Lånen.se
Kundfinans
Till ansökan

Kundfinans

Belopp: 1 000 – 30 000 kr
Ränta: 39,30 %
Löptid: 1 – 3 mån
Ålderskrav: 18 år eller äldre
Utan UC: Ja, använder Creditsafe
Ansök med BankID: Ja
Betalningsanmärkningar: Accepteras inte
Låneskydd kan tecknas: Nej
Direktutbetalning: Ja
Till: Danskebank, Nordea, Handelsbanken
Betyg på Trustpilot: Trustpilot 8.6 av 10 (157 omdömen)
Detta är en högkostnadskredit. Genom att inte betala hela lånebeloppet riskerar du en betalningsanmärkning. Innan du ansöker om en högkostnadskredit bör du kontakta skuldrådgivaren i din kommun för att få ekonomisk rådgivning.

Använder inte UC Pengar samma dag

Villkoren kontrollerades automatiskt 2020-01-25. All insamlad data valideras regelbundet av  Viktor Svensson Viktor Svensson och  Kajsa Amnehagen Kajsa Amnehagen.

Hur mycket kostar Kundfinans?

Justera reglagen för att se hur beloppet, löptiden och räntenivån påverkar din månadskostnad.


Resultat

Räntekostnad
Ränteavdrag
Avgifter
Belopp att betala tillbaka
Effektiv ränta
Månadskostnad
Före ränteavdrag

Räkneexemplet ovan är en uppskattning av kreditkostnaden hos Kundfinans och ska inte ses som ett erbjudande. Det är alltid villkoren som framgår på långivarens hemsida som gäller.

Hur bra är Kundfinans jämfört med konkurrenterna?Kostnad Kundfinans kan som lägst erbjuda en ränta på 39,30 %. Ett lån på 10 000 kr i 2 mån kostar som minst 933 kr.
Tydliga avgifter Uppläggningsavgiften är 41 % högre än genomsnittet. Aviavgiften är 30 % högre än genomsnittet. Kundfinans debiterar en avgift på 49 kr per uttag. Däremot avviker inte förseningsavgiften från det normala. Kundfinans använder sig därmed av otydliga avgifter.
Beviljandegrad Jämfört med andra lån har en mycket låg andel av Lånen.se-användare blivit beviljade att låna hos Kundfinans. För att få ett lån beviljat får du inte ha några betalningsanmärkningar. Kundfinans accepterar låntagare som är 18 år eller äldre.
Kundservice Kundservice hos Kundfinans har öppet i genomsnitt 10 timmar per dag på vardagar. Kundservice har dock inte öppet på helger.
Kundomdömen Kundfinans har inte fått några omdömen från låntagare på Lånen.se. Vi har dock tagit hänsyn till att Kundfinans har 8.6 av 10 i betyg från 157 recensioner på Trustpilot.
Helhetsintryck Detta betyg baseras på ett helhetsintryck av att ansöka om ett lån hos Kundfinans.
Slutbetyg Detta är en sammanvägning av samtliga ovanstående betyg.

AvgifterUppläggningsavgift 320 krKostnad för att teckna ett nytt lån.
Uttagsavgift 49 krKostnad för att få lånet utbetalt.
Förlängningsavgift Kostnad för att förlänga återbetalningstiden på ett befintligt lån.
Aviavgift 35 kr/månAdministrativ avgift för upprättande och utskick av betalningsavi.
Påminnelseavgift 60 krAvgift som debiteras om långivaren skickar en betalningspåminnelse.
Förseningsavgift 0 krTilläggsavgift som kan debiteras för upprättande av en avbetalningsplan.
Dröjsmålsränta 40 % (3,3 % per månad)Ränta som debiteras vid dröjsmål med betalning.

Fördelar

  • Snabb utbetalning

Nackdelar

  • Hög ränta
  • Du behöver ha en deklarerad inkomst i Sverige de senaste två åren

Om Kundfinans

Kundfinans är ett varumärke som ägs av GF Money Consumer Finance Aktiebolag, som har sitt kontor i Uppsala. Kundfinans grundades 2006. De erbjuder privatpersoner ett flexibelt kreditkonto på upp till 30 000 kronor

Lånevillkor

Hos Kundfinans kan du ansöka om att öppna ett kreditkonto med en kreditgräns på mellan 1 000 och 30 000 kronor. Du betalar endast för det utrymme du har använt och betalar inte heller några uppläggnings- eller årsavgifter. Ditt lån/skuld avbetalas via autogiro månatligen där det lägsta beloppet, antingen 6 procent av din totala skuld eller 350 kronor, beroende på vilket som är lägst.

Du kan också avbetala din skuld i ett snabbare tempo eller betala hela i förtid. Du har också möjlighet att förlänga lånet i 8, 15 eller 30 dagar men då behöver du också uppfylla vissa krav, bland annat att du lånat mer än 1 000 kronor och att du inte har förlängt mer än 60 dagar. På Kundfinans hemsida finner du en enkel tabell där du kan se lånebelopp och ränta, och du kan då se såväl ränta för 30 dagar som dagsränta och uttagsränta.

