Lånen.se
Credigo
Till ansökan

Credigo

Belopp: 1 000 – 20 000 kr
Ränta: 14,90 – 22,90 %
Löptid: 1 mån – 5 år
Ålderskrav: 18 år eller äldre
Utan UC: Ja, använder Creditsafe
För lån över 10 000 kr används UC
Ansök med BankID: Ja
Betalningsanmärkningar: Accepteras
Inkomstkrav: 11 000 kr/mån
Direktutbetalning: Ja (vid ansökan före 13:30)
Till: Nordea, Swedbank, SEB, Handelsbanken
Medlem i SKEF : Ja

Betalningsanm. OK Använder inte UC * Pengar samma dag

Villkoren kontrollerades automatiskt 2018-12-17. All insamlad data valideras regelbundet av  Viktor Svensson Viktor Svensson och  Kajsa Amnehagen Kajsa Amnehagen.

Hur mycket kostar Credigo?

Justera reglagen för att se hur beloppet, löptiden och räntenivån påverkar din månadskostnad.


Resultat

Räntekostnad
Ränteavdrag
Avgifter
Belopp att betala tillbaka
Effektiv ränta
Månadskostnad
Före ränteavdrag

Räkneexemplet ovan är en uppskattning av kreditkostnaden hos Credigo och ska inte ses som ett erbjudande. Det är alltid villkoren som framgår på långivarens hemsida som gäller.

Hur bra är Credigo jämfört med konkurrenterna?Kostnad Credigo kan som lägst erbjuda en ränta på 14,90 %. Ett lån på 10 000 kr i 2 mån kostar som minst 482 kr.
Tydliga avgifter Credigo debiterar en avgift på 295 kr per uttag. Däremot avviker inte uppläggningsavgiften, aviavgiften eller förseningsavgiften från det normala. Credigo använder sig därmed i viss mån av otydliga avgifter.
Beviljandegrad För att få ett lån beviljat krävs en månadslön på minst 11 000 kr. Credigo accepterar låntagare som är 18 år eller äldre. Även låntagare med betalningsanmärkningar accepteras. Credigo är medlemmar i SKEF (Svenska Konsumentkreditföretagen).
Kundservice Kundservice hos Credigo har öppet i genomsnitt 14 timmar per dag på vardagar. På helger har kundservice öppet 10:00 - 18:00.
Kundomdömen Credigo har inte fått några omdömen från låntagare.
Helhetsintryck Detta betyg baseras på ett helhetsintryck av att ansöka om ett lån hos Credigo.
Slutbetyg Detta är en sammanvägning av samtliga ovanstående betyg.

AvgifterUppläggningsavgift 0 krKostnad för att teckna ett nytt lån.
Uttagsavgift 295 krKostnad för att få lånet utbetalt.
Förlängningsavgift Kostnad för att förlänga återbetalningstiden på ett befintligt lån.
Aviavgift 0 krKostnad för att få en betalningsavi.
Påminnelseavgift 60 krAvgift som debiteras om långivaren skickar en betalningspåminnelse.
Förseningsavgift 190 krTilläggsavgift som kan debiteras för upprättande av en avbetalningsplan.
Dröjsmålsränta 30 % (2,5 % per månad)Ränta som debiteras vid dröjsmål med betalning.

Fördelar

  • Inga dolda avgifter
  • Mycket bra öppettider på kundservicen
  • Går att ansöka med betalningsanmärkning

Nackdelar

  • Ganska låga lånebelopp
  • Hög räntekostnad

Om Credigo

Credigo ägs av Northmill AB som sedan 2006 jobbat med att ombilda och förenkla populära banktjänster. De verkar under tillsyn av Finansinspektionen och har idag växt till en internationell aktör med kontor i Sverige, Finland och Polen. Sedan starten har de förmedlat lån till över 250 000 svenskar.

Hos Credigo kan du ansöka om snabblån på upp till 20 000 kr. Fokus är att skapa en positiv och transparent användarupplevelse där kunden känner att processen är okomplicerad och enkel att förstå.

