Lånen.se
Risicum
Ansök kostnadsfritt

Risicum

Belopp: 3 000 – 50 000 kr
Ränta: 35,00 %
Räntefri period: 30 dagar
Löptid: 2 – 3 mån
Ålderskrav: 20 år eller äldre
Utan UC: Ja, använder Bisnode
Ansök med BankID: Ja
Betalningsanmärkningar: Accepteras inte
Direktutbetalning: Ja
Till: Nordea, Handelsbanken
Medlem i SKEF : Ja

Använder inte UC Pengar samma dag Räntefritt i 30 dgr

Hur mycket kostar Risicum?

Justera reglagen för att se hur beloppet, löptiden och räntenivån påverkar din månadskostnad.


Resultat

Räntekostnad
Ränteavdrag
Avgifter
Belopp att betala tillbaka
Effektiv ränta
Månadskostnad
Före ränteavdrag

Räkneexemplet ovan är en uppskattning av kreditkostnaden hos Risicum och ska inte ses som ett erbjudande. Det är alltid villkoren som framgår på långivarens hemsida som gäller.

Hur bra är Risicum jämfört med konkurrenterna?Ränta Risicum kan erbjuda en lägre ränta än 51 % av konkurrenterna. I betyget har vi tagit hänsyn till att 30 räntefria dagar erbjuds.
Avgifter Uppläggningsavgiften är lägre än hos 6 % av konkurrenterna och aviavgiften är 0 kr. Eftersom den maximala kredittiden är kort väger en låg startavgift tyngre än en låg aviavgift. Förseningsavgiften på 170 kr är relativt hög och resulterar därför i ett lägre betyg.
Beviljandegrad För att få ett lån beviljat får du inte ha några betalningsanmärkningar. Risicum kräver att låntagaren är minst 20 år gammal.
Kundservice Kundservice hos Risicum har öppet dygnet runt från måndag till fredag. På lördagar har kundservice öppet 09:00 - 17:00 och på söndagar 11:00 - 17:00.
Kundomdömen Detta betyg baseras på 1 omdöme från låntagare hos Risicum.
Helhetsintryck Detta betyg baseras på ett helhetsintryck av allt ifrån enkelhet att ansöka om ett lån till bemötande från kundservice.
Slutbetyg Detta är en sammanvägning av samtliga ovanstående betyg.

Vi testar Risicum

Vi har testat att ansöka om ett lån hos Risicum för att utvärdera kundupplevelsen. Här presenterar vi resultatet av testet.


Om testet

Testet utfördes: 2018-07-31 kl. 17:30
Lånebelopp: 1 000 kr
Vald löptid: 30 dagar
Om låntagaren: 25 år gammal, boende i hyresrätt, heltidsanställd med lön över genomsnittet

Resultat

I det här testet provade jag att ansöka om ett lån på 1 000 kr vilket ska vara räntefritt om det återbetalas inom 30 dagar (inga dolda avgifter). Ansökan hos Risicum tog ungefär 5 minuter att slutföra från att jag gick in på sidan till ett godkänt (och utbetalt) lån. Följande steg behöver du fylla i när du ansöker om lånet:

 • Epostadress, telefonnummer, postnummer, husnummer, födelsedatum

I nästa steg behövde jag ange följande:

 • Min bank, nettolön, mina utgifter, andra lånekostnader (om jag hade några), om det fanns barn i hushållet under 18 år, totala skulder jag har just nu.

Nu återstår bara steget att verifiera sig med BankID och du får se om lånet blev godkänt eller ej. I mitt fall blev lånet godkänt och SMS samt mail skickades ut med denna info. Eftersom att jag är en ny kund hos Risicum ringde även dem upp mig för att kontrollera att det var jag som ansökt om lånet


Vårt omdöme

AvgifterUppläggningsavgift 800 kr Kostnad för att teckna ett nytt lån.
Förlängningsavgift 100 kr Kostnad för att förlänga återbetalningstiden på ett befintligt lån.
Aviavgift 0 kr Kostnad för att få en betalningsavi.
Förseningsavgift 170 kr Tilläggsavgift som kan debiteras om du inte betalar i tid.
Påminnelseavgift 60 kr Avgift som debiteras om långivaren skickar en betalningspåminnelse.
Dröjsmålsränta 30 % (2,5 % per månad) Ränta som debiteras vid dröjsmål med betalning.

Fördelar

 • Erbjuder både kreditlån och snabblån
 • Har 30 dagars räntefri kredit till nya kunder
 • Har öppet till sent sju dagar i veckan

Nackdelar

 • Har ganska hög effektiv ränta på sina lån

Om Risicum

Kreditbolaget Risicum ägs av Riscium Capital AB och har lånat ut pengar till svenska kunder sedan 2008.

Risicums kreditlån är en flexibel betallösning utan plastkort. Du kan få en kredit på mellan 3 000 och 50 000 kronor, men behöver bara betala för utnyttjat belopp. Så vad innebär detta? Om du gör ett kreditköp för 3 000 kronor betalar du tillbaka för de 3 000 kronorna du lånat och inte för hela din kreditgräns. På så sätt är kreditlånet ett rättvist lån.

