatlån utan säkerhet på upp till 350 000 kronor. Lånet ska återbetalas på maximalt 4 380 dagar. Du måste ha, eller öppna, ett bankkonto hos Nordea. Räntan är rörlig och beror på om du är medlem i kundprogrammet eller inte. Det ställs vissa krav på dig som låntagare men betalningsanmärkningar behöver inte innebära ett avslag på din ansökan. Service är mycket god och du kan få tag i kundtjänsten i stort sett när som helst på dygnet.

Ansökningsprocessen är mycket enkel och sker med fördel på Nordeas hemsida. För att kunna identifiera dig krävs Mobilt BankID. Du får ett besked på din ansökan direkt på skärmen. Information om hur lång tid det tar innan du erhåller pengarna på ditt konto saknas på hemsidan.


Skärmdump från Nordea

Recensionen publicerades 2019-10-08 av  Viktor Svensson Viktor Svensson

Öppettider

Måndag:
Tisdag:
Onsdag:
Torsdag:
Fredag:
Lördag:
Söndag:

Företagsuppgifter

Företagsnamn: Nordea Bank Abp, filial i Sverige
Org.nummer: 516411-1683
Adress: Smålandsgatan 17
Postort: 105 71 Stockholm
Telefon: 0771-224 488
E-post:

Liknande lån

Spargo Finans
Ränta från
9,84 %
Maxbelopp
150 000 kr
Santander
Ränta från
3,95 %
Maxbelopp
350 000 kr
Bynk
Ränta från
3,95 %
Maxbelopp
300 000 kr
Coop Medmera Bank
Ränta från
3,30 %
Maxbelopp
350 000 kr

Relaterade artiklar

bryttider-och-bankoverforingar-hos-vara-storbanker

Bryttider och banköverföringar hos våra storbanker

av Jakob Thorselius
efter-hojningen-av-reporantan-hushallen-behover-inte-vara-oroade

Efter höjningen av reporäntan: Hushållen behöver inte vara oroade

av Jakob Thorselius

Vad tycker kunderna om Nordea?


Skriv ett omdöme

Alla omdömen 0

Här finns inga kundomdömen ännu. Har du varit kund hos Nordea? Skriv gärna ett omdöme!


Skriv ett omdöme

Ditt betyg:
Ditt förnamn:
E-postadress:
(Visas inte offentligt)
Ge ditt omdöme en rubrik:
(Frivilligt)
Berätta om din upplevelse av Nordea:


Läs om hur vi behandlar och skyddar dina personuppgifter i vår personuppgiftspolicy. Genom att skicka in ditt omdöme godkänner du denna hantering. Om ditt omdöme framstår som stötande eller av något skäl olämpligt kan publicering underlåtas.