Lånen.se
Loanstep
Ansök kostnadsfritt

Loanstep

Belopp: 3 000 – 50 000 kr
Ränta: 38,40 %
Räntefri period: 14 dagar
Löptid: 14 dgr – 2 mån
Ålderskrav: 18 år eller äldre
Utan UC: Ja, använder Creditsafe
Ansök med BankID: Ja
Betalningsanmärkningar: Accepteras
Direktutbetalning: Ja
Till: Swedbank, Nordea, Handelsbanken

Betalningsanm. OK Använder inte UC Pengar samma dag Räntefritt i 14 dgr

Hur mycket kostar Loanstep?

Justera reglagen för att se hur beloppet, löptiden och räntenivån påverkar din månadskostnad.


Resultat

Räntekostnad
Ränteavdrag
Avgifter
Belopp att betala tillbaka
Effektiv ränta
Månadskostnad
Före ränteavdrag

Räkneexemplet ovan är en uppskattning av kreditkostnaden hos Loanstep och ska inte ses som ett erbjudande. Det är alltid villkoren som framgår på långivarens hemsida som gäller.

Hur bra är Loanstep jämfört med konkurrenterna?Ränta Loanstep kan erbjuda en lägre ränta än 51 % av konkurrenterna. I betyget har vi tagit hänsyn till att 14 räntefria dagar erbjuds.
Avgifter Uppläggningsavgiften är lägre än hos 2 % av konkurrenterna och aviavgiften är lägre än hos 35 % av konkurrenterna. Eftersom den maximala kredittiden är kort väger en låg startavgift tyngre än en låg aviavgift. Förseningsavgiften på 150 kr är relativt hög och resulterar därför i ett lägre betyg.
Beviljandegrad För att få ett lån beviljat måste du vara minst 18 år. Även låntagare med betalningsanmärkningar accepteras.
Kundservice Kundservice hos Loanstep har öppet i genomsnitt 7 timmar per dag på vardagar. Kundservice har inte öppet på helger.
Kundomdömen Detta betyg baseras på 2 omdömen från låntagare hos Loanstep.
Helhetsintryck Detta betyg baseras på ett helhetsintryck av allt ifrån enkelhet att ansöka om ett lån till bemötande från kundservice.
Slutbetyg Detta är en sammanvägning av samtliga ovanstående betyg.

Vi testar Loanstep

Vi har testat att ansöka om ett lån hos Loanstep för att utvärdera kundupplevelsen. Här presenterar vi resultatet av testet.


Om testet

Testet utfördes: 2018-07-31 kl. 17:45
Lånebelopp: 1 000 kr
Vald löptid:
Om låntagaren: 25 år gammal, boende i bostadsrätt, heltidsanställd med lön över genomsnittet

Resultat

Efter att ha ansökt om ett lån på 1 000 kr hos Loanstep kan jag kort summera ansökningsprocessen med ett ord: enkelt. Jag fyllde först i mitt personnummer, signerade med BankID och fick efter några sekunder ett preliminärt besked om att jag var godkänd som låntagare. Därefter återstod att fylla i information om min anställning, inkomst, mina utgifter och befintliga skulder. Tre minuter senare fick jag besked om att pengarna kommer att utbetalas nästa dag (jag skickade in min ansökan efter kl. 12:00).

Tydliga villkor

Även om Loanstep använder begrepp som "utbetalning samma dag" i sin marknadsföring är de tydliga med att ansökan måste skickas in före 12:00, vilket jag inte gjorde. Jag blev därför inte förvånad när jag (i samband med att ansökan var färdig) fick ytterligare information om att utbetalningen kommer att dröja till nästa dag.

Okomplicerad komplettering av min ansökan

Påföljande dag blev jag kontaktad av kundservice för att komplettera min ansökan med en lönespecifikation (kreditupplysningen visade att min senaste taxerade inkomst var betydligt lägre än den jag uppgav i ansökan – inte särskilt märkligt att Loanstep blev lite misstänksamma). Jag bifogade min senaste lönespecifikation och fick efter 21 minuter ett mail om att pengarna hade betalats ut. Därefter dröjde det bara lite drygt en timme innan pengarna fanns på mitt konto. Ingen fördröjning alls med andra ord.

