Lånen.se
Lendify
Ansök kostnadsfritt

Lendify

Belopp: 20 000 – 500 000 kr
Ränta: 2,95 – 21,58 %
Löptid: 1 – 15 år
Ålderskrav: 18 år eller äldre
Utan UC: Nej
Ansök med BankID: Ja
Betalningsanmärkningar: Accepteras inte
Inkomstkrav: 15 000 kr/mån
Direktutbetalning: Ja (under öppettider)
Till: Swedbank, Nordea, SEB, Handelsbanken

Pengar samma dag

Hur mycket kostar Lendify?

Justera reglagen för att se hur beloppet, löptiden och räntenivån påverkar din månadskostnad.


Resultat

Räntekostnad
Ränteavdrag
Avgifter
Belopp att betala tillbaka
Effektiv ränta
Månadskostnad
Före ränteavdrag

Räkneexemplet ovan är en uppskattning av kreditkostnaden hos Lendify och ska inte ses som ett erbjudande. Det är alltid villkoren som framgår på långivarens hemsida som gäller.

Hur bra är Lendify jämfört med konkurrenterna?Ränta Lendify kan erbjuda en lägre ränta än 100 % av konkurrenterna. Den högsta räntan är lägre än 26 % av konkurrenternas högsta räntor.
Avgifter Uppläggningsavgiften är lägre än hos 30 % av konkurrenterna och aviavgiften är 0 kr. Eftersom den maximala kredittiden är över 2 år väger en låg aviavgift tyngre än en låg uppläggningsavgift.
Beviljandegrad För att få ett lån beviljat krävs en månadslön på minst 15 000 kr. Dessutom får du inte ha några betalningsanmärkningar. Lendify accepterar låntagare som är 18 år eller äldre.
Kundservice Kundservice hos Lendify har öppet dygnet runt från måndag till fredag. På helger har kundservice öppet 11:00 - 15:00.
Kundomdömen Detta betyg baseras på 4 omdömen från låntagare hos Lendify.
Helhetsintryck Detta betyg baseras på ett helhetsintryck av allt ifrån enkelhet att ansöka om ett lån till bemötande från kundservice.
Slutbetyg Detta är en sammanvägning av samtliga ovanstående betyg.

AvgifterUppläggningsavgift 495 kr Kostnad för att teckna ett nytt lån.
Förlängningsavgift Kostnad för att förlänga återbetalningstiden på ett befintligt lån.
Aviavgift 0 kr Kostnad för att få en betalningsavi.
Förseningsavgift Tilläggsavgift som kan debiteras om du inte betalar i tid.
Påminnelseavgift 60 kr Avgift som debiteras om långivaren skickar en betalningspåminnelse.
Dröjsmålsränta Ränta som debiteras vid dröjsmål med betalning.

Fördelar

  • Du tjänar poäng som kan bytas in mot lägre ränta genom ett lojalitetsprogram
  • Enkel och snabb ansökningsprocess
  • Du kan få pengarna samma dag

Nackdelar

  • Du kan inte låna om du har betalningsanmärkningar
  • Du måste ha en årsinkomst på minst 180 000 kronor

Om Lendify

Lendify är en marknadsplats för lån och skriver själva att de är Sveriges största sådan. Lendify grundades 2014. Hos dem kan du antingen investera eller låna. När du lånar gör du i praktiken detta av andra privatpersoner som har investerat sina pengar hos Lendify.

Lånevillkor

Hos Lendify finns det olika typer av lån, till exempel privatlån, billån eller lån för att samla andra lån och krediter. Privatlånet är ett så kallat blancolån, det vill säga utan säkerhet. Du kan låna en summa mellan 20 000 och 500 000 kronor. Återbetalningstiden är upp till tio år. På hemsidan finner du en enkel lånekalkylator där du själv kan beräkna din månadskostnad utifrån lånebelopp och återbetalningstid.

Det är givetvis gratis att ansöka om lån och erbjudandet är inte heller bindande utan det är giltigt i 30 dagar. Du har också möjlighet att lösa i ditt lån i förtid utan extra kostnad. Du kan utöka ditt befintliga lån genom att ansöka om ett tilläggslån. Du behöver dock ha haft lån hos dem i tre månader innan. Du kan ha upp till tre olika lån hos Lendify.

