Lånen.se

Ikano Bank

Ikano Bank

(2,5)

Vi samarbetar inte med Ikano Bank, men genom att använda Advisa kan du få offerter från Ikano Bank och 38 andra långivare.
Ansök om lån hos Advisa
Belopp: 10 000 – 350 000 kr
Ränta: 4,15 – 15,94 %
Löptid: 3 – 12 år
Ålderskrav: 18 år eller äldre
Utan UC: Nej
Ansök med BankID: Ja
Betalningsanmärkningar: Accepteras inte
Inkomstkrav: 10 417 kr/mån
Låneskydd kan tecknas: Ja
Direktutbetalning: Nej
Utbetalningstid: 1 – 3 bankdagar
Betyg på Trustpilot: Trustpilot 4 av 10 (18 omdömen)

Villkoren kontrollerades automatiskt 2020-01-25. All insamlad data valideras regelbundet av  Viktor Svensson Viktor Svensson och  Kajsa Amnehagen Kajsa Amnehagen.

Hur mycket kostar Ikano Bank?

Justera reglagen för att se hur beloppet, löptiden och räntenivån påverkar din månadskostnad.


Resultat

Räntekostnad
Ränteavdrag
Avgifter
Belopp att betala tillbaka
Effektiv ränta
Månadskostnad
Före ränteavdrag

Räkneexemplet ovan är en uppskattning av kreditkostnaden hos Ikano Bank och ska inte ses som ett erbjudande. Det är alltid villkoren som framgår på långivarens hemsida som gäller.

Hur bra är Ikano Bank jämfört med konkurrenterna?Kostnad Ikano Bank kan som lägst erbjuda en ränta på 4,15 %. Ett lån på 25 000 kr i 5 år kostar som minst 2 773 kr.
Tydliga avgifter Ikano Bank använder sig inte av otydliga avgifter.
Beviljandegrad Vi har inget samarbete med Ikano Bank. Av det skälet känner vi inte till hur många av våra användare som får sin låneansökan beviljad.
Kundservice Kundservice hos Ikano Bank har öppet i genomsnitt 10 timmar per dag på vardagar. På helger har kundservice öppet 10:00 - 17:00.
Kundomdömen Ikano Bank har inte fått några omdömen från låntagare på Lånen.se. Vi har dock tagit hänsyn till att Ikano Bank har 4 av 10 i betyg från 18 recensioner på Trustpilot.
Helhetsintryck Vi har inget samarbete med Ikano Bank och kan därför inte ge något betyg på helhetsintrycket.
Slutbetyg Detta är en sammanvägning av samtliga ovanstående betyg.

AvgifterUppläggningsavgift 0 krKostnad för att teckna ett nytt lån.
Förlängningsavgift Kostnad för att förlänga återbetalningstiden på ett befintligt lån.
Aviavgift 0 – 25 kr/månAdministrativ avgift för upprättande och utskick av betalningsavi. Den lägre avgiften gäller om du väljer e-faktura.
Påminnelseavgift 60 krAvgift som debiteras om långivaren skickar en betalningspåminnelse.
Förseningsavgift 100 krTilläggsavgift som kan debiteras för upprättande av en avbetalningsplan.
Dröjsmålsränta Kreditränta + 10 %-enheterRänta som debiteras vid dröjsmål med betalning.

Fördelar

  • Du kan logga in på dina sidor för att sköta ditt lån
  • Kundtjänsten har generösa öppettider
  • Ingen uppläggningsavgift

Nackdelar

  • Du måste ha en fast årsinkomst på minst 125 000 kronor
  • För summor över 200 000 kronor måste du ha en medsökande

Om Ikano Bank

Ikano Bank grundades 1995 och är en del av Ikano Group som ägs av familjen Kamprad. Detta företag riktar sig både till företag och privatpersoner där de erbjuder lån (privatlån, samla lån och billån), kreditkort och sparkonton.

Lånevillkor

Hos Ikano Bank kan du låna en summa mellan 10 000 och 350 000 kronor som sedan ska återbetalas på 3-12 år. Om du lånar upp till 50 000 kronor är den maximala återbetalningstiden sex år. På hemsidan finner du en enkel kalkylator där månadskostnaden framkommer efter att du fyllt i önskat lånebelopp och återbetalningstid.

Du har också möjlighet att höja ditt privatlån. Räntan på lånet varierar och beror bland annat på lånebeloppet. Du kan givetvis betala ditt lån i förtid. Om du ska ansöka om en summa på 200 000 kronor eller mer krävs en medsökande.

För att få låna pengar från Ikano Bank behöver du uppfylla vissa grundvillkor: du behöver vara över 18 år, du får inte ha några betalningsanmärkningar och måste ha en fast årsinkomst på minst 125 000 kronor. Slutligen måste du också godkänna bankens lånevillkor.

Service & säkerhet

Du kan komma i kontakt med Ikano Bank på flera olika sätt: via telefon, via chatt eller genom att ställa en fråga på deras hemsida. Svarstiderna på de olika alternativen är olika - ringer du så kan svarstiden tidvis vara längre, på chatten är det kort svarstid och ställer du en fråga så får du räkna med ett svar inom 48 timmar. Kundtjänsten har generösa öppettider. På vardagar (måndag-torsdag) har de öppet mellan klockan 09:00 och 20:00 och på fredagar 09:00-17:00. De har även öppet på helger mellan klockan 10:00 och 17:00.

På hemsidan, som upplevs seriös, finner du mycket information och du kan enkelt få svar på de frågor du har genom att söka i företagets kundforum. Finner du inte svar på din fråga där, är det bara att kontakta banken. På hemsidan finner du också information som rör din säkerhet, till exempel hur dina personuppgifter hanteras, tips för att skydda dig på nätet och vilka IT-säkerhetsrutiner de har.

Hur du ansöker

Ansökningsprocessen sker smidigt på bankens hemsida där du fyller i en ansökan online. Du fyller i formuläret med olika frågor, bland annat om din ekonomi, eventuell medsökande och vad pengarna ska användas till. En kreditupplysning tas och du får ett besked direkt om ditt lån beviljas. Om din ansökan behöver kompletteras, kommer du få veta detta. Om ditt lån beviljas, får du utbetalningen inom tre bankdagar efter det att banken fått in det undertecknade skuldebrevet.

Sammanfattning

Ikano Bank erbjuder bland annat privatlån till privatpersoner. Du behöver uppfylla vissa grundkrav men kan därefter låna upp till 350 000 kronor. Du behöver dock ha en medsökande om du vill låna 200 000 kronor eller mer. Ansökningsprocessen är enkel och kan med fördel göras på webben. Utbetalning sker normalt inom tre bankdagar.


Skärmdump från Ikano Bank

Recensionen publicerades 2018-08-10 av  Viktor Svensson Viktor Svensson

Vad tycker kunderna om Ikano Bank?


Skriv ett omdöme

Alla omdömen 0

Här finns inga kundomdömen ännu. Har du varit kund hos Ikano Bank? Skriv gärna ett omdöme!


Skriv ett omdöme

Ditt betyg:
Ditt förnamn:
E-postadress:
(Visas inte offentligt)
Ge ditt omdöme en rubrik:
(Frivilligt)
Berätta om din upplevelse av Ikano Bank:


Läs om hur vi behandlar och skyddar dina personuppgifter i vår personuppgiftspolicy. Genom att skicka in ditt omdöme godkänner du denna hantering. Om ditt omdöme framstår som stötande eller av något skäl olämpligt kan publicering underlåtas.