Lånen.se
Kundfinans
Ansök kostnadsfritt

Kundfinans

Belopp: 1 000 – 30 000 kr
Ränta: 39,30 %
Löptid: 1 – 3 mån
Ålderskrav: 18 år eller äldre
Utan UC: Ja, använder Bisnode
Ansök med BankID: Ja
Betalningsanmärkningar: Accepteras inte
Inkomstkrav: 8 333 kr/mån
Direktutbetalning: Ja
Till: Danskebank, Nordea, Handelsbanken

Använder inte UC Pengar samma dag

Hur mycket kostar Kundfinans?

Justera reglagen för att se hur beloppet, löptiden och räntenivån påverkar din månadskostnad.


Resultat

Räntekostnad
Ränteavdrag
Avgifter
Belopp att betala tillbaka
Effektiv ränta
Månadskostnad
Före ränteavdrag

Räkneexemplet ovan är en uppskattning av kreditkostnaden hos Kundfinans och ska inte ses som ett erbjudande. Det är alltid villkoren som framgår på långivarens hemsida som gäller.

Hur bra är Kundfinans jämfört med konkurrenterna?Ränta Kundfinans kan erbjuda en lägre ränta än 20 % av konkurrenterna.
Avgifter Uppläggningsavgiften är lägre än hos 54 % av konkurrenterna och aviavgiften är lägre än hos 68 % av konkurrenterna. Eftersom den maximala kredittiden är kort väger en låg startavgift tyngre än en låg aviavgift. Förseningsavgiften på 140 kr är relativt hög och resulterar därför i ett lägre betyg. Kundfinans debiterar även en uttagsavgift.
Beviljandegrad För att få ett lån beviljat krävs en månadslön på minst 8 333 kr. Dessutom får du inte ha några betalningsanmärkningar. Kundfinans accepterar låntagare som är 18 år eller äldre.
Kundservice Kundservice hos Kundfinans har öppet i genomsnitt 10 timmar per dag på vardagar. Kundservice har dock inte öppet på helger.
Kundomdömen Kundfinans har inte fått några omdömen från låntagare.
Helhetsintryck Detta betyg baseras på ett helhetsintryck av allt ifrån enkelhet att ansöka om ett lån till bemötande från kundservice.
Slutbetyg Detta är en sammanvägning av samtliga ovanstående betyg.

AvgifterUppläggningsavgift 320 kr Kostnad för att teckna ett nytt lån.
Uttagsavgift 49 kr Kostnad för att få lånet utbetalt.
Förlängningsavgift Kostnad för att förlänga återbetalningstiden på ett befintligt lån.
Aviavgift 35 kr Kostnad för att få en betalningsavi.
Förseningsavgift 140 kr Tilläggsavgift som kan debiteras om du inte betalar i tid.
Påminnelseavgift 60 kr Avgift som debiteras om långivaren skickar en betalningspåminnelse.
Dröjsmålsränta 40 % (3,3 % per månad) Ränta som debiteras vid dröjsmål med betalning.

Fördelar

  • Snabb utbetalning

Nackdelar

  • Hög ränta
  • Du behöver ha en deklarerad inkomst i Sverige de senaste två åren

Om Kundfinans

Kundfinans är ett varumärke som ägs av GF Money Consumer Finance Aktiebolag, som har sitt kontor i Uppsala. Kundfinans grundades 2006. De erbjuder privatpersoner ett flexibelt kreditkonto på upp till 30 000 kronor.

Lånevillkor

Hos Kundfinans kan du ansöka om att öppna ett kreditkonto med en kreditgräns på mellan 5 000 och 30 000 kronor. Du betalar endast för det utrymme du har använt och betalar inte heller några uppläggnings- eller årsavgifter. Ditt lån/skuld avbetalas via autogiro månatligen där det lägsta beloppet, antingen 10 procent av din totala skuld eller 300 kronor, beroende på vilket som är lägst.

Du kan också avbetala din skuld i ett snabbare tempo eller betala hela i förtid. Du har också möjlighet att förlänga lånet i 8, 15 eller 30 dagar men då behöver du också uppfylla vissa krav, bland annat att du lånat mer än 1 000 kronor och att du inte har förlängt mer än 60 dagar. På Kundfinans hemsida finner du en enkel tabell där du kan se lånebelopp och ränta, och du kan då se såväl ränta för 30 dagar som dagsränta och uttagsränta.

