Lånen.se
Svea Ekonomi
Till ansökan

Svea Ekonomi

Belopp: 10 000 – 400 000 kr
Ränta: 6,90 – 25,95 %
Löptid: 3 – 15 år
Ålderskrav: 20 år eller äldre
Utan UC: Nej
Ansök med BankID: Ja
Betalningsanmärkningar: Accepteras
Inkomstkrav: 15 000 kr/mån
Låneskydd kan tecknas: Nej
Direktutbetalning: Nej
Utbetalningstid: 2 – 3 bankdagar

Betalningsanm. OK

Villkoren kontrollerades automatiskt 2019-08-19. All insamlad data valideras regelbundet av  Viktor Svensson Viktor Svensson och  Kajsa Amnehagen Kajsa Amnehagen.

Hur mycket kostar Svea Ekonomi?

Justera reglagen för att se hur beloppet, löptiden och räntenivån påverkar din månadskostnad.


Resultat

Räntekostnad
Ränteavdrag
Avgifter
Belopp att betala tillbaka
Effektiv ränta
Månadskostnad
Före ränteavdrag

Räkneexemplet ovan är en uppskattning av kreditkostnaden hos Svea Ekonomi och ska inte ses som ett erbjudande. Det är alltid villkoren som framgår på långivarens hemsida som gäller.

Hur bra är Svea Ekonomi jämfört med konkurrenterna?Kostnad Svea Ekonomi kan som lägst erbjuda en ränta på 6,90 %. Ett lån på 25 000 kr i 5 år kostar som minst 5 106 kr. I betyget har hänsyn tagits till att Svea Ekonomi accepterar betalningsanmärkningar.
Tydliga avgifter Svea Ekonomi använder sig inte av otydliga avgifter.
Beviljandegrad Jämfört med andra lån har en mycket låg andel av Lånen.se-användare blivit beviljade att låna hos Svea Ekonomi. För att få ett lån beviljat krävs en månadslön på minst 15 000 kr. Svea Ekonomi kräver att låntagaren är minst 20 år gammal. Även låntagare med betalningsanmärkningar accepteras.
Kundservice Kundservice hos Svea Ekonomi har öppet i genomsnitt 7 timmar per dag på vardagar. Kundservice har inte öppet på helger.
Kundomdömen Detta betyg baseras på 1 omdöme från låntagare hos Svea Ekonomi.
Helhetsintryck Detta betyg baseras på ett helhetsintryck av att ansöka om ett lån hos Svea Ekonomi.
Slutbetyg Detta är en sammanvägning av samtliga ovanstående betyg.

AvgifterUppläggningsavgift 395 krKostnad för att teckna ett nytt lån.
Förlängningsavgift Kostnad för att förlänga återbetalningstiden på ett befintligt lån.
Aviavgift 0 kr/månAdministrativ avgift för upprättande och utskick av betalningsavi.
Påminnelseavgift 60 krAvgift som debiteras om långivaren skickar en betalningspåminnelse.
Förseningsavgift 120 krTilläggsavgift som kan debiteras för upprättande av en avbetalningsplan.
Dröjsmålsränta Ränta som debiteras vid dröjsmål med betalning.

Fördelar

  • Du kan ansöka om amorteringsfria månader på ditt lån
  • Räntegaranti
  • Du kan ha betalningsanmärkningar men erhåller då högre ränta samt får låna en lägre summa

Nackdelar

  • Du behöver ha en fast årsinkomst på minst 120 000-180 000 kronor
  • Information om handläggningstid och utbetalning saknas

Om Svea Ekonomi

Svea Ekonomi-koncernen bedriver verksamhet i flera olika länder och är en finansiell företagsgrupp. Svea Ekonomi riktar sig till både företag och privatpersoner. För företag erbjuds tjänster som fakturaservice, inkasso och betallösningar för bland annat e-handel. För privatpersoner erbjuds möjligheten att låna pengar eller spara i olika sparkonton.

Lånevillkor

Hos Svea Ekonomi kan du ansöka om privatlån, bolån eller skuldfinansiering. Du kan låna mellan 5 000 och 400 000 kronor som ska betalas tillbaka på 2-15 år. På hemsidan hittar du en enkel lånekalkylator där du kan beräkna din månadskostnad utifrån lånebelopp, återbetalningstid samt eventuella amorteringsfria månader. Räntan sätts individuellt och fastställs efter en kreditprövning. Svea Ekonomi har även räntegaranti vilket innebär att de matchar räntan om du hittar ett annat lån med lägre ränta.

För att få låna hos Svea Ekonomi krävs det att du är 20 år eller äldre, du är folkbokförd i Sverige sedan minst tre år tillbaka samt att du har en fast årsinkomst av tjänst eller pension på minst 180 000 kronor. Om en medsökande finns med på låneansökan ska denne ha minst 90 000 kronor i årsinkomst. Vid denna typ av lån får du inte ha betalningsanmärkningar.

Om du har betalningsanmärkningar, kan du istället ansöka om ett annat lån. Du kan dock låna en mindre summa, mellan 2 000 och 200 000 kronor, men med samma återbetalningstid (2-15 år). Kraven som ovan är samma förutom att årsinkomsten behöver uppgå till 120 000 kronor istället för 180 000 kronor.

Service & säkerhet

Du kan kontakta Svea Ekonomi genom bland annat telefon. Beroende på om du är ny eller befintlig kund, kommer du få olika val innan du erhåller kontaktuppgifter. Om du är en ny kund och vill ansöka om eller fråga kring privatlån, har kundtjänsten öppet måndag till torsdag klockan 9:00-16:30 och fredagar 9:00-16:00 med lunchstängt mellan klockan 12:00 och 13:00. Under sommaren kan de ha lite avvikande öppettider. Du kan också skicka e-post.

Svea Ekonomi har på sin hemsida tydlig information kring dataskydds- och integritetspolicy. De beskriver bland annat hur de hanterar personliga uppgifter, GDPR med mera. De har även frågor och svar kring detta område.

Hur du ansöker

Du ansöker om lån på Svea Ekonomis hemsida. Du fyller i uppgifter sedan gör Svea Ekonomi en kreditbedömning. Du signerar med BankID och sedan har du pengarna på kontot. Information om hur lång handläggningstid och när utbetalning sker saknas dock på hemsidan.

Sammanfattning

Svea Ekonomi erbjuder bland annat privatlån. Är du över 20 år och inte har någon betalningsanmärkning har du möjlighet att ansöka och låna en summa mellan 5 000 till 400 000 kronor. Har du betalningsanmärkning kan du få låna ändå men då endast en summa mellan 2 000 och 200 000 kronor. Ansökan gör du via deras hemsida. Information om hur lång handläggningstiden är och när utbetalning sker saknas dock på hemsidan.


Skärmdump från Svea Ekonomi

Recensionen publicerades 2018-08-12 av  Viktor Svensson Viktor Svensson

Vad tycker kunderna om Svea Ekonomi?


Skriv ett omdöme

Alla omdömen 1

Anette

14 aug 2018

bra för mig som har råkat få en betalningsanmärkning...

bra för mig som har råkat få en betalningsanmärkningSkriv ett omdöme

Ditt betyg:
Ditt förnamn:
E-postadress:
(Visas inte offentligt)
Ge ditt omdöme en rubrik:
(Frivilligt)
Berätta om din upplevelse av Svea Ekonomi:


Läs om hur vi behandlar och skyddar dina personuppgifter i vår personuppgiftspolicy. Genom att skicka in ditt omdöme godkänner du denna hantering. Om ditt omdöme framstår som stötande eller av något skäl olämpligt kan publicering underlåtas.