Lånen.se
Coop Medmera Bank
Till ansökan

Coop Medmera Bank

Coop Medmera Bank

(4,5)

Till ansökan
Tips! Genom att skicka din ansökan till Advisa kan du få offerter från Coop Medmera Bank och 38 andra långivare.
Ansök om lån hos Advisa
Belopp: 15 000 – 350 000 kr
Ränta: 3,30 – 9,90 %
Löptid: 2 – 12 år
Ålderskrav: 20 år eller äldre
Utan UC: Nej
Ansök med BankID: Ja
Betalningsanmärkningar: Accepteras inte
Inkomstkrav: 20 000 kr/mån
Låneskydd kan tecknas: Ja
Direktutbetalning: Nej
Utbetalningstid: 2 – 3 bankdagar
Betalningsfria månader: Ja (upp till 2 per år)
Betyg på Trustpilot: Trustpilot 3.6 av 10 (194 omdömen)

Villkoren kontrollerades automatiskt 2020-01-25. All insamlad data valideras regelbundet av  Viktor Svensson Viktor Svensson och  Kajsa Amnehagen Kajsa Amnehagen.

Hur mycket kostar Coop Medmera Bank?

Justera reglagen för att se hur beloppet, löptiden och räntenivån påverkar din månadskostnad.


Resultat

Räntekostnad
Ränteavdrag
Avgifter
Belopp att betala tillbaka
Effektiv ränta
Månadskostnad
Före ränteavdrag

Räkneexemplet ovan är en uppskattning av kreditkostnaden hos Coop Medmera Bank och ska inte ses som ett erbjudande. Det är alltid villkoren som framgår på långivarens hemsida som gäller.

Hur bra är Coop Medmera Bank jämfört med konkurrenterna?Kostnad Coop Medmera Bank kan som lägst erbjuda en ränta på 3,30 %. Ett lån på 25 000 kr i 5 år kostar som minst 2 190 kr.
Tydliga avgifter Coop Medmera Bank använder sig inte av otydliga avgifter.
Beviljandegrad Jämfört med andra lån har en hög andel av Lånen.se-användare blivit beviljade att låna hos Coop Medmera Bank. För att få ett lån beviljat krävs en månadslön på minst 20 000 kr. Dessutom får du inte ha några betalningsanmärkningar. Coop Medmera Bank kräver att låntagaren är minst 20 år gammal.
Kundservice Kundservice hos Coop Medmera Bank har öppet i genomsnitt 9 timmar per dag på vardagar. Kundservice har dock inte öppet på helger.
Kundomdömen Detta betyg baseras på 2 omdömen från låntagare hos Coop Medmera Bank. Vi har även tagit hänsyn till att Coop Medmera Bank har 3.6 av 10 i betyg från 194 recensioner på Trustpilot.
Helhetsintryck Detta betyg baseras på ett helhetsintryck av att ansöka om ett lån hos Coop Medmera Bank.
Slutbetyg Detta är en sammanvägning av samtliga ovanstående betyg.

AvgifterUppläggningsavgift 0 krKostnad för att teckna ett nytt lån.
Förlängningsavgift Kostnad för att förlänga återbetalningstiden på ett befintligt lån.
Aviavgift 0 – 20 kr/månAdministrativ avgift för upprättande och utskick av betalningsavi. Den lägre avgiften gäller om du väljer e-faktura.
Påminnelseavgift 60 krAvgift som debiteras om långivaren skickar en betalningspåminnelse.
Förseningsavgift 0 krTilläggsavgift som kan debiteras för upprättande av en avbetalningsplan.
Dröjsmålsränta Kreditränta + 8 %-enheterRänta som debiteras vid dröjsmål med betalning.

Fördelar

 • Du får tre månaders gratis låneskydd
 • Lägre ränta om du är Coop-medlem
 • Du kan få upp till två betalningsfria månader per år

Nackdelar

 • Du måste ha en årsinkomst på minst 240 000 kronor
 • Utbetalning kan ta upp till fem bankdagar

Om Coop MedMera Bank

MedMera Bank är ett dotterbolag till KF och bedriver bankverksamhet sedan år 2007. Syftet är att erbjuda finansiella tjänster och produkter till Coops medlemmar, som består av bland annat betalkort och privatlån.

Lånevillkor

Hos MedMera Bank kan du låna en summa mellan 15 000 och 350 000 kronor och återbetalningen ska göras mellan 730 och 4 380 dagar. Lånet är ett så kallat blancolån vilket innebär att du inte behöver lämna någon säkerhet för lånet. Du kan också välja att använda lånet till att samla andra dyrare krediter och lån.

Om du inte kan erbjudas hela summan får du kanske ett erbjudande på en lägre summa. Lånet är även ett annuitetslån vilket innebär att du betalar samma kostnad varje månad. Första månaden är dock amorteringsfri. Möjligheten att beviljas lån ökar om du har en medsökande. Du kan till exempel få låna ett högre belopp eller få en lägre ränta på ditt lån.

