Hur mycket kostar Bluestep Bank?

Justera reglagen för att se hur beloppet, löptiden och räntenivån påverkar din månadskostnad.

150 000 kr
3 mån
6 %
Resultat
 • Räntekostnad 0,00 kr
 • Avgifter 2 515,00 kr
 • Belopp att betala tillbaka 0,00 kr
 • Månadskostnad 0,00 kr
Efter ränteavdrag kostar lånet totalt 0,00 kr efter ett ränteavdrag på 0,00 kr. Över 0 månader innebär det en totalkostnad på 0,00 kr per månad.
Räkneexemplet ovan är en uppskattning av kreditkostnaden hos Bluestep Bank och ska inte ses som ett erbjudande. Det är alltid villkoren som framgår på långivarens hemsida som gäller.

Hur bra är Bluestep Bank jämfört med konkurrenterna?

Kostnad
Inte bra Bluestep Bank erbjuder en ränta på 6,35 - 6,60 %. Ett lån på 25 000 kr i 1 år kostar som minst 4 083 kr
Kundomdömen
Inte bra Detta betyg baseras på 0 omdömen från låntagare hos Bluestep Bank. Det genomsnittliga betyget är 0,00 av 5.
Kundtjänst
Bra Detta baseras på kundtjänstens öppettider. Bluestep Bank har öppet 5 dagar i veckan.
Sammanvägt betyg
Inte bra Detta är en sammanvägning av samtliga ovanstående betyg.

Avgifter

Uppläggningsavgift
2 495 kr Kostnad för att teckna ett nytt lån.
Förlängningsavgift
0 kr Kostnad för att förlänga återbetalningstiden på ett befintligt lån.
Aviavgift
20 kr Administrativ avgift för upprättande och utskick av betalningsavi.
Påminnelseavgift
0 kr Avgift som debiteras om långivaren skickar en betalningspåminnelse.
Förseningsavgift
0 kr Tilläggsavgift som kan debiteras för upprättande av en avbetalningsplan.
Dröjsmålsränta
0,00 % Ränta som debiteras vid dröjsmål med betalning.

Fördelar

 • Beviljar bolån till fler än storbankerna, exempelvis till dig inte har fast anställning
 • Erbjuder seniorlån, kompislån och andra innovativa låneprodukter
 • Har även sparkonto för dig som vill ha allt på ett ställe

Nackdelar

 • Högre bolåneränta än hos storbankerna

Om Bluestep Bank

Bluestep har varit verksamma sedan 2005 och ägs av Bluestep Bank AB och är en långivare som har hittat en stark nisch på den svenska lånemarknaden. De har nämligen etablerat sig som en alternativ långivare på marknaden genom att erbjuda lån till dig som har en mer komplex ekonomisk situation, exempelvis beroende på din anställningsform eller om du vill ansöka om lån tillsammans med en vän.

Lånevillkor

Vad erbjuder Bluestep Bank?

Bluestep erbjuder ett brett utbud av finansiella produkter som inkluderar bolån, sparkonton, samlingslån och skuldfinansiering. Deras mål med sina lån och sparkonton är att ge fler människor möjlighet att förverkliga sina bostadsdrömmar och hantera sin ekonomiska situation på ett mer flexibelt sätt. 

Skaffa ett bolån hos Bluestep Bank

Först och främst är det värt att nämna att Bluesteps bolåneränta är högre än storbankernas. Beroende på din ekonomiska situation kan du räkna med att få ett par procentenheter högre ränta hos Bluestep. Detta är givetvis en nackdel, men Bluestep kan vara en räddning för dig som annars har haft svårt att få ett godkänt bolån. De ser på hela din ekonomiska situation och är villiga att beakta olika inkomstkällor och omständigheter för att bedöma din förmåga att hantera lånet. De har ingen övre gräns för hur mycket du kan låna, men bostaden måste minst vara värd 300 000 kr.

