Lånen.se
Untie
Till ansökan

Untie

Belopp: 20 000 – 80 000 kr
Ränta: 8,00 – 17,00 %
Löptid: 1 – 5 år
Ålderskrav: 20 – 65 år
Utan UC: Ja, använder Bisnode
Ansök med BankID: Ja
Betalningsanmärkningar: Accepteras inte
Låneskydd kan tecknas: Nej
Direktutbetalning: Nej
Utbetalningstid: 2 – 3 bankdagar
Betyg på Trustpilot: Trustpilot 7.2 av 10 (20 omdömen)

Använder inte UC

Villkoren kontrollerades automatiskt 2020-01-24. All insamlad data valideras regelbundet av  Viktor Svensson Viktor Svensson och  Kajsa Amnehagen Kajsa Amnehagen.

Hur mycket kostar Untie?

Justera reglagen för att se hur beloppet, löptiden och räntenivån påverkar din månadskostnad.


Resultat

Räntekostnad
Ränteavdrag
Avgifter
Belopp att betala tillbaka
Effektiv ränta
Månadskostnad
Före ränteavdrag

Räkneexemplet ovan är en uppskattning av kreditkostnaden hos Untie och ska inte ses som ett erbjudande. Det är alltid villkoren som framgår på långivarens hemsida som gäller.

Hur bra är Untie jämfört med konkurrenterna?Kostnad Untie kan som lägst erbjuda en ränta på 8,00 %. Ett lån på 25 000 kr i 5 år kostar som minst 5 509 kr.
Tydliga avgifter Untie använder sig inte av otydliga avgifter.
Beviljandegrad Jämfört med andra lån har en låg andel av Lånen.se-användare blivit beviljade att låna hos Untie. För att få ett lån beviljat får du inte ha några betalningsanmärkningar. Untie kräver att låntagaren är minst 20 år gammal.
Kundservice Kundservice hos Untie har öppet i genomsnitt 9 timmar per dag på vardagar. Kundservice har dock inte öppet på helger.
Kundomdömen Detta betyg baseras på 1 omdöme från låntagare hos Untie. Vi har även tagit hänsyn till att Untie har 7.2 av 10 i betyg från 20 recensioner på Trustpilot.
Helhetsintryck Detta betyg baseras på ett helhetsintryck av att ansöka om ett lån hos Untie.
Slutbetyg Detta är en sammanvägning av samtliga ovanstående betyg.

AvgifterUppläggningsavgift 0 krKostnad för att teckna ett nytt lån.
Förlängningsavgift Kostnad för att förlänga återbetalningstiden på ett befintligt lån.
Aviavgift 0 – 49 kr/månAdministrativ avgift för upprättande och utskick av betalningsavi. Den lägre avgiften gäller om du väljer e-faktura.
Påminnelseavgift 60 krAvgift som debiteras om långivaren skickar en betalningspåminnelse.
Förseningsavgift Tilläggsavgift som kan debiteras för upprättande av en avbetalningsplan.
Dröjsmålsränta 8 % (0,7 % per månad)Ränta som debiteras vid dröjsmål med betalning.

Fördelar

  • Du får tillgång till dina sidor där du har full kontroll över ditt lån
  • Högst lånebelopp utan UC
  • Inga uppläggnings- eller fakturaavgifter tillkommer

Nackdelar

  • Du kan inte låna om du har någon betalningsanmärkning

Om Untie

Kreditbörsen Sverige AB ägs av Lenytech AB som i sin tur har haft utlåningsverksamhet till privatpersoner sedan 2011. Kreditbörsen är ett registrerat betaltjänstföretag hos Finansinspektionen. Untie använder sig av så kallat peer to peer-utlåning och matchar således långivare och låntagare.

OBS: Kreditbörsen bytte nyligen namn till Untie. Ingen förändring i produkten har gjorts.

Lånevillkor

Hos Untie kan du ansöka om ett privatlån på en valfri summa mellan 20 000 och 80 000. Lånet ska återbetalas på mellan 365 och 1 825 dagar. På hemsidan finner du en enkel lånekalkylator där du kan se vilken preliminär månadskostnad du kommer att få. Räntan är individuell och är från 8,00.

