Hur mycket kostar Vivus?

Justera reglagen för att se hur beloppet, löptiden och räntenivån påverkar din månadskostnad.

2 000 kr
0 mån
39 % Kan inte justeras
Resultat
 • Räntekostnad 0,00 kr
 • Avgifter 249,00 kr
 • Belopp att betala tillbaka 0,00 kr
 • Månadskostnad 0,00 kr
Efter ränteavdrag kostar lånet totalt 0,00 kr efter ett ränteavdrag på 0,00 kr. Över 0 månader innebär det en totalkostnad på 0,00 kr per månad.
Räkneexemplet ovan är en uppskattning av kreditkostnaden hos Vivus och ska inte ses som ett erbjudande. Det är alltid villkoren som framgår på långivarens hemsida som gäller.

Hur bra är Vivus jämfört med konkurrenterna?

Kostnad
Lika bra Vivus erbjuder en ränta på 39,00 %. Ett lån på 10 000 kr i 2 månader kostar som minst 813 kr
Kundomdömen
Bra Detta betyg baseras på 2 omdömen från låntagare hos Vivus. Det genomsnittliga betyget är 3,50 av 5.
Kundtjänst
Bra Detta baseras på kundtjänstens öppettider. Vivus har öppet 5 dagar i veckan.
Sammanvägt betyg
Bra Detta är en sammanvägning av samtliga ovanstående betyg.

Avgifter

Uppläggningsavgift
249 kr Kostnad för att teckna ett nytt lån.
Förlängningsavgift
249 kr Kostnad för att förlänga återbetalningstiden på ett befintligt lån.
Aviavgift
0 kr Administrativ avgift för upprättande och utskick av betalningsavi.
Påminnelseavgift
60 kr Avgift som debiteras om långivaren skickar en betalningspåminnelse.
Förseningsavgift
0 kr Tilläggsavgift som kan debiteras för upprättande av en avbetalningsplan.
Dröjsmålsränta
39,00 % Ränta som debiteras vid dröjsmål med betalning.

Fördelar

 • Ansökningsprocessen tar bara några minuter
 • Låna pengar och få dem samma dag

Nackdelar

 • Den effektiva räntan är hög

Om Vivus

4Finance Group grundades 2008 och är ägare till Vivus. Verksamheten är ett registrerat konsumentkreditinstutit och står därmed under tillsyn av både Finansinspektionen och Konsumentverket. Koncernen har över 10 miljoner utgivna krediter och anses därmed vara norra Europas ledande kreditgivare. 

Lånevillkor

Vivus erbjuder kontokrediter med en kreditgräns på mellan 2 000 och 15 000 kronor. Det är en så kallad högkostnadskredit. Du lämnar ingen säkerhet för kontokrediten och du behöver inte heller uppge vad du ska ha pengarna till.

Första gången du lånar via Vivus kan du låna upp till 5 000 kronor. Om du vill låna mer behöver du låna för minst tredje fjärde gången och över 8 000 kronor behöver du låna för femte gången innan detta möjliggörs. Du kan bara ha en kontokredit åt gången, men om du skulle vilja utöka kreditgränsen kan du göra det så fort du har återbetalat ditt förra lån.

Den stora fördelen med att ha möjlighet till kreditlån hos Vivus är att du bara behöver betala för det belopp du utnyttjat av kreditgränsen. Det innebär att du kan ha en kontokredit på upp till 15 000 kronor men bara behöver låna och betala för en del av den. Återbetalningen är därför väldigt flexibel och du kan ha krediten på obestämd tid så länge du betalar minimibeloppet. Du kan också betala extra eller betala hela skulden när du själv vill. 

Oavsett hos vilken bank du har ett kreditkonto är låneformen dyrare än vad exempelvis ett privatlån är. Det är främst den effektiva räntan som är hög. Den nominella fasta rörliga räntan är 39,00 procent. Den högsta effektiva räntan på Vivus kreditlån är i dagsläget 608,20 procent och avser då ett lån på 2 000 kronor som betalas på 1 månad. En uppläggningsavgift om 285 kronor tillkommer. 

Grundkrav

Nedanför följer grundkraven för att få låna pengar hos Vivus. Du måste:

 • vara minst 18 år
 • ha ett svenskt personnummer
 • ha ett svenskt mobilnummer
 • ha ett svenskt kontonummer. 