Bluesteps produktutbud under bolån inkluderar ett par intressanta alternativ som många andra banker inte erbjuder, exempelvis kompisavtalet. Vänner som bor tillsammans klassas inte som sambos och omfattas därför inte av sambolagen. I stället gäller lagen om samäganderätt, som kan medföra att varje delägare har rätt till lika stor andel av vinsten vid en försäljning oavsett deras insatser. För att undvika framtida konflikter är det därför viktigt att reglera ägandet och andra åtaganden kopplade till en gemensam bostad.

Kompisavtalet är en juridisk lösning för vänner som vill förverkliga sin dröm om att köpa en bostad tillsammans. Det fungerar på ett liknande sätt som ett samboavtal, men är speciellt utformat för kompisar som går samman för att köpa en bostad. Avtalet ger en trygg och formell struktur för att hantera ägande, ansvar och ekonomi både för låntagare och bank.

Bluesteps sparkonto

Bluestep Bank erbjuder även sparkonton. Att öppna ett sparkonto hos Bluestep Bank är både enkelt och tryggt. De erbjuder flera typer av sparkonton som passar olika behov och mål med sparandet. Oavsett om du vill spara långsiktigt eller ha möjlighet att ta ut pengarna när du vill har Bluestep alternativ som kan passa dig.

 • Rörlig ränta

För dig som vill ha flexibilitet när det gäller att göra insättningar och uttag har Bluestep sparkonton med rörlig ränta. Räntan på dessa sparkonton varierar från 0,35% till 3,52%, vilket ger dig möjlighet att tjäna pengar på dina besparingar medan du behåller tillgången till dem.

 • Fast ränta

Om du föredrar att spara långsiktigt och är villig att låsa in dina pengar under en viss tid, erbjuder Bluestep sparkonton med fast ränta. Dessa konton ger högre ränta, som varierar från 3,00% till 4,10%, beroende på bindningstiden. Detta ger dig möjlighet att förutsäga din avkastning och säkerställa att dina besparingar växer stadigt över tid.

Deras Sparkalkylator kan hjälpa dig att beräkna hur mycket avkastning du kan förvänta dig baserat på ditt sparande och val av räntetyp och sparkonto.

Bluestep seniorlån

Många äldre äger bostäder med hög värdering och låg belåning, men kämpar ändå med ekonomin eftersom deras pension inte räcker till. För att underlätta en sådan situation har Bluestep ett lån de kallar Nya Seniorlånet, via 60plusbanken. Detta lån riktar sig till personer över 60 år som äger sin bostad och vill frigöra kapital utan att sälja sin bostad.

60plusbanken

Det som gör att Bluesteps seniorlån skiljer sig från många andra seniorlån är att de erbjuder både en bo-kvar-garanti och en skuldfri-garanti. Många seniorlån leder tragiskt nog till att pensionärer tvingas sälja sina hem när lånet förfaller. Det finns även en risk att låneskulden till slut överstiger bostadens värde, men detta är inte en risk som finns med Bluesteps seniorlån.

Lånet är tillgängligt för dig som är över 60 år och äger en bostad med låg skuldsättning. Om din pension inte räcker till kan detta vara ett sätt att få ekonomin att gå runt. Något som är unikt är att det inte heller krävs månatliga räntebetalningar eller amorteringar; istället räknas räntan samman varje månad och betalas av i en klumpsumma när lånet slutligen löses, vanligtvis när bostaden säljs till följd av bortgång eller flytt.

Bluestep kan hjälpa dig ur en skuldfälla

En av de svåraste utmaningarna för många är att hantera sina skulder på ett bra sätt. Att vara fast i en skuldfälla kan vara överväldigande och stressande, och i ett sådant läge kan Bluestep kan komma in som en potentiell räddning. De erbjuder nämligen skuldfinansiering, eller omstartslån som det även kallas.

Kort sagt innebär skuldfinansiering att du med hjälp av ett lån betalar av de skulder som har hopat sig, och istället får ett enda lån med bättre villkor. Hos Bluestep fungerar detta genom att du tar ut ett större lån på din bostad, om du har ditt bolån via Bluestep. På så sätt kan du få en lika låg ränta som du har på ditt bolån, men tänk på att det måste finnas utrymme i bolånet för att det ska fungera. 

