Lånen.se

Tando

Tando

(1,0)

Vi samarbetar inte med Tando och kan därför inte rekommendera dem. Vill du ha hjälp att hitta ett lån?


Till Låneguiden
Belopp: 10 000 – 70 000 kr
Ränta: 25,77 %
Löptid: 1 – 5 år
Ålderskrav: 18 år eller äldre
Utan UC: Nej
Ansök med BankID: Ja
Betalningsanmärkningar: Accepteras inte
Låneskydd kan tecknas: Nej
Direktutbetalning: Nej
Utbetalningstid:

Villkoren kontrollerades automatiskt 2020-01-22. All insamlad data valideras regelbundet av  Viktor Svensson Viktor Svensson och  Kajsa Amnehagen Kajsa Amnehagen.

Hur mycket kostar Tando?

Justera reglagen för att se hur beloppet, löptiden och räntenivån påverkar din månadskostnad.


Resultat

Räntekostnad
Ränteavdrag
Avgifter
Belopp att betala tillbaka
Effektiv ränta
Månadskostnad
Före ränteavdrag

Räkneexemplet ovan är en uppskattning av kreditkostnaden hos Tando och ska inte ses som ett erbjudande. Det är alltid villkoren som framgår på långivarens hemsida som gäller.

Hur bra är Tando jämfört med konkurrenterna?Kostnad Tando kan som lägst erbjuda en ränta på 25,77 %. Ett lån på 25 000 kr i 5 år kostar som minst 20 084 kr.
Tydliga avgifter Tando använder sig inte av otydliga avgifter.
Beviljandegrad Vi har inget samarbete med Tando. Av det skälet känner vi inte till hur många av våra användare som får sin låneansökan beviljad.
Kundservice Vi har ingen information om öppettiderna hos Tando.
Kundomdömen Tando har inte fått några omdömen från låntagare på Lånen.se.
Helhetsintryck Vi har inget samarbete med Tando och kan därför inte ge något betyg på helhetsintrycket.
Slutbetyg Detta är en sammanvägning av samtliga ovanstående betyg.

AvgifterUppläggningsavgift Kostnad för att teckna ett nytt lån.
Förlängningsavgift Kostnad för att förlänga återbetalningstiden på ett befintligt lån.
Aviavgift Administrativ avgift för upprättande och utskick av betalningsavi.
Påminnelseavgift 60 krAvgift som debiteras om långivaren skickar en betalningspåminnelse.
Förseningsavgift Tilläggsavgift som kan debiteras för upprättande av en avbetalningsplan.
Dröjsmålsränta Ränta som debiteras vid dröjsmål med betalning.

Fördelar

 • Kan beviljas trots betalningsanmärkningar
 • Inga andra avgifter tillkommer

Nackdelar

 • Du måste ha en borgensman

Om Tando

Långivaren Tando erbjuder privatpersoner borgenslån. Tando Lån är ett varumärkesnamn för Faithful Finance AB, ett finansbolag som regleras av Finansinspektionen. De baserar sina lån på förtroende och inte på kundens ekonomiska historia.

På deras hemsida kan man läsa mer om deras mål och löften som hjälper dem att skapa ett företag som kunderna ska tycka om. Dessa löften innebär bland annat att de endast drar återbetalningen på lånet via bankkort eller direktdebitering, beroende på vad som avtalats mellan dem och kunden.

Lånevillkor

Hos Tando kan du som privatperson ansöka om borgenslån på mellan 10 000 och 70 000 kronor. Återbetalningen ska ske på 12, 24, 36, 48 eller 1 825 dagar beroende på lånesumma. Om du till exempel lånar 50 000 kronor kan du endast återbetala det på 36, 48 eller 60 månader. Du kan när du själv vill göra extra inbetalningar på lånet utan extra kostnad. Tando erbjuder inga betalningsfria månader.

Du kan ansöka om att låna mer (upp till 70 000 kronor) så länge Tando inte har betalat ut pengarna. Om lånet redan har utbetalats så måste du betala tillbaka innan du kan ansöka om ett borgenslån på ett större belopp.

Du betalar tillbaka lånet varje månad. Beloppet dras direkt från ditt betalkort så du behöver inte göra mer än att se till att det finns täckning för dragningen. Du får redan från början information om hur mycket du ska återbetala och när.

Den effektiva räntan på ett borgenslån är 29 procent. Räntan är fast och beräknas dagligen. Om du till exempel lånar 40 000 kronor på 4 år är den nominella räntan 25,77 procent. Det totala beloppet som du ska återbetala är 64 488,96 kronor, vilket ger en månadskostnad om 1 343,52 kronor. Du betalar inga andra avgifter såsom till exempel uppläggnings- eller aviavgift.