Lånevillkor

Kreditlånet hos Risicum är räntefritt de 30 första dagarna. Därefter måste du börja betala tillbaka för den utnyttjade krediten. Du förväntas betala 10 procent eller minst 500 kronor av lånebeloppet plus ränta varje månad. Kreditbolaget har tydligt specificerade räntor på sina lån. Den effektiva räntan för kreditlånet är för närvarande 117,04 procent. Det låter kanske som mycket pengar men kan i praktiken innebära att du bara behöver betala några hundralappar i ränta.

Snabblånet har andra villkor än kreditlånet. Låneformen är ett smslån där du får en klumpsumma. Eftersom du får låna pengar så snabbt – till och med på helger – ställs tuffare krav på återbetalningen. Du får maximalt tre månader på dig att lösa smslånet, så i realiteten innebär den effektiva räntan även i detta fall en ganska låg kostnad. Ta en titt på räkneexempel på Risicum.se!

Grundkrav

Nedanför följer grundkraven för att få låna pengar hos Risicum:

Du måste…

 • vara minst 20 år
 • vara folkbokförd i Sverige
 • sakna betalningsanmärkningar hos Kronofogden
 • ha en regelbunden inkomst
 • kunna identifiera dig med BankID.

Service och säkerhet

Precis som när du loggar in på en traditionell bank är det mycket säkert att logga in på ditt Risicum-konto. Kreditbolaget använder samma trygga teknik som storbankerna gör. Din säkerhet kan garanteras tack vare en skyddad förbindelse som är VeriSign-certifierad.

Kundserviceteamet är tillgängligt långt inpå kvällarna, sju dagar i veckan. Medarbetarna jobbar effektivt med att handlägga din ansökan så fort de kan – gärna samma dag den kommit in – och har kreditupplysningsbolaget Bisnode till hjälp.

Då kreditprövningen görs via Bisnode räknas lånen hos Risicum som lån utan UC. Du kan nå kundtjänsten på telefonnumret 08-1245 1987 och/eller på mejladressen [email protected]

Hur du ansöker

Det går inte att missa ansökningsformuläret, som finns på varje sida på Risicum.se. Välj om du vill ha kreditlån eller snabblån, fyll i och skicka in ansökan. Ansökningen tar dig knappt tre minuter att göra. Använd BankID eller mobilt BankID för en snabbare process. Avvakta svar och signera avtalet!

Sammanfattning

Risicum är ett kreditbolag som erbjuder både kreditlån och snabblån. Kreditlånet är särskilt flexibelt och förmånligt. Det ger dig en kreditgräns på upp till 50 000 kronor som du kan utnyttja när du vill, 30 räntefria dagar och möjligheten att alltid ha en ekonomisk backup. Ansök om lån och få pengarna redan samma dag!

Öppettider

Måndag: 07:00 - 21:00
Tisdag: 07:00 - 21:00
Onsdag: 07:00 - 21:00
Torsdag: 07:00 - 21:00
Fredag: 07:00 - 21:00
Lördag: 09:00 - 17:00
Söndag: 11:00 - 17:00

Företagsuppgifter

Företagsnamn: Risicum Capital AB
Org.nummer: 556725-9980
Adress: St Göransgatan 66
Postort: 112 33 Stockholm
Telefon: 08-124 51 987
E-post: [email protected]

Liknande lån

Slantar
Ränta från
25,00 %
Maxbelopp
30 000 kr
Flexlimit
Ränta från
39,00 %
Maxbelopp
20 000 kr
Kontant Finans
Ränta från
26,00 %
Maxbelopp
20 000 kr
Loanstep
Ränta från
38,40 %
Maxbelopp
50 000 kr

Risicum finns hos 1 låneförmedlare

Klara lån
Ränta från
9,90 %
Maxbelopp
50 000 kr

Vad tycker kunderna om Risicum?


Skriv ett omdöme

Alla omdömen 1

Max

19 aug

Perfekt med räntefritt lån

Jag valde Risicum för att dem hade en räntefri period. Var lite skeptisk till en början och trodde man skulle åka på någon dold avgift men så var inte fallet! Betala tillbaka lånet inom 30 dagar så kostar det nada! :)Skriv ett omdöme

Ditt betyg:
Ditt förnamn:
E-postadress:
(Visas inte offentligt)
Ge ditt omdöme en rubrik:
(Frivilligt)
Berätta om din upplevelse av Risicum:


Läs om hur vi behandlar och skyddar dina personuppgifter i vår personuppgiftspolicy. Genom att skicka in ditt omdöme godkänner du denna hantering. Om ditt omdöme framstår som stötande eller av något skäl olämpligt kan publicering underlåtas.

Andra varumärken som ägs av Risicum Capital AB


Lånbutiken
Ränta från
35,00 %
Maxbelopp
50 000 kr