Lånen.se
Loanstep
Till ansökan

Loanstep

Belopp: 3 000 – 5 000 kr
Ränta: 38,40 %
Räntefri period: 14 dagar
Löptid: 14 dgr – 5 mån
Ålderskrav: 18 år eller äldre
Utan UC: Ja, använder Creditsafe
Ansök med BankID: Ja
Betalningsanmärkningar: Accepteras
Låneskydd kan tecknas: Nej
Direktutbetalning: Ja
Till: Swedbank, Nordea, Handelsbanken
Betyg på Trustpilot: Trustpilot 9.4 av 10 (619 omdömen)
Detta är en högkostnadskredit. Genom att inte betala hela lånebeloppet riskerar du en betalningsanmärkning. Innan du ansöker om en högkostnadskredit bör du kontakta skuldrådgivaren i din kommun för att få ekonomisk rådgivning.

Betalningsanm. OK Använder inte UC Pengar samma dag Räntefritt i 14 dgr

Villkoren kontrollerades automatiskt 2020-01-29. All insamlad data valideras regelbundet av  Viktor Svensson Viktor Svensson och  Kajsa Amnehagen Kajsa Amnehagen.

Hur mycket kostar Loanstep?

Justera reglagen för att se hur beloppet, löptiden och räntenivån påverkar din månadskostnad.


Resultat

Räntekostnad
Ränteavdrag
Avgifter
Belopp att betala tillbaka
Effektiv ränta
Månadskostnad
Före ränteavdrag

Räkneexemplet ovan är en uppskattning av kreditkostnaden hos Loanstep och ska inte ses som ett erbjudande. Det är alltid villkoren som framgår på långivarens hemsida som gäller.

Hur bra är Loanstep jämfört med konkurrenterna?Kostnad Loanstep kan som lägst erbjuda en ränta på 38,40 %. Ett lån på 10 000 kr i 2 mån kostar som minst 1 103 kr. I betyget har vi tagit hänsyn till att 14 räntefria dagar erbjuds.
Tydliga avgifter Uppläggningsavgiften är 120 % högre än genomsnittet. Aviavgiften är 124 % högre än genomsnittet. Däremot avviker inte förseningsavgiften från det normala. Loanstep använder sig därmed i viss mån av otydliga avgifter.
Beviljandegrad Jämfört med andra lån har en låg andel av Lånen.se-användare blivit beviljade att låna hos Loanstep. För att få ett lån beviljat måste du vara minst 18 år. Även låntagare med betalningsanmärkningar accepteras.
Kundservice Kundservice hos Loanstep har öppet i genomsnitt 7 timmar per dag på vardagar. Kundservice har inte öppet på helger.
Kundomdömen Detta betyg baseras på 3 omdömen från låntagare hos Loanstep. Vi har även tagit hänsyn till att Loanstep har 9.4 av 10 i betyg från 619 recensioner på Trustpilot.
Helhetsintryck Detta betyg baseras på ett helhetsintryck av att ansöka om ett lån hos Loanstep.
Slutbetyg Detta är en sammanvägning av samtliga ovanstående betyg.

Vi testar Loanstep

Vi har testat att ansöka om ett lån hos Loanstep för att utvärdera kundupplevelsen. Här presenterar vi resultatet av testet.


Om testet

Testet utfördes: 2018-07-31 kl. 17:45
Lånebelopp: 1 000 kr
Vald löptid:
Om låntagaren: 25 år gammal, boende i bostadsrätt, heltidsanställd med lön över genomsnittet

Resultat

Efter att ha ansökt om ett lån på 1 000 kr hos Loanstep kan jag kort summera ansökningsprocessen med ett ord: enkelt. Jag fyllde först i mitt personnummer, signerade med BankID och fick efter några sekunder ett preliminärt besked om att jag var godkänd som låntagare. Därefter återstod att fylla i information om min anställning, inkomst, mina utgifter och befintliga skulder. Tre minuter senare fick jag besked om att pengarna kommer att utbetalas nästa dag (jag skickade in min ansökan efter kl. 12:00).

Tydliga villkor

Även om Loanstep använder begrepp som "utbetalning samma dag" i sin marknadsföring är de tydliga med att ansökan måste skickas in före 12:00, vilket jag inte gjorde. Jag blev därför inte förvånad när jag (i samband med att ansökan var färdig) fick ytterligare information om att utbetalningen kommer att dröja till nästa dag.

