Lånen.se

ICA Banken

ICA Banken

Vi samarbetar inte med ICA Banken, men genom att använda Lendo kan du få offerter från ICA Banken och 24 andra långivare.
Ansök om lån hos Lendo
Belopp: 20 000 – 350 000 kr
Ränta: 3,70 – 10,95 %
Löptid: 3 – 12 år
Ålderskrav: 18 år eller äldre
Utan UC: Nej
Ansök med BankID: Ja
Betalningsanmärkningar: Accepteras inte
Direktutbetalning: Nej
Utbetalningstid: 2 – 3 bankdagar

Villkoren kontrollerades automatiskt 2018-12-19. All insamlad data valideras regelbundet av  Viktor Svensson Viktor Svensson och  Kajsa Amnehagen Kajsa Amnehagen.

Hur mycket kostar ICA Banken?

Justera reglagen för att se hur beloppet, löptiden och räntenivån påverkar din månadskostnad.


Resultat

Räntekostnad
Ränteavdrag
Avgifter
Belopp att betala tillbaka
Effektiv ränta
Månadskostnad
Före ränteavdrag

Räkneexemplet ovan är en uppskattning av kreditkostnaden hos ICA Banken och ska inte ses som ett erbjudande. Det är alltid villkoren som framgår på långivarens hemsida som gäller.

Hur bra är ICA Banken jämfört med konkurrenterna?Kostnad ICA Banken kan som lägst erbjuda en ränta på 3,70 %. Ett lån på 25 000 kr i 5 år kostar som minst 2 463 kr.
Tydliga avgifter ICA Banken använder sig inte av otydliga avgifter.
Beviljandegrad För att få ett lån beviljat får du inte ha några betalningsanmärkningar. ICA Banken accepterar låntagare som är 18 år eller äldre.
Kundservice Kundservice hos ICA Banken har öppet i genomsnitt 12 timmar per dag på vardagar. Kundservice har dock inte öppet på helger.
Kundomdömen Vi har inget samarbete med ICA Banken. Av det skälet har inget betyg baserat på kundomdömen givits.
Helhetsintryck Vi har inget samarbete med ICA Banken och kan därför inte ge något betyg på helhetsintrycket.
Slutbetyg Detta är en sammanvägning av samtliga ovanstående betyg.

AvgifterUppläggningsavgift 0 krKostnad för att teckna ett nytt lån.
Förlängningsavgift Kostnad för att förlänga återbetalningstiden på ett befintligt lån.
Aviavgift 0 krKostnad för att få en betalningsavi.
Påminnelseavgift 60 krAvgift som debiteras om långivaren skickar en betalningspåminnelse.
Förseningsavgift Tilläggsavgift som kan debiteras för upprättande av en avbetalningsplan.
Dröjsmålsränta Ränta som debiteras vid dröjsmål med betalning.

Fördelar

 • Billigt privatlån
 • Låga räntor och långa löptider
 • Mycket seriös långivare

Nackdelar

 • Tuffa krav på låntagaren

Om ICA Banken

Sedan starten 2001 har ICA Banken vuxit till att bli en våra största banker och långivare. Företaget har över 680 000 kunder och bedriver en heltäckande verksamhet. För många fungerar denna bank som ett komplement till den ordinarie banken, och då framför allt när man ska ansöka om ett privatlån och/eller ha ett kreditkort.

På ICA Banken kan du välja ett privatlån från 20 000 till 350 000 kronor. Det är med andra ord ett stort lån och som sådant ställer det tuffare krav på dig som låntagare än vad till exempel snabblån gör. Du bör ha bra ekonomiska förutsättningar för att få låna pengarna och du bör icke desto mindre klara en kreditprövning via UC, Upplysningscentralen.

Så fort du ska låna ett stort belopp görs kreditupplysningen via Sveriges största kreditupplysningsbolag UC. Snabblån och kontokrediter kan vara lån utan UC men privatlån är i regel lån med UC. Om du klarar kreditprövningen och beviljas ett privatlån av ICA Banken får du dock ett mycket förmånligt lån.