Du kan förstås betala i snabbare takt om du så önskar, och även göra extra amorteringar eller lösa lånet i förtid utan extra kostnad. Du kan få upp till två betalningsfria månader per år. Du kan dock inte använda dessa månader direkt efter varandra. Amorteringen och räntan som skulle egentligen ha betalats läggs på resterande återbetalningstid. Detta innebär att månadskostnaden kommer att kunna öka.

Du kan också teckna låneskydd, vilket kan ge en extra trygghet vid oförutsedda händelser som till exempel arbetslöshet. Det tillkommer ingen uppläggningsavgift för lånet, däremot tillkommer 0 kronor i avgift per avi om du inte betalar via autogiro.

Räntan är rörlig och individuell och baseras på kreditprövningen. Kreditprövningen baseras i sig på den kreditupplysning som tas och den information som du lämnat i din ansökan. Räntan är för närvarande mellan 3,30 och 9,90 procent, och den effektiva räntan är mellan 3,51 och 10,36 procent. Om du är medlem i Coop samt ansöker direkt på hemsidan får du en procentenhet lägre ränta.

För att få låna pengar från MedMera Bank behöver du uppfylla vissa grundkrav:

 • Du måste vara 20 år eller äldre. Om ni är två som ansöker om lånet gemensamt måste ni båda var 20 eller äldre.
 • En av de sökande (om ni är två som söker gemensamt) måste ha en fast inkomst på minst 20 000 kronor per månad.
 • En av de sökande (om ni är två som söker gemensamt) måste ha en tillsvidareanställning, vara pensionär eller egenföretagare
 • En av de sökande (om ni är två som söker gemensamt) måste ha varit skriven och folkbokförd i Sverige under minst de senaste tre åren.
 • Ingen av de sökande får ha betalningsanmärkningar.
 • Ingen av de sökande får ha något skuldsaldo hos Kronofogden.

Service & säkerhet

På hemsidan finner du frågor och svar. Om du inte blir hjälpt av dessa, eller har ett personligt ärende, har du möjlighet att kontakta banken på flera olika sätt. Du kan mejla, ringa eller använda talsvar. Du kan givetvis också använda vanlig post om du så vill. Kundtjänsten har öppet mellan klockan 08.00 och 18.00 på vardagar.

På hemsidan finner du mycket information inom säkerhet och du kan bland annat läsa om hur de hanterar dina personuppgifter på ett tryggt och säkert sätt.

Hur du ansöker

Att ansöka om privatlån eller att samla dina lån hos Coop medmera bank är inte speciellt svårt.

 1. Du ansöker enkelt direkt på hemsidan. Du fyller i uppgifter om bland annat eventuell medsökande, önskat lånebelopp, återbetalningstid, lånets syfte, boendeform och sysselsättning.
 2. En kreditupplysning via UC tas.
 3. Du får svar direkt på skärmen. Du får då också information om vilken ränta du kommer att erbjudas.
 4. Du måste besvara kundkännedomsfrågor vilket går snabbt och är tvingande.
 5. Du skriver under beviljat avtal med BankID.
 6. När du signerat skuldebrevet betalas pengarna ut och du bör ha dem inom 2-3 bankdagar.

Sammanfattning

Coop MedMera Bank erbjuder lån till privatpersoner med en summa mellan 15 000 och 350 000 kronor som sedan återbetalas på maximalt 4 380 dagar. Du behöver dock uppfylla vissa grundkrav för att få låna pengar. Du, eller en av sökanden om ni är två som ansöker om lån gemensamt, måste till exempel ha en fast inkomst på minst 20 000 kronor per månad. Räntan fastställs individuellt och blir lägre om du är Coop-medlem. Ansökan sker enkelt på hemsidan. Pengarna har du på ditt bankkonto 2-3 bankdagar efter att banken mottagit det undertecknade skuldebrevet, vilket du kan signera direkt på hemsidan om du har e-legitimation.


Skärmdump från Coop Medmera Bank

Recensionen publicerades 2018-09-05 och uppdaterades senast 2019-10-07 av  Viktor Svensson Viktor Svensson

Vad tycker kunderna om Coop Medmera Bank?


Skriv ett omdöme

Alla omdömen 2

Stig Danielson

17 jun 2019

Uselt

Omöjligt att få kontakt.

linneá

9 sep 2018

Jag älskar Coop! Jag både handlar där...

Jag älskar Coop! Jag både handlar där och har även deras kreditkort för superbra bonus. Tog även ett mindre blancolån hos dem för ett tag sedan och fick ett bra pris. Kan reka dem starkt!Skriv ett omdöme

Ditt betyg:
Ditt förnamn:
E-postadress:
(Visas inte offentligt)
Ge ditt omdöme en rubrik:
(Frivilligt)
Berätta om din upplevelse av Coop Medmera Bank:


Läs om hur vi behandlar och skyddar dina personuppgifter i vår personuppgiftspolicy. Genom att skicka in ditt omdöme godkänner du denna hantering. Om ditt omdöme framstår som stötande eller av något skäl olämpligt kan publicering underlåtas.