Lånen.se

Resurs Bank

Resurs Bank

(2,5)

Vi samarbetar inte med Resurs Bank, men genom att använda Advisa kan du få offerter från Resurs Bank och 38 andra långivare.
Ansök om lån hos Advisa
Belopp: 10 000 – 400 000 kr
Ränta: 4,21 – 19,14 %
Löptid: 1 – 15 år
Ålderskrav: 20 år eller äldre
Utan UC: Nej
Ansök med BankID: Ja
Betalningsanmärkningar: Accepteras inte
Inkomstkrav: 8 333 kr/mån
Låneskydd kan tecknas: Ja
Direktutbetalning: Nej
Utbetalningstid: 1 – 3 bankdagar
Betyg på Trustpilot: Trustpilot 6.4 av 10 (2 omdömen)

Villkoren kontrollerades automatiskt 2020-01-29. All insamlad data valideras regelbundet av  Viktor Svensson Viktor Svensson och  Kajsa Amnehagen Kajsa Amnehagen.

Hur mycket kostar Resurs Bank?

Justera reglagen för att se hur beloppet, löptiden och räntenivån påverkar din månadskostnad.


Resultat

Räntekostnad
Ränteavdrag
Avgifter
Belopp att betala tillbaka
Effektiv ränta
Månadskostnad
Före ränteavdrag

Räkneexemplet ovan är en uppskattning av kreditkostnaden hos Resurs Bank och ska inte ses som ett erbjudande. Det är alltid villkoren som framgår på långivarens hemsida som gäller.

Hur bra är Resurs Bank jämfört med konkurrenterna?Kostnad Resurs Bank kan som lägst erbjuda en ränta på 4,21 %. Ett lån på 25 000 kr i 5 år kostar som minst 4 372 kr.
Tydliga avgifter Aviavgiften är 74 % högre än genomsnittet. Däremot avviker inte uppläggningsavgiften eller förseningsavgiften från det normala. Resurs Bank använder sig därmed i viss mån av otydliga avgifter.
Beviljandegrad Vi har inget samarbete med Resurs Bank. Av det skälet känner vi inte till hur många av våra användare som får sin låneansökan beviljad.
Kundservice Kundservice hos Resurs Bank har öppet i genomsnitt 10 timmar per dag på vardagar. Kundservice har dock inte öppet på helger.
Kundomdömen Detta betyg baseras på 1 omdöme från låntagare hos Resurs Bank.
Helhetsintryck Vi har inget samarbete med Resurs Bank och kan därför inte ge något betyg på helhetsintrycket.
Slutbetyg Detta är en sammanvägning av samtliga ovanstående betyg.

AvgifterUppläggningsavgift 399 krKostnad för att teckna ett nytt lån.
Förlängningsavgift Kostnad för att förlänga återbetalningstiden på ett befintligt lån.
Aviavgift 19 kr/månAdministrativ avgift för upprättande och utskick av betalningsavi.
Påminnelseavgift 60 krAvgift som debiteras om långivaren skickar en betalningspåminnelse.
Förseningsavgift 125 krTilläggsavgift som kan debiteras för upprättande av en avbetalningsplan.
Dröjsmålsränta Kreditränta + 8 %-enheterRänta som debiteras vid dröjsmål med betalning.

Fördelar

  • Du har möjlighet att utöka ditt befintliga lån
  • Flera kontaktsätt om du önskar få kontakt med Resurs Banks kundtjänst

Nackdelar

  • Du får inte ha betalningsanmärkningar
  • Du får inte vara exempelvis långtidssjukskriven

Om Resurs Bank

Resurs grundades 1977 och erbjöd då först enkla finansieringslösningar. Resurs Bank kom sedan till 2001 och börsintroducerades 2016. Koncernen återfinns i hela Norden och består av Resurs Bank, yA Bank samt Solid Försäkring. Resurs Bank riktar sig till både privatpersoner och företag. Vill du veta mer om deras värderingar och affärsidé, är det en god idé att besöka deras hemsida.

Lånevillkor

Hos Resurs Bank kan du låna en summa på mellan 10 000 och 400 000 kronor utan säkerhet. På hemsidan finner du en enkel lånekalkylator som gör att du själv kan se vilken månadskostnad du får beroende på ansökt summa och återbetalningstid. Du kan återbetala ditt lån på upp till 15 år. Resurs Bank tillämpar en individuell räntesättning som du får kännedom om när du erhåller din offert. Din möjlighet till ett beviljat lån ökar om du även uppger en medsökande på låneansökan.

För att få låna pengar behöver du uppfylla vissa krav: du måste vara över 20 år och ha en fast inkomst på minst 100 000 kronor per år. Du får inte heller vara långtidssjukskriven och/eller ha betalningsanmärkningar. Resurs Bank utför en kreditupplysning när du har skickat in din ansökan.

Service & säkerhet

Resurs Bank har inget bankkontor i traditionell bemärkelse, de har dock utmärkta kontaktvägar på andra sätt. Du har möjlighet att skicka frågor via e-post eller ringa kundtjänsten som har öppet på vardagar mellan klockan 08:00 och 18:00. Du finner också svar på vanligt förekommande ställda frågor.

Hemsidan är seriös, informationsrik och lättnavigerad. Du har möjlighet att logga in på din sida för att hantera konto och se dina avier. Där finner du även lättillgängliga blanketter som du kan ladda ner, med allt från anmälan om autogiro till försäkringsvillkor. Självklart tar Resurs Bank de lagar och regler som gäller på största allvar, och på hemsidan finner du mycket information om allt från GDPR till banksekretess samt tips för dig som handlar på nätet.

Hur du ansöker

Hos Resurs Bank kan du ansöka om lån på flera olika sätt: på deras hemsida, via post eller genom att kontakta deras kundtjänst via telefon. Det är givetvis gratis att ansöka om lån hos Resurs Bank och du förbinder dig inte heller till något förrän du har skrivit under låneavtalet, på papper hemskickat i brevlådan eller via BankID.

En utbetalning tar 1-3 dagar efter att du signerat låneavtalet, snabbast går det att ansöka online och signera med BankID.

Sammanfattning

Resurs Bank erbjuder bland annat privatlån utan säkerhet till privatpersoner där du kan låna upp till 400 000 kronor. Du behöver uppfylla vissa grundkrav och får till exempel inte ha några betalningsanmärkningar. Banken tillämpar en individuell räntesättning. Ansökningsprocessen görs med fördel på webben och avtalet kan signeras med BankID, vilket leder till en snabbare utbetalning av ditt lån.


Skärmdump från Resurs Bank

Recensionen publicerades 2018-07-31 och uppdaterades senast 2019-09-24 av  Viktor Svensson Viktor Svensson

Vad tycker kunderna om Resurs Bank?


Skriv ett omdöme

Alla omdömen 1

Maria

11 nov 2019

Kontakten var mycket bra. Snabbt och enkelt...

Kontakten var mycket bra. Snabbt och enkelt med Resurs Bank. Jag ger de högsta betyg ?Skriv ett omdöme

Ditt betyg:
Ditt förnamn:
E-postadress:
(Visas inte offentligt)
Ge ditt omdöme en rubrik:
(Frivilligt)
Berätta om din upplevelse av Resurs Bank:


Läs om hur vi behandlar och skyddar dina personuppgifter i vår personuppgiftspolicy. Genom att skicka in ditt omdöme godkänner du denna hantering. Om ditt omdöme framstår som stötande eller av något skäl olämpligt kan publicering underlåtas.