Okomplicerad komplettering av min ansökan

Påföljande dag blev jag kontaktad av kundservice för att komplettera min ansökan med en lönespecifikation (kreditupplysningen visade att min senaste taxerade inkomst var betydligt lägre än den jag uppgav i ansökan inte särskilt märkligt att Loanstep blev lite misstänksamma). Jag bifogade min senaste lönespecifikation och fick efter 21 minuter ett mail om att pengarna hade betalats ut. Därefter dröjde det bara lite drygt en timme innan pengarna fanns på mitt konto. Ingen fördröjning alls med andra ord.

Långsam handläggning av återbetalningen

Eftersom jag nappade på Loansteps erbjudande om ett kostnadsfritt lån i 14 dagar valde jag att tämligen omgående återbetala lånet. Jag bad kundservice om att få en faktura skickad till min e-post istället för att få den per brev, vilket tycktes vara ett relativt komplicerat ärende för kundservice. Det krävdes nämligen ett mail och ytterligare en påminnelse från min sida för att jag skulle få uppgifter om OCR och bankgironummer. Onödig tidsutdräkt, men till slut fick jag återbetala lånet och inga räntekostnader eller avgifter hade uppstått. Precis som utlovat.

Jag är medveten om att den normala processen för dessa korttidslån är att en faktura skickas ut per brev och att kunden betalar fakturan utan att behöva kontakta kundservice. Det borde dock inte höra till ovanligheterna att en kund vill ha betalningsuppgifterna skickade till sin e-post (t.ex. om kunden är bortrest). Loanstep kan garanterat hitta på en smidigare lösning, förslagsvis med inspiration från sin egen ansökningsprocess!

Sammanfattning

Att ansöka om lånet var en enkel och snabb process med tydliga instruktioner och ett snyggt gränssnitt där finns ingenting att anmärka på. Däremot var min upplevelse att återbetalningsprocessen lämnade en hel del övrigt att önska. Jag ger därför Loanstep 4 av 5 poäng.


Vårt omdöme

AvgifterUppläggningsavgift 500 krKostnad för att teckna ett nytt lån.
Förlängningsavgift Kostnad för att förlänga återbetalningstiden på ett befintligt lån.
Aviavgift 60 kr/månAdministrativ avgift för upprättande och utskick av betalningsavi.
Påminnelseavgift 60 krAvgift som debiteras om långivaren skickar en betalningspåminnelse.
Förseningsavgift 0 krTilläggsavgift som kan debiteras för upprättande av en avbetalningsplan.
Dröjsmålsränta 36 % (3,0 % per månad)Ränta som debiteras vid dröjsmål med betalning.

Fördelar

 • Gratis lån upp till 5 000 kronor
 • Lån utan UC till en viss gräns

Nackdelar

 • Dyrare lån om privatekonomin ej är god

Om Loanstep

Loanstep förmedlar två typer av snabblån: korttidslån och långtidslån. Notera ordet förmedlar, då företagets tjänst går ut på att ombesörja identifiering och kreditprövning. När det kommer till att fatta det verkliga beslutet om du ska få låna pengar eller inte och att upprätta ett avtal är det någon av Loansteps samarbetspartners som gör detta.

Med detta sagt har Loanstep ändå lyckats skapa en av den svenska marknadens fräschaste lånetjänster. Under många år har snabblån varit begränsade till att vara korta smålån. Det är på väg att förändras. Loanstep är ett av de låneföretag som går i bräschen för den nya tidens smslån: det långa snabblånet med ett större belopp än vad vi tidigare varit vana vid.

Tack vare tjänster som denna kan du nu låna från 3 000 till 5 000 kronor.

Lånevillkor

När du lånar pengar via Loanstep genomgår du en regelrätt kreditprövning. Vilket kreditupplysningsbolag låneförmedlaren använder varierar dock beroende på hur stort lån du ansöker om - ett korttidslån eller långtidslån?

Snabblånen upp till 5 000 kronor är lån utan UC och kreditprövas av Creditsafe. Lånen som är på 15 000 kronor eller ännu större belopp prövas av UC, Upplysningscentralen.

Resultatet på kreditupplysningen är helt avgörande för vilka lånekostnader du får. Förutom räntekostnader kan avgifter såsom förmedlingsavgifter, förlängningsavgifter och förseningsavgifter tillkomma.

Om du lånar maximalt 5 000 kronor och betalar tillbaka pengarna inom 14 dagar får du ett helt gratis snabblån.

