Lånen.se

Handelsbanken

Handelsbanken

(2,0)

Vi samarbetar inte med Handelsbanken och kan därför inte rekommendera dem. Vill du ha hjälp att hitta ett lån?


Till Låneguiden
Belopp: 30 000 – 150 000 kr
Ränta: 5,60 %
Löptid: 1 – 10 år
Ålderskrav: 18 år eller äldre
Utan UC: Nej
Ansök med BankID: Ja
Betalningsanmärkningar: Accepteras inte
Inkomstkrav: 16 667 kr/mån
Låneskydd kan tecknas: Ja
Direktutbetalning: Nej
Utbetalningstid:
Betyg på Trustpilot: Trustpilot 6 av 10 (16 omdömen)

Villkoren kontrollerades automatiskt 2020-01-22. All insamlad data valideras regelbundet av  Viktor Svensson Viktor Svensson och  Kajsa Amnehagen Kajsa Amnehagen.

Hur mycket kostar Handelsbanken?

Justera reglagen för att se hur beloppet, löptiden och räntenivån påverkar din månadskostnad.


Resultat

Räntekostnad
Ränteavdrag
Avgifter
Belopp att betala tillbaka
Effektiv ränta
Månadskostnad
Före ränteavdrag

Räkneexemplet ovan är en uppskattning av kreditkostnaden hos Handelsbanken och ska inte ses som ett erbjudande. Det är alltid villkoren som framgår på långivarens hemsida som gäller.

Hur bra är Handelsbanken jämfört med konkurrenterna?Kostnad Handelsbanken kan som lägst erbjuda en ränta på 5,60 %. Ett lån på 25 000 kr i 5 år kostar som minst 4 380 kr.
Tydliga avgifter Uppläggningsavgiften är 84 % högre än genomsnittet. Däremot avviker inte aviavgiften eller förseningsavgiften från det normala. Handelsbanken använder sig därmed i viss mån av otydliga avgifter.
Beviljandegrad Vi har inget samarbete med Handelsbanken. Av det skälet känner vi inte till hur många av våra användare som får sin låneansökan beviljad.
Kundservice Kundservice hos Handelsbanken har öppet i genomsnitt 24 timmar per dag på vardagar. Kundservice har dock inte öppet på helger.
Kundomdömen Detta betyg baseras på 1 omdöme från låntagare hos Handelsbanken. Vi har även tagit hänsyn till att Handelsbanken har 6 av 10 i betyg från 16 recensioner på Trustpilot.
Helhetsintryck Vi har inget samarbete med Handelsbanken och kan därför inte ge något betyg på helhetsintrycket.
Slutbetyg Detta är en sammanvägning av samtliga ovanstående betyg.

AvgifterUppläggningsavgift 595 krKostnad för att teckna ett nytt lån.
Förlängningsavgift Kostnad för att förlänga återbetalningstiden på ett befintligt lån.
Aviavgift 0 – 60 kr/månAdministrativ avgift för upprättande och utskick av betalningsavi. Den lägre avgiften gäller om du väljer e-faktura.
Påminnelseavgift 60 krAvgift som debiteras om långivaren skickar en betalningspåminnelse.
Förseningsavgift 100 krTilläggsavgift som kan debiteras för upprättande av en avbetalningsplan.
Dröjsmålsränta Ränta som debiteras vid dröjsmål med betalning.

Fördelar

  • Låg ränta på Privatlån Direkt
  • Kan ansöka om två olika sorters privatlån beroende på dina förutsättningar
  • Snabbt svar på ansökan för Privatlån Direkt om du redan är kund

Nackdelar

  • Du måste ha konto i Handelsbanken
  • Du får inte ha några betalningsanmärkningar

Om Handelsbanken

Handelsbanken är en rikstäckande bank som även verkar i länder som Finland, Danmark och Nederländerna. Banken grundades redan 1871 och har nästan 12 000 anställda. Handelsbanken erbjuder olika typer av lån: bolån, bil- och fritidslån samt privatlån. Dessutom erbjuder banken andra typer av tjänster. Detta kan du läsa mer om på deras hemsida om du är intresserad.

