Lånen.se
Risicum
Till ansökan

Risicum

Risicum

(4,0)

Till ansökan
Tips! Genom att skicka din ansökan till Klara lån kan du få offerter från Risicum och 9 andra långivare.
Ansök om lån hos Klara lån
Belopp: 3 000 – 50 000 kr
Ränta: 35,00 %
Löptid: 2 mån – 3 år
Ålderskrav: 20 år eller äldre
Utan UC: Ja, använder Bisnode
Ansök med BankID: Ja
Betalningsanmärkningar: Accepteras inte
Låneskydd kan tecknas: Nej
Direktutbetalning: Ja
Till: Nordea, Handelsbanken
Medlem i SKEF : Ja
Detta är en högkostnadskredit. Genom att inte betala hela lånebeloppet riskerar du en betalningsanmärkning. Innan du ansöker om en högkostnadskredit bör du kontakta skuldrådgivaren i din kommun för att få ekonomisk rådgivning.

Använder inte UC Pengar samma dag

Villkoren kontrollerades automatiskt 2020-01-24. All insamlad data valideras regelbundet av  Viktor Svensson Viktor Svensson och  Kajsa Amnehagen Kajsa Amnehagen.

Hur mycket kostar Risicum?

Justera reglagen för att se hur beloppet, löptiden och räntenivån påverkar din månadskostnad.


Resultat

Räntekostnad
Ränteavdrag
Avgifter
Belopp att betala tillbaka
Effektiv ränta
Månadskostnad
Före ränteavdrag

Räkneexemplet ovan är en uppskattning av kreditkostnaden hos Risicum och ska inte ses som ett erbjudande. Det är alltid villkoren som framgår på långivarens hemsida som gäller.

Hur bra är Risicum jämfört med konkurrenterna?Kostnad Risicum kan som lägst erbjuda en ränta på 35,00 %. Ett lån på 10 000 kr i 2 mån kostar som minst 928 kr.
Tydliga avgifter Uppläggningsavgiften är 72 % högre än genomsnittet. Aviavgiften är 83 % högre än genomsnittet. Däremot avviker inte förseningsavgiften från det normala. Risicum använder sig därmed i viss mån av otydliga avgifter.
Beviljandegrad Jämfört med andra lån har en mycket låg andel av Lånen.se-användare blivit beviljade att låna hos Risicum. För att få ett lån beviljat får du inte ha några betalningsanmärkningar. Risicum kräver att låntagaren är minst 20 år gammal. Risicum är medlemmar i SKEF (Svenska Konsumentkreditföretagen).
Kundservice Kundservice hos Risicum har öppet i genomsnitt 12 timmar per dag på vardagar. På lördagar har kundservice öppet 09:00 - 17:00 och på söndagar från 11:00 - 17:00.
Kundomdömen Detta betyg baseras på 2 omdömen från låntagare hos Risicum.
Helhetsintryck Detta betyg baseras på ett helhetsintryck av att ansöka om ett lån hos Risicum.
Slutbetyg Detta är en sammanvägning av samtliga ovanstående betyg.

Vi testar Risicum

Vi har testat att ansöka om ett lån hos Risicum för att utvärdera kundupplevelsen. Här presenterar vi resultatet av testet.


Om testet

Testet utfördes: 2018-07-31 kl. 17:30
Lånebelopp: 1 000 kr
Vald löptid: 30 dagar
Om låntagaren: 25 år gammal, boende i hyresrätt, heltidsanställd med lön över genomsnittet

Resultat

I det här testet provade jag att ansöka om ett lån på 1 000 kr vilket ska vara räntefritt om det återbetalas inom 30 dagar (inga dolda avgifter). Ansökan hos Risicum tog ungefär 5 minuter att slutföra från att jag gick in på sidan till ett godkänt (och utbetalt) lån. Följande steg behöver du fylla i när du ansöker om lånet:

 • Epostadress, telefonnummer, postnummer, husnummer, födelsedatum

I nästa steg behövde jag ange följande:

 • Min bank, nettolön, mina utgifter, andra lånekostnader (om jag hade några), om det fanns barn i hushållet under 18 år, totala skulder jag har just nu.

Nu återstår bara steget att verifiera sig med BankID och du får se om lånet blev godkänt eller ej. I mitt fall blev lånet godkänt och SMS samt mail skickades ut med denna info. Eftersom att jag är en ny kund hos Risicum ringde även dem upp mig för att kontrollera att det var jag som ansökt om lånet


Vårt omdöme

AvgifterUppläggningsavgift 390 krKostnad för att teckna ett nytt lån.
Förlängningsavgift Kostnad för att förlänga återbetalningstiden på ett befintligt lån.
Aviavgift 49 kr/månAdministrativ avgift för upprättande och utskick av betalningsavi.
Påminnelseavgift 60 krAvgift som debiteras om långivaren skickar en betalningspåminnelse.
Förseningsavgift 0 krTilläggsavgift som kan debiteras för upprättande av en avbetalningsplan.
Dröjsmålsränta 36 % (3,0 % per månad)Ränta som debiteras vid dröjsmål med betalning.

