Hur mycket kostar Untie?

Justera reglagen för att se hur beloppet, löptiden och räntenivån påverkar din månadskostnad.

20 000 kr
12 mån
8 %
Resultat
 • Räntekostnad 0,00 kr
 • Avgifter 49,00 kr
 • Belopp att betala tillbaka 0,00 kr
 • Månadskostnad 0,00 kr
Efter ränteavdrag kostar lånet totalt 0,00 kr efter ett ränteavdrag på 0,00 kr. Över 0 månader innebär det en totalkostnad på 0,00 kr per månad.
Räkneexemplet ovan är en uppskattning av kreditkostnaden hos Untie och ska inte ses som ett erbjudande. Det är alltid villkoren som framgår på långivarens hemsida som gäller.

Hur bra är Untie jämfört med konkurrenterna?

Kostnad
Inte bra Untie erbjuder en ränta på 8,00 - 17,00 %. Ett lån på 25 000 kr i 1 år kostar som minst 2 000 kr
Kundomdömen
Inte bra Detta betyg baseras på 1 omdömen från låntagare hos Untie. Det genomsnittliga betyget är 1,00 av 5.
Kundtjänst
Bra Detta baseras på kundtjänstens öppettider. Untie har öppet 5 dagar i veckan.
Sammanvägt betyg
Lika bra Detta är en sammanvägning av samtliga ovanstående betyg.

Avgifter

Uppläggningsavgift
0 kr Kostnad för att teckna ett nytt lån.
Förlängningsavgift
0 kr Kostnad för att förlänga återbetalningstiden på ett befintligt lån.
Aviavgift
49 kr Administrativ avgift för upprättande och utskick av betalningsavi.
Påminnelseavgift
60 kr Avgift som debiteras om långivaren skickar en betalningspåminnelse.
Förseningsavgift
0 kr Tilläggsavgift som kan debiteras för upprättande av en avbetalningsplan.
Dröjsmålsränta
8,00 % Ränta som debiteras vid dröjsmål med betalning.

Fördelar

 • Du får tillgång till dina sidor där du har full kontroll över ditt lån
 • Högst lånebelopp utan UC
 • Inga uppläggnings- eller fakturaavgifter tillkommer

Nackdelar

 • Du kan inte låna om du har någon betalningsanmärkning

Om Untie

Kreditbörsen Sverige AB ägs av Lenytech AB som i sin tur har haft utlåningsverksamhet till privatpersoner sedan 2011. Kreditbörsen är ett registrerat betaltjänstföretag hos Finansinspektionen. Untie använder sig av så kallat peer to peer-utlåning och matchar således långivare och låntagare.

OBS: Kreditbörsen bytte nyligen namn till Untie. Ingen förändring i produkten har gjorts.

Lånevillkor

Hos Untie kan du ansöka om ett privatlån på en valfri summa mellan 20 000 och 80 000. Lånet ska återbetalas på mellan 365 och 1 825 dagar. På hemsidan finner du en enkel lånekalkylator där du kan se vilken preliminär månadskostnad du kommer att få. Räntan är individuell och är från 8,00.

Du kan amortera mera på ditt lån genom att betala in ett högre belopp än fakturabeloppet. Du kan givetvis avsluta ditt lån i förtid utan extra kostnad. Du betalar inte heller några avgifter som till exempel uppläggnings- eller fakturaavgifter utan endast lån och ränta.

Räkneexempel: lån om 30 000 kronor, exempel på fast årsränta om 8%, avgifter om 0 kronor. Totalt belopp att återbetala är om 32 568 kronor. Den effektiva årsräntan är då 8,30%.

För att få låna pengar hos Untie behöver du vara 20 eller äldre, vara skriven i Sverige och inte ha ha någon betalningsanmärkning eller skuld hos Kronofogden. Du kan inte heller ha något aktivt lån hos Untie. Du ska också bli godkänd på den kreditupplysning som görs via Bisnode. Untie kan komma att erbjuda lån med en annan, lägre summa än den du ansökt om.

Hur du ansöker

Du ansöker enkelt om lån på hemsidan där du fyller i olika slags uppgifter. Det tas sedan en kreditupplysning, och du får sedan svar på om din ansökan om lån är godkänd. Information om exakt hur lång tid det tar, saknas på hemsidan. Om din ansökan blir godkänd har du pengarna normalt inom två bankdagar.

Du har givetvis ångerrätt på två veckor och betalar endast ränta på den tid du har haft pengarna.

Service & Säkerhet

Du kan nå Untie genom att fylla i ett kontaktformulär på hemsidan och de kommer att kontakta dig snarast, dock inom 24 timmar. Är du kund så kan du logga in på dina sidor för att få support. Kundtjänsten på telefon är öppen på vardagar mellan klockan 08:00 och 17:00 med lunchstängt mellan klockan 12:00 och 13:00. På hemsidan finner du också frågor och svar som förhoppningsvis kan ge dig svar på de funderingar du har.

På hemsidan längst ner finner du mycket information inom säkerhet. Där kan du läsa mer om till exempel cookies, klagomål och deras integritetspolicy. Vidare beskriver de tydligt på hemsidan vilka tillstånd de har och deras syn på en seriös utlåningsverksamhet.

Sammanfattning

Untie erbjuder privatlån på mellan 20 000 och 80 000. Du behöver uppfylla vissa krav för att få låna pengar, till exempel kan du inte ha någon betalningsanmärkning. Räntan sätts individuellt. Inga andra avgifter än ränta och lån tillkommer varje månad.

Du ansöker enkelt på deras hemsida och utbetalning sker dagligen varpå du har pengarna normalt inom två bankdagar. Information om hur lång tid det tar att få svar på sin låneansökan saknas dock på hemsidan.

Öppettider Stängt

 • Måndag 08:00 - 17:00
 • Tisdag 08:00 - 17:00
 • Onsdag 08:00 - 17:00
 • Torsdag 08:00 - 17:00
 • Fredag 08:00 - 17:00
 • Lördag -
 • Söndag -

Företagsuppgifter

 • Företagsnamn Untie Lending AB
 • Org.nummer 5569993958
 • Adress Lögegatan 11
 • Postort 541 30 Skövde
 • Telefon -
 • E-post

Vad tycker våra kunder om Untie?

 • Tommy

  gick inte ens att slutföra ansökan, sidan buggade hela tiden.

  2018-11-27

Skriv ett omdöme

Joar Tornedahl

Joar Tornedahl är sedan våren 2022 skribent här på Lånen.se. Med sin stora kunskap om lån i allmänhet men konsumentkrediter i synnerhet så skriver Joar djupgående artiklar och guider i syftet att lära våra besökare hur man på ett tryggare sätt kan låna pengar. Joar har sedan tidigare mångårig erfarenhet från arbete på ett flertal mindre till medelstora nischbanker men vill idag förmedla vidare sin kunskap för att skapa ett bättre låneklimat online.