Lånen.se
Bank Norwegian
Till ansökan

Bank Norwegian

Bank Norwegian

(3,5)

Till ansökan
Tips! Genom att skicka din ansökan till Advisa kan du få offerter från Bank Norwegian och 38 andra långivare.
Ansök om lån hos Advisa
Belopp: 5 000 – 600 000 kr
Ränta: 6,99 – 22,99 %
Löptid: 1 – 15 år
Ålderskrav: 23 år eller äldre
Utan UC: Nej
Ansök med BankID: Ja
Betalningsanmärkningar: Accepteras inte
Låneskydd kan tecknas: Nej
Direktutbetalning: Nej
Utbetalningstid: 1 – 2 bankdagar
Betyg på Trustpilot: Trustpilot 6 av 10 (9 omdömen)

Villkoren kontrollerades automatiskt 2020-01-22. All insamlad data valideras regelbundet av  Viktor Svensson Viktor Svensson och  Kajsa Amnehagen Kajsa Amnehagen.

Hur mycket kostar Bank Norwegian?

Justera reglagen för att se hur beloppet, löptiden och räntenivån påverkar din månadskostnad.


Resultat

Räntekostnad
Ränteavdrag
Avgifter
Belopp att betala tillbaka
Effektiv ränta
Månadskostnad
Före ränteavdrag

Räkneexemplet ovan är en uppskattning av kreditkostnaden hos Bank Norwegian och ska inte ses som ett erbjudande. Det är alltid villkoren som framgår på långivarens hemsida som gäller.

Hur bra är Bank Norwegian jämfört med konkurrenterna?Kostnad Bank Norwegian kan som lägst erbjuda en ränta på 6,99 %. Ett lån på 25 000 kr i 5 år kostar som minst 7 920 kr.
Tydliga avgifter Aviavgiften är 312 % högre än genomsnittet. Däremot avviker inte uppläggningsavgiften eller förseningsavgiften från det normala. Bank Norwegian använder sig därmed i viss mån av otydliga avgifter.
Beviljandegrad Jämfört med andra lån har en hög andel av Lånen.se-användare blivit beviljade att låna hos Bank Norwegian. För att få ett lån beviljat får du inte ha några betalningsanmärkningar. Bank Norwegian kräver att låntagaren är minst 23 år gammal.
Kundservice Kundservice hos Bank Norwegian har öppet i genomsnitt 8 timmar per dag på vardagar. Kundservice har inte öppet på helger.
Kundomdömen Detta betyg baseras på 3 omdömen från låntagare hos Bank Norwegian. Vi har även tagit hänsyn till att Bank Norwegian har 6 av 10 i betyg från 9 recensioner på Trustpilot.
Helhetsintryck Detta betyg baseras på ett helhetsintryck av att ansöka om ett lån hos Bank Norwegian.
Slutbetyg Detta är en sammanvägning av samtliga ovanstående betyg.

AvgifterUppläggningsavgift 399 krKostnad för att teckna ett nytt lån.
Förlängningsavgift Kostnad för att förlänga återbetalningstiden på ett befintligt lån.
Aviavgift 45 kr/månAdministrativ avgift för upprättande och utskick av betalningsavi.
Påminnelseavgift 60 krAvgift som debiteras om långivaren skickar en betalningspåminnelse.
Förseningsavgift 95 krTilläggsavgift som kan debiteras för upprättande av en avbetalningsplan.
Dröjsmålsränta 24 % (2,0 % per månad)Ränta som debiteras vid dröjsmål med betalning.

Fördelar

 • Låna upp till 600 000 utan säkerhet
 • Stor och etablerad bank
 • Smidig och trygg process

Nackdelar

 • Långsam kundtjänst
 • Höga krav på låntagare

Om Bank Norwegian

Bank Norwegian är en internetbaserad bank för privatpersoner. och har funnits sedan år 2007 då den grundades i Norge. Syftet var från början att skapa en plattform för flygbolagets fördelsprogram. De fick sedan en banklicens under 2007 och öppnade då den internetbaserade banken.

Banken har funnits sedan 2013 i Sverige och finns över hela Norden. De har över 1,5 miljoner kunder. Bank Norwegian är en stor och etablerad bank med hög popularitet

Denna bank ägs av förvaltningsbolaget Norwegian Finans Holding ASA. Deras målsättning är att med hjälp av innovation och teknologi ge sina kunder en av marknadens bästa villkor. De tillhandahåller digitala banktjänster som är tänkta att förbättra upplevelsen för kunden, till exempel genom mobilappar.

Bank Norwegian erbjuder privatlån, sparkonto samt kreditkort (Norwegian-kortet).

Lånevillkor

Bank Norwegian erbjuder privatlån utan säkerhet på 5 000 till 600 000 kronor, vilket är ett ganska brett spektrum om man jämför med liknande långivare. Det finns en stor valmöjlighet när det kommer till lånetid. Den längsta återbetalningstiden är 5 475 dagar.

På deras hemsida kan du även få hjälp med att till exempel utöka ditt nuvarande lån eller sänka lånekostnader. Detta genom att samla ihop dina lån och krediter till ett lån.