Du kan amortera mera på ditt lån genom att betala in ett högre belopp än fakturabeloppet. Du kan givetvis avsluta ditt lån i förtid utan extra kostnad. Du betalar inte heller några avgifter som till exempel uppläggnings- eller fakturaavgifter utan endast lån och ränta.

Räkneexempel: lån om 30 000 kronor, exempel på fast årsränta om 8%, avgifter om 0 kronor. Totalt belopp att återbetala är om 32 568 kronor. Den effektiva årsräntan är då 8,30%.

För att få låna pengar hos Untie behöver du vara 20 eller äldre, vara skriven i Sverige och inte ha ha någon betalningsanmärkning eller skuld hos Kronofogden. Du kan inte heller ha något aktivt lån hos Untie. Du ska också bli godkänd på den kreditupplysning som görs via Bisnode. Untie kan komma att erbjuda lån med en annan, lägre summa än den du ansökt om.

Service & säkerhet

Du kan nå Untie genom att fylla i ett kontaktformulär på hemsidan och de kommer att kontakta dig snarast, dock inom 24 timmar. Är du kund så kan du logga in på dina sidor för att få support. Kundtjänsten på telefon är öppen på vardagar mellan klockan 08:00 och 17:00 med lunchstängt mellan klockan 12:00 och 13:00. På hemsidan finner du också frågor och svar som förhoppningsvis kan ge dig svar på de funderingar du har.

På hemsidan längst ner finner du mycket information inom säkerhet. Där kan du läsa mer om till exempel cookies, klagomål och deras integritetspolicy. Vidare beskriver de tydligt på hemsidan vilka tillstånd de har och deras syn på en seriös utlåningsverksamhet.

Hur du ansöker

Du ansöker enkelt om lån på hemsidan där du fyller i olika slags uppgifter. Det tas sedan en kreditupplysning, och du får sedan svar på om din ansökan om lån är godkänd. Information om exakt hur lång tid det tar, saknas på hemsidan. Om din ansökan blir godkänd har du pengarna normalt inom två bankdagar.

Du har givetvis ångerrätt på två veckor och betalar endast ränta på den tid du har haft pengarna.

Sammanfattning

Untie erbjuder privatlån på mellan 20 000 och 80 000. Du behöver uppfylla vissa krav för att få låna pengar, till exempel kan du inte ha någon betalningsanmärkning. Räntan sätts individuellt. Inga andra avgifter än ränta och lån tillkommer varje månad. Du ansöker enkelt på deras hemsida och utbetalning sker dagligen varpå du har pengarna normalt inom två bankdagar. Information om hur lång tid det tar att få svar på sin låneansökan saknas dock på hemsidan.


Skärmdump från Untie

Recensionen publicerades 2018-10-17 och uppdaterades senast 2019-09-24 av  Viktor Svensson Viktor Svensson

Öppettider

Måndag:
Tisdag:
Onsdag:
Torsdag:
Fredag:
Lördag:
Söndag:

Företagsuppgifter

Företagsnamn: Untie Group AB
Org.nummer: 559020-6503
Adress: Hertig Johans Gata 6
Postort: 541 30 Skövde
Telefon:
E-post:

Liknande lån

Nystart Finans
Ränta från
9,90 %
Maxbelopp
500 000 kr
SevenDay
Ränta från
3,45 %
Maxbelopp
500 000 kr
Thorn
Ränta från
9,84 %
Maxbelopp
100 000 kr
Svea Ekonomi
Ränta från
7,15 %
Maxbelopp
400 000 kr

Vad tycker kunderna om Untie?


Skriv ett omdöme

Alla omdömen 1

Tommy

27 nov 2018

gick inte ens att slutföra ansökan, sidan...

gick inte ens att slutföra ansökan, sidan buggade hela tiden.Skriv ett omdöme

Ditt betyg:
Ditt förnamn:
E-postadress:
(Visas inte offentligt)
Ge ditt omdöme en rubrik:
(Frivilligt)
Berätta om din upplevelse av Untie:


Läs om hur vi behandlar och skyddar dina personuppgifter i vår personuppgiftspolicy. Genom att skicka in ditt omdöme godkänner du denna hantering. Om ditt omdöme framstår som stötande eller av något skäl olämpligt kan publicering underlåtas.