Lånen.se

Bluestep

Bluestep

(2,0)

Vi samarbetar inte med Bluestep, men genom att använda Advisa kan du få offerter från Bluestep och 38 andra långivare.
Ansök om lån hos Advisa
Belopp: 10 000 – 350 000 kr
Ränta: 4,45 – 26,50 %
Löptid: 1 – 15 år
Ålderskrav: 21 år eller äldre
Utan UC: Nej
Ansök med BankID: Nej
Betalningsanmärkningar: Accepteras
Inkomstkrav: 12 500 kr/mån
Låneskydd kan tecknas: Ja
Direktutbetalning: Nej
Utbetalningstid: 2 – 4 bankdagar
Betyg på Trustpilot: Trustpilot 5.2 av 10 (4 omdömen)

Villkoren kontrollerades automatiskt 2020-01-22. All insamlad data valideras regelbundet av  Viktor Svensson Viktor Svensson och  Kajsa Amnehagen Kajsa Amnehagen.

Hur mycket kostar Bluestep?

Justera reglagen för att se hur beloppet, löptiden och räntenivån påverkar din månadskostnad.


Resultat

Räntekostnad
Ränteavdrag
Avgifter
Belopp att betala tillbaka
Effektiv ränta
Månadskostnad
Före ränteavdrag

Räkneexemplet ovan är en uppskattning av kreditkostnaden hos Bluestep och ska inte ses som ett erbjudande. Det är alltid villkoren som framgår på långivarens hemsida som gäller.

Hur bra är Bluestep jämfört med konkurrenterna?Kostnad Bluestep kan som lägst erbjuda en ränta på 4,45 %. Ett lån på 25 000 kr i 5 år kostar som minst 4 390 kr. I betyget har hänsyn tagits till att Bluestep accepterar betalningsanmärkningar.
Tydliga avgifter Uppläggningsavgiften är 53 % högre än genomsnittet. Aviavgiften är 37 % högre än genomsnittet. Däremot avviker inte förseningsavgiften från det normala. Bluestep använder sig därmed i viss mån av otydliga avgifter.
Beviljandegrad Vi har inget samarbete med Bluestep. Av det skälet känner vi inte till hur många av våra användare som får sin låneansökan beviljad.
Kundservice Kundservice hos Bluestep har öppet i genomsnitt 10 timmar per dag på vardagar. Kundservice har dock inte öppet på helger.
Kundomdömen Bluestep har inte fått några omdömen från låntagare på Lånen.se.
Helhetsintryck Vi har inget samarbete med Bluestep och kan därför inte ge något betyg på helhetsintrycket.
Slutbetyg Detta är en sammanvägning av samtliga ovanstående betyg.

AvgifterUppläggningsavgift 495 krKostnad för att teckna ett nytt lån.
Förlängningsavgift Kostnad för att förlänga återbetalningstiden på ett befintligt lån.
Aviavgift 15 kr/månAdministrativ avgift för upprättande och utskick av betalningsavi.
Påminnelseavgift 60 krAvgift som debiteras om långivaren skickar en betalningspåminnelse.
Förseningsavgift 125 krTilläggsavgift som kan debiteras för upprättande av en avbetalningsplan.
Dröjsmålsränta Ränta som debiteras vid dröjsmål med betalning.

Fördelar

  • Du kan ha upp till 10 betalningsanmärkningar med vissa krav
  • Du kan logga in på dina sidor för att få en helhetsbild över ditt lån
  • Om du beviljas lån från annan bank med lägre ränta, matchas och sänks räntan hos Bluestep Bank

Nackdelar

  • Du måste ha en fast månadsinkomst
  • Hög ränta om du har betalningsanmärkningar

Om Bluestep Bank

Bluestep Bank grundades 2005 och är ett svenskt bankaktiebolag som har tillstånd att bedriva en bankrörelse. De erbjuder privatlån, Bluestep-lån, lånelöfte för en ny bostad samt sparkonton.

Lånevillkor

Hos Bluestep Bank kan du ansöka om en summa mellan 10 000 och 350 000 kronor. Återbetalningstiden för ditt lån är 1-15 år. Räntan är rörlig och individuell. Om du beviljas ett privatlån hos någon annan med lägre ränta, matchar och sänker Bluestep Bank din ränta. På hemsidan ser du enkelt vilken månadskostnad du får om du ändrar summan och återbetalningstiden. Möjligheten att beviljas ansökt lån ökar om ni är två som ansöker. Du kan lösa lånet i förtid utan extra kostnad.

För att kunna erbjudas ett lån hos Bluestep Bank behöver du vara 18 år eller äldre, ha en fast månadsinkomst på minst 12 500 kronor (före skatt) som avser fast anställning eller ålderspension och du får inte ha en skuld hos Kronofogden. Du måste också ha varit folkbokförd i Sverige i minst ett år och du får inte ha en box-adress, C/O-adress eller särskild postadress.

Du kan ha upp till 10 betalningsanmärkningar men summan av dessa får inte överstiga 50 000 kronor. Du har dock också endast möjlighet att låna upp till 85 000 kronor som ska återbetalas på max tio år. Räntan är också högre - från 23 procent.

Service & säkerhet

Om du har frågor, har du möjlighet att kontakta Bluestep Bank bland annat genom telefon, e-post eller besöka dem på Sveavägen i Stockholm. Kundtjänsten har öppet på vardagar mellan klockan 09:00 och 17:00 och 08:00-17:00 om du har frågor kring ditt befintliga lån. Har du frågor rekommenderas du att först titta igenom de frågor och svar som finns på hemsidan.

Bluestep Banks hemsida är seriös och informationsrik. Trygghet för dig som kund är viktigt för Bluestep, och du kan läsa mer om detta på hemsidan - allt från klagomål och penningtvätt till distansavtal och personuppgifter.

Hur du ansöker

Du kan antingen ringa och ansöka om lån eller göra det via deras hemsida. När du ansöker tar Bluestep Bank en kreditupplysning och gör en kreditprövning. Du får också besked direkt. Om banken behöver kompletteringar så kommer du att kontaktas. När du skrivit på skuldebrevet och lånehandlingarna har godkänts, sker utbetalning. Om du signerar med e-legitimation sker utbetalningen snabbare.

Sammanfattning

Bluestep Bank erbjuder bland annat privatlån till privatpersoner. Du behöver uppfylla vissa grundkrav men kan därefter låna upp till 350 000 kronor. Du kan låna om du har betalningsanmärkningar men behöver ändå uppfylla vissa specifika krav. De tillämpar en individuell räntesättning och kan matcha den om du beviljas lån från en annan långivare med mindre ränta. Ansökningsprocessen är enkel och kan med fördel göras på webben. Om du signerar ansökan med e-legitimation sker utbetalning snabbare.


Skärmdump från Bluestep

Recensionen publicerades 2018-08-10 och uppdaterades senast 2019-09-24 av  Viktor Svensson Viktor Svensson

Vad tycker kunderna om Bluestep?


Skriv ett omdöme

Alla omdömen 0

Här finns inga kundomdömen ännu. Har du varit kund hos Bluestep? Skriv gärna ett omdöme!


Skriv ett omdöme

Ditt betyg:
Ditt förnamn:
E-postadress:
(Visas inte offentligt)
Ge ditt omdöme en rubrik:
(Frivilligt)
Berätta om din upplevelse av Bluestep:


Läs om hur vi behandlar och skyddar dina personuppgifter i vår personuppgiftspolicy. Genom att skicka in ditt omdöme godkänner du denna hantering. Om ditt omdöme framstår som stötande eller av något skäl olämpligt kan publicering underlåtas.