Lånen.se

Nordax Bank

Nordax Bank

(1,5)

Vi samarbetar inte med Nordax Bank, men genom att använda Sambla kan du få offerter från Nordax Bank och 34 andra långivare.
Ansök om lån hos Sambla
Belopp: 15 000 – 600 000 kr
Ränta: 4,90 – 17,90 %
Löptid: 1 – 15 år
Ålderskrav: 20 år eller äldre
Utan UC: Nej
Ansök med BankID: Ja
Betalningsanmärkningar: Accepteras inte
Inkomstkrav: 12 500 kr/mån
Låneskydd kan tecknas: Ja
Direktutbetalning: Nej
Utbetalningstid:

Villkoren kontrollerades automatiskt 2020-01-25. All insamlad data valideras regelbundet av  Viktor Svensson Viktor Svensson och  Kajsa Amnehagen Kajsa Amnehagen.

Hur mycket kostar Nordax Bank?

Justera reglagen för att se hur beloppet, löptiden och räntenivån påverkar din månadskostnad.


Resultat

Räntekostnad
Ränteavdrag
Avgifter
Belopp att betala tillbaka
Effektiv ränta
Månadskostnad
Före ränteavdrag

Räkneexemplet ovan är en uppskattning av kreditkostnaden hos Nordax Bank och ska inte ses som ett erbjudande. Det är alltid villkoren som framgår på långivarens hemsida som gäller.

Hur bra är Nordax Bank jämfört med konkurrenterna?Kostnad Nordax Bank kan som lägst erbjuda en ränta på 4,90 %. Ett lån på 25 000 kr i 5 år kostar som minst 4 913 kr.
Tydliga avgifter Aviavgiften är 83 % högre än genomsnittet. Förseningsavgiften är 84 % högre än genomsnittet. Däremot avviker inte uppläggningsavgiften från det normala. Nordax Bank använder sig därmed i viss mån av otydliga avgifter.
Beviljandegrad Vi har inget samarbete med Nordax Bank. Av det skälet känner vi inte till hur många av våra användare som får sin låneansökan beviljad.
Kundservice Kundservice hos Nordax Bank har öppet i genomsnitt 7 timmar per dag på vardagar. Kundservice har inte öppet på helger.
Kundomdömen Nordax Bank har inte fått några omdömen från låntagare på Lånen.se.
Helhetsintryck Vi har inget samarbete med Nordax Bank och kan därför inte ge något betyg på helhetsintrycket.
Slutbetyg Detta är en sammanvägning av samtliga ovanstående betyg.

AvgifterUppläggningsavgift 400 krKostnad för att teckna ett nytt lån.
Förlängningsavgift Kostnad för att förlänga återbetalningstiden på ett befintligt lån.
Aviavgift 20 kr/månAdministrativ avgift för upprättande och utskick av betalningsavi.
Påminnelseavgift 60 krAvgift som debiteras om långivaren skickar en betalningspåminnelse.
Förseningsavgift 175 krTilläggsavgift som kan debiteras för upprättande av en avbetalningsplan.
Dröjsmålsränta Kreditränta + 8 %-enheterRänta som debiteras vid dröjsmål med betalning.

Fördelar

  • Möjlighet till betalningsfri månad
  • Du kan ansöka om ett tilläggslån efter tre månader

Nackdelar

  • Du behöver ha en fast anställning och fast inkomst
  • Vid högre belopp krävs två låntagare för att beviljas
  • Du måste ha tillgång till dator då det ej går att ansöka via pappersansökan
  • Uppgift saknas om hur lång tid det tar innan utbetalning sker

Om Nordax Bank

Nordax Bank grundades 2003 och har cirka 150 000 privatkunder i Sverige, Finland, Norge samt Tyskland. Nordax Bank har cirka 200 anställda som genom sin kompetens erbjuder ansvarsfull kreditgivning. Nordax Bank erbjuder privatlån, bolån och sparkonton. Banken omfattas av den statliga insättningsgarantin och står under tillsyn av Finansinspektionen, vilket gör det tryggt att vara kund hos dem.

Lånevillkor

Hos Nordax Bank har du möjlighet att ansöka om privatlån på en summa mellan 15 000 och 600 000, utan krav på säkerhet. Du väljer själv vilken återbetalningstid du önskar, och har möjlighet att återbetala i upp till 15 år. För belopp under 30 000 kronor är återbetalningstiden begränsad till upp till åtta år. Räntan är individuell och påverkas av bland annat din inkomst och lånebeloppet. Själva månadsbeloppet är ett och samma varje månad. Du kan givetvis amortera mera eller lösa ditt lån i förtid. Efter tre månader har du också möjlighet att ansöka om ett tilläggslån.

För att kunna låna hos Nordax Bank behöver du uppfylla några grundkrav. Du behöver vara över 20 år, ha varit bosatt i Sverige under minst tre år, ha en fast anställning samt en fast inkomst på minst 150 000 kronor per år.

Om du är osäker på att få lånet beviljat, ökar chansen om du har en medlåntagare. Vid lån över 400 000 kronor är det ett krav att vara minst två låntagare hos Nordax Bank.

Service & säkerhet

Om du önskar träffa en fysisk person har du möjlighet att besöka Nordax Bank på deras konto på Gävlevägen 22 i Stockholm. Om du önskar kontakta dem på annat sätt går det bra både via telefon och mejl. Kundtjänsten är öppen vardagar mellan klockan 08:00 och 16:00. Vanliga frågor och svar saknas dock på hemsidan, vilket gör att du kan behöva kontakta företaget för att få svar på dina frågor.

Hemsidan är seriös och är enkel att navigera på. Här finner du allt från information kring olika lån och lånekalkyler till bankens hållbarhetsarbete och klagomålshantering. Givetvis informerar banken om informationssäkerhet och om dina personuppgifter, allt för att du ska kunna vara trygg i din kontakt med banken.

Hur du ansöker

Hos Nordax Bank ansöker du om lånet på webben. I ansökan får du fylla i uppgifter om arbetsgivare, anställning, eventuella betalningsanmärkningar med mera. Banken gör sedan en kreditupplysning som sedan bland annat ligger till grund för den bedömning som banken gör om du kan beviljas ansökt lån eller inte. Om du beviljas kommer du att få ett låneerbjudande, som du sedan behöver godkänna och signera avtalet innan utbetalning kan ske.

Sammanfattning

Nordax Bank erbjuder bland annat privatlån utan säkerhet till privatpersoner. Du behöver dock uppfylla vissa grundkrav men kan därefter låna upp till 600 000. Dock krävs medlåntagare vid högre belopp. Banken tillämpar en individuell räntesättning. Ansökningsprocessen görs med fördel på webben och avtalet kan signeras med BankID.


Skärmdump från Nordax Bank

Recensionen publicerades 2018-07-30 och uppdaterades senast 2018-07-30 av  Viktor Svensson Viktor Svensson

Vad tycker kunderna om Nordax Bank?


Skriv ett omdöme

Alla omdömen 0

Här finns inga kundomdömen ännu. Har du varit kund hos Nordax Bank? Skriv gärna ett omdöme!


Skriv ett omdöme

Ditt betyg:
Ditt förnamn:
E-postadress:
(Visas inte offentligt)
Ge ditt omdöme en rubrik:
(Frivilligt)
Berätta om din upplevelse av Nordax Bank:


Läs om hur vi behandlar och skyddar dina personuppgifter i vår personuppgiftspolicy. Genom att skicka in ditt omdöme godkänner du denna hantering. Om ditt omdöme framstår som stötande eller av något skäl olämpligt kan publicering underlåtas.