Du kan som mest belåna 85% av bostadens värde, men även om du belånade 85% när du köpte bostaden kan det vara möjligt att låna mer på den. Om det var ett tag sedan du köpte din bostad har du amorterat ner en del av lånet, och du kan även be om att bostaden ska värderas om, då bostäder ofta stiger i pris med åren.

Krav på godkänt lån hos Bluestep

Bluestep har en bredare syn på godkännande än många andra banker. De beaktar olika typer av anställningsformer, inklusive tillsvidareanställning, frilansande, vikariat, visstidsanställning, projektanställning och timanställning. Dessutom accepterar de inkomster från näringsverksamhet och pension. Det är dock värt att nämna att de inte godkänner socialbidrag som en inkomstkälla.

Utöver din inkomst, som måste vara taxerad i Sverige, måste du minst vara 18 år gammal. Om du ska ansöka om ett bolån måste du även ha en kontantinsats på 15% av bostadens pris, bostaden får inte användas för att tjäna pengar genom andrahandsuthyrning, och du får inte ha några skulder hos Kronofogden. Betalningsanmärkningar kan dock vara ok, beroende på hur din ekonomi ser ut i övrigt.

Hur du ansöker

För ett bolån börjar du med att fylla i en ansökan om lånelöfte och skicka in den. En bolånespecialist kommer att kontakta dig för att gå igenom ansökan och eventuellt begära mer information. Om din ansökan beviljas får du information om lånebelopp och kostnader. Det är viktigt att komma ihåg att ett lånelöfte endast är preliminärt och måste omvandlas till en faktisk bolåneansökan efter att du har vunnit en budgivning och fått ett objekt godkänt. Du kan använda deras bolånekalkylator här för att få en snabb titt på vad du troligtvis kan ha råd med.

Andra typer av lån går till på liknande sätt. Du inleder i regel din ansökan online, och blir sedan kontaktad av Bluestep. 

Service & Säkerhet

Du kan kontakta Bluestep via telefon, chatt eller e-post. Via telefon kan du nå dem från 9-18 på måndagar och från 9-17 tisdag till fredag. Om du har en pågående bolåneansökan kan du nå dem måndag till fredag mellan 9-16 (dock ej under lunchtid mellan 12-13).

Sammanfattning

Sammanfattningsvis kan Bluestep vara en bra långivare för dig som kanske inte uppfyller de strikta kraven hos traditionella banker. De har en mer inkluderande syn på inkomster och ekonomiska situationer och kan vara ett alternativ för dig som kämpar med att få ett bolån eller hantera skulder. Dock bör du som potentiell kund vara medvetna om de högre räntorna och noga överväga om Bluesteps finansiella produkter passar dina behov och ekonomiska mål.

Öppettider Stängt

 • Måndag 09:00 - 18:00
 • Tisdag 09:00 - 17:00
 • Onsdag 09:00 - 17:00
 • Torsdag 09:00 - 17:00
 • Fredag 09:00 - 17:00
 • Lördag -
 • Söndag -

Företagsuppgifter

 • Företagsnamn Bluestep Bank AB
 • Org.nummer 556717-5129
 • Adress Box 23138
 • Postort 104 35 Stockholm
 • Telefon 0770330100
 • E-post

Vad tycker våra kunder om Bluestep Bank?

  Skriv ett omdöme

  Joar Tornedahl

  Joar Tornedahl är sedan våren 2022 skribent här på Lånen.se. Med sin stora kunskap om lån i allmänhet men konsumentkrediter i synnerhet så skriver Joar djupgående artiklar och guider i syftet att lära våra besökare hur man på ett tryggare sätt kan låna pengar. Joar har sedan tidigare mångårig erfarenhet från arbete på ett flertal mindre till medelstora nischbanker men vill idag förmedla vidare sin kunskap för att skapa ett bättre låneklimat online.