Hur mycket kostar SBAB?

Justera reglagen för att se hur beloppet, löptiden och räntenivån påverkar din månadskostnad.

30 000 kr
24 mån
4 %
Resultat
 • Räntekostnad 0,00 kr
 • Avgifter 25,00 kr
 • Belopp att betala tillbaka 0,00 kr
 • Månadskostnad 0,00 kr
Efter ränteavdrag kostar lånet totalt 0,00 kr efter ett ränteavdrag på 0,00 kr. Över 0 månader innebär det en totalkostnad på 0,00 kr per månad.
Räkneexemplet ovan är en uppskattning av kreditkostnaden hos SBAB och ska inte ses som ett erbjudande. Det är alltid villkoren som framgår på långivarens hemsida som gäller.

Hur bra är SBAB jämfört med konkurrenterna?

Kostnad
Toppklass SBAB erbjuder en ränta på 3,60 - 6,80 %. Ett lån på 25 000 kr i 1 år kostar som minst 900 kr
Kundomdömen
Inte bra Detta betyg baseras på 4 omdömen från låntagare hos SBAB. Det genomsnittliga betyget är 1,00 av 5.
Kundtjänst
Bra Detta baseras på kundtjänstens öppettider. SBAB har öppet 6 dagar i veckan.
Sammanvägt betyg
Bra Detta är en sammanvägning av samtliga ovanstående betyg.

Avgifter

Uppläggningsavgift
0 kr Kostnad för att teckna ett nytt lån.
Förlängningsavgift
0 kr Kostnad för att förlänga återbetalningstiden på ett befintligt lån.
Aviavgift
25 kr Administrativ avgift för upprättande och utskick av betalningsavi.
Påminnelseavgift
60 kr Avgift som debiteras om långivaren skickar en betalningspåminnelse.
Förseningsavgift
0 kr Tilläggsavgift som kan debiteras för upprättande av en avbetalningsplan.
Dröjsmålsränta
5,00 % Ränta som debiteras vid dröjsmål med betalning.

Fördelar

 • Besked direkt på skärmen
 • Du får tillgång till dina sidor där du kan se ditt lån

Nackdelar

 • Betalningsanmärkningar är inte godkänt
 • Oklart hur lång tid det tar innan du har pengarna på ditt konto

Om SBAB

SBAB Bank AB grundades 1985 och ägs av svenska staten. SBAB erbjuder lån och sparande till privatpersoner, bostadsrättsföreningar och fastighetsbolag. För privatpersoner erbjuder de bland annat privat-, bo-, bil- och energilån.

Lånevillkor

SBAB erbjuder privatlån utan säkerhet där du kan låna en valfri summa mellan 30 000 och 500 000 kronor. Återbetalningstiden är 730 till 3 650 dagar. På hemsidan finns en enkel lånekalkylator där du själv kan beräkna din månadskostnad utifrån olika faktorer.

Du har möjlighet att logga in på dina sidor och följa ditt ärende, se avier med mera. Du kan amortera extra på ditt lån och även höja lånet efter en kreditprövning. Det tillkommer ingen uppläggningsavgift och betalar du via autogiro, e-faktura eller SBAB-giro slipper du även aviavgiften som är 0 kronor per avi. 

Räntan är individuell och baseras bland annat på kreditprövningen. Räntan varierar mellan 3,60 och 6,80 procent. 

För att ansöka om lån hos SBAB behöver du:

 • Vara minst 18 år
 • Ha en inkomst på minst 225 000 kronor per år 
 • Sakna betalningsanmärkning. 

Om ni är två som ansöker behöver er sammanlagda årsinkomst vara minst 225 000 kronor. En kreditupplysning via UC göras när du ansöker om lån hos SBAB.

Hur du ansöker

Du ansöker enkelt på hemsidan genom att följa nedanstående steg:

 1. Du fyller i ansökan med till exempel önskat lånebelopp. Du ser direkt vilken ränta som du får. Du får också ett direktnummer som du ska ringa. Samtalet tar cirka 10 minuter.
 2. Du kan sedan logga in på hemsidan för att se dina lånehandlingar, skriva ut dem, signera och skicka dem till SBAB.
 3. När SBAB sedan fått de undertecknade lånehandlingarna betalas lånet ut till dig. Information om hur lång tid det tar innan du har pengarna på ditt bankkonto saknas på hemsidan.

Service & Säkerhet

På hemsidan har du frågor och svar om privatlån och hur det fungerar. Du kan även nå SBAB via telefon på vardagar mellan klockan 08.00 och 18.00 och på lördagar mellan klockan 10.00 och 16.00. De har stängt på söndagar.

