Lånen.se
Lendify
Till ansökan

Lendify

Lendify

(4,0)

Till ansökan
Tips! Genom att skicka din ansökan till Advisa kan du få offerter från Lendify och 38 andra långivare.
Ansök om lån hos Advisa
Belopp: 20 000 – 500 000 kr
Ränta: 2,95 – 17,00 %
Löptid: 1 – 15 år
Ålderskrav: 18 år eller äldre
Utan UC: Nej
Ansök med BankID: Ja
Betalningsanmärkningar: Accepteras inte
Inkomstkrav: 15 000 kr/mån
Låneskydd kan tecknas: Ja
Direktutbetalning: Ja (Dygnet runt)
Till: Swedbank, Nordea, SEB, Handelsbanken
Betyg på Trustpilot: Trustpilot 9.6 av 10 (1 316 omdömen)

Pengar samma dag

Villkoren kontrollerades automatiskt 2020-01-23. All insamlad data valideras regelbundet av  Viktor Svensson Viktor Svensson och  Kajsa Amnehagen Kajsa Amnehagen.

Hur mycket kostar Lendify?

Justera reglagen för att se hur beloppet, löptiden och räntenivån påverkar din månadskostnad.


Resultat

Räntekostnad
Ränteavdrag
Avgifter
Belopp att betala tillbaka
Effektiv ränta
Månadskostnad
Före ränteavdrag

Räkneexemplet ovan är en uppskattning av kreditkostnaden hos Lendify och ska inte ses som ett erbjudande. Det är alltid villkoren som framgår på långivarens hemsida som gäller.

Hur bra är Lendify jämfört med konkurrenterna?Kostnad Lendify kan som lägst erbjuda en ränta på 2,95 %. Ett lån på 25 000 kr i 5 år kostar som minst 2 447 kr.
Tydliga avgifter Uppläggningsavgiften är 53 % högre än genomsnittet. Däremot avviker inte aviavgiften eller förseningsavgiften från det normala. Lendify använder sig därmed i viss mån av otydliga avgifter.
Beviljandegrad Jämfört med andra lån har en mycket låg andel av Lånen.se-användare blivit beviljade att låna hos Lendify. För att få ett lån beviljat krävs en månadslön på minst 15 000 kr. Dessutom får du inte ha några betalningsanmärkningar. Lendify accepterar låntagare som är 18 år eller äldre.
Kundservice Kundservice hos Lendify har öppet i genomsnitt 12 timmar per dag på vardagar. På helger har kundservice öppet 11:00 - 15:00.
Kundomdömen Detta betyg baseras på 6 omdömen från låntagare hos Lendify. Vi har även tagit hänsyn till att Lendify har 9.6 av 10 i betyg från 1 316 recensioner på Trustpilot.
Helhetsintryck Detta betyg baseras på ett helhetsintryck av att ansöka om ett lån hos Lendify.
Slutbetyg Detta är en sammanvägning av samtliga ovanstående betyg.

AvgifterUppläggningsavgift 495 krKostnad för att teckna ett nytt lån.
Förlängningsavgift Kostnad för att förlänga återbetalningstiden på ett befintligt lån.
Aviavgift 0 kr/månAdministrativ avgift för upprättande och utskick av betalningsavi.
Påminnelseavgift 60 krAvgift som debiteras om långivaren skickar en betalningspåminnelse.
Förseningsavgift 125 krTilläggsavgift som kan debiteras för upprättande av en avbetalningsplan.
Dröjsmålsränta Kreditränta + 8 %-enheterRänta som debiteras vid dröjsmål med betalning.

Fördelar

 • Du tjänar poäng som kan bytas in mot lägre ränta genom ett lojalitetsprogram
 • Enkel och snabb ansökningsprocess
 • Du kan få pengarna samma dag

Nackdelar

 • Du kan inte låna om du har betalningsanmärkningar
 • Du måste ha en årsinkomst på minst 180 000 kronor

Om Lendify

Lendify är en marknadsplats för lån och benämner själva att de är Sveriges största sådan. Lendify grundades 2014. Hos dem kan du antingen investera eller låna. När du lånar gör du i praktiken detta av andra privatpersoner som har investerat sina pengar hos Lendify. Lendifys mål är att skapa bättre förutsättningar för både investerare och låntagare. De vill vidare förändra finansbranschen och istället erbjuda en plattform för att effektivisera hela lånemarknaden.