Du kan inte ha skyddad identitet. Du behöver också genomgå en kreditprövning. En kreditupplysning via Creditsafe kommer att tas när du ansöker om en kontokredit hos Vivus.

Hur du ansöker

Att ansöka på hemsidan är enkelt. Du följer bara nedanstående steg:

 1. Det finns ett stort och omisskännligt ansökningsformulär på Vivus.se. Där ska du fylla i önskad kreditgräns, återbetalningstid och klicka på Ansök-knappen. 
 2. Därefter kommer du till ett registreringsformulär där du fyller i dina person- och kontaktuppgifter. Under denna registrering kommer en automatisk kreditupplysning också tas på dig. För att kunna slutföra ansökan måste du identifiera dig med ditt bankkonto, Instantor eller bli uppringd. 
 3. Du får svar på ansökan inom några minuter direkt på skärmen förutsatt att det sker under öppettiderna. Om du vill bli identifierad genom att bli uppringd sker detta under öppettiderna. 
 4. Om din ansökan blir beviljad och du tackar ja till låneerbjudandet sker utbetalning omgående via Trustly. Om du har Nordea, SEB, Danske Bank, Swedbank eller Handelsbanken har du pengarna på kontot direkt dygnet runt inklusive helger. Om du har någon annan bank har du pengarna senast nästkommande bankdag. 

Själva ansökningsprocessen tar bara några minuter.

Service & Säkerhet

Du kan nå kundservicen mellan klockan 08.00 och 17.00, måndag till fredag via telefon eller mejl. Vivus.se har FAQ-sidor med lättillgänglig information, så sök gärna svar på dina frågor där. Som kund får du även möjlighet till dina sidor där du kan få full överblick över ditt lån. 

Vivus följer de nya GDPR-regleringarna och värnar om  din sekretess. På hemsidan finns utförlig information kring din säkerhet.

Sammanfattning

Hos Vivus kan du ansöka om en kontokredit på mellan 2 000 och 15 000 kronor. När du väl har fått din önskade kreditgräns beviljad kan du låna pengar när du vill, ända upp till kreditgränsen. Du betalar bara för det lånade beloppet, inte för hela kreditgränsen.

Räntan kan bli dyr men du får tydlig information om hur mycket lånet kommer att kosta dig så du kan ta ställning till om du vill låna eller ej. Du behöver uppfylla vissa krav för att kunna få låna men det finns bland inget krav på specifik gräns för inkomst.

Du ansöker enkelt direkt på hemsidan och få besked inom loppet av några minuter. Utbetalning görs omgående vilket innebär att du kan ha pengarna på ditt konto redan samma dag, även på helger, förutsatt att du har konto i någon av storbankerna.

Öppettider Stängt

 • Måndag 08:00 - 17:00
 • Tisdag 08:00 - 17:00
 • Onsdag 08:00 - 17:00
 • Torsdag 08:00 - 17:00
 • Fredag 08:00 - 17:00
 • Lördag -
 • Söndag -

Företagsuppgifter

 • Företagsnamn 4finance AB
 • Org.nummer 5567904189
 • Adress Hammarby Allé 91
 • Postort 120 63 Stockholm
 • Telefon 0842040020
 • E-post support@vivus.se

Vad tycker våra kunder om Vivus?

 • pauline

  snabbt och enkelt betalades tillbaka snabbt och inga dolda avgifter.

  2018-12-20
 • Rickard

  Försökte låna 1000kr men det tog över 24 timmar att få det handlagt och godkänt.... Inget "SNABBT LÅN" precis...

  2018-08-30

Skriv ett omdöme

Joar Tornedahl

Joar Tornedahl är sedan våren 2022 skribent här på Lånen.se. Med sin stora kunskap om lån i allmänhet men konsumentkrediter i synnerhet så skriver Joar djupgående artiklar och guider i syftet att lära våra besökare hur man på ett tryggare sätt kan låna pengar. Joar har sedan tidigare mångårig erfarenhet från arbete på ett flertal mindre till medelstora nischbanker men vill idag förmedla vidare sin kunskap för att skapa ett bättre låneklimat online.