Lånen.se
Fairlo
Till ansökan

Fairlo

Belopp: 2 000 – 20 000 kr
Ränta: 16,67 – 17,52 %
Löptid: 1 mån – 5 år
Ålderskrav: 20 år eller äldre
Utan UC: Ja, använder Bisnode
Ansök med BankID: Ja
Betalningsanmärkningar: Accepteras
Inkomstkrav: 10 000 kr/mån
Låneskydd kan tecknas: Nej
Direktutbetalning: Ja
Till: SEB, Swedbank, Handelsbanken, Nordea, DanskeBank
Betyg på Trustpilot: Trustpilot 9.2 av 10 (162 omdömen)

Betalningsanm. OK Använder inte UC Pengar samma dag

Villkoren kontrollerades automatiskt 2020-01-29. All insamlad data valideras regelbundet av  Viktor Svensson Viktor Svensson och  Kajsa Amnehagen Kajsa Amnehagen.

Hur mycket kostar Fairlo?

Justera reglagen för att se hur beloppet, löptiden och räntenivån påverkar din månadskostnad.


Resultat

Räntekostnad
Ränteavdrag
Avgifter
Belopp att betala tillbaka
Effektiv ränta
Månadskostnad
Före ränteavdrag

Räkneexemplet ovan är en uppskattning av kreditkostnaden hos Fairlo och ska inte ses som ett erbjudande. Det är alltid villkoren som framgår på långivarens hemsida som gäller.

Hur bra är Fairlo jämfört med konkurrenterna?Kostnad Fairlo kan som lägst erbjuda en ränta på 16,67 %. Ett lån på 10 000 kr i 2 mån kostar som minst 209 kr.
Tydliga avgifter Fairlo använder sig inte av otydliga avgifter.
Beviljandegrad För att få ett lån beviljat krävs en månadslön på minst 10 000 kr. Fairlo kräver att låntagaren är minst 20 år gammal. Även låntagare med betalningsanmärkningar accepteras.
Kundservice Kundservice hos Fairlo har öppet i genomsnitt 8 timmar per dag på vardagar. Kundservice har inte öppet på helger.
Kundomdömen Detta betyg baseras på 2 omdömen från låntagare hos Fairlo. Vi har även tagit hänsyn till att Fairlo har 9.2 av 10 i betyg från 162 recensioner på Trustpilot.
Helhetsintryck Detta betyg baseras på ett helhetsintryck av att ansöka om ett lån hos Fairlo.
Slutbetyg Detta är en sammanvägning av samtliga ovanstående betyg.

AvgifterUppläggningsavgift 0 krKostnad för att teckna ett nytt lån.
Förlängningsavgift Kostnad för att förlänga återbetalningstiden på ett befintligt lån.
Aviavgift 0 kr/månAdministrativ avgift för upprättande och utskick av betalningsavi.
Påminnelseavgift 60 krAvgift som debiteras om långivaren skickar en betalningspåminnelse.
Förseningsavgift 120 krTilläggsavgift som kan debiteras för upprättande av en avbetalningsplan.
Dröjsmålsränta 16.67 % (1,4 % per månad)Ränta som debiteras vid dröjsmål med betalning.

Fördelar

  • Utbetalning sker i realtid, alla dagar på året och alla tider på dygnet
  • Inga andra avgifter förutom ränta tillkommer

Nackdelar

  • Du måste ha en inkomst på minst 120 000 kronor innan skatt

Om Fairlo

Fairlo grundades år 2016 och är en finansiell tjänst som erbjuder lån till privatpersoner. Syftet med Fairlo är att få en ökad rättvisa för låntagare i den ekonomiska strukturen. De syftar också till att vara en naturlig finansiell partner som passar för alla låntagare i olika faser i livet och utifrån olika ekonomiska behov.

Lånevillkor

Hos Fairlo kan du ansöka om ett så kallat vardagslån där du kan låna från 2 000 till 20 000 kronor. Lånet ska du sedan återbetala på mellan 30 och 1 825 dagar beroende på lånebelopp. Om du till exempel lånar 2 000 kronor måste du avbetala lånet på max 18 månader och vid 20 000 kronor på maximalt 56 månader. På hemsidan ser du enkelt direkt vilken månadskostnad du kommer att få beroende på lånesumma.

Räntan är fast. Den effektiva räntan är på antingen 18 eller 19 procent per år. Förutom ränta och månadskostnad tillkommer inga andra avgifter. Du har möjlighet att ändra månadsbeloppet, skjuta upp eller avsluta ditt lån när du vill. Du betalar bara ränta för den tid du nyttjar lånet.

Grundkrav

För att få låna hos Fairlo behöver du:

  • vara 20 år eller äldre
  • inneha ett svenskt personnummer
  • inneha e n svensk folkbokföringsadress
  • inneha ett svenskt bankkontonummer
  • ha BankID för att kunna legitimera dig och få lånet utbetalt.
  • ha en inkomst på minst 120 000 kronor per år före skatt.