Lånevillkor

Lånebeloppen är relativt låga hos Credigo. Återbetalningstiden är kort för de lägre beloppen men ökar för högre belopp. Räntan är ganska hög, dock är räntekostnaden den enda kostnaden för Credigos snabblån. Det finns inga övriga avgifter såsom uppläggningsavgifter, aviavgifter, ansökningsavgifter eller andra kostnader.

Du väljer mellan tre olika upplägg:

  • Mikrolån: Med ett Mikrolån kan du låna 500-3000 kronor med återbetalningstiden 30 dagar. Du behöver vara 18 år och ingen kreditupplysning görs hos UC.
  • Kvartalslån: Kvartalslån ligger på 4000-10 000 kronor med återbetalningstiden 90 dagar. Även här behöver du vara minst 18 år och det görs ingen kreditupplysning hos UC.
  • Årslån: Årslån är lån på 11 000-20 000 kronor. Mellan lånebeloppen 11 000-15 000 kronor är återbetalningstiden 3 år. Mellan lånebeloppen 16 000-20 000 kronor är återbetalningstiden 5 år. För att göra ett Årslån måste du vara 20 år och en kreditupplysning hos UC görs.

Har du redan ett Mikrolån eller Kvartalslån är det inga problem att även ansöka om ett Årslån. Kraven på inkomst varierar mellan olika belopp men är generellt lågt satta.

Service och säkerhet

Kundservicen har mycket bra öppettider. Stort plus för att den även är öppen på helger. Du kan nå Credigo via telefon, mail eller live-chatten på deras hemsida. Hemsidan ger ett proffsigt intryck. Den är snygg, pedagogisk och informativ.

Credigo använder teknisk säkerhet, bland annat kryptering, för att skydda dina personuppgifter från att hamna i fel händer. Du har rätt att tacka nej till deras direktmarknadsföring.

Hur du ansöker

För att ansöka om ett lån kan du antingen ringa kundservice och be om hjälp eller fylla i formuläret på Credigos hemsida. Ansöker du via formuläret fyller du först i lånebelopp. Du får då reda på hur lång återbetalningstid som gäller för det beloppet och vad den totala lånekostnaden hamnar på. Efter det fyller du i personuppgifter och bland annat inkomst. Sen skickar du iväg din ansökan. När din ansökan fått godkänt betalar Credigo ut pengarna till ditt konto senast nästa vardag.

Sammanfattning

Credigo erbjuder snabblån till lite lägre lånebelopp. Räntan är hög men de har inga dolda avgifter och det går att ansöka även om du har betalningsanmärkningar.Recensionen publicerades 2018-06-20 av  Viktor Svensson Viktor Svensson

Öppettider

Måndag:
Tisdag:
Onsdag:
Torsdag:
Fredag:
Lördag:
Söndag:

Företagsuppgifter

Företagsnamn: Northmill AB
Org.nummer: 556709-4866
Adress: Färögatan 33
Postort: 164 51 Kista
Telefon: 08-371 66 6
E-post: [email protected]

Liknande lån

Easycredit
Ränta från
14,90 %
Maxbelopp
20 000 kr
Credway
Ränta från
26,04 %
Maxbelopp
30 000 kr
Monetti
Ränta från
39,00 %
Maxbelopp
20 000 kr
Viaconto
Ränta från
39,50 %
Maxbelopp
50 000 kr

Vad tycker kunderna om Credigo?


Skriv ett omdöme

Alla omdömen 0

Här finns inga kundomdömen ännu. Har du varit kund hos Credigo? Skriv gärna ett omdöme!


Skriv ett omdöme

Ditt betyg:
Ditt förnamn:
E-postadress:
(Visas inte offentligt)
Ge ditt omdöme en rubrik:
(Frivilligt)
Berätta om din upplevelse av Credigo:


Läs om hur vi behandlar och skyddar dina personuppgifter i vår personuppgiftspolicy. Genom att skicka in ditt omdöme godkänner du denna hantering. Om ditt omdöme framstår som stötande eller av något skäl olämpligt kan publicering underlåtas.

Andra varumärken från Northmill AB


Credway
Ränta från
26,04 %
Maxbelopp
30 000 kr
Easycredit
Ränta från
14,90 %
Maxbelopp
20 000 kr