Lånen.se
GF Money
Till ansökan

GF Money

Belopp: 1 000 – 30 000 kr
Ränta: 30,00 – 39,36 %
Löptid: 1 mån – 1 år
Ålderskrav: 18 – 72 år
Utan UC: Ja, använder Creditsafe
Ansök med BankID: Nej
Betalningsanmärkningar: Accepteras inte
Låneskydd kan tecknas: Nej
Direktutbetalning: Ja
Till: Nordea,SEB,DanskeBank,Handelsbanken,Swedbank
Detta är en högkostnadskredit. Genom att inte betala hela lånebeloppet riskerar du en betalningsanmärkning. Innan du ansöker om en högkostnadskredit bör du kontakta skuldrådgivaren i din kommun för att få ekonomisk rådgivning.

Använder inte UC Pengar samma dag

Villkoren kontrollerades automatiskt 2020-01-24. All insamlad data valideras regelbundet av  Viktor Svensson Viktor Svensson och  Kajsa Amnehagen Kajsa Amnehagen.

Hur mycket kostar GF Money?

Justera reglagen för att se hur beloppet, löptiden och räntenivån påverkar din månadskostnad.


Resultat

Räntekostnad
Ränteavdrag
Avgifter
Belopp att betala tillbaka
Effektiv ränta
Månadskostnad
Före ränteavdrag

Räkneexemplet ovan är en uppskattning av kreditkostnaden hos GF Money och ska inte ses som ett erbjudande. Det är alltid villkoren som framgår på långivarens hemsida som gäller.

Hur bra är GF Money jämfört med konkurrenterna?Kostnad GF Money kan som lägst erbjuda en ränta på 30,00 %. Ett lån på 10 000 kr i 2 mån kostar som minst 816 kr.
Tydliga avgifter Uppläggningsavgiften är 41 % högre än genomsnittet. Aviavgiften är 30 % högre än genomsnittet. GF Money debiterar en avgift på 49 kr per uttag. Däremot avviker inte förseningsavgiften från det normala. GF Money använder sig därmed av otydliga avgifter.
Beviljandegrad För att få ett lån beviljat får du inte ha några betalningsanmärkningar. GF Money accepterar låntagare som är 18 år eller äldre.
Kundservice Kundservice hos GF Money har öppet i genomsnitt 10 timmar per dag på vardagar. Kundservice har dock inte öppet på helger.
Kundomdömen Detta betyg baseras på 1 omdöme från låntagare hos GF Money.
Helhetsintryck Detta betyg baseras på ett helhetsintryck av att ansöka om ett lån hos GF Money.
Slutbetyg Detta är en sammanvägning av samtliga ovanstående betyg.

AvgifterUppläggningsavgift 320 krKostnad för att teckna ett nytt lån.
Uttagsavgift 49 krKostnad för att få lånet utbetalt.
Förlängningsavgift Kostnad för att förlänga återbetalningstiden på ett befintligt lån.
Aviavgift 35 kr/månAdministrativ avgift för upprättande och utskick av betalningsavi.
Påminnelseavgift 60 krAvgift som debiteras om långivaren skickar en betalningspåminnelse.
Förseningsavgift 0 krTilläggsavgift som kan debiteras för upprättande av en avbetalningsplan.
Dröjsmålsränta 40 % (3,3 % per månad)Ränta som debiteras vid dröjsmål med betalning.

Fördelar

  • Kreditupplysning utan UC
  • Du kan höja din kreditgräns
  • Du betalar bara för det belopp som du nyttjar

Nackdelar

  • Relativt hög ränta

Om GF Money

GF Money har funnits i Sverige sedan år 2017. De har dock funnits på den svenska marknaden sedan 2007 men då via andra varumärken. GF Money erbjuder olika flexibla låneprodukter och är ett bra alternativ till de mer traditionella bankerna. Företaget har givetvis de tillstånd som krävs för sin verksamhet.

Lånevillkor

Hos GF Money kan du som privatperson eller företagare ansöka om en kontokredit på upp till 30 000 kronor. Man kan likna en kontokredit vid ett kreditkort förutom att det fysiska kortet saknas. Du beviljas en specifik summa (en kredit) där du helt själv väljer hur mycket du vill nyttja. Kreditgränsen bestäms av din kreditvärdighet. Du betalar endast för det du lånar. Du kan också avbetala på lång tid, vilket i sig ger dig låga kostnader per månad. Du kan också få tillgång till att höja din kreditgräns.

