Lånen.se
SMS Pengar
Till ansökan

SMS Pengar

Belopp: 1 000 – 30 000 kr
Ränta: 39,30 %
Löptid: 4 mån – 8 år
Ålderskrav: 18 – 72 år
Utan UC: Ja, använder Creditsafe
Ansök med BankID: Ja
Betalningsanmärkningar: Accepteras inte
Låneskydd kan tecknas: Nej
Direktutbetalning: Ja
Till: Danskebank, Nordea, Handelsbanken,Swedbank,SEB
Betyg på Trustpilot: Trustpilot 9.2 av 10 (905 omdömen)
Detta är en högkostnadskredit. Genom att inte betala hela lånebeloppet riskerar du en betalningsanmärkning. Innan du ansöker om en högkostnadskredit bör du kontakta skuldrådgivaren i din kommun för att få ekonomisk rådgivning.

Använder inte UC Pengar samma dag

Villkoren kontrollerades automatiskt 2020-01-26. All insamlad data valideras regelbundet av  Viktor Svensson Viktor Svensson och  Kajsa Amnehagen Kajsa Amnehagen.

Hur mycket kostar SMS Pengar?

Justera reglagen för att se hur beloppet, löptiden och räntenivån påverkar din månadskostnad.


Resultat

Räntekostnad
Ränteavdrag
Avgifter
Belopp att betala tillbaka
Effektiv ränta
Månadskostnad
Före ränteavdrag

Räkneexemplet ovan är en uppskattning av kreditkostnaden hos SMS Pengar och ska inte ses som ett erbjudande. Det är alltid villkoren som framgår på långivarens hemsida som gäller.

Hur bra är SMS Pengar jämfört med konkurrenterna?Kostnad SMS Pengar kan som lägst erbjuda en ränta på 39,30 %. Ett lån på 10 000 kr i 2 mån kostar som minst 933 kr.
Tydliga avgifter Uppläggningsavgiften är 41 % högre än genomsnittet. Aviavgiften är 30 % högre än genomsnittet. SMS Pengar debiterar en avgift på 49 kr per uttag. Däremot avviker inte förseningsavgiften från det normala. SMS Pengar använder sig därmed av otydliga avgifter.
Beviljandegrad Jämfört med andra lån har en hög andel av Lånen.se-användare blivit beviljade att låna hos SMS Pengar. För att få ett lån beviljat får du inte ha några betalningsanmärkningar. SMS Pengar accepterar låntagare som är 18 år eller äldre.
Kundservice Kundservice hos SMS Pengar har öppet i genomsnitt 10 timmar per dag på vardagar. Kundservice har dock inte öppet på helger.
Kundomdömen Detta betyg baseras på 1 omdöme från låntagare hos SMS Pengar. Vi har även tagit hänsyn till att SMS Pengar har 9.2 av 10 i betyg från 905 recensioner på Trustpilot.
Helhetsintryck Detta betyg baseras på ett helhetsintryck av att ansöka om ett lån hos SMS Pengar.
Slutbetyg Detta är en sammanvägning av samtliga ovanstående betyg.

AvgifterUppläggningsavgift 320 krKostnad för att teckna ett nytt lån.
Uttagsavgift 49 krKostnad för att få lånet utbetalt.
Förlängningsavgift Kostnad för att förlänga återbetalningstiden på ett befintligt lån.
Aviavgift 35 kr/månAdministrativ avgift för upprättande och utskick av betalningsavi.
Påminnelseavgift 60 krAvgift som debiteras om långivaren skickar en betalningspåminnelse.
Förseningsavgift Tilläggsavgift som kan debiteras för upprättande av en avbetalningsplan.
Dröjsmålsränta Kreditränta + 40 %-enheterRänta som debiteras vid dröjsmål med betalning.

Fördelar

  • Du kan ansöka via SMS, telefon eller webb
  • Du kan låna även om du har betalningsanmärkning (gäller dock ej för kontokredit)
  • Normalt sker utbetalning samma dag, ibland inom några minuter efter att ansökan är beviljad

Nackdelar

  • Du måste ha e-legitimation
  • Du får inte ha skuld eller betalningsförelägganden hos Kronofogden eller skuldsanering

Om SMSpengar

Smspengar grundades 2007 och är ett marknadsledande företag inom SMS-lån och krediter. De har haft över 150 000 kunder sedan starten.

Lånevillkor

Hos Smspengar kan du låna upp till 30 000 kronor som ska återbetalas på mellan 122 till 2 777 dagar. Månadskostnaden är fast, vilket innebär att du betalar samma summa varje månad. Om du till exempel har valt att återbetala ditt lån på 90 dagar, kommer du att få tre fakturor efter 30, 60 och 90 dagar med en tredjedel av totalbeloppet per faktura. Du har möjlighet att förlänga ditt lån om du får svårigheter att betala. Du kan förlänga det med 8, 15 eller 30 dagar genom att kontakta kundtjänsten.

