Lånen.se
Lumify
Till ansökan

Lumify

Belopp: 2 000 – 20 000 kr
Ränta: 39,50 %
Räntefri period: 30 dagar
Löptid: 1 mån – 1 år
Ålderskrav: 18 år eller äldre
Utan UC: Ja, använder Creditsafe
Ansök med BankID: Ja
Betalningsanmärkningar: Accepteras inte
Låneskydd kan tecknas: Nej
Direktutbetalning: Ja
Till: SEB
Detta är en högkostnadskredit. Genom att inte betala hela lånebeloppet riskerar du en betalningsanmärkning. Innan du ansöker om en högkostnadskredit bör du kontakta skuldrådgivaren i din kommun för att få ekonomisk rådgivning.

Använder inte UC Pengar samma dag Räntefritt i 30 dgr

Villkoren kontrollerades automatiskt 2020-01-22. All insamlad data valideras regelbundet av  Viktor Svensson Viktor Svensson och  Kajsa Amnehagen Kajsa Amnehagen.

Hur mycket kostar Lumify?

Justera reglagen för att se hur beloppet, löptiden och räntenivån påverkar din månadskostnad.


Resultat

Räntekostnad
Ränteavdrag
Avgifter
Belopp att betala tillbaka
Effektiv ränta
Månadskostnad
Före ränteavdrag

Räkneexemplet ovan är en uppskattning av kreditkostnaden hos Lumify och ska inte ses som ett erbjudande. Det är alltid villkoren som framgår på långivarens hemsida som gäller.

Hur bra är Lumify jämfört med konkurrenterna?Kostnad Lumify kan som lägst erbjuda en ränta på 39,50 %. Ett lån på 10 000 kr i 2 mån kostar som minst 616 kr. I betyget har vi tagit hänsyn till att 30 räntefria dagar erbjuds.
Tydliga avgifter Aviavgiften är 124 % högre än genomsnittet. Däremot avviker inte uppläggningsavgiften eller förseningsavgiften från det normala. Lumify använder sig därmed i viss mån av otydliga avgifter.
Beviljandegrad Jämfört med andra lån har en hög andel av Lånen.se-användare blivit beviljade att låna hos Lumify. För att få ett lån beviljat får du inte ha några betalningsanmärkningar. Lumify accepterar låntagare som är 18 år eller äldre.
Kundservice Kundservice hos Lumify har öppet i genomsnitt 8 timmar per dag på vardagar. Kundservice har inte öppet på helger.
Kundomdömen Detta betyg baseras på 2 omdömen från låntagare hos Lumify.
Helhetsintryck Detta betyg baseras på ett helhetsintryck av att ansöka om ett lån hos Lumify.
Slutbetyg Detta är en sammanvägning av samtliga ovanstående betyg.

AvgifterUppläggningsavgift 0 krKostnad för att teckna ett nytt lån.
Förlängningsavgift 395 krKostnad för att förlänga återbetalningstiden på ett befintligt lån.
Aviavgift 60 kr/månAdministrativ avgift för upprättande och utskick av betalningsavi.
Påminnelseavgift 60 krAvgift som debiteras om långivaren skickar en betalningspåminnelse.
Förseningsavgift 0 krTilläggsavgift som kan debiteras för upprättande av en avbetalningsplan.
Dröjsmålsränta 39.5 % (3,3 % per månad)Ränta som debiteras vid dröjsmål med betalning.

Fördelar

  • Snabb utbetalning
  • Första krediten är räntefri de första 30 dagarna

Nackdelar

  • BankID krävs
  • Uppläggnings- och aviavgift tillkommer

Om Lumify

Lumify är en tjänst från Luma Finans AB, som tillhör en finansiell koncern. Lumify tillhandahåller högkostnadskrediter för privatpersoner.

Lånevillkor

Hos Lumify kan du som privatperson ansöka om kredit på mellan 2 000 och 20 000 kronor. Som ny kund kan du ansöka om kredit upp till 6 000 kronor. Du har möjlighet att använda krediten återkommande så länge du inte överstiger din kreditgräns. Du kan alltså få tillgång till din kredit på obestämd tid och nyttja krediten igen om du betalat tillbaka. Du betalar då det lägsta beloppet att betala på din faktura. Beloppet består då av ränta, amortering samt en aviseringsavgift. Du kan givetvis lösa din kredit i förtid genom att betala in hela skulden.

