Lånen.se
Kontant Finans
Till ansökan

Kontant Finans

Belopp: 3 000 – 20 000 kr
Ränta: 25,95 %
Löptid: 1 – 5 år
Ålderskrav: 20 år eller äldre
Utan UC: Ja, använder Bisnode
Ansök med BankID: Ja
Betalningsanmärkningar: Accepteras
Inkomstkrav: 16 667 kr/mån
Låneskydd kan tecknas: Nej
Direktutbetalning: Ja
Betalningsfria månader: Ja (upp till 2 per år)
Betyg på Trustpilot: Trustpilot 8 av 10 (38 omdömen)

Betalningsanm. OK Använder inte UC Pengar samma dag

Villkoren kontrollerades automatiskt 2020-01-29. All insamlad data valideras regelbundet av  Viktor Svensson Viktor Svensson och  Kajsa Amnehagen Kajsa Amnehagen.

Hur mycket kostar Kontant Finans?

Justera reglagen för att se hur beloppet, löptiden och räntenivån påverkar din månadskostnad.


Resultat

Räntekostnad
Ränteavdrag
Avgifter
Belopp att betala tillbaka
Effektiv ränta
Månadskostnad
Före ränteavdrag

Räkneexemplet ovan är en uppskattning av kreditkostnaden hos Kontant Finans och ska inte ses som ett erbjudande. Det är alltid villkoren som framgår på långivarens hemsida som gäller.

Hur bra är Kontant Finans jämfört med konkurrenterna?Kostnad Kontant Finans kan som lägst erbjuda en ränta på 25,95 %. Ett lån på 10 000 kr i 2 mån kostar som minst 326 kr.
Tydliga avgifter Förseningsavgiften är 173 % högre än genomsnittet. Däremot avviker inte uppläggningsavgiften eller aviavgiften från det normala. Kontant Finans använder sig därmed i viss mån av otydliga avgifter.
Beviljandegrad Jämfört med andra lån har en mycket låg andel av Lånen.se-användare blivit beviljade att låna hos Kontant Finans. För att få ett lån beviljat krävs en månadslön på minst 16 667 kr. Kontant Finans kräver att låntagaren är minst 20 år gammal. Även låntagare med betalningsanmärkningar accepteras.
Kundservice Kundservice hos Kontant Finans har öppet i genomsnitt 3 timmar per dag på vardagar. Kundservice har inte öppet på helger.
Kundomdömen Kontant Finans har inte fått några omdömen från låntagare på Lånen.se. Vi har dock tagit hänsyn till att Kontant Finans har 8 av 10 i betyg från 38 recensioner på Trustpilot.
Helhetsintryck Detta betyg baseras på ett helhetsintryck av att ansöka om ett lån hos Kontant Finans.
Slutbetyg Detta är en sammanvägning av samtliga ovanstående betyg.

AvgifterUppläggningsavgift 0 krKostnad för att teckna ett nytt lån.
Förlängningsavgift 495 krKostnad för att förlänga återbetalningstiden på ett befintligt lån.
Aviavgift 0 – 45 kr/månAdministrativ avgift för upprättande och utskick av betalningsavi. Den lägre avgiften gäller om du väljer e-faktura.
Påminnelseavgift 60 krAvgift som debiteras om långivaren skickar en betalningspåminnelse.
Förseningsavgift 195 krTilläggsavgift som kan debiteras för upprättande av en avbetalningsplan.
Dröjsmålsränta 36 % (3,0 % per månad)Ränta som debiteras vid dröjsmål med betalning.

Fördelar

  • Du kan nyttja upp till två betalningsfria månader per år
  • Har du äldre betalningsanmärkningar (mer än 12 månader) kan du ändå få låna

Nackdelar

  • Du behöver BankID för att få en snabbare utbetalning
  • Du kan bara låna tre olika summor

Om Kontant Finans

Kontant Finans erbjuder lån till privatpersoner. Företaget ingår i den norska företagsgruppen B2 Holding ASA, som har verksamhet i tolv olika länder i Europa.

Lånevillkor

Hos Kontant Finans finns det ett privatlån som du kan ansöka om men i tre olika storlekar: small, medium och large. Oavsett vilken storlek du använder, saknar lånen säkerhet. Small avser en summa om 2 000- 4 000 kronor, medium om 6 000-14 000 kronor och vill du låna 15 000 till 20 000 kronor är det large som du bör ansöka om.

