Lånen.se

Balanzia

Balanzia

(1,5)

Vi samarbetar inte med Balanzia, men genom att använda Advisa kan du få offerter från Balanzia och 38 andra långivare.
Ansök om lån hos Advisa
Belopp: 10 000 – 300 000 kr
Ränta: 5,75 – 19,75 %
Löptid: 1 – 15 år
Ålderskrav: 20 år eller äldre
Utan UC: Nej
Ansök med BankID: Ja
Betalningsanmärkningar: Accepteras
Inkomstkrav: 15 000 kr/mån
Låneskydd kan tecknas: Ja
Direktutbetalning: Nej
Utbetalningstid: 1 – 2 bankdagar

Villkoren kontrollerades automatiskt 2020-01-23. All insamlad data valideras regelbundet av  Viktor Svensson Viktor Svensson och  Kajsa Amnehagen Kajsa Amnehagen.

Hur mycket kostar Balanzia?

Justera reglagen för att se hur beloppet, löptiden och räntenivån påverkar din månadskostnad.


Resultat

Räntekostnad
Ränteavdrag
Avgifter
Belopp att betala tillbaka
Effektiv ränta
Månadskostnad
Före ränteavdrag

Räkneexemplet ovan är en uppskattning av kreditkostnaden hos Balanzia och ska inte ses som ett erbjudande. Det är alltid villkoren som framgår på långivarens hemsida som gäller.

Hur bra är Balanzia jämfört med konkurrenterna?Kostnad Balanzia kan som lägst erbjuda en ränta på 5,75 %. Ett lån på 25 000 kr i 5 år kostar som minst 4 801 kr. I betyget har hänsyn tagits till att Balanzia accepterar betalningsanmärkningar.
Tydliga avgifter Balanzia använder sig inte av otydliga avgifter.
Beviljandegrad Vi har inget samarbete med Balanzia. Av det skälet känner vi inte till hur många av våra användare som får sin låneansökan beviljad.
Kundservice Kundservice hos Balanzia har öppet i genomsnitt 6 timmar per dag på vardagar. Kundservice har inte öppet på helger.
Kundomdömen Detta betyg baseras på 1 omdöme från låntagare hos Balanzia.
Helhetsintryck Vi har inget samarbete med Balanzia och kan därför inte ge något betyg på helhetsintrycket.
Slutbetyg Detta är en sammanvägning av samtliga ovanstående betyg.

AvgifterUppläggningsavgift 300 krKostnad för att teckna ett nytt lån.
Förlängningsavgift Kostnad för att förlänga återbetalningstiden på ett befintligt lån.
Aviavgift 10 kr/månAdministrativ avgift för upprättande och utskick av betalningsavi.
Påminnelseavgift 60 krAvgift som debiteras om långivaren skickar en betalningspåminnelse.
Förseningsavgift 100 krTilläggsavgift som kan debiteras för upprättande av en avbetalningsplan.
Dröjsmålsränta Kreditränta + 12 %-enheterRänta som debiteras vid dröjsmål med betalning.

Fördelar

  • Du får tre månaders kostnadsfritt låneskydd vid tecknande av lån
  • Du kan enkelt signera avtalet med BankID eller Mobilt BankID

Nackdelar

  • Kundtjänst via telefon har begränsade öppettider
  • Du kan inte låna till hus, tomträtt eller bostadsrätt

Om Balanzia

Balanzia är en bifirma till GCC Capital AB som är ett kreditmarknadsbolag vilka erbjuder främst privatpersoner goda villkor för sparande. Sedan år 2010 ägs GCC Capital AB av Accastum AB som bedriver in- och utlåning. Sedan 2016 finns dock Balanzia som syftar till att kunna erbjuda både företag och privatpersoner ett större produktutbud. I dagsläget erbjuder de tjänster som privatlån, fakturaköp, företagskredit samt leasing.

Balanzias affärsidé är att erbjuda både företag och privatpersoner olika finansiella lösningar, och till hjälp har de tydliga villkor och kompetent personal. Visionen är att bli det mest uppskattade och anlitade kreditbolaget i Sverige och Finland.

