Lånen.se

SBAB

SBAB

(2,5)

Vi samarbetar inte med SBAB och kan därför inte rekommendera dem. Vill du ha hjälp att hitta ett lån?


Till Låneguiden
Belopp: 30 000 – 500 000 kr
Ränta: 3,60 – 6,80 %
Löptid: 2 – 10 år
Ålderskrav: 18 år eller äldre
Utan UC: Nej
Ansök med BankID: Ja
Betalningsanmärkningar: Accepteras inte
Inkomstkrav: 18 750 kr/mån
Låneskydd kan tecknas: Ja
Direktutbetalning: Nej
Utbetalningstid:
Betyg på Trustpilot: Trustpilot 4.4 av 10 (22 omdömen)

Villkoren kontrollerades automatiskt 2020-01-24. All insamlad data valideras regelbundet av  Viktor Svensson Viktor Svensson och  Kajsa Amnehagen Kajsa Amnehagen.

Hur mycket kostar SBAB?

Justera reglagen för att se hur beloppet, löptiden och räntenivån påverkar din månadskostnad.


Resultat

Räntekostnad
Ränteavdrag
Avgifter
Belopp att betala tillbaka
Effektiv ränta
Månadskostnad
Före ränteavdrag

Räkneexemplet ovan är en uppskattning av kreditkostnaden hos SBAB och ska inte ses som ett erbjudande. Det är alltid villkoren som framgår på långivarens hemsida som gäller.

Hur bra är SBAB jämfört med konkurrenterna?Kostnad SBAB kan som lägst erbjuda en ränta på 3,60 %. Ett lån på 25 000 kr i 5 år kostar som minst 2 395 kr.
Tydliga avgifter SBAB använder sig inte av otydliga avgifter.
Beviljandegrad Vi har inget samarbete med SBAB. Av det skälet känner vi inte till hur många av våra användare som får sin låneansökan beviljad.
Kundservice Kundservice hos SBAB har öppet i genomsnitt 13 timmar per dag på vardagar. På helger har kundservice öppet 08:00 - 21:00.
Kundomdömen Detta betyg baseras på 2 omdömen från låntagare hos SBAB. Vi har även tagit hänsyn till att SBAB har 4.4 av 10 i betyg från 22 recensioner på Trustpilot.
Helhetsintryck Vi har inget samarbete med SBAB och kan därför inte ge något betyg på helhetsintrycket.
Slutbetyg Detta är en sammanvägning av samtliga ovanstående betyg.

AvgifterUppläggningsavgift 0 krKostnad för att teckna ett nytt lån.
Förlängningsavgift Kostnad för att förlänga återbetalningstiden på ett befintligt lån.
Aviavgift 0 – 25 kr/månAdministrativ avgift för upprättande och utskick av betalningsavi. Den lägre avgiften gäller om du väljer e-faktura.
Påminnelseavgift 60 krAvgift som debiteras om långivaren skickar en betalningspåminnelse.
Förseningsavgift 0 krTilläggsavgift som kan debiteras för upprättande av en avbetalningsplan.
Dröjsmålsränta Kreditränta + 5 %-enheterRänta som debiteras vid dröjsmål med betalning.

Fördelar

  • Besked direkt på skärmen
  • Du får tillgång till dina sidor där du kan se ditt lån

Nackdelar

  • Betalningsanmärkningar är inte godkänt
  • Oklart hur lång tid det tar innan du har pengarna på ditt konto

Om SBAB

SBAB Bank AB grundades 1985 och ägs av svenska staten. SBAB erbjuder lån och sparande till privatpersoner, bostadsrättsföreningar och fastighetsbolag. För privatpersoner erbjuder de bland annat privat-, bo-, bil- och energilån.

Lånevillkor

SBAB erbjuder privatlån utan säkerhet där du kan låna en valfri summa mellan 30 000 och 350 000 kronor. Återbetalningstiden är 2-10 år. På hemsidan finns en enkel lånekalkylator där du själv kan beräkna din månadskostnad utifrån olika faktorer. Du har möjlighet att logga in på dina sidor och följa ditt ärende, se avier med mera. Du kan amortera extra på ditt lån och även höja lånet efter en kreditprövning. Räntan är individuell och baseras bland annat på kreditkontrollen.

För att ansöka om lån hos SBAB behöver du vara minst 18 år, ha en inkomst på minst 225 000 kronor per år samt inte ha någon betalningsanmärkning. Om ni är två som ansöker behöver er sammanlagda årsinkomst vara minst 225 000 kronor.

Service & säkerhet

På hemsidan har du frågor och svar om privatlån och hur det fungerar. Du kan även nå SBAB via telefon på vardagar klockan 8:00-19:00 samt se och ställa generella frågor i supportforumet där de finns tillgängliga mellan klockan 8:00 och 17:00. Du kan också som kund skriva ett personligt meddelande på dina sidor. Du kan också besöka SBAB på deras kontor i Karlstad.