Oberoende av vilken summa du vill låna ska summan återbetalas på max fem år. Du kan givetvis lösa delar av eller hela lånet i förtid utan extra kostnader. På hemsidan ser du en enkel tabell där du kan se vilken månadskostnad du får beroende på lånebelopp och återbetalningstid. Du har också möjlighet att höja ditt lån.

För att få låna pengar hos Kontant Finans behöver du vara över 22 år. Lånet ska vara återbetalt innan du fyllt 80 år och du måste vara folkbokförd i Sverige. Du måste också ha en taxerad årsinkomst på minst 120 000 kronor för lån upp till 10 000 kronor och en inkomst på minst 180 000 kronor för lån upp till 20 000 kronor. Du får inte ha något skuldsaldo hos Kronofogden och inga nyare betalningsanmärkningar än tolv månader. Du behöver också godkännas vid en kreditprövning.

Service & säkerhet

Om du vill komma i kontakt med Kontant Finans går företagets kundtjänst att nå via telefon. Deras kundtjänst har öppet vardagar mellan klockan 9:00 och 17:00. Har du mer generella frågor om lån kan du även kontakta dem via e-post eller fax. Du har även möjlighet att skicka dina frågor brevledes.

På hemsidan finner du information om säkerheten och deras integritetspolicy. I den kan du bland annat läsa mer om hur Kontant Finans på ett tryggt och säkert sätt hanterar dina personuppgifter.

Hur du ansöker

Du kan ansöka om lån hos Kontant Finans på två sätt - antingen fyller du i en ansökan via pdf-fil och postar den till företaget, eller så ansöker du på deras hemsida. Om du gör det sistnämnda kommer du att få svar direkt.

Om din ansökan blir godkänd skickas ett skuldebrev till dig som du behöver underteckna. Du har då möjlighet att signera din godkända låneansökan med BankID, och slipper därmed att skicka ett fysiskt avtal - ett förfarande som gör att utbetalningen dröjer. Om du signerar med BankID kan utbetalning ske inom 2-3 bankdagar.

Sammanfattning

Kontant Finans erbjuder lån upp till 20 000 kronor i tre olika storlekar beroende på hur mycket du vill låna. För att få låna behöver du uppfylla vissa grundkrav. Du kan ansöka via post eller på hemsidan, och gör du det sistnämnda och signerar med BankID sker utbetalning inom 2-3 bankdagar.


Skärmdump från Kontant Finans

Recensionen publicerades 2018-08-16 och uppdaterades senast 2019-09-26 av  Viktor Svensson Viktor Svensson

Öppettider

Måndag:
Tisdag:
Onsdag:
Torsdag:
Fredag:
Lördag:
Söndag:

Företagsuppgifter

Företagsnamn: Brixo AB
Org.nummer: 556978-9273
Adress: Stora Nygatan 17
Postort: 103 97 Stockholm
Telefon: 08-500 85 047
E-post: [email protected]

Liknande lån

Brixo
Ränta från
39,48 %
Maxbelopp
30 000 kr
Flexkontot
Ränta från
39,48 %
Maxbelopp
20 000 kr
Merax
Ränta från
25,95 %
Maxbelopp
30 000 kr
Profilkredit
Ränta från
39,00 %
Maxbelopp
25 000 kr

Vad tycker kunderna om Kontant Finans?


Skriv ett omdöme

Alla omdömen 0

Här finns inga kundomdömen ännu. Har du varit kund hos Kontant Finans? Skriv gärna ett omdöme!


Skriv ett omdöme

Ditt betyg:
Ditt förnamn:
E-postadress:
(Visas inte offentligt)
Ge ditt omdöme en rubrik:
(Frivilligt)
Berätta om din upplevelse av Kontant Finans:


Läs om hur vi behandlar och skyddar dina personuppgifter i vår personuppgiftspolicy. Genom att skicka in ditt omdöme godkänner du denna hantering. Om ditt omdöme framstår som stötande eller av något skäl olämpligt kan publicering underlåtas.

Andra varumärken från Brixo AB


Brixo
Ränta från
39,48 %
Maxbelopp
30 000 kr
Flexkontot
Ränta från
39,48 %
Maxbelopp
20 000 kr
Merax
Ränta från
25,95 %
Maxbelopp
30 000 kr