Du har även möjlighet att se och ställa generella frågor i kundforumet och få svar inom 24 timmar. Du kan också som kund skriva ett personligt meddelande på dina sidor där de svarar inom 24 timmar. Ett annat alternativ är att chatta med en chatbot som har öppet dygnet runt. Du kan också skicka fysisk post. 

På hemsidan finner du information om personuppgifter, GDPR och annat inom säkerhet. Bland annat skriver banken att du behöver som kund identifiera dig med Mobilt BankID om du har frågor om ditt specifika ärende.

Sammanfattning

SBAB erbjuder lån till privatpersoner med en summa mellan 30 000 och 500 000 kronor. Du behöver uppfylla vissa grundkrav för att få låna pengar.

Ansökan sker enkelt på hemsidan. Lånehandlingarna behöver du skriva ut och fysiskt skicka in till banken. Information om hur lång tid det tar innan du har pengarna på ditt bankkonto saknas på långivarens hemsida.

Öppettider Stängt

 • Måndag 08:00 - 18:00
 • Tisdag 08:00 - 18:00
 • Onsdag 08:00 - 18:00
 • Torsdag 08:00 - 18:00
 • Fredag 08:00 - 18:00
 • Lördag 09:00 - 16:00
 • Söndag -

Företagsuppgifter

 • Företagsnamn SBAB Bank AB (publ)
 • Org.nummer 5562537513
 • Adress Svetsarvägen 24
 • Postort 171 41 Solna
 • Telefon 0771453000
 • E-post

Vad tycker våra kunder om SBAB?

 • Nima
  Uruselt

  1 månad för att handlägga ett simpelt lånelöfte och det är inte klart än.

  Ring till kundservice och vänta i 4-5h utan något svar. Inte ens information om vilken plats man har i kön.

  De verkar direkt inkompetenta på deras jobb. Galet att man kan te sig på det här sättet när det finns så många andra aktörer som är seriösa och respekterar potentiella kunders tid.

  Håll er borta från dessa skojare!

  2021-03-03
 • Skitbank

  Krånglar när man ska extra amortera. Pushar sin skitapp som har noll funktionerför bolånekunder. Missar att svara på meddelanden då och då. Noll kundvård. Rekommenderas ej.

  2020-06-02
 • anna
  Ångrar att har blivit kund hos sbab

  vill varna alla som funderar på att ordna bolån via sbab. Deras redovisade räntor är ingenting annat än lockpriser. Vi blev lockade att flytta våra bolån till sbab och binda räntan. trots att alla påskrivna lånebrev inkom till dem en vecka innan de plötsligt höjde räntorna utbetalade de lånet nästan en månad senare och först då fick vi veta att vår ränta blev kraftigt höjd. så att ta ett bolån hos dem är som att spela på bingo. man vet ALDRIG vad man får. när du väl skrivit på allt de behöver har du ingen möjlighet att dra sig ut. så räkna inte på ngn ränta på deras hemsida.

  kundtjänsten är helt värdelöst, räkna inte få ngt förståelse där. räkna däremot med att stå i telefonkö i flera timmar varje gång du ringer dit. idag tog det 4 timmar för mig

  2019-11-25
 • Thomas
  Varning utfärdas för SBAB

  Valde att flytta mina bolån till SBAB, trots att jag visste att deras kundservice inte var speciellt bra, eftersom räntan var rekordlåg...

  Men att SBAB:s kundomsorg var så här fantastiskt dålig kunde jag aldrig föreställt mig.

  Efter att vi skickat in handlingarna till SBAB för flytten av lånen höjde de plötsligt räntan och band vårt lån på 3 år till en betydligt högre ränta, utan att fråga oss om vi fortfarande ville detta trots ränteändringen. Skillnaden på vårt lån är 37.000 kr för den här bindningstiden.

  Jag vet inte vad den tekniska termen för detta är, men på ren svenska skulle jag vilja kalla det för bedrägeri eller stöld.

  Att sen försöka få tag i någon på banken för att få svar på hur de kunnat agera på det här sättet har visat sig precis så svårt som alla andra beskrivit tidigare. Jag har alltså fortfarande inte fått något svar från dem.

  Så varning utfärdas för SBAB eftersom man tyvärr inte kan lita på deras ord, eller att de ens vill hjälpa till när de själva har gjort fel.

  När problem uppstår får kunden bära hela bördan så att de slipper, vilket är ett oerhört tråkigt och omoraliskt sätt att bedriva affärer.

  2019-11-08

Skriv ett omdöme

Simon Klaesson
Simon Klaesson

- Innehållsansvarig

Simon har ett stort intresse för finans och ekonomi och har sedan 2020 varit innehållsansvarig på Lånen.se. Simon har sedan tidigare en högskoleexamen som webbredaktör och ser i dagsläget till att innehåll och data på Lånen.se är korrekt och alltid uppdaterad.