Lånen.se

Wästgöta Finans

Wästgöta Finans

(1,5)

Vi samarbetar inte med Wästgöta Finans, men genom att använda Compricer kan du få offerter från Wästgöta Finans och 27 andra långivare.
Ansök om lån hos Compricer
Belopp: 30 000 – 300 000 kr
Ränta: 8,25 %
Löptid: 2 – 10 år
Ålderskrav: 18 år eller äldre
Utan UC: Ja, använder Bisnode
Ansök med BankID: Ja
Betalningsanmärkningar: Accepteras inte
Låneskydd kan tecknas: Nej
Direktutbetalning: Nej
Utbetalningstid: 1 – 3 bankdagar
Betalningsfria månader: Ja (upp till 2 per år)

Villkoren kontrollerades automatiskt 2020-01-29. All insamlad data valideras regelbundet av  Viktor Svensson Viktor Svensson och  Kajsa Amnehagen Kajsa Amnehagen.

Hur mycket kostar Wästgöta Finans?

Justera reglagen för att se hur beloppet, löptiden och räntenivån påverkar din månadskostnad.


Resultat

Räntekostnad
Ränteavdrag
Avgifter
Belopp att betala tillbaka
Effektiv ränta
Månadskostnad
Före ränteavdrag

Räkneexemplet ovan är en uppskattning av kreditkostnaden hos Wästgöta Finans och ska inte ses som ett erbjudande. Det är alltid villkoren som framgår på långivarens hemsida som gäller.

Hur bra är Wästgöta Finans jämfört med konkurrenterna?Kostnad Wästgöta Finans kan som lägst erbjuda en ränta på 8,25 %. Ett lån på 25 000 kr i 5 år kostar som minst 8 687 kr.
Tydliga avgifter Aviavgiften är 312 % högre än genomsnittet. Däremot avviker inte uppläggningsavgiften eller förseningsavgiften från det normala. Wästgöta Finans använder sig därmed i viss mån av otydliga avgifter.
Beviljandegrad Vi har inget samarbete med Wästgöta Finans. Av det skälet känner vi inte till hur många av våra användare som får sin låneansökan beviljad.
Kundservice Vi har ingen information om öppettiderna hos Wästgöta Finans.
Kundomdömen Wästgöta Finans har inte fått några omdömen från låntagare på Lånen.se.
Helhetsintryck Vi har inget samarbete med Wästgöta Finans och kan därför inte ge något betyg på helhetsintrycket.
Slutbetyg Detta är en sammanvägning av samtliga ovanstående betyg.

AvgifterUppläggningsavgift 250 krKostnad för att teckna ett nytt lån.
Förlängningsavgift Kostnad för att förlänga återbetalningstiden på ett befintligt lån.
Aviavgift 45 kr/månAdministrativ avgift för upprättande och utskick av betalningsavi.
Påminnelseavgift 60 krAvgift som debiteras om långivaren skickar en betalningspåminnelse.
Förseningsavgift 100 krTilläggsavgift som kan debiteras för upprättande av en avbetalningsplan.
Dröjsmålsränta Kreditränta + 5 %-enheterRänta som debiteras vid dröjsmål med betalning.

Fördelar

 • Billig uppläggningsavgift
 • Möjlighet till betalningsfria månader
 • Högst belopp att låna utan UC!

Nackdelar

 • Du får inte ha några betalningsanmärkningar
 • Kräver fast inkomst

Om Wästgöta Finans

Wästgöta Finans är en del av Jula-koncernen som har bedrivit handel sedan 1979. Wästgöta Finans mål är att underlätta vardagen för vanligt folk. De erbjuder privatlån till privatkunder.

Lånevillkor

Hos Wästgöta Finans kan du som privatperson ansöka och beviljas lån mellan 30 000 och 300 000 kronor. Lånet ska återbetalas på mellan 730 och 3 650 dagar. Privatlånet är ett blancolån, vilket är ett lån där som du inte behöver lämna någon säkerhet till. Du kan också låna till vad du själv är i behov av. Det är också ett annuitetslån där du betalar samma kostnad varje månad vilket inkluderar amortering och ränta på lånet.

Du har möjlighet att ändra återbetalningstid när du måste. Detta gör du enkelt genom att kontakta kundtjänsten. Du kan givetvis också betala extra på lånet om du vill och har utrymme till det och/eller lösa lånet i förtid utan extra kostnad. Dessutom har du möjlighet att få två betalningsfria månader.

Uppläggningsavgiften på lånet är på 250 kronor. Det tillkommer även en aviavgift på 45 kronor om du väljer e-faktura och 45 kronor om du vill ha fakturan varje månad i pappersform. Om du däremot väljer autogiro blir du inte debiterad en aviavgift. Du får tillgång till dina sidor på hemsidan där du kan logga in och se alla uppgifter om lånet som du kan behöva.