Långsam handläggning av återbetalningen

Eftersom jag nappade på Loansteps erbjudande om ett kostnadsfritt lån i 14 dagar valde jag att tämligen omgående återbetala lånet. Jag bad kundservice om att få en faktura skickad till min e-post istället för att få den per brev, vilket tycktes vara ett relativt komplicerat ärende för kundservice. Det krävdes nämligen ett mail och ytterligare en påminnelse från min sida för att jag skulle få uppgifter om OCR och bankgironummer. Onödig tidsutdräkt, men till slut fick jag återbetala lånet och inga räntekostnader eller avgifter hade uppstått. Precis som utlovat.

Jag är medveten om att den normala processen för dessa korttidslån är att en faktura skickas ut per brev och att kunden betalar fakturan utan att behöva kontakta kundservice. Det borde dock inte höra till ovanligheterna att en kund vill ha betalningsuppgifterna skickade till sin e-post (t.ex. om kunden är bortrest). Loanstep kan garanterat hitta på en smidigare lösning, förslagsvis med inspiration från sin egen ansökningsprocess!

Sammanfattning

Att ansöka om lånet var en enkel och snabb process med tydliga instruktioner och ett snyggt gränssnitt – där finns ingenting att anmärka på. Däremot var min upplevelse att återbetalningsprocessen lämnade en hel del övrigt att önska. Jag ger därför Loanstep 4 av 5 poäng.


Vårt omdöme

AvgifterUppläggningsavgift 3000 kr Kostnad för att teckna ett nytt lån.
Förlängningsavgift Kostnad för att förlänga återbetalningstiden på ett befintligt lån.
Aviavgift 60 kr Kostnad för att få en betalningsavi.
Förseningsavgift 150 kr Tilläggsavgift som kan debiteras om du inte betalar i tid.
Påminnelseavgift 60 kr Avgift som debiteras om långivaren skickar en betalningspåminnelse.
Dröjsmålsränta 36 % (3,0 % per månad) Ränta som debiteras vid dröjsmål med betalning.

Fördelar

 • Gratis lån upp till 5 000 kronor
 • Snabblån på upp till 50 000 kronor
 • Lån utan UC till en viss gräns

Nackdelar

 • Dyrare lån om privatekonomin ej är god

Om Loanstep

Loanstep förmedlar två typer av snabblån: korttidslån och långtidslån. Notera ordet ”förmedlar”, då företagets tjänst går ut på att ombesörja identifiering och kreditprövning. När det kommer till att fatta det verkliga beslutet om du ska få låna pengar eller inte och att upprätta ett avtal är det någon av Loansteps samarbetspartners som gör detta.

Med detta sagt har Loanstep ändå lyckats skapa en av den svenska marknadens fräschaste lånetjänster. Under många år har snabblån varit begränsade till att vara korta smålån. Det är på väg att förändras. Loanstep är ett av de låneföretag som går i bräschen för den nya tidens smslån: det långa snabblånet med ett större belopp än vad vi tidigare varit vana vid.

Tack vare tjänster som denna kan du nu låna från 1 000 till 50 000 kronor. Lånen på mellan 1 000 och 5 000 kronor benämner Loanstep korttidslån medan de kallar lånen på mellan 15 000 och 50 000 kronor långtidslån. Namnen på de två olika snabblånen avspeglar löptiderna på mellan 2 och 60 månader.

Lånevillkor

När du lånar pengar via Loanstep genomgår du en regelrätt kreditprövning. Vilket kreditupplysningsbolag låneförmedlaren använder varierar dock beroende på hur stort lån du ansöker om – ett korttidslån eller långtidslån?

Snabblånen upp till 5 000 kronor är lån utan UC och kreditprövas av Creditsafe. Lånen som är på 15 000 kronor eller ännu större belopp prövas av UC, Upplysningscentralen.

Resultatet på kreditupplysningen är helt avgörande för vilka lånekostnader du får. Förutom räntekostnader kan avgifter såsom förmedlingsavgifter, förlängningsavgifter och förseningsavgifter tillkomma.