Grundkrav

Grundkraven för att få låna pengar hos Loanstep kan variera från låntagare till låntagare. De gör alltid individuella bedömningar och väger in låntagarens hela ekonomiska situation i dessa.

Service och säkerhet

Loanstep förmedlar inte bara snabblån. De hjälper sina kunder med vardagsekonomin. Som kund kan du alltid vända dig till dem för att få tips på hur du uppgraderar din ekonomiska situation.

Det finns framför allt tre sätt att nå kundservicen på öppettiderna klockan 9 till 16: via livechatten på Loanstep.se, telefonnumret 026-222 28 38 eller via mejladressen [email protected]

Hur du ansöker

Så här ansöker du om att få snabblån hos Loanstep:

 1. Klicka dig vidare härifrån till Loanstep.se.
 2. Fyll i ansökningsformuläret med önskat lånebelopp.
 3. Logga in och legitimera dig med säkra BankID.
 4. Berätta mer om dig själv och din ekonomiska situation.
 5. Skicka in ansökan.
 6. Genomgå en kreditprövning via antingen Creditsafe eller Upplysningscentralen.
 7. Få svar på din ansökan.
 8. Tacka ja eller nej till erbjudandet.
 9. Få pengarna på ditt konto samma dag, eller nästa vardag!

Sammanfattning

Loanstep förmedlar två former av snabblån: korttidslån och långtidslån. Så länge du betalar korttidslånet inom 14 dagar kan du få ett helt gratis lån. Ansök om att få låna mellan 3 000 till 5 000 kronor och få pengarna på kontot redan samma dag. Har du en stabil ekonomisk situation? I så fall har du alla förutsättningar att få ett billigt smslån att använda till precis vad du vill.


Skärmdump från Loanstep

Recensionen publicerades 2018-07-04 och uppdaterades senast 2019-09-26 av  Viktor Svensson Viktor Svensson

Öppettider

Måndag:
Tisdag:
Onsdag:
Torsdag:
Fredag:
Lördag:
Söndag:

Företagsuppgifter

Företagsnamn: Savelend Sweden AB
Org.nummer: 556933-0961
Adress: Kammakargatan 7
Postort: 111 40 Stockholm
Telefon: 026-222 28 38
E-post: [email protected]

Liknande lån

Monetti
Ränta från
39,00 %
Maxbelopp
20 000 kr
Lumify
Ränta från
39,50 %
Maxbelopp
20 000 kr
Vivus
Ränta från
39,00 %
Maxbelopp
15 000 kr
Kredit 365
Ränta från
39,00 %
Maxbelopp
5 000 kr

Relaterade artiklar

bynk-lanserar-rante-och-kostnadsfritt-lan

Bynk lanserar ränte- och kostnadsfritt lån

av Jakob Thorselius
sekki-vad-ar-det

SEKKI - Vad är det?

av Viktor Svensson

Vad tycker kunderna om Loanstep?


Skriv ett omdöme

Alla omdömen 3

Pernilla

20 jan 2019

Absurd uppläggningsavgift

Uppläggningsavgiften är 3000 kr, det säger allt! Jag har inte lånat och det kommer jag inte göra heller.

Karin

1 sep 2018

Otydlig faktura

Jag är jättenöjd med mitt kostnadsfria lån!

Men på min faktura fanns både förmedlingsavgift och ränta, trots att jag blev lovad 14 dagar räntefritt. När jag påpekade detta för kundservice fick jag veta att jag hade missat att läsa en liten textruta som fanns på fakturan. Hade jag inte haft koll hade jag säkert betalat ändå. Jag antar att det är precis vad Loanstep vill att vi ska göra.

Selma

17 aug 2018

Tog mig 2 minuter att genomföra ansökan....

Tog mig 2 minuter att genomföra ansökan. Helt klart det enklaste lånet jag någonsin tagit. Tydlig med all information så att man slipper ringa kundtjänsten +5!Skriv ett omdöme

Ditt betyg:
Ditt förnamn:
E-postadress:
(Visas inte offentligt)
Ge ditt omdöme en rubrik:
(Frivilligt)
Berätta om din upplevelse av Loanstep:


Läs om hur vi behandlar och skyddar dina personuppgifter i vår personuppgiftspolicy. Genom att skicka in ditt omdöme godkänner du denna hantering. Om ditt omdöme framstår som stötande eller av något skäl olämpligt kan publicering underlåtas.