Räntan är rörlig och fastställs individuellt. En kreditupplysning via Bisnode görs när du ansöker om lån hos Wästgöta Finans. Utifrån kreditupplysningen samt den information du lämnar i din ansökan, görs en bedömning och du kommer att få ett individuellt låneerbjudande. Om du till exempel lånar 90 000 kronor i 36 månader kan din ränta bli 8,25 procent. Den effektiva räntan blir 9,94 procent. Tillsammans med uppläggningsavgiften samt en aviavgift om 45 kronor blir den totala skulden 103 774 kronor, vilket i sig ger en månadskostnad om 2 876 kronor.

Du måste uppfylla vissa grundkrav för att kunna beviljas ett lån hos Wästgöta Finans:

 • Du måste vara 18 år eller äldre.
 • Du måste ha en fast inkomst.
 • Du måste ha ett svenskt personnummer.
 • Du måste ha ett bankkonto som det beviljade lånet kan utbetalas till.
 • Du måste vara folkbokförd i Sverige.
 • Du får inte ha några betalningsanmärkningar.
 • Du får inte ha några skulder hos Kronofogden.

En medsökande på lånet kan öka dina möjligheter att beviljas det ansökta lånet.

Service och säkerhet

Du kan komma i kontakt med Wästgöta Finans via mejl, telefon eller sociala medier. Information om kundtjänstens öppettider saknas på hemsidan. Du kan också finna svar på några olika frågor om lånet.

På hemsidan kan du läsa mer om hur Wästgöta Finans arbetar med sin integritetspolicy, cookies och andra villkor. I deras villkor kan du till exempel läsa mer om hur de hanterar dina personuppgifter som du lämnar i din ansökan.

Hur du ansöker

Du ansöker om privatlån hos Wästgöta Finans endast på deras hemsida. Detta gör du enkelt genom att följa nedanstående steg:

 1. Du fyller i ansökan om lån via hemsidan. Du fyller först i lånebelopp, återbetalningstid samt kontaktuppgifter. Klicka på Nästa och slutför ansökan.
 2. Du kommer att behöva identifiera dig med BankID så ha detta tillgängligt när du gör ansökan.
 3. När du ansökt och identifierat dig, får du ett låneerbjudande direkt på skärmen. Detta erbjudande gäller i 30 dagar så du kan i lugn och ro välja om du vill acceptera erbjudandet eller ej.
 4. Om du vill ha låneerbjudandet signerar du det med BankID.
 5. En utbetalning sker till ditt bankkonto. Utbetalningen sker inom 1-3 bankdagar till det konto som du har angett i din ansökan.

Du har rätt att ångra lånet, även om du har signerat det, i 14 dagar. Detta gör du isåfall genom att kontakta kundtjänsten.

Sammanfattning

Wästgöta Finans erbjuder privatpersoner privatlån på upp till 300 000 kronor utan säkerhet som återbetalas på maximalt 3 650 dagar. Återbetalningstiden kan du ändra under tiden och du har möjlighet till två betalningsfria månader. Vissa avgifter tillkommer på lånet som uppläggningsavgift och eventuell aviavgift. Räntan är rörlig och fastställs individuellt utifrån din lämnade information och den kreditupplysning som görs. Du behöver uppfylla vissa krav för att kunna beviljas. Du kan till exempel inte ha några betalningsanmärkningar.

Ansökan görs enkelt på hemsidan och du får direkt svar. Det krävs att du har tillgång till BankID för legitimering. Låneerbjudandet är giltigt i 30 dagar och utbetalning sker inom 1-3 bankdagar efter att du signerat erbjudandet.Recensionen publicerades 2019-10-09 av  Viktor Svensson Viktor Svensson

Öppettider

Måndag:
Tisdag:
Onsdag:
Torsdag:
Fredag:
Lördag:
Söndag:

Företagsuppgifter

Företagsnamn:
Org.nummer: 556887-5404
Adress: Julagatan 2
Postort: 532 24 Skara
Telefon: 051-134 76 00
E-post: [email protected]

Liknande lån

Spargo Finans
Ränta från
9,84 %
Maxbelopp
150 000 kr
Marginalen Bank
Ränta från
3,50 %
Maxbelopp
350 000 kr
OKQ8
Ränta från
3,89 %
Maxbelopp
350 000 kr
Coop Medmera Bank
Ränta från
3,30 %
Maxbelopp
350 000 kr

Wästgöta Finans finns hos 1 låneförmedlare

Compricer
Ränta från
2,95 %
Maxbelopp
600 000 kr

Vad tycker kunderna om Wästgöta Finans?


Skriv ett omdöme

Alla omdömen 0

Här finns inga kundomdömen ännu. Har du varit kund hos Wästgöta Finans? Skriv gärna ett omdöme!


Skriv ett omdöme

Ditt betyg:
Ditt förnamn:
E-postadress:
(Visas inte offentligt)
Ge ditt omdöme en rubrik:
(Frivilligt)
Berätta om din upplevelse av Wästgöta Finans:


Läs om hur vi behandlar och skyddar dina personuppgifter i vår personuppgiftspolicy. Genom att skicka in ditt omdöme godkänner du denna hantering. Om ditt omdöme framstår som stötande eller av något skäl olämpligt kan publicering underlåtas.