Lånevillkor

Hos Handelsbanken kan du ansöka om två olika sorters privatlån: Privatlån Direkt och Privatlån med flexibla villkor. Om du ansöker om Privatlån Direkt så kan du låna mellan 30 000 och 150 000 kronor. Lånet är utan säkerhet och du kan ansöka själv.

Om du istället vill ansöka om Privatlån med flexibla villkor så lånar du den summa som du själv behöver och önskar. För denna typ av ansökan kan ni vara flera låntagare och kan även lämna en säkerhet. Banken tillämpar i detta fall individuell räntesättning. Båda lånen kan du givetvis lösa i förtid utan extra kostnad. Månadskostnaden är samma summa varje månad.

Som hos de flesta banker eller kreditinstitut behöver du uppfylla vissa krav för att få låna: du måste vara över 18 år, du måste vara folkbokförd i Sverige och du får inte heller ha några betalningsanmärkningar. Vidare behöver du också ha en fast årsinkomst på minst 200 000 kronor samt lön, pension eller liknande på konto i Handelsbanken.

Service & säkerhet

Handelsbanken är en stor aktör, vilket syns på deras hemsida. Den upplevs seriös och informationsrik. Du kan kontakta dem på flera olika sätt beroende på vad du söker för svar. Bland annat finns teknisk support, kundtjänst för bankärenden och klagomålshantering. Du kan kontakta dem via formulär på hemsidan, telefon eller e-post.

Handelsbanken tar givetvis också din privata säkerhet på allvar som du kan läsa mer om på hemsidan. Du får också bland annat tips på hur du själv kan skydda dig och hur du ska gå tillväga om du blir drabbad.

Hur du ansöker

Genom att logga in på hemsidan, till exempel genom kortläsare (om du redan är kund hos Handelsbanken) eller via Mobilt BankID, så fyller du i ansökan snabbt och smidigt. Om du ansöker om Privatlån Direkt så får du snabbt svar inom 24 timmar för dig som är kund. Om du istället ansöker om Privatlån med flexibla villkor, tar ansökan längre tid och du blir kontaktad av ditt lokala bankkontor.

Sammanfattning

Handelsbanken är en stor aktör som erbjuder två olika sorters privatlån som beror på dig, dina behov och ekonomiska förutsättningar. Du har möjlighet att låna en valfri summa för lånet med flexibla villkor, annars upp till 150 000 kronor. Du måste också uppfylla vissa villkor för att få låna. Ansökan sker via webben men detaljerad information kring utbetalning, svarstid på ansökan med mera saknas.


Skärmdump från Handelsbanken

Recensionen publicerades 2018-08-03 av  Viktor Svensson Viktor Svensson

Öppettider

Måndag:
Tisdag:
Onsdag:
Torsdag:
Fredag:
Lördag:
Söndag:

Företagsuppgifter

Företagsnamn: HANDELSBANKEN FINANS AB
Org.nummer: 556053-0841
Adress: Kungsträdgårdsgatan 2
Postort: 106 70 Stockholm
Telefon: 0771-778 899
E-post:

Liknande lån

Nystart Finans
Ränta från
9,90 %
Maxbelopp
500 000 kr
Lån & Spar Bank
Ränta från
3,45 %
Maxbelopp
500 000 kr
Paymark Finans
Ränta från
6,84 %
Maxbelopp
150 000 kr
Untie
Ränta från
8,00 %
Maxbelopp
80 000 kr

Vad tycker kunderna om Handelsbanken?


Skriv ett omdöme

Alla omdömen 1

P. G.

5 dec 2018

Ingen ränta alls för att spara men dyrt...

Ingen ränta alls för att spara men dyrt att låna! Var tar mina pengar vägen???Skriv ett omdöme

Ditt betyg:
Ditt förnamn:
E-postadress:
(Visas inte offentligt)
Ge ditt omdöme en rubrik:
(Frivilligt)
Berätta om din upplevelse av Handelsbanken:


Läs om hur vi behandlar och skyddar dina personuppgifter i vår personuppgiftspolicy. Genom att skicka in ditt omdöme godkänner du denna hantering. Om ditt omdöme framstår som stötande eller av något skäl olämpligt kan publicering underlåtas.