Du betalar tillbaka din kontokredit genom att betala den faktura som kommer en gång i månaden. Du betalar minst 30,00 procent av det utnyttjade beloppet eller 350 kronor beroende på vilket som är högst. Räntan baseras på det belopp som du har utnyttjat. Den nominella räntan är 39,3 procent.

Du kan givetvis betala ett högre belopp eller lösa skulden direkt utan extra kostnad. Förutom ränta och amortering tillkommer en uppläggningsavgift, en uttagsavgift vid varje uttag som du gör samt en aviseringsavgift som tillkommer vid varje faktura.

För att beviljas en kontokredit hos GF Money behöver du uppfylla vissa krav. Du måste vara minst 18 och max 72 år, ha varit folkbokförd i Sverige under de senaste fem åren och en deklarerad inkomst de senaste två åren. Du måste även ha en fast inkomst varje månad. Du kan inte ha några skulder hos Kronofogden eller ha betalningsanmärkningar.

GF Money tar alltid en kreditupplysning på dig som ansöker, men inte via UC. Detta gör att din kreditvärdighet inte påverkas, och kan inte heller ses av någon utomstående part.

Service & säkerhet

För att komma i kontakt med GF Money kan du göra på flera olika sätt. Du har möjlighet att skicka meddelande till dem direkt via hemsidan, mejla dem, skicka post, chatta eller ringa dem. De har öppet mellan klockan 08.00 och 18.00 på vardagar och stängt på helgerna. Om du kontaktar dem med en fråga eller för att ansöka, hanteras detta så snabbt som möjligt under öppettiderna. I övriga fall får du svar nästkommande vardag.

På hemsidan kan du läsa mer om GF Moneys integritetspolicy.

Hur du ansöker

Du ansöker om kontokredit direkt på GF Moneys hemsida där du fyller i olika uppgifter. Du kan också ansöka via telefon. Du identifierar dig enkelt genom BankID. Om du inte har möjlighet till det så behöver du skicka in dessa handlingar via post. Om du är egenföretagare behöver du också inkomma med en resultaträkning.

När du har skickat in din ansökan får du ett förhandsbesked inom kort om din ansökan kommer att kunna beviljas eller ej. Ansökan handläggs sedan och du får givetvis ett slutgiltigt besked så snart som möjligt. Du kan då ta ut pengar och föra över detta till ditt bankkonto, vilket tar ungefär en bankdag.

Sammanfattning

Hos GF Money kan du ansöka om kontokredit på upp till 30 000 kronor. Om du uppfyller vissa krav så att din ansökan beviljas, har du möjlighet att göra uttag. Du betalar endast för det utnyttjade beloppet och har möjlighet att avbetala kontokrediten under en längre period. Du ansöker enkelt om kontokredit direkt på hemsidan eller via telefon. Du får inom kort ett förhandsbesked som åtföljs av ett slutgiltigt sådant. Utbetalning tar cirka en bankdag.Recensionen publicerades 2019-08-19 av  Viktor Svensson Viktor Svensson

Öppettider

Måndag:
Tisdag:
Onsdag:
Torsdag:
Fredag:
Lördag:
Söndag:

Företagsuppgifter

Företagsnamn:
Org.nummer: 556876-2578
Adress: Östra Ågatan 31
Postort: 751 43 Uppsala
Telefon: 08-502 37 000
E-post: [email protected]

Liknande lån

Expresskredit
Ränta från
39,30 %
Maxbelopp
30 000 kr
Kundfinans
Ränta från
39,30 %
Maxbelopp
30 000 kr
Monetti
Ränta från
39,00 %
Maxbelopp
20 000 kr
Lumify
Ränta från
39,50 %
Maxbelopp
20 000 kr

Vad tycker kunderna om GF Money?


Skriv ett omdöme

Alla omdömen 1

Linnea

19 aug 2019

Blev nekad på massa andra ställen innan...

Blev nekad på massa andra ställen innan GF-money löste ett lån snabbt, riktigt braSkriv ett omdöme

Ditt betyg:
Ditt förnamn:
E-postadress:
(Visas inte offentligt)
Ge ditt omdöme en rubrik:
(Frivilligt)
Berätta om din upplevelse av GF Money:


Läs om hur vi behandlar och skyddar dina personuppgifter i vår personuppgiftspolicy. Genom att skicka in ditt omdöme godkänner du denna hantering. Om ditt omdöme framstår som stötande eller av något skäl olämpligt kan publicering underlåtas.

Andra varumärken med samma ägarföretag


Expresskredit
Ränta från
39,30 %
Maxbelopp
30 000 kr
Kundfinans
Ränta från
39,30 %
Maxbelopp
30 000 kr