Lånevillkor

Till skillnad från ett vanligt snabblån har privatlånet hos ICA Banken låga räntor, långa löptider och få avgifter. Näst efter bolånet är detta en av de billigaste låneformerna på den svenska marknaden. Om du över tid har samlat på dig flera onödigt dyra krediter kan det vara en god idé att samla lånen med ICA Bankens privatlån. Då kallas lånet samlingslån.

ICA Banken tillämpar individuell räntesättning. För dig innebär detta att ju bättre privatekonomi du har desto lägre ränta får du. Beroende på dina förutsättningar kan den effektiva räntan – det vill säga den totala lånekostnaden – pendla mellan 3,70 och 10,95 %. Du kan välja en återbetalningstid från 3 – 12 år.

Det kan vara bra att veta att ett privatlån är ett lån utan säkerhet. Du behöver inte borga en bostad, bil eller dylikt för att få låna pengarna och är fri att spendera pengarna hur du vill.

Service och säkerhet

Så fort du surfat in till Icabanken.se kommer du märka att det här är en väldigt seriös och tillgänglig bankservice. Du kommer märka det på allt från den snyggt byggda och informativa sajten till den omfattande verksamheten. Eftersom ICA Banken är så stora som de är kan de ge dig ett helhetsperspektiv på din ekonomi. Låna och spara dina pengar där och få stöttning i alla dina val.

Genom att med hjälp av BankID logga in på ditt personliga ICA Banken-konto kan du smidigt överblicka sparkontot, kreditkortet och skuldsaldot för privatlånet. Vad gäller sajtens upplägg och säkerhet håller den samma höga klass som du är van vid från exempelvis SEB och Swedbank. Om du mot förmodan inte skulle hitta svar på de informativa sidorna kan du nå ICA Bankens kundservice från morgon till kväll, måndag till fredag.

Hur du ansöker

Så här ansöker du om privatlån hos ICA Banken:

 1. Klicka dig vidare till Icabanken.se.
 2. Fyll i önskat lånebelopp och återbetalningstid i ansökningsformuläret på startsidan – eller under ”Lån” i menyvalen.
 3. Klicka på ”Ansök”!
 4. Välj att gå vidare med din ansökan med antingen BankID eller manuellt.
 5. Fyll i ytterligare uppgifter om dig och ditt ekonomiska läge.
 6. Skicka in ansökan.
 7. Kreditprövas via UC.
 8. Vänta på lånebesked.
 9. Tacka ja eller nej till erbjudandet. Detta kan du göra med BankID eller per post.
 10. Få pengarna utbetalda till det angivna kontot inom loppet av några dagar.

Sammanfattning

ICA Banken är inte bara en vanlig långivare. Det är en hel bank som erbjuder allt från lån till sparande. Deras billiga privatlån på mellan 20 000 och 350 000 kronor är särskilt populära. Lånen brukar ses som bra och prisvärda komplement till traditionella banklån.

Det ställs tuffa krav på dig som ansöker om ett privatlån och den här låneformen brukar bara de som har en bra ekonomi få ta del av. Om du beviljas ett lån kan du dock förvänta dig en riktigt förmånlig effektiv ränta på mellan 3,70 och 10,95 %.Recensionen publicerades 2018-07-13 och uppdaterades senast 2018-07-27 av  Viktor Svensson Viktor Svensson

Vad tycker kunderna om ICA Banken?


Skriv ett omdöme

Alla omdömen 1

Lars

24 aug

Nöjd kund sedan länge

Har haft olika privatlån hos ICA i flera år. Jag har ingenting negativt att säga.Skriv ett omdöme

Ditt betyg:
Ditt förnamn:
E-postadress:
(Visas inte offentligt)
Ge ditt omdöme en rubrik:
(Frivilligt)
Berätta om din upplevelse av ICA Banken:


Läs om hur vi behandlar och skyddar dina personuppgifter i vår personuppgiftspolicy. Genom att skicka in ditt omdöme godkänner du denna hantering. Om ditt omdöme framstår som stötande eller av något skäl olämpligt kan publicering underlåtas.