Lånen.se

Brocc

Brocc

(2,5)

Vi samarbetar inte med Brocc, men genom att använda Advisa kan du få offerter från Brocc och 38 andra långivare.
Ansök om lån hos Advisa
Belopp: 10 000 – 350 000 kr
Ränta: 3,25 – 24,99 %
Löptid: 6 mån – 15 år
Ålderskrav: 20 år eller äldre
Utan UC: Nej
Ansök med BankID: Ja
Betalningsanmärkningar: Accepteras inte
Inkomstkrav: 12 500 kr/mån
Låneskydd kan tecknas: Ja
Direktutbetalning: Nej
Utbetalningstid:
Betalningsfria månader: Ja (upp till 4 per år)
Betyg på Trustpilot: Trustpilot 8.8 av 10 (337 omdömen)

Villkoren kontrollerades automatiskt 2020-01-29. All insamlad data valideras regelbundet av  Viktor Svensson Viktor Svensson och  Kajsa Amnehagen Kajsa Amnehagen.

Hur mycket kostar Brocc?

Justera reglagen för att se hur beloppet, löptiden och räntenivån påverkar din månadskostnad.


Resultat

Räntekostnad
Ränteavdrag
Avgifter
Belopp att betala tillbaka
Effektiv ränta
Månadskostnad
Före ränteavdrag

Räkneexemplet ovan är en uppskattning av kreditkostnaden hos Brocc och ska inte ses som ett erbjudande. Det är alltid villkoren som framgår på långivarens hemsida som gäller.

Hur bra är Brocc jämfört med konkurrenterna?Kostnad Brocc kan som lägst erbjuda en ränta på 3,25 %. Ett lån på 25 000 kr i 5 år kostar som minst 2 656 kr.
Tydliga avgifter Uppläggningsavgiften är 55 % högre än genomsnittet. Däremot avviker inte aviavgiften eller förseningsavgiften från det normala. Brocc använder sig därmed i viss mån av otydliga avgifter.
Beviljandegrad Vi har inget samarbete med Brocc. Av det skälet känner vi inte till hur många av våra användare som får sin låneansökan beviljad.
Kundservice Kundservice hos Brocc har öppet i genomsnitt 7 timmar per dag på vardagar. Kundservice har inte öppet på helger.
Kundomdömen Detta betyg baseras på 3 omdömen från låntagare hos Brocc. Vi har även tagit hänsyn till att Brocc har 8.8 av 10 i betyg från 337 recensioner på Trustpilot.
Helhetsintryck Vi har inget samarbete med Brocc och kan därför inte ge något betyg på helhetsintrycket.
Slutbetyg Detta är en sammanvägning av samtliga ovanstående betyg.

AvgifterUppläggningsavgift 500 krKostnad för att teckna ett nytt lån.
Förlängningsavgift Kostnad för att förlänga återbetalningstiden på ett befintligt lån.
Aviavgift 0 – 30 kr/månAdministrativ avgift för upprättande och utskick av betalningsavi. Den lägre avgiften gäller om du väljer e-faktura.
Påminnelseavgift 60 krAvgift som debiteras om långivaren skickar en betalningspåminnelse.
Förseningsavgift Tilläggsavgift som kan debiteras för upprättande av en avbetalningsplan.
Dröjsmålsränta Ränta som debiteras vid dröjsmål med betalning.

Fördelar

  • Du kan logga in på dina sidor för att hantera ditt lån
  • Du får låg ränta om du har hög kreditvärdighet

Nackdelar

  • Du får inte ha några betalningsanmärkningar
  • Summan på ansökt lån får inte överstiga din senaste årsinkomst

Om Brocc

Det svenskägda företaget Brocc grundades 2016 och är ett betalningsinstitut med erforderliga tillstånd. Tanken med Brocc är att erbjuda en digital marknadsplats där konsumenter kan mötas för att sinsemellan utbyta finansiella tjänster och på det sättet slippa dyra mellanhänder (p2p-lån). Hos Brocc kan du ansöka om ett privatlån eller investera pengar. Tanken med Brocc är att erbjuda en lösning som är trygg, enkel och smart och som skapar både bättre och mer rättvisa villkor.

Lånevillkor

Hos Brocc kan du låna, utan säkerhet, en summa mellan 10 000 och 350 000 kronor. Lånet sprids ut på flera olika långivare men bara en kreditupplysning tas. Lånet ska sedan avbetalas på mellan 180 dagar och 5 475. Månadskostnaden kan betalas via autogiro eller faktura. Summan för lånet som du ansöker om får inte överstiga din senaste årsinkomst och avvikelsen mellan din uppgift och din taxerade årsinkomst får inte heller överstiga 15 procent. Överstiger den denna med 15 procent måste du komplettera din ansökan med bland annat lönespecifikationer. Slutligen behöver du också godkännas vid en kreditprövning.

Du kan givetvis lösa ditt lån hos Brocc i förtid. Du kan också få upp till 4 betalningsfria månader per år, vilket kan ske en gång i kvartalet. Du måste dock ha betalat i tid under de senaste sex månaderna samt ha en giltig anledning till varför du vill ha en betalningsfri månad.