Lånevillkor

Hos Lendify finns det olika typer av lån, till exempel privatlån, billån eller lån för att samla andra lån och krediter. Privatlånet är ett så kallat blancolån, det vill säga utan säkerhet. Du kan låna en summa mellan 20 000 och 500 000 kronor. Återbetalningstiden är upp till 5 475 dagar. På hemsidan finner du en enkel lånekalkylator där du själv kan beräkna din månadskostnad utifrån lånebelopp och återbetalningstid.

Det är givetvis gratis att ansöka om lån. Det erbjudande du förhoppningsvis kommer att få är inte heller bindande utan är giltigt i 30 dagar. Du har också möjlighet att lösa ditt lån i förtid utan extra kostnad. Du kan utöka ditt befintliga lån genom att ansöka om ett tilläggslån. Du behöver dock ha haft lån hos dem i tre månader innan. Du kan ha upp till tre olika lån hos Lendify. Uppläggningsavgiften för ett lån hos Lendify är 495 kronor.

Räntan är individuell och baseras på dina specifika ekonomiska förutsättningar. För att få veta vilken ränta som just du kommer att bli erbjuden, måste du ansöka om lån. Du får då ett besked som är baserat på kreditvärdigheten, återbetalningstiden samt lånebeloppet. Den lägsta räntan du kan bli erbjuden är 2,95 procent.

Genom lojalitetsprogrammet Lendify Rewards kan du samla poäng som du sedan kan byta in mot lägre ränta. Du får också lägre ränta i den takt som du betalar av ditt lån. Du samlar helt enkelt poäng varje månad som du betalar dina räkningar i tid. När du kommit upp till en viss poängnivå flyttas du upp en nivå. Du låser då enkelt upp en ny ränterabatt som du själv kan aktivera på Mina Sidor. Denna ränterabatt är förutbestämd och baseras på den ränta du hade från början.

För att få låna hos Lendify behöver du uppfylla vissa grundkrav:

 • Du måste vara folkbokförd i Sverige.
 • Du måste vara 18 år eller äldre.
 • Du måste ha en stabil årsinkomst på minst 180 000 kronor.
 • Du får inte ha några betalningsanmärkningar.
 • Du får inte ha skuldsaldo hos Kronofogden.
 • Du måste ha BankID

Service & säkerhet

Om du vill komma i kontakt med dem kan du kontakta dem genom att ringa, chatta, mejla eller använda deras kanaler i sociala medier. På hemsidan finns även kundomdömen så du själv kan se vad tidigare kunder tycker. Du finner också vanligt förekommande frågor och svar på hemsidan och du har också själv möjlighet att ställa frågor som du sedan får svar på. Kundtjänsten har öppet på måndagar klockan 9.00-20.00, tisdagar till torsdagar 8.00-20.00 samt fredagar 8-19. Det är lunchstängt mellan klockan 11.30 och 12.30. De har även öppet på helger (lördagar och söndagar) mellan klockan 11.00 och 15.00.

Hemsidan är seriös och det märks att kundens trygghet ligger i fokus. På hemsidan beskriver Lendify att de använder sig av världsledande säkerhet och kryptering.

Hur du ansöker

Du ansöker om lån smidigt och enkelt på Lendifys hemsida. Du fyller i uppgifter såsom lånebelopp och personuppgifter och Lendify tar också en kreditupplysning via UC. Du får sedan ett ett preliminärt låneerbjudande och räntebesked. Ansökan hanteras sedan av kreditavdelningen som sedan ger dig ett besked, ibland direkt och ibland tar det någon timme. Om du behöver komplettera din ansökan tas en kontakt med dig via SMS, mejl eller telefon.

När du fått godkänt på ansökan om lånet och du har signerat skuldebrevet med BankID, kan du få pengarna utbetalda och insatta på ditt konto redan samma dag. Detta gäller oavsett tid på dygnet och dag på året. Du behöver dock ha ett konto i de vanligt förekommande bankerna i Sverige (Nordea, SEB, Swedbank, Handelsbanken och Danske Bank). Om du till exempel väljer bankbetalning tar utbetalningen en bankdag.

