Lånen.se

SEB

SEB

(3,0)

Vi samarbetar inte med SEB, men genom att använda Advisa kan du få offerter från SEB och 38 andra långivare.
Ansök om lån hos Advisa
Belopp: 20 000 – 350 000 kr
Ränta: 3,80 – 11,10 %
Löptid: 2 – 10 år
Ålderskrav: 18 år eller äldre
Utan UC: Nej
Ansök med BankID: Nej
Betalningsanmärkningar: Accepteras inte
Inkomstkrav: 15 833 kr/mån
Låneskydd kan tecknas: Ja
Direktutbetalning: Nej
Utbetalningstid: 4 – 5 bankdagar
Betyg på Trustpilot: Trustpilot 3.4 av 10 (39 omdömen)

Villkoren kontrollerades automatiskt 2020-01-22. All insamlad data valideras regelbundet av  Viktor Svensson Viktor Svensson och  Kajsa Amnehagen Kajsa Amnehagen.

Hur mycket kostar SEB?

Justera reglagen för att se hur beloppet, löptiden och räntenivån påverkar din månadskostnad.


Resultat

Räntekostnad
Ränteavdrag
Avgifter
Belopp att betala tillbaka
Effektiv ränta
Månadskostnad
Före ränteavdrag

Räkneexemplet ovan är en uppskattning av kreditkostnaden hos SEB och ska inte ses som ett erbjudande. Det är alltid villkoren som framgår på långivarens hemsida som gäller.

Hur bra är SEB jämfört med konkurrenterna?Kostnad SEB kan som lägst erbjuda en ränta på 3,80 %. Ett lån på 25 000 kr i 5 år kostar som minst 2 832 kr.
Tydliga avgifter SEB använder sig inte av otydliga avgifter.
Beviljandegrad Vi har inget samarbete med SEB. Av det skälet känner vi inte till hur många av våra användare som får sin låneansökan beviljad.
Kundservice Kundservice hos SEB har öppet i genomsnitt 14 timmar per dag på vardagar. På lördagar har kundservice öppet 09:00 - 17:00 och på söndagar från 10:00 - 18:00.
Kundomdömen Detta betyg baseras på 1 omdöme från låntagare hos SEB. Vi har även tagit hänsyn till att SEB har 3.4 av 10 i betyg från 39 recensioner på Trustpilot.
Helhetsintryck Vi har inget samarbete med SEB och kan därför inte ge något betyg på helhetsintrycket.
Slutbetyg Detta är en sammanvägning av samtliga ovanstående betyg.

AvgifterUppläggningsavgift 300 krKostnad för att teckna ett nytt lån.
Förlängningsavgift Kostnad för att förlänga återbetalningstiden på ett befintligt lån.
Aviavgift 0 kr/månAdministrativ avgift för upprättande och utskick av betalningsavi.
Påminnelseavgift 60 krAvgift som debiteras om långivaren skickar en betalningspåminnelse.
Förseningsavgift Tilläggsavgift som kan debiteras för upprättande av en avbetalningsplan.
Dröjsmålsränta Ränta som debiteras vid dröjsmål med betalning.

Fördelar

  • Du får besked på din ansökan inom 24 timmar
  • Låg ränta

Nackdelar

  • Du måste ha en fast årsinkomst på minst 190 000 kronor
  • Du får inte ha några betalningsanmärkningar

Om SEB

Skandinaviska Enskilda Banken AB (SEB) är en av Sveriges största banker. Den grundades redan 1856, men har sedan dess både bytt namn, logotyp m.m. Sedan 2016 är bankens verksamhet uppdelad i fyra olika divisioner: stora företag och finansiella institutioner, Baltikum, Liv och Investment Management samt Företag och privatkunder.

Lånevillkor

Hos SEB kan du låna i olika former. Du kan till exempel ansöka om ett bolån, ett lån som samlar andra lån och krediter, medlemslån eller ett privatlån som kallas Enkla lånet. Genom det Enkla lånet kan du låna mellan 20 000 och 350 000 kronor. Lånet ska sedan återbetalas på 2-10 år. Har du en medsökande ökar möjligheten att få låna pengar.

På bankens hemsida finner du en enkel lånekalkylator så du själv kan räkna ut din månadskostnad samt hur mycket du får låna utifrån dina svar på olika parametrar. Räntan är individuell och är i dagsläget mellan 3,55 och 10,85 procent. Räntan sätts bland annat utifrån ansökt summa och dina ekonomiska förutsättningar.

För att beviljas lån hos SEB behöver du vara över 18 år och ha en fast årsinkomst på minst 190 000 kronor. Du får inte ha några betalningsanmärkningar.

Service & säkerhet

Du kan nå SEB på flera olika sätt. Deras kundtjänst via telefon har öppet dygnet runt. Du kan även besöka dem på ett fysiskt bankkontor. Du hittar också mycket information på deras hemsida, till exempel frågor och svar.

Hemsidan är seriös och informationsrik. De erbjuder teknisk support vid problem och har utförlig information kring din säkerhet, bland annat i form av internetsäkerhet och integritetspolicy.

Hur du ansöker

Du kan ansöka via internetbanken eller på hemsidan. Ansökan behandlas och om du beviljas skickas ett skuldebrev till dig som du ska underteckna och skicka till banken. Du får svar inom 48 timmar via sms om ditt lån beviljas eller inte, och inom 24 timmar (på vardagar) om du har internetbank. Ansöker du om lån via telefon eller på ett fysiskt kontor får du svar direkt.

Sammanfattning

SEB erbjuder bland annat privatlån till privatpersoner. Du behöver uppfylla vissa grundkrav men kan därefter låna upp till 350 000 kronor. Ansökningsprocessen är enkel och kan med fördel göras på webben. Du får svar 24-48 timmar efter du ansökt om ditt lån beviljas eller inte.


Skärmdump från SEB

Recensionen publicerades 2018-08-10 och uppdaterades senast 2019-09-24 av  Viktor Svensson Viktor Svensson

Vad tycker kunderna om SEB?


Skriv ett omdöme

Alla omdömen 1

Kenneth

24 aug 2018

Lägst ränta!

Gick via Lendo för att låna 30 000 kr till en bil. SEB hade betydligt lägst ränta av alla alternativ så jag är supernöjd! Amorteringen sker även automatiskt varje månad så man behöver inte tänka på att betala av. Super!Skriv ett omdöme

Ditt betyg:
Ditt förnamn:
E-postadress:
(Visas inte offentligt)
Ge ditt omdöme en rubrik:
(Frivilligt)
Berätta om din upplevelse av SEB:


Läs om hur vi behandlar och skyddar dina personuppgifter i vår personuppgiftspolicy. Genom att skicka in ditt omdöme godkänner du denna hantering. Om ditt omdöme framstår som stötande eller av något skäl olämpligt kan publicering underlåtas.