Räntan är rörlig och individuell och beräknas utifrån kreditvärdigheten där Brocc tittar bland annat på återbetalningsförmåga, ålder, inkomst och anställningsform. Har du hög kreditvärdighet blir också din ränta lägre. Räntan blir också oftast lägre om du har en medlåntagare när du ansöker. Du har också större möjligheter att bli beviljad ett lån om du ansöker tillsammans med någon annan.

För att få låna hos Brocc behöver du uppfylla flera olika grundkrav: Du måste ha fyllt 20 år men får inte ha fyllt 70 år, du måste vara skriven i Sverige och ha varit det minst de senaste tre åren eller ha en boxadress samt du får inte ha några betalningsanmärkningar. Du måste också ha en fast inkomst på minst 150 000 kronor per år.

Service & säkerhet

Om du vill komma i kontakt med Brocc så har du möjlighet att prata med dem via telefon som har öppet på vardagar mellan klockan 09.00 och 16.00 eller skicka e-post. Deras fysiska kontor återfinns i Stockholm. De nyttjar även sociala medier samt skickar ut nyhetsbrev till intresserade.

På deras hemsida finns tydlig information om bland annat penningtvätt, klagomål och avgifter där du kan läsa mer om företaget och dess policys.

Hur du ansöker

Att ansöka om lån hos Brocc är en enkel process.

  1. Du ansöker om lån via deras hemsida där du fyller kort i olika uppgifter som till exempel lånebelopp och återbetalningstid samt personuppgifter.
  2. En kreditupplysning via UC tas och därefter sätts ett kreditbetyg som påvisar den statistiska sannolikheten för din återbetalning av lånet.
  3. Brocc gör därefter en bedömning av helheten och du får därefter veta om du kan beviljas lånet eller inte.
  4. Om du preliminärt beviljas lånet signerar du skuldebrevet och låneavtalet med BankID. Om du inte har BankID kommer du inte heller att kunna gå vidare i processen. Din ansökan granskas av Broccs kredithandläggare.
  5. Du får ett bekräftelsemejl med beslut på din ansökan. Om din ansökan och kreditupplysningen inte stämmer överens så dras ditt låneerbjudande tillbaka.
  6. Du får en utbetalning till ditt bankkonto vilket kan ske så snabbt som redan nästa dag.

Sammanfattning

Brocc erbjuder privatlån utan säkerhet. Uppfyller du flera olika grundkrav så har du möjlighet att låna upp till 350 000 kronor. Räntan är individuell och kan bli lägre om du har en hög kreditvärdighet. Ansökningsprocessen sker endast på webben och är enkel att göra. Du kommer få ett snabbt preliminärt svar på din ansökan, men det är viktigt att du inväntar bekräftelsemailet innan du firar att du beviljats lånet. Utbetalning sker inom kort.


Skärmdump från Brocc

Recensionen publicerades 2018-08-02 och uppdaterades senast 2019-10-07 av  Viktor Svensson Viktor Svensson

Vad tycker kunderna om Brocc?


Skriv ett omdöme

Alla omdömen 3

Privat

6 nov 2019

Ekstrem långsam väntet på utbetalning siden 2019-10-22

Mest konstige märkvärdig bank finns ingen på tlf npr du ringar ringar don altid upp dig. Hsr nu vöntet siden godkänt lånet d 22 Oktober 2019 fick nytt svar mpndag du har pengange inom 1-3 bankdager. Tyvärr 3 tiner efter mottsger jsg sms pga lång handlingstid lan det ta 1-5 dage.

Idag dag nr 4 fortfarende ingen utbetalning mottagit.

Det juridiska bundet avtalet gällar åbenbartligrn bara os kundar. Orker inte mer har fpet samme info 7 gånge siden 22 oktober 2019. Åldrig upplevt så hämske handtering samt vergång Broxx skickar mms jag kan ringar dom on har fråger eller maile döm

1 Finns jo åldrig nogen klar så varfor faen ber mig ringa?

Samme gäller epost mi svara åldrig e-post.

Broxx har bara 1 syfte få lånavttalet ind

Klagomål gjort vilket skämt

nemad

3 aug 2018

Bra lån men det tog lån tid att få beviljat....

Bra lån men det tog lån tid att få beviljat. behövde verifiera mina uppgifter över telefon

Petra

2 aug 2018

Det var smidigt att ansöka om lån, vilket...

Det var smidigt att ansöka om lån, vilket jag även fick beviljat till en ok ränta. Hjälpsam personal, kan rekommendera andra BroccSkriv ett omdöme

Ditt betyg:
Ditt förnamn:
E-postadress:
(Visas inte offentligt)
Ge ditt omdöme en rubrik:
(Frivilligt)
Berätta om din upplevelse av Brocc:


Läs om hur vi behandlar och skyddar dina personuppgifter i vår personuppgiftspolicy. Genom att skicka in ditt omdöme godkänner du denna hantering. Om ditt omdöme framstår som stötande eller av något skäl olämpligt kan publicering underlåtas.