Lånevillkor

Hos Balanzia kan du låna mellan 10 000 och 250 000 kronor som du ska betala på mellan 1-15 år. Bolaget har en individuell räntesättning som påverkas av din ekonomiska situation. Efter kreditprövningen får du veta hur mycket ränta du behöver betala. Lånet är ett så kallat annuitetslån vilket innebär att du betalar samma summa varje månad. Återbetalningen sker genom autogiro. Du kan givetvis göra extra inbetalningar samt lösa lånet i förtid. Du har också möjlighet att ansöka om höjning av ditt nuvarande lån.

Det finns vissa grundkrav som du behöver uppfylla för att få ett godkänt lånebesked hos Balanzia. Du behöver vara minst 20 år, varit folkbokförd i Sverige i minst två år samt betala skatt i Sverige. Du behöver också vara tillsvidareanställd, pensionär eller egen företagare och ha minst 180 000 kronor i årsinkomst. Vidare får du inte heller ha skulder hos Kronofogden. Du kan inte heller få lån om du avser att köpa eller behålla äganderätten till tomträtt, hus eller bostadsrätt. Möjligheten att få lånet beviljat ökar om du har en medlåntagare.

Service & säkerhet

Du kan besöka Balanzia på deras huvudkontor som är beläget på Kungsgatan 42 i Stockholm. Har du inte möjlighet att besöka dem går det givetvis utmärkt att kontakta dem på andra sätt. Du kan till exempel ringa dem, men får då passa på mellan klockan 09:00 och 15:00 och tänka på att de har lunchstängt mellan klockan 12:00 och 13:00. Dag före helgdag har de öppet mellan klockan 09:00 och 12:00. Du kan också nå dem via e-post.

Balanzias hemsida upplevs som seriös och där finns bland annat frågor och svar om det är något du undrar över. Det finns rutiner för klagomålshantering och information om kundkännedom och dataskydd för att du som kund ska vara trygg när du lämnar ut dina personuppgifter på hemsidan.

Hur du ansöker

Hos Balanzia ser du tydligt på hemsidan en lånekalkyl vilken du kan fylla i så att det passar just dig och dina behov. Du ser tydligt lånebelopp, återbetalningstid och ränta, och du får sedan en beräkning av månadskostnaden utifrån dessa faktorer.

Att fylla i själva låneansökan är enkelt och kan göras direkt på webben för smidigare hantering. Du fyller i olika uppgifter samt även vilket lånebelopp och vilken återbetalningstid du önskar och sedan skickar iväg ansökan. Om du uppfyller grundkraven får du ett mejl samma dag, om du däremot inte uppfyller kraven så får du ett svar direkt på hemsidan vid ansökningstillfället. Vill du veta mer om varför du fått avslag kan du kontakta Balanzias kundtjänst.

För att erhålla en utbetalning loggar du in på Mina sidor och anger kontonummer, svarar på frågor kopplade till kundkännedom samt godkänner kreditavtalet. När du gjort detta så gör Balanzia ytterligare kontroller och sedan sker en utbetalning. Detta sker oftast dagen efter.

Sammanfattning

Balanzia erbjuder privatlån till privatpersoner. Du behöver uppfylla vissa grundkrav men kan därefter låna upp till 250 000 kronor. De tillämpar en individuell räntesättning. Ansökningsprocessen är enkel och kan göras på webben. Utbetalning sker oftast inom några dagar.


Skärmdump från Balanzia

Recensionen publicerades 2018-07-28 av  Viktor Svensson Viktor Svensson

Vad tycker kunderna om Balanzia?


Skriv ett omdöme

Alla omdömen 1

Markus

23 sep 2019

Dålig attityd gentemot kunder

Min upplevelse hos Balanzia är att jag förmodligen aldrig kommer att vara en återkommande kund och kommer med all säkerhet aldrig att rekommendera någon till detta bolag. Den etablerade attityden dem har gentemot kunder är ytterst besvärlig och ligger inte i linje med vad som förväntas av kund.

Överlag är personalen väldigt otrevliga, speciellt en av deras kollegor vid namnet [raderat namn].

Första och sista gången ni kommer ha haft mig som kund.Skriv ett omdöme

Ditt betyg:
Ditt förnamn:
E-postadress:
(Visas inte offentligt)
Ge ditt omdöme en rubrik:
(Frivilligt)
Berätta om din upplevelse av Balanzia:


Läs om hur vi behandlar och skyddar dina personuppgifter i vår personuppgiftspolicy. Genom att skicka in ditt omdöme godkänner du denna hantering. Om ditt omdöme framstår som stötande eller av något skäl olämpligt kan publicering underlåtas.