För att få låna pengar av Kundfinans behöver du uppfylla vissa grundkrav: Du behöver vara 18 år eller äldre, är svensk medborgare sedan minst fem år tillbaka och ha haft en deklarerad inkomst i Sverige de senaste två åren. Du måste också ha ett svenskt bankkonto samt giltigt mejlkonto och mobilnummer. Du får inte ha någon betalningsanmärkning eller skulder eller betalningsförelägganden hos Kronofogden. Du kan inte heller ha skuldsanering eller skyddad identitet. Du behöver också bli godkänd på den kreditprövning som Kundfinans gör. Om Kundfinans bedömer att du inte kan återbetala den summa som du har ansökt om, kan du bli erbjuden ett lägre lånebelopp.

Service & säkerhet

Du kan komma i kontakt med Kundfinans på flera olika sätt. Du kan skicka e-post, chatta eller ringa dem. Kundtjänsten har öppet på helgfria vardagar mellan klockan 08:00 och 18:00. På helger och röda dagar är kundtjänsten stängd, och den har också lite ändrade öppettider under sommaren. På hemsidan finner du både kundomdömen och frågor och svar som kan hjälpa dig i ditt sökande.

Att Kundfinans tar säkerheten och tryggheten för dig som kund, på allvar märks tydligt på hemsidan. De beskriver bland annat att deras kommunikation och hantering är krypterat och hanteras enligt krav för certifiering av PCI DSS. De har också utvecklat ett eget system för att motverka bedrägerier, och uppger att de därmed kan erbjuda ett av marknadens säkraste SMS-lån. Du kan läsa mer om detta på deras hemsida där du också finner deras integritets- och dataskyddspolicy.

Hur du ansöker

Du ansöker om kontokredit på deras hemsida. Du kan ansöka dygnet runt men utbetalning sker under öppettiderna. Du fyller i ett formulär och får ett preliminärt besked direkt. Om du får ett preliminärt beviljande betyder detta att du ha godkänts i den systematiska granskningen. Ansökan kommer sedan att hanteras manuellt och sedan kommer du att få ett slutgiltigt besked via SMS och per e-post. Du behöver också identifiera dig, vilket du gör antingen genom att logga in på din bank, använda Mobilt BankID eller att skicka in en kopia på din ID-handling tillsammans med en lönespecifikation.

Om du har ett bankkonto i Danske Bank får du pengarna in på ditt konto strax efter att du har blivit beviljad. Har du någon annan bank tar det istället en bankdag. Lägsta belopp som du kan ta ut från ditt kreditkonto är 200 kronor och du tar ut dem genom att logga in på dina sidor eller kontakta kundtjänst.

Sammanfattning

Kundfinans erbjuder kontokredit upp till 30 000 kronor. Du behöver uppfylla vissa grundkrav. Du kan också bara ansöka på deras hemsida. Du får ett snabbt besked och utbetalning kan ske samma dag.


Skärmdump från Kundfinans

Recensionen publicerades 2018-08-16 och uppdaterades senast 2018-11-12 av  Viktor Svensson Viktor Svensson

Öppettider

Måndag:
Tisdag:
Onsdag:
Torsdag:
Fredag:
Lördag:
Söndag:

Företagsuppgifter

Företagsnamn: GF Money Consumer Finance AB
Org.nummer: 556876-2578
Adress: BOX 1306
Postort: 751 43 Uppsala
Telefon: 08-551 10 933
E-post: [email protected]

Liknande lån

Expresskredit
Ränta från
39,30 %
Maxbelopp
30 000 kr
GF Money
Ränta från
30,00 %
Maxbelopp
30 000 kr
Mobillån
Ränta från
39,00 %
Maxbelopp
25 000 kr
SMS Pengar
Ränta från
39,30 %
Maxbelopp
30 000 kr

Relaterade artiklar

vad-sager-statistiken-om-lanen-juli-2018

Vad säger statistiken om lånen? (Juli 2018)

av Viktor Svensson

Flera kreditgivare överger smslån för kontokrediter

av Kajsa Amnehagen

Vad tycker kunderna om Kundfinans?


Skriv ett omdöme

Alla omdömen 0

Här finns inga kundomdömen ännu. Har du varit kund hos Kundfinans? Skriv gärna ett omdöme!


Skriv ett omdöme

Ditt betyg:
Ditt förnamn:
E-postadress:
(Visas inte offentligt)
Ge ditt omdöme en rubrik:
(Frivilligt)
Berätta om din upplevelse av Kundfinans:


Läs om hur vi behandlar och skyddar dina personuppgifter i vår personuppgiftspolicy. Genom att skicka in ditt omdöme godkänner du denna hantering. Om ditt omdöme framstår som stötande eller av något skäl olämpligt kan publicering underlåtas.

Andra varumärken från GF Money Consumer Finance AB


GF Money
Ränta från
30,00 %
Maxbelopp
30 000 kr
Expresskredit
Ränta från
39,30 %
Maxbelopp
30 000 kr