Lånen.se
Ferratum
Till ansökan

Ferratum

Belopp: 1 000 – 45 000 kr
Ränta: 39,60 %
Löptid: 4 mån – 4 år
Ålderskrav: 21 år eller äldre
Utan UC: Ja, använder Creditsafe
Ansök med BankID: Ja
Betalningsanmärkningar: Accepteras
Låneskydd kan tecknas: Nej
Direktutbetalning: Ja
Till: Swedbank, SEB, Handelsbanken
Medlem i SKEF : Ja
Betyg på Trustpilot: Trustpilot 7.8 av 10 (498 omdömen)
Detta är en högkostnadskredit. Genom att inte betala hela lånebeloppet riskerar du en betalningsanmärkning. Innan du ansöker om en högkostnadskredit bör du kontakta skuldrådgivaren i din kommun för att få ekonomisk rådgivning.

Betalningsanm. OK Använder inte UC Pengar samma dag

Villkoren kontrollerades automatiskt 2020-01-29. All insamlad data valideras regelbundet av  Viktor Svensson Viktor Svensson och  Kajsa Amnehagen Kajsa Amnehagen.

Hur mycket kostar Ferratum?

Justera reglagen för att se hur beloppet, löptiden och räntenivån påverkar din månadskostnad.


Resultat

Räntekostnad
Ränteavdrag
Avgifter
Belopp att betala tillbaka
Effektiv ränta
Månadskostnad
Före ränteavdrag

Räkneexemplet ovan är en uppskattning av kreditkostnaden hos Ferratum och ska inte ses som ett erbjudande. Det är alltid villkoren som framgår på långivarens hemsida som gäller.

Hur bra är Ferratum jämfört med konkurrenterna?Kostnad Ferratum kan som lägst erbjuda en ränta på 39,60 %. Ett lån på 10 000 kr i 2 mån kostar som minst 498 kr.
Tydliga avgifter Ferratum använder sig inte av otydliga avgifter.
Beviljandegrad För att få ett lån beviljat måste du vara minst 21 år. Även låntagare med betalningsanmärkningar accepteras. Ferratum är medlemmar i SKEF (Svenska Konsumentkreditföretagen).
Kundservice Kundservice hos Ferratum har öppet i genomsnitt 8 timmar per dag på vardagar. På helger har kundservice öppet 11:00 - 18:00.
Kundomdömen Detta betyg baseras på 5 omdömen från låntagare hos Ferratum. Vi har även tagit hänsyn till att Ferratum har 7.8 av 10 i betyg från 498 recensioner på Trustpilot.
Helhetsintryck Detta betyg baseras på ett helhetsintryck av att ansöka om ett lån hos Ferratum.
Slutbetyg Detta är en sammanvägning av samtliga ovanstående betyg.

AvgifterUppläggningsavgift 0 krKostnad för att teckna ett nytt lån.
Förlängningsavgift 100 krKostnad för att förlänga återbetalningstiden på ett befintligt lån.
Aviavgift 0 kr/månAdministrativ avgift för upprättande och utskick av betalningsavi.
Påminnelseavgift 60 krAvgift som debiteras om långivaren skickar en betalningspåminnelse.
Förseningsavgift 120 krTilläggsavgift som kan debiteras för upprättande av en avbetalningsplan.
Dröjsmålsränta 30 % (2,5 % per månad)Ränta som debiteras vid dröjsmål med betalning.

Fördelar

 • Erbjuder både snabblån och kreditlån
 • Har öppet alla veckans dagar

Nackdelar

 • Har en hög effektiv ränta

Om Ferratum

Ferratum grundades år 2005 i Finland men finns idag i över 25 länder över hela världen. Företaget är noterat på Frankfurtbörsen. De var den första banken i Europa som erbjöd sina kunder smslån och har över 2 miljoner kunder.

Ferratum erbjuder mobila banktjänster och utlåning till både konsumenter och företag, både små och medelstora sådana. De lanserade 2016 sin mobilbank som är en plattform för mobila banktjänster och som erbjuder olika produkter. Visionen är att bli den ledande mobila banken.

Lånevillkor

Ferratums kreditlån, som är en högkostnadskredit, sträcker sig från 1 000 till 45 000 kronor. Deras kreditlån är ett flexibelt lån du kan använda till livets alla planerade och oplanerade händelser. Oavsett om du vill boka en sistaminutenresa eller måste köpa en ny tvättmaskin är det alltid lika skönt att veta att du har en backup-plan.

Du betalar bara för det belopp du utnyttjat av krediten. Om du har en kreditgräns på 12 500 kronor och gör ett inköp på 2 500 kronor, är det bara de 2 500 kronorna du betalar för. Du kan göra uttag när du vill och hur många gånger du vill så länge du är under din kreditgräns. Det tillkommer varken någon uppläggnings- eller uttagsavgifter.

Kostnad och kreditprövning

Då den effektiva räntan på låneformen kan vara ganska dyr vill du helst betala tillbaka pengarna så snabbt du kan. Den effektiva räntan är 47,64 procent. Den lägsta återbetalningstiden är 120 dagar och den maximala löptiden är 1 380 dagar.

Den lägsta månadskostnaden du ska betala är 4 procent av den utestående krediten eller 300 kronor beroende på vilket alternativ som är högst. Du har givetvis möjlighet att betala extra om du har möjlighet och/eller lösa lånet i förtid.