Räntan är individuell och baseras på dina specifika ekonomiska förutsättningar. Genom lojalitetsprogrammet Lendify Rewards kan du samla poäng som du sedan kan byta in mot lägre ränta. Du får också lägre ränta i den takt som du betalar av ditt lån.

För att få låna hos Lendify behöver du uppfylla vissa grundkrav. Du måste vara svensk medborgare och vara 18 år eller äldre. Du måste ha en stabil årsinkomst på 180 000 kronor. Du får inte ha några betalningsanmärkningar eller skuldsaldo hos Kronofogden. Du måste också ha BankID.

Service & säkerhet

Lendify har sitt kontor i Stockholm men önskar du komma i kontakt med dem så får du kontakta dem genom att ringa, använda chatten, mejla eller använda deras kanaler i sociala medier. Kundtjänsten har öppet måndag-torsdag 8-20, fredag 8-19 samt helger 11-15. På hemsidan finns även kundomdömen så du själv kan se vad tidigare kunder tycker. Du finner också vanligt förekommande frågor och svar på hemsidan.

Hemsidan är seriös och det märks att kundens trygghet ligger i fokus. På hemsidan beskriver Lendify att de använder sig av världsledande säkerhet och kryptering.

Hur du ansöker

Du ansöker om lån smidigt och enkelt på Lendifys hemsida. Du fyller i uppgifter och Lendify tar också en kreditupplysning via UC. Du får sedan ett räntebesked. Ansökan hanteras sedan av kreditavdelningen som sedan ger dig ett besked, ibland direkt och ibland tar det någon timme.

När du fått godkänt på ansökan om lånet och du har signerat skuldebrevet med BankID kan du få pengarna utbetalda och insatta på ditt konto redan samma dag. Du behöver dock ha ett konto i de vanligt förekommande bankerna i Sverige, väljer du till exempel bankgiro så tar utbetalningen en bankdag.

Sammanfattning

Lendify erbjuder bland annat privatlån till privatpersoner. Du behöver uppfylla vissa grundkrav men kan därefter låna upp till 500 000 kronor. Lendify erbjuder ett lojalitetsprogram som kan ge lägre ränta med tiden. Ansökningsprocessen är enkel och görs via webben. Du måste ha BankID för att kunna ansöka om lån. Du får ett snabbt besked och utbetalning sker oftast samma dag.

Vad tycker kunderna om Lendify?


Skriv ett omdöme

Alla omdömen 4

johannes

19 dagar sedan

peer to peer är här för att stanna! Dumpa...

peer to peer är här för att stanna! Dumpa bankerna och låna/investera via aktörer såsom Brocc eller Lendify!

Själv har jag valt Lendify framför andra aktörer pga deras enkelhet. Rekommenderas!

Marie Appelqvist

24 dagar sedan

Fungerar bra

Har provat båda sidor hos Lendify. Dels som investerare och dels som låntagare. Båda alternativen har funkat bra och på min investering har jag hittills fått en avkastning på 6,8% (6 mån in)

Henrik

8 sep

Bra att slippa gynna giriga banker

Bra att slippa gynna giriga banker

Victor

15 aug

Snyggt och enkelt!

Har bara använt Lendify som investerare, men kunde inte låta bli att skriva en recension ändå. Riktigt snyggt gränssnitt och tydlig information om vad som händer med lånen jag har investerat i. Känns också bra att hjälpa folk att slippa banker! :)Skriv ett omdöme

Ditt betyg:
Ditt förnamn:
E-postadress:
(Visas inte offentligt)
Ge ditt omdöme en rubrik:
(Frivilligt)
Berätta om din upplevelse av Lendify:


Läs om hur vi behandlar och skyddar dina personuppgifter i vår personuppgiftspolicy. Genom att skicka in ditt omdöme godkänner du denna hantering. Om ditt omdöme framstår som stötande eller av något skäl olämpligt kan publicering underlåtas.

Lendify på Youtube