Du kan alltid göra extra inbetalningar på lånet om du har möjlighet och/eller lösa lånet i förtid utan extra kostnad. Möjlighet kan även finnas att förlänga återbetalningstiden, att ansöka om en utökning av ditt befintliga lån och/eller ansöka om en betalningsfri månad. Detta förutsätter att du är i fas med dina inbetalningar på lånet.

Du kan också ha en medsökande på lånet, vilket också kan öka möjligheten att bli beviljad det ansökta lånet och/eller få lägre ränta.

Ränta och övriga avgifter

Räntan är rörlig. Den fastställs individuellt och baseras på den kreditprövning som görs. Den nominella räntan är i dagsläget mellan 6,99 och 22,99 procent. Den effektiva räntan varierar mellan 7,20 och 29,27 procent. Om du till exempel lånar 65 000 kronor på 5 år med en exempelränta på 13,99 procent och effektiv ränta på 15,88 procent är den totala skulden 91 866 kronor. Det ger en månadskostnad om 1 531 kronor.

Det tillkommer även ytterligare avgifter, bland annat en uppläggningsavgift. Om du lånar ett belopp under 24 999 kronor betalar du dock ingen sådan avgift. Om du lånar mellan 25 000 och 39 999 kronor är avgiften på 149 kronor, och från 40 000 kronor är avgiften på 399 kronor. För dig som lånar över 15 000 kronor tillkommer även en administrationsavgift på 19 kronor per månad.

För att kunna beviljas ett privatlån hos Bank Norwegian behöver du som hos alla andra långivare uppfylla vissa krav.

 • Du måste vara 23 år eller äldre.
 • Du är folkbokförd i Sverige och har varit det minst under de senaste 3 åren.
 • Du får inte ha några betalningsanmärkningar.

Bank Norwegian gör dessutom en kreditprövning på dig som ansöker om lån. Kreditupplysningen görs via UC.

Service och säkerhet

Om du behöver kontakta Bank Norwegian kan du ringa, via e-post eller kontakta dem via deras kontaktformulär på hemsidan. Kundtjänsten har öppet på vardagar mellan klockan 10.00 och 16.00. På hemsidan kan man få svar på de flesta vanliga frågorna.

Bank Norwegian använder sig av olika säkerhetsåtgärder för att skydda din personliga information från bland annat missbruk, oavsiktlig tillgång och avslöjande.

Hur du ansöker

Ansökningsprocessen sker via ett formulär på Bank Norwegians hemsida. Det är en smidig procedur där du får svar direkt och kan fullfölja snabbt med hjälp av BankID.

 1. Du fyller först i hur mycket du vill låna och huruvida du vill använda lånet för att lösa in andra lån. Sen skriver du in personuppgifter och anger eventuell medsökande.
 2. När du har skickat in en ansökan får du ett direkt preliminärt svar på din ansökan.
 3. Bank Norwegian gör en kreditupplysning och kreditbedömning. Du kan komma att behöva inkomma med dokument som styrker din inkomst.
 4. Om du beviljas lån signerar du enkelt skuldebrevet med BankID.
 5. Utbetalning görs inom 0-2 arbetsdagar. Du får då ett bekräftelsemejl och efter det finns pengarna i normala fall på ditt konto efter 1-2 bankdagar.

Sammanfattning

Bank Norwegian erbjuder lån utan säkerhet i ett brett spektrum av belopp via en modern och smidig elektronisk process. Du kan låna upp till 600 000 kronor på maximalt 5 475 dagar. Räntan är rörlig och fastställs individuellt efter en kreditprövning. Vissa krav på dig som låntagare tillkommer och du kan till exempel inte ha några betalningsanmärkningar om du ska kunna beviljas ett privatlån. Du får svar på din ansökan direkt och signerar enkelt med BankID. Utbetalningen är snabb och sker inom 0-2 arbetsdagar.


Skärmdump från Bank Norwegian

Recensionen publicerades 2018-06-20 och uppdaterades senast 2019-10-18 av  Viktor Svensson Viktor Svensson

Vad tycker kunderna om Bank Norwegian?


Skriv ett omdöme

Alla omdömen 3

emelie

20 nov 2018

Jag blev lovad sparränta på mina pengar...

Jag blev lovad sparränta på mina pengar men sen blev det ingenting. Men ränta på lånen betalar jag självklart ändå... Mygel!!!

Pontus

29 sep 2018

Det enda stället jag kunde ta ett lån på...

Det enda stället jag kunde ta ett lån på 600 000 kr hos! Visserligen ganska hög ränta men det var den summan jag behövde därför får Bank Norwegian 5/5

d4n

14 aug 2018

Varning!!!

Otrevliga och värdelös ränta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Skriv ett omdöme

Ditt betyg:
Ditt förnamn:
E-postadress:
(Visas inte offentligt)
Ge ditt omdöme en rubrik:
(Frivilligt)
Berätta om din upplevelse av Bank Norwegian:


Läs om hur vi behandlar och skyddar dina personuppgifter i vår personuppgiftspolicy. Genom att skicka in ditt omdöme godkänner du denna hantering. Om ditt omdöme framstår som stötande eller av något skäl olämpligt kan publicering underlåtas.