För att få låna pengar av Kundfinans behöver du uppfylla vissa grundkrav: Du behöver vara 18 år eller äldre, är svensk medborgare sedan minst fem år tillbaka och ha haft en deklarerad inkomst i Sverige de senaste två åren. Du måste också ha ett svenskt bankkonto samt giltigt mejlkonto och mobilnummer. Du får inte ha någon betalningsanmärkning eller skulder eller betalningsförelägganden hos Kronofogden. Du kan inte heller ha skuldsanering eller skyddad identitet. Du behöver också bli godkänd på den kreditprövning som Kundfinans gör. Om Kundfinans bedömer att du inte kan återbetala den summa som du har ansökt om, kan du bli erbjuden ett lägre lånebelopp.

Service & säkerhet

Du kan komma i kontakt med Kundfinans på flera olika sätt. Du kan skicka e-post, chatta eller ringa dem. Kundtjänsten har öppet på helgfria vardagar mellan klockan 08:00 och 18:00. På helger och röda dagar är kundtjänsten stängd, och den har också lite ändrade öppettider under sommaren. På hemsidan finner du både kundomdömen och frågor och svar som kan hjälpa dig i ditt sökande.

Att Kundfinans tar säkerheten och tryggheten för dig som kund, på allvar märks tydligt på hemsidan. De beskriver bland annat att deras kommunikation och hantering är krypterat och hanteras enligt krav för certifiering av PCI DSS. De har också utvecklat ett eget system för att motverka bedrägerier, och uppger att de därmed kan erbjuda ett av marknadens säkraste SMS-lån. Du kan läsa mer om detta på deras hemsida där du också finner deras integritets- och dataskyddspolicy.

Hur du ansöker

Du ansöker om kontokredit på deras hemsida. Du kan ansöka dygnet runt men utbetalning sker under öppettiderna. Du fyller i ett formulär och får ett preliminärt besked direkt. Om du får ett preliminärt beviljande betyder detta att du ha godkänts i den systematiska granskningen. Ansökan kommer sedan att hanteras manuellt och sedan kommer du att få ett slutgiltigt besked via SMS och per e-post. Du behöver också identifiera dig, vilket du gör antingen genom att logga in på din bank, använda Mobilt BankID eller att skicka in en kopia på din ID-handling tillsammans med en lönespecifikation.

Om du har ett bankkonto i Danske Bank får du pengarna in på ditt konto strax efter att du har blivit beviljad. Har du någon annan bank tar det istället en bankdag. Lägsta belopp som du kan ta ut från ditt kreditkonto är 200 kronor och du tar ut dem genom att logga in på dina sidor eller kontakta kundtjänst.

Sammanfattning

Kundfinans erbjuder kontokredit upp till 30 000 kronor. Du behöver uppfylla vissa grundkrav. Du kan också bara ansöka på deras hemsida. Du får ett snabbt besked och utbetalning kan ske samma dag.

Öppettider

Måndag: 08:00 - 18:00
Tisdag: 08:00 - 18:00
Onsdag: 08:00 - 18:00
Torsdag: 08:00 - 18:00
Fredag: 08:00 - 18:00
Lördag: Stängt
Söndag: Stängt

Företagsuppgifter

Företagsnamn: GF Money Consumer Finance AB
Org.nummer: 556876-2578
Adress: BOX 1306
Postort: 751 43 Uppsala
Telefon: 08-551 10 933
E-post: [email protected]

Liknande lån

Credway
Ränta från
26,04 %
Maxbelopp
30 000 kr
Anyfin
Ränta från
3,95 %
Maxbelopp
100 000 kr
Monetti
Ränta från
39,00 %
Maxbelopp
20 000 kr
Credigo
Ränta från
19,90 %
Maxbelopp
20 000 kr

Vad tycker kunderna om Kundfinans?


Skriv ett omdöme

Alla omdömen 0

Här finns inga kundomdömen ännu. Har du varit kund hos Kundfinans? Skriv gärna ett omdöme!


Skriv ett omdöme

Ditt betyg:
Ditt förnamn:
E-postadress:
(Visas inte offentligt)
Ge ditt omdöme en rubrik:
(Frivilligt)
Berätta om din upplevelse av Kundfinans:


Läs om hur vi behandlar och skyddar dina personuppgifter i vår personuppgiftspolicy. Genom att skicka in ditt omdöme godkänner du denna hantering. Om ditt omdöme framstår som stötande eller av något skäl olämpligt kan publicering underlåtas.

Andra varumärken som ägs av GF Money Consumer Finance AB


Expresskredit
Ränta från
39,30 %
Maxbelopp
30 000 kr