Du får inte ha något skuldsaldo hos Kronofogden och du får inte heller vara en så kallad PEP, en person i politiskt utsatt ställning. Du kan inte heller ha mer än ett aktivt lån hos Fairlo. Du kan dock ansöka om ett nytt lån direkt när det tidigare är avslutat. Om du vill ansöka om ett högre belopp avslutar du enkelt ditt lån och sedan ansöker om ett nytt.

Kreditupplysningen som Fairlo tar är via Bisnode. När du ansöker om lån gör långivaren en helhetsbedömning där de bland annat tittar på din återbetalningsförmåga.

Service & säkerhet

Om du vill komma i kontakt med Fairlo kan du göra detta via olika kontaktvägar. Du kan till exempel mejla dem och du kan förvänta dig svar inom 24 timmar alla dagar året runt. Du kan även chatta med dem på vardagar mellan klockan 9.00 och 17.00. Du kan till och med boka en telefontid på hemsidan så de ringer upp dig när det passar dig bäst.

Det finns också möjlighet att logga in på dina sidor och göra många olika saker själv direkt. Via dina sidor har du dygnet runt under årets alla dagar möjlighet att amortera, ändra eller avsluta lån i realtid.

På hemsidan finner du information i form av allmänna villkor, klagomål, responsible lending med mera. Där finns även svar för vanligt förekommande frågor.

Hur du ansöker

Du ansöker enkelt om lån direkt på hemsidan där du fyller i lånesumma och kontaktuppgifter. Såväl ansökan som utbetalning sker i realtid alla dagar på året och alla tider på dygnet. Detta innebär att utbetalning av lånet sker i samma stund som du får din ansökan beviljad. I vissa fall sker direktutbetalning – om du ett konto i SEB, Swedbank, Handelsbanken, Nordea eller Danske Bank har du pengarna på ditt bankkonto inom 15 minuter.

Har du någon annan bank än de uppräknade och utbetalning sker före klockan 13.00 på en vardag så finns pengarna på kontot samma dag. Blir lånet beviljat efter klockan denna tidpunkt har du pengarna istället på ditt bankkonto kommande bankdag.

Sammanfattning

Hos Fairlo ansöker du om lån upp till 20 000 kronor som återbetalas på maximalt 1 825 dagar. Räntan är fast och varierar mellan 18 och 19 procent. Det finns vissa krav som du behöver uppfylla för att kunna beviljas ett lån men det finns till exempel inget krav på fast anställning.

Ansökan gör du smidigt på hemsidan. Tjänsten är tillgängligt dygnet runt under årets alla dagar och ansökningsprocessen är helt och hållet automatiserad. Även utbetalningen av ditt lån sker per automatik. Om du har SEB, Handelsbanken, Swedbank, Danske Bank eller Nordea har du pengarna på kontot inom 15 minuter. I annat fall kommer pengarna dig tillhanda samma dag eller dagen efter, beroende på vid vilken tidpunkt du slutför din ansökan


Skärmdump från Fairlo

Recensionen publicerades 2018-12-02 och uppdaterades senast 2020-01-27 av  Viktor Svensson Viktor Svensson

Öppettider

Måndag:
Tisdag:
Onsdag:
Torsdag:
Fredag:
Lördag:
Söndag:

Företagsuppgifter

Företagsnamn: Fairlo AB
Org.nummer: 559084-1101
Adress: Gamla Brogatan 11
Postort: 111 20 Stockholm
Telefon:
E-post: [email protected]

Liknande lån

Nano Kredit
Ränta från
39,00 %
Maxbelopp
25 000 kr
Nano Flex
Ränta från
39,00 %
Maxbelopp
25 000 kr
Kredit 365
Ränta från
39,00 %
Maxbelopp
5 000 kr
SMS Pengar
Ränta från
39,30 %
Maxbelopp
30 000 kr

Vad tycker kunderna om Fairlo?


Skriv ett omdöme

Alla omdömen 2

Songsri ​Pongsai​

18 sep 2019

Krediten är mycket bra

Krediten är mycket bra

Samir

2 sep 2019

Bra villkor om man jämför med andra snabblån....

Bra villkor om man jämför med andra snabblån. Fortfarande hög ränta såklart men inte om man bara jämför med alternativen.Skriv ett omdöme

Ditt betyg:
Ditt förnamn:
E-postadress:
(Visas inte offentligt)
Ge ditt omdöme en rubrik:
(Frivilligt)
Berätta om din upplevelse av Fairlo:


Läs om hur vi behandlar och skyddar dina personuppgifter i vår personuppgiftspolicy. Genom att skicka in ditt omdöme godkänner du denna hantering. Om ditt omdöme framstår som stötande eller av något skäl olämpligt kan publicering underlåtas.