På hemsidan finner du information om personuppgifter, GDPR och annat inom säkerhet. Bland annat skriver banken att du behöver som kund identifiera dig med Mobilt BankID om du har frågor om ditt specifika ärende.

Hur du ansöker

Du ansöker enkelt på hemsidan där du fyller i belopp och olika slags uppgifter om dig och din ekonomi. Beskedet får du direkt på skärmen. Du kan sedan logga in på hemsidan för att se dina lånehandlingar. Du behöver skriva ut dem och skicka till SBAB som sedan betalar ut pengarna när de fått de undertecknade handlingarna. Information om hur lång tid det tar innan du har pengarna på ditt bankkonto saknas på hemsidan.

Sammanfattning

SBAB erbjuder lån till privatpersoner med en summa mellan 30 000 och 350 000 kronor. Du behöver uppfylla vissa grundkrav för att få låna pengar. Ansökan sker enkelt på hemsidan. Lånehandlingarna behöver du skriva ut och fysiskt skicka in till banken. Information om hur lång tid det tar innan du har pengarna på ditt bankkonto saknas på långivarens hemsida.


Skärmdump från SBAB

Recensionen publicerades 2018-09-05 av  Viktor Svensson Viktor Svensson

Öppettider

Måndag:
Tisdag:
Onsdag:
Torsdag:
Fredag:
Lördag:
Söndag:

Företagsuppgifter

Företagsnamn: SBAB Bank AB (publ)
Org.nummer: 556253-7513
Adress: Svetsarvägen 24
Postort: 171 41 Solna
Telefon: 0771-45 30 00
E-post:

Liknande lån

Spargo Finans
Ränta från
9,84 %
Maxbelopp
150 000 kr
Marginalen Bank
Ränta från
3,50 %
Maxbelopp
350 000 kr
OKQ8
Ränta från
3,89 %
Maxbelopp
350 000 kr
Coop Medmera Bank
Ränta från
3,30 %
Maxbelopp
350 000 kr

Relaterade artiklar

efter-hojningen-av-reporantan-hushallen-behover-inte-vara-oroade

Efter höjningen av reporäntan: Hushållen behöver inte vara oroade

av Jakob Thorselius

Vad tycker kunderna om SBAB?


Skriv ett omdöme

Alla omdömen 2

anna

25 nov 2019

Ångrar att har blivit kund hos sbab

vill varna alla som funderar på att ordna bolån via sbab. Deras redovisade räntor är ingenting annat än lockpriser. Vi blev lockade att flytta våra bolån till sbab och binda räntan. trots att alla påskrivna lånebrev inkom till dem en vecka innan de plötsligt höjde räntorna utbetalade de lånet nästan en månad senare och först då fick vi veta att vår ränta blev kraftigt höjd. så att ta ett bolån hos dem är som att spela på bingo. man vet ALDRIG vad man får. när du väl skrivit på allt de behöver har du ingen möjlighet att dra sig ut. så räkna inte på ngn ränta på deras hemsida.

kundtjänsten är helt värdelöst, räkna inte få ngt förståelse där. räkna däremot med att stå i telefonkö i flera timmar varje gång du ringer dit. idag tog det 4 timmar för mig

Thomas

8 nov 2019

Varning utfärdas för SBAB

Valde att flytta mina bolån till SBAB, trots att jag visste att deras kundservice inte var speciellt bra, eftersom räntan var rekordlåg...

Men att SBAB:s kundomsorg var så här fantastiskt dålig kunde jag aldrig föreställt mig.

Efter att vi skickat in handlingarna till SBAB för flytten av lånen höjde de plötsligt räntan och band vårt lån på 3 år till en betydligt högre ränta, utan att fråga oss om vi fortfarande ville detta trots ränteändringen. Skillnaden på vårt lån är 37.000 kr för den här bindningstiden.

Jag vet inte vad den tekniska termen för detta är, men på ren svenska skulle jag vilja kalla det för bedrägeri eller stöld.

Att sen försöka få tag i någon på banken för att få svar på hur de kunnat agera på det här sättet har visat sig precis så svårt som alla andra beskrivit tidigare. Jag har alltså fortfarande inte fått något svar från dem.

Så varning utfärdas för SBAB eftersom man tyvärr inte kan lita på deras ord, eller att de ens vill hjälpa till när de själva har gjort fel.

När problem uppstår får kunden bära hela bördan så att de slipper, vilket är ett oerhört tråkigt och omoraliskt sätt att bedriva affärer.Skriv ett omdöme

Ditt betyg:
Ditt förnamn:
E-postadress:
(Visas inte offentligt)
Ge ditt omdöme en rubrik:
(Frivilligt)
Berätta om din upplevelse av SBAB:


Läs om hur vi behandlar och skyddar dina personuppgifter i vår personuppgiftspolicy. Genom att skicka in ditt omdöme godkänner du denna hantering. Om ditt omdöme framstår som stötande eller av något skäl olämpligt kan publicering underlåtas.