För att få låna pengar hos Smspengar, oavsett om det är lån eller kontokredit, behöver du uppfylla vissa grundkrav. Du behöver vara 18 år eller äldre men max 72 år, du måste vara svensk medborgare och ha ett svenskt bankkonto samt kontaktuppgifter så Smspengar kan kommunicera med dig, och detta gäller både e-postadress och telefonnummer. Du måste också ha en deklarerad inkomst i Sverige under de senaste två åren. För kontokredit behöver du ha en fast månadsinkomst. Du får inte ha skulder eller betalningsförelägganden hos Kronofogden eller skuldsanering.

Du behöver även bli godkänd vid en kreditprövning för att få din ansökan beviljad. Om Smspengar gör bedömningen att du inte kan beviljas den summa som du har ansökt om, kommer de istället att erbjuda dig en lägre summa som du kan bli beviljad. För att ansöka om kontokredit får du inte ha någon betalningsanmärkning men det behöver inte vara ett hinder om du istället vill ansöka om lån.

Service & säkerhet

Det finns flera kontaktvägar för dig om du vill komma i kontakt med Smspengar: Du kan skicka e-post, chatta eller besöka dem på deras kontor i Uppsala. Du kan givetvis också ringa dem. Kundtjänsten är öppen på helgfria vardagar mellan klockan 08:00 och 18:00. På hemsidan finner du också kundomdömen från andra och tidigare kunder samt frågor och svar där du kanske kan hitta svar på de frågor du har.

Smspengar tar din trygghet på allvar. På hemsidan kan du läsa mer om detta och när du besöker hemsidan får du direkt besked om hur datainsamlingen om dina uppgifter sker och varför.

Hur du ansöker

Du kan ansöka om lån på tre olika sätt. Antingen ringer du Smspengar, via SMS eller via en ansökningsblankett på deras hemsida. Du kan också använda hemsidan via din mobil. Smspengar har öppet för ansökningar dygnet runt och året runt. Efter att du ansökt om lånet kommer du att erhålla ett förhandsbesked, som också kallas för ett preliminärt beviljande. En handläggare kommer sedan att granska din ansökan och om du behöver inkomma med kompletteringar, kommer de att kontakta dig. När ansökan är granskad kommer du att erhålla ett slutgiltigt besked.

Om din ansökan beviljas och du har Danske Bank, Handelsbanken eller Nordea och ansökan sker inom öppettiderna, sker utbetalning normalt inom några minuter. Om du ej har någon av dessa banker men har fått beviljat lån innan klockan 13:00 på en helgfri arbetsdag, har du pengarna på ditt konto innan klockan 17:00 samma dag. Om lånet beviljas efter klockan 13:00, har du pengarna senast klockan 9:30 nästa helgfria vardag. Om du ansöker när kundtjänsten är stängd, skickas pengarna när de öppnar nästkommande arbetsdag.

Kontokrediten kan du bara ansöka om på webben. Utbetalning av beviljad kredit sker snarast. Även här får du först ett preliminärt beslut innan det slutgiltiga beskedet kommer.

Sammanfattning

Smspengar erbjuder en flexibel kontokredit. Du behöver uppfylla vissa krav men kan sedan låna upp till 30 000 kronor. Utbetalning sker normalt snabbt efter ansökan är beviljad.


Skärmdump från SMS Pengar

Recensionen publicerades 2018-08-13 och uppdaterades senast 2019-01-13 av  Viktor Svensson Viktor Svensson

Öppettider

Måndag:
Tisdag:
Onsdag:
Torsdag:
Fredag:
Lördag:
Söndag:

Företagsuppgifter

Företagsnamn: GF Money Consumer Finance
Org.nummer: 556221-6902
Adress: Östra ågatan 31
Postort: 751 43 Uppsala
Telefon: 018-710 002
E-post: [email protected]

Liknande lån

Nätlån
Ränta från
39,00 %
Maxbelopp
4 000 kr
Viaconto
Ränta från
39,50 %
Maxbelopp
20 000 kr
Kredit 365
Ränta från
39,00 %
Maxbelopp
5 000 kr
Frogtail
Ränta från
26,00 %
Maxbelopp
40 000 kr

Relaterade artiklar

lan-utan-inkomst-har-kan-du-lana-pengar-med-lag-inkomst

Lån utan inkomst - Här kan du låna pengar med låg inkomst

av Kajsa Amnehagen

Flera kreditgivare överger smslån för kontokrediter

av Kajsa Amnehagen

Vad tycker kunderna om SMS Pengar?


Skriv ett omdöme

Alla omdömen 1

Sixten

9 nov 2019

SNABBT!

Herregud vad snabbt och smidigt detta var! Ansökte via Trustly och pengarna åkte in på kontot efter typ 10 minuter.Skriv ett omdöme

Ditt betyg:
Ditt förnamn:
E-postadress:
(Visas inte offentligt)
Ge ditt omdöme en rubrik:
(Frivilligt)
Berätta om din upplevelse av SMS Pengar:


Läs om hur vi behandlar och skyddar dina personuppgifter i vår personuppgiftspolicy. Genom att skicka in ditt omdöme godkänner du denna hantering. Om ditt omdöme framstår som stötande eller av något skäl olämpligt kan publicering underlåtas.