Lånen hos Ferratum är lån utan UC. Det gör att kreditprövningen är något snällare än om den skulle passerat genom Upplysningscentralen, Sveriges största kreditupplysningsbolag. Ferratum gör istället sina kreditprövningar via Creditsafe. Bara för att Ferratum erbjuder lån utan UC innebär det inte att du kan ha en slarvig ekonomi och ändå få lån.

Grundkrav

Nedan följer grundkraven för att få låna pengar hos Ferratum.

Du måste:

 • vara minst 21 år.
 • ha en deklarerad inkomst
 • ha en e-postadress, mobilnummer samt ett bankkonto.
 • vara fri från skuldsaldo hos Kronofogden och nya betalningsanmärkningar sedan 6 månader tillbaka (du kan ansöka med max 6 gamla betalningsanmärkningar)
 • vara folkbokförd i Sverige.

Service och säkerhet

Kundtjänsten är öppen sju dagar i veckan. Måndag till fredag har de öppet klockan 8.00 till 21.00 och på helger mellan 11.00 och 17.00. Det går alldeles utmärkt att bolla dina lånefunderingar med kundserviceteamet via mejladressen [email protected] Du kan även kontakta kundtjänsten via telefonnumret 020-12 30 30 eller via deras livechatt på hemsidan.

Det är ditt eget ansvar att inte låna mer pengar än vad du har råd att betala tillbaka. Ett kreditkonto hos Ferratum är ett ganska så lagom konsumentlån. Teamet på Ferratum hjälper dig gärna att lägga in en spärr på maxlånebeloppet och i enlighet med dina önskemål för ekonomisk kontroll. Det finns också information på hemsidan om cookies, sekretesspolicy och villkor.

Hur du ansöker

Du ansöker enkelt om lån hos Ferratum genom att följa nedanstående steg:

 1. Du ansöker direkt på hemsidan eller via SMS. På hemsidan fyller du enkelt i ett ansökningsformulär, väljer kreditbelopp och skriver in dina personuppgifter.
 2. Därefter är det bara att klicka på Fortsätt. Under låneansökan kommer du behöva identifiera dig med hjälp av exempelvis BankID.
 3. Du får normalt besked inom en kvart efter att du ansökt om lån. Om ansökan har inkommit efter kundtjänstens öppettider handläggs den dagen efter.
 4. Om ansökan blir godkänd överförs lånebeloppet direkt till ditt bankkonto. Har du konto i Nordea, SEB, Handelsbanken eller Swedbank sker en direktöverföring och till andra banker kan det ta upp till en bankdag.

Sammanfattning

Ferratum är en bank med fokus på kreditlån (som är en högkostnadskredit). Hos dem kan du få en kreditgräns på upp till 45 000 kronor. Du betalar bara för det belopp du utnyttjat av krediten. Som hos de flesta långivare behöver du uppfylla vissa krav för att kunna beviljas ett lån hos Ferratum. Du kan dock ha betalningsanmärkningar som är äldre än 6 månader.

Ansöker om lån hos Ferratum gör du enkelt antingen via SMS eller på deras hemsida. Du får ett snabbt svar på din ansökan. Efter du fått ansökan godkänd kommer en utbetalning ske omgående. Du kan därmed få pengarna redan samma dag.


Skärmdump från Ferratum

Recensionen publicerades 2018-06-27 och uppdaterades senast 2019-10-18 av  Viktor Svensson Viktor Svensson

Öppettider

Måndag:
Tisdag:
Onsdag:
Torsdag:
Fredag:
Lördag:
Söndag:

Företagsuppgifter

Företagsnamn: Ferratum Sweden AB
Org.nummer: 556695-9655
Adress: Wennerbergsgatan 10
Postort: 112 58 Stockholm
Telefon: 020-123 030
E-post: [email protected]

Liknande lån

Säker Finans
Ränta från
39,00 %
Maxbelopp
25 000 kr
Snabbfinans
Ränta från
39,00 %
Maxbelopp
25 000 kr
GF Money
Ränta från
30,00 %
Maxbelopp
30 000 kr
Monetti
Ränta från
39,00 %
Maxbelopp
20 000 kr

Relaterade artiklar

intervju-med-ferratum-business

Intervju med Ferratum Business

av Jakob Thorselius
lan-utan-inkomst-har-kan-du-lana-pengar-med-lag-inkomst

Lån utan inkomst - Här kan du låna pengar med låg inkomst

av Kajsa Amnehagen

Vad tycker kunderna om Ferratum?


Skriv ett omdöme

Alla omdömen 5

pk

10 sep 2019

OK villkor och gick snabbt

OK villkor och gick snabbt

Samet

15 dec 2018

bästa lånet. Fick pengar direkt när jag...

bästa lånet. Fick pengar direkt när jag ansökte

kevin

3 nov 2018

Har inget negativt att säga - fick superbra...

Har inget negativt att säga - fick superbra hjälp av kundservicen och ett beviljat lån =)

adde

9 okt 2018

Grymt bra! ansökte och fick pengarna direkt...

Grymt bra! ansökte och fick pengarna direkt på kontot

Paulina

3 okt 2018

Snabba som blixten

Pengarna kom nästan direktSkriv ett omdöme

Ditt betyg:
Ditt förnamn:
E-postadress:
(Visas inte offentligt)
Ge ditt omdöme en rubrik:
(Frivilligt)
Berätta om din upplevelse av Ferratum:


Läs om hur vi behandlar och skyddar dina personuppgifter i vår personuppgiftspolicy. Genom att skicka in ditt omdöme godkänner du denna hantering. Om ditt omdöme framstår som stötande eller av något skäl olämpligt kan publicering underlåtas.