Om du lånar en summa om 5 000 kronor på 11 månader, har du en ränta på 39,5 procent. Du betalar en uppläggningsavgift och aviavgifter. Din effektiva ränta blir då 79,97 procent och den totala summan att betala tillbaka blir 7 604,31 kronor.

För att kunna beviljas en kredit hos Lumify behöver du vara 18 år eller äldre, ha ett svenskt personnummer, svenskt mobilnummer samt ett svenskt kontonummer. En kreditprövning kommer att göras och en kreditupplysning via Creditsafe kommer att tas.

Service & säkerhet

Om du vill komma i kontakt med Lumify kan du antingen mejla eller ringa dem. Kundtjänsten har öppet på helgfria vardagar mellan klockan 09:00 och 17:00.

På Lumifys hemsida kan du läsa mer om deras villkor och integritetspolicy.

Hur du ansöker

Du ansöker enkelt och smidigt om krediten på Lumifys hemsida. Du fyller bland annat i vilket önskat kreditbelopp du vill ha och resterande uppgifter. När ansökan är inskickad kommer du inom några minuter få ett svar. Om det är så att Lumify behöver fler uppgifter från dig, som till exempel underlag på inkomstuppgifter, tar det givetvis längre tid. Oftast krävs inga dokument alls, eftersom du behöver legitimera dig med BankID.

Om din ansökan har beviljats morgon eller förmiddag på en helgfri vardag har du pengarna samma dag som du ansökt. Om du har bankkonto i SEB har du oftast pengarna inom 15 minuter efter beviljande! Om din ansökan istället har godkänts under en eftermiddag eller kväll så kommer pengarna in på ditt bankkonto nästkommande helgfria vardag.

Sammanfattning

Hos Lumify kan du som privatperson ansöka om en kredit på mellan 2 000 och 20 000 kronor. Som ny kund kan du ansöka om en kreditgräns på upp till 6 000 kronor. Du har möjlighet att använda krediten återkommande så länge du inte överstiger din kreditgräns och betalar tillbaka månatligen. Avgifter som uppläggnings- och aviavgifter tillkommer och räntan är relativt hög. Du behöver uppfylla vissa krav för att kunna beviljas en kredit hos Lumify.

Ansökan gör du smidigt på hemsidan, det krävs dock BankID. Om du inte behöver komplettera din ansökan, får du svar inom några minuter. Utbetalning sker omgående, och du kan få pengarna på så kort tid som 15 minuter från dess att din ansökan har godkänts!


Skärmdump från Lumify

Recensionen publicerades 2019-05-09 och uppdaterades senast 2019-07-02 av  Viktor Svensson Viktor Svensson

Öppettider

Måndag:
Tisdag:
Onsdag:
Torsdag:
Fredag:
Lördag:
Söndag:

Företagsuppgifter

Företagsnamn: Luma Finans AB
Org.nummer: 556902-7344
Adress:
Postort: 120 63 Stockholm
Telefon: 020-117 790
E-post: [email protected]

Liknande lån

Monetti
Ränta från
39,00 %
Maxbelopp
20 000 kr
Vivus
Ränta från
39,00 %
Maxbelopp
15 000 kr
Euroloan
Ränta från
12,95 %
Maxbelopp
50 000 kr
GF Money
Ränta från
30,00 %
Maxbelopp
30 000 kr

Vad tycker kunderna om Lumify?


Skriv ett omdöme

Alla omdömen 2

kevin moisander

27 maj 2019

snabbt och smidigt, precis som man vill ha...

snabbt och smidigt, precis som man vill ha det när det gäller sådana här typer av lån!

simon

12 maj 2019

billigt och smidigt första lånet. får...

billigt och smidigt första lånet. får se om jag använder dem igen dock ;DSkriv ett omdöme

Ditt betyg:
Ditt förnamn:
E-postadress:
(Visas inte offentligt)
Ge ditt omdöme en rubrik:
(Frivilligt)
Berätta om din upplevelse av Lumify:


Läs om hur vi behandlar och skyddar dina personuppgifter i vår personuppgiftspolicy. Genom att skicka in ditt omdöme godkänner du denna hantering. Om ditt omdöme framstår som stötande eller av något skäl olämpligt kan publicering underlåtas.