Ansökan är inte bindande förrän du har undertecknat skuldebrevet. Erbjudandet är också giltigt i 30 dagar.

Sammanfattning

Lendify erbjuder bland annat privatlån till privatpersoner. Du behöver uppfylla vissa grundkrav men kan därefter låna upp till 500 000 kronor. Lendify erbjuder ett lojalitetsprogram som kan ge lägre ränta med tiden om du sköter dina avbetalningar på lånet. Ansökningsprocessen är enkel och görs via webben. Du måste ha BankID för att kunna ansöka om lån. Du får ett snabbt besked och utbetalning sker oftast samma dag. Du kan till och med få lånet utbetalt på helgen.


Skärmdump från Lendify

Recensionen publicerades 2018-08-10 och uppdaterades senast 2019-10-07 av  Viktor Svensson Viktor Svensson

Öppettider

Måndag:
Tisdag:
Onsdag:
Torsdag:
Fredag:
Lördag:
Söndag:

Företagsuppgifter

Företagsnamn: Lendify AB (publ)
Org.nummer: 556968-1744
Adress: Östermalmstorg 1
Postort: 114 42 Stockholm
Telefon: 020-203 040
E-post: [email protected]

Liknande lån

Nystart Finans
Ränta från
9,90 %
Maxbelopp
500 000 kr
Spargo Finans
Ränta från
9,84 %
Maxbelopp
150 000 kr
Paymark Finans
Ränta från
6,84 %
Maxbelopp
150 000 kr
Frogtail
Ränta från
26,00 %
Maxbelopp
40 000 kr

Relaterade artiklar

Brocc lanserar återbäring på deras privatlån

av Jakob Thorselius
lendify-lanserar-bolan-om-3-4-ar

Lendify lanserar bolån om 3 - 4 år

av Jakob Thorselius

Lendify finns hos 26 låneförmedlare

Advisa
Ränta från
2,95 %
Maxbelopp
600 000 kr
Sambla
Ränta från
2,95 %
Maxbelopp
600 000 kr
Zmarta
Ränta från
2,95 %
Maxbelopp
600 000 kr

Vad tycker kunderna om Lendify?


Skriv ett omdöme

Alla omdömen 6

Josefin

1 dec 2018

Lite tråkigt att de säger att man ska utmana...

Lite tråkigt att de säger att man ska utmana bankerna men själva blir de en bank och tar en stor del av kakan från sparpengar som lånas ut

Ditt förnamn

25 nov 2018

Jag är helnöjd med allt.

Jag är helnöjd med allt.

johannes

30 sep 2018

peer to peer är här för att stanna! Dumpa...

peer to peer är här för att stanna! Dumpa bankerna och låna/investera via aktörer såsom Brocc eller Lendify!

Själv har jag valt Lendify framför andra aktörer pga deras enkelhet. Rekommenderas!

Marie Appelqvist

25 sep 2018

Fungerar bra

Har provat båda sidor hos Lendify. Dels som investerare och dels som låntagare. Båda alternativen har funkat bra och på min investering har jag hittills fått en avkastning på 6,8% (6 mån in)

Henrik

8 sep 2018

Bra att slippa gynna giriga banker

Bra att slippa gynna giriga banker

Victor

15 aug 2018

Snyggt och enkelt!

Har bara använt Lendify som investerare, men kunde inte låta bli att skriva en recension ändå. Riktigt snyggt gränssnitt och tydlig information om vad som händer med lånen jag har investerat i. Känns också bra att hjälpa folk att slippa banker! :)Skriv ett omdöme

Ditt betyg:
Ditt förnamn:
E-postadress:
(Visas inte offentligt)
Ge ditt omdöme en rubrik:
(Frivilligt)
Berätta om din upplevelse av Lendify:


Läs om hur vi behandlar och skyddar dina personuppgifter i vår personuppgiftspolicy. Genom att skicka in ditt omdöme godkänner du denna hantering. Om ditt omdöme framstår som stötande eller av något skäl olämpligt kan publicering underlåtas.