Grundkrav på låntagare

För att kunna beviljas ett lån hos Tando måste du ha tillräcklig ekonomi för att klara av att göra de månatliga betalningarna enligt avtalet samt ha tillräckligt med pengar kvar för dina andra räkningar, mat och så vidare. Du behöver också:

 • Vara mellan 18 och 80 år
 • Vara bosatt i Sverige
 • Ha en inkomst
 • Kan betala tillbaka hela lånet
 • Ha en borgensman

Att ha betalningsanmärkningar innebär inte automatiskt att du inte blir godkänd som låntagare.

Grundkrav på borgensman

Det finns några grundkrav på att vara borgensman eftersom det är ett stort ansvar. Tando avser att endast godkänna en borgensman som har en lämplig ekonomisk situation. Grundkraven är dock följande:

 • Är mellan 18 och 80 år
 • Vara bosatt i Sverige (ni kan bo på samma adress)
 • Har bra och stabil inkomst
 • Har god kreditvärdighet
 • Kan betala sin egna räkningar i tid samt lånet om låntagaren inte kan betala
 • Äga sin egen bostad (hus eller bostadsrätt)

Tando tar kreditupplysningar och andra kontroller både på dig som låntagare och borgensmannen. Dessa kontroller avser att se till att ni kan återbetala lånet. Tando kommer också er båda att intyga att ni kan betala tillbaka lånet. Som borgensman kan man inte ansöka om ett eget lån hos långivaren.

Service & säkerhet

Om du behöver eller vill komma i kontakt med Tando kan du antingen mejla eller skicka SMS till dem. De har ingen kundtjänst via telefon och har således inte heller några specifika öppettider. Målet är att erbjuda kunden den bästa möjliga kundservicen någonsin. På hemsidan finner du också frågor och svar där du förhoppningsvis kan hitta svar på de frågor som du har.

Tando skriver på sin hemsida att de tar ansvaret att skydda kundens uppgifter på största allvar. Du kan läsa mer om detta, om deras datapolicy, villkor med mera på hemsidan.

Hur du ansöker

Du ansöker enkelt om lån hos Tando på deras hemsida genom att följa nedanstående steg:

 1. Du fyller i ett formulär på hemsidan där du väljer lånebelopp, återbetalningstid samt skriver in personuppgifter med mera.
 2. Tando skickar en personlig länk till din borgensman. Borgensmannen fyller i sin del av ansökan, vilket innefattar kontaktinformation, personuppgifter, månadsinkomst samt betalnings- och bankinformation.
 3. Tando handlägger ansökan och återkommer när ansökan blivit godkänd.
 4. När ansökan är komplett och godkänd sker utbetalning till borgensmannens konto.

Tando eftersträvar att betala ut lånet så snart som möjligt vilket innebär inom 24 timmar efter att borgensmannen har godkänts, eller nästkommande bankdag. Om ansökan sker på en helg behandlas ansökan kommande bankdag.

Sammanfattning

Hos Tando kan du ansöka om ett borgenslån på mellan 10 000 och 70 000 kronor som ska återbetalas på mellan 365 och 1 825 dagar. Återbetalningen sker varje månad. Räntan är fast och relativt hög, dock tillkommer inga andra avgifter.

För att kunna beviljas lån måste du som låntagare uppfylla vissa grundkrav. Ett av kraven är att du har en borgensman som kan betala lånet om du inte kan. Det finns också krav på borgensmannen som måste uppfyllas för att denne ska bli godkänd och du kan beviljas ett lån.

Ansökan sker enkelt och smidigt direkt på hemsidan. Du fyller i din del av ansökan och sedan gör borgensmannen detsamma. Ansökan handläggs av Tando och utbetalning sker inom 24 timmar under bankdagar om ansökan beviljas.Recensionen publicerades 2020-01-20 och uppdaterades senast 2020-01-20 av  Viktor Svensson Viktor Svensson

Öppettider

Måndag:
Tisdag:
Onsdag:
Torsdag:
Fredag:
Lördag:
Söndag:

Företagsuppgifter

Företagsnamn:
Org.nummer:
Adress:
Postort:
Telefon:
E-post:

Liknande lån

Spargo Finans
Ränta från
9,84 %
Maxbelopp
150 000 kr
Paymark Finans
Ränta från
6,84 %
Maxbelopp
150 000 kr
Frogtail
Ränta från
26,00 %
Maxbelopp
40 000 kr
Brixo
Ränta från
39,48 %
Maxbelopp
30 000 kr

Vad tycker kunderna om Tando?


Skriv ett omdöme

Alla omdömen 0

Här finns inga kundomdömen ännu. Har du varit kund hos Tando? Skriv gärna ett omdöme!


Skriv ett omdöme

Ditt betyg:
Ditt förnamn:
E-postadress:
(Visas inte offentligt)
Ge ditt omdöme en rubrik:
(Frivilligt)
Berätta om din upplevelse av Tando:


Läs om hur vi behandlar och skyddar dina personuppgifter i vår personuppgiftspolicy. Genom att skicka in ditt omdöme godkänner du denna hantering. Om ditt omdöme framstår som stötande eller av något skäl olämpligt kan publicering underlåtas.