Om du lånar maximalt 5 000 kronor och betalar tillbaka pengarna inom 14 dagar får du ett helt gratis snabblån.

Grundkrav

Grundkraven för att få låna pengar hos Loanstep kan variera från låntagare till låntagare. De gör alltid individuella bedömningar och väger in låntagarens hela ekonomiska situation i dessa.

Service och säkerhet

Loanstep förmedlar inte bara snabblån. De hjälper sina kunder med vardagsekonomin. Som kund kan du alltid vända dig till dem för att få tips på hur du uppgraderar din ekonomiska situation.

Det finns framför allt tre sätt att nå kundservicen på öppettiderna klockan 9 till 16: via livechatten på Loanstep.se, telefonnumret 026-222 28 38 eller via mejladressen [email protected]

Hur du ansöker

Så här ansöker du om att få snabblån hos Loanstep:

 1. Klicka dig vidare härifrån till Loanstep.se.
 2. Fyll i ansökningsformuläret med önskat lånebelopp.
 3. Logga in och legitimera dig med säkra BankID.
 4. Berätta mer om dig själv och din ekonomiska situation.
 5. Skicka in ansökan.
 6. Genomgå en kreditprövning via antingen Creditsafe eller Upplysningscentralen.
 7. Få svar på din ansökan.
 8. Tacka ja eller nej till erbjudandet.
 9. Få pengarna på ditt konto samma dag – eller nästa vardag!

Sammanfattning

Loanstep förmedlar två former av snabblån: korttidslån och långtidslån. Så länge du betalar korttidslånet inom 14 dagar kan du få ett helt gratis lån. Lånebeloppen spänner över vida belopp – ansök om att få låna från 1 000 till 50 000 kronor och få pengarna på kontot redan samma dag. Har du en stabil ekonomisk situation? I så fall har du alla förutsättningar att få ett billigt smslån att använda till precis vad du vill.

Öppettider

Måndag: 09:00 - 16:00
Tisdag: 09:00 - 16:00
Onsdag: 09:00 - 16:00
Torsdag: 09:00 - 16:00
Fredag: 09:00 - 16:00
Lördag: Stängt
Söndag: Stängt

Företagsuppgifter

Företagsnamn: Savelend Sweden AB
Org.nummer: 556933-0961
Adress: Sturegatan 56
Postort: 11454 Stockholm
Telefon: 026-222 28 38
E-post: [email protected]

Liknande lån

Kontant Finans
Ränta från
26,00 %
Maxbelopp
20 000 kr
Lånbutiken
Ränta från
35,00 %
Maxbelopp
50 000 kr
Vivus
Ränta från
39,00 %
Maxbelopp
20 000 kr
Credway
Ränta från
26,04 %
Maxbelopp
30 000 kr

Vad tycker kunderna om Loanstep?


Skriv ett omdöme

Alla omdömen 2

Karin

1 sep

Otydlig faktura

Jag är jättenöjd med mitt kostnadsfria lån!

Men på min faktura fanns både förmedlingsavgift och ränta, trots att jag blev lovad 14 dagar räntefritt. När jag påpekade detta för kundservice fick jag veta att jag hade missat att läsa en liten textruta som fanns på fakturan. Hade jag inte haft koll hade jag säkert betalat ändå. Jag antar att det är precis vad Loanstep vill att vi ska göra.

Selma

17 aug

Tog mig 2 minuter att genomföra ansökan....

Tog mig 2 minuter att genomföra ansökan. Helt klart det enklaste lånet jag någonsin tagit. Tydlig med all information så att man slipper ringa kundtjänsten +5!Skriv ett omdöme

Ditt betyg:
Ditt förnamn:
E-postadress:
(Visas inte offentligt)
Ge ditt omdöme en rubrik:
(Frivilligt)
Berätta om din upplevelse av Loanstep:


Läs om hur vi behandlar och skyddar dina personuppgifter i vår personuppgiftspolicy. Genom att skicka in ditt omdöme godkänner du denna hantering. Om ditt omdöme framstår som stötande eller av något skäl olämpligt kan publicering underlåtas.

Loanstep på Youtube