Fördelar

 • Erbjuder både kreditlån och snabblån
 • Har öppet till sent sju dagar i veckan

Nackdelar

 • Har ganska hög effektiv ränta på sina lån

Om Risicum

Kreditbolaget Risicum ägs av Riscium Capital AB och har lånat ut pengar till svenska kunder sedan 2008.

Risicums kreditlån är en flexibel betallösning utan plastkort, det vill säga en kontokredit.. Du kan få en kredit på mellan 3 000 och 50 000 kronor, men behöver bara betala för utnyttjat belopp. Så vad innebär detta? Om du till exempel gör ett kreditköp för 3 000 kronor betalar du tillbaka för de 3 000 kronorna du lånat och inte för hela din kreditgräns. På så sätt är kreditlånet ett rättvist lån.

Lånevillkor

Kreditlånet hos Risicum är räntefritt de 30 första dagarna. Därefter måste du börja betala tillbaka för den utnyttjade krediten. Du förväntas betala 10 procent eller minst 500 kronor av lånebeloppet plus ränta varje månad. Kreditbolaget har tydligt specificerade räntor på sina lån. Den effektiva räntan för kreditlånet är för närvarande 117,04 procent. Det låter kanske som mycket pengar men kan i praktiken innebära att du bara behöver betala några hundralappar i ränta.

Snabblånet har andra villkor än kreditlånet. Låneformen är ett smslån där du får en klumpsumma. Eftersom du får låna pengar så snabbt, till och med på helger, ställs tuffare krav på återbetalningen. Du får maximalt tre månader på dig att lösa smslånet, så i realiteten innebär den effektiva räntan även i detta fall en ganska låg kostnad. Ta en titt på räkneexempel på Risicum.se!

Grundkrav

Nedanför följer grundkraven för att få låna pengar hos Risicum:

Du måste

 • vara minst 20 år
 • vara folkbokförd i Sverige
 • sakna betalningsanmärkningar hos Kronofogden
 • ha en regelbunden inkomst
 • kunna identifiera dig med BankID.

Service och säkerhet

Precis som när du loggar in på en traditionell bank är det mycket säkert att logga in på ditt Risicum-konto. Kreditbolaget använder samma trygga teknik som storbankerna gör. Din säkerhet kan garanteras tack vare en skyddad förbindelse som är VeriSign-certifierad.

Kundserviceteamet är tillgängligt långt inpå kvällarna, sju dagar i veckan. Medarbetarna jobbar effektivt med att handlägga din ansökan så fort de kan, gärna samma dag den kommit in, och har kreditupplysningsbolaget Bisnode till hjälp.

Då kreditprövningen görs via Bisnode räknas lånen hos Risicum som lån utan UC. Du kan nå kundtjänsten på telefonnumret 08-1245 1987 och/eller på mejladressen [email protected]

Hur du ansöker

Det går inte att missa ansökningsformuläret, som finns på varje sida på Risicum.se. Välj om du vill ha kreditlån eller snabblån, fyll i och skicka in ansökan. Ansökningen tar dig knappt tre minuter att göra. Använd BankID eller mobilt BankID för en snabbare process. Avvakta svar och signera avtalet!

Att ansöka om kreditlån hos Risicum är inte speciellt svårt. Det är bara att följa nedanstående steg:

 1. Det går inte att missa ansökningsformuläret, som finns på varje sida på Risicum.se. Välj vilken lånesumma du vill ha, identifiera dig, fyll i resten av ansökan och skicka in den.
 2. En kreditbedömning görs.
 3. Du får direkt besked om du preliminärt kommer att beviljas lån eller inte.
 4. Din ansökan handläggs av kundtjänsten under deras öppettider. Om du ansöker under öppettiderna tar det endast några minuter innan du får ett slutgiltigt svar.
 5. Utbetalning sker. Har du konto i Handelsbanken eller Nordea sker utbetalning direkt. I andra fall sker utbetalning samma bankdag om du ansöker före klockan 13:00, i annat fall kommande bankdag.

Ansökningen tar dig knappt tre minuter att göra. Använd BankID eller mobilt BankID för en snabbare process. Avvakta svar och signera avtalet! Det är även lätt att göra uttag hos Risicum genom att smsa eller logga in på dina sidor på hemsidan.

Sammanfattning

Risicum är ett kreditbolag som erbjuder både kreditlån. Kreditlånet är särskilt flexibelt och förmånligt. Det ger dig en kreditgräns på upp till 50 000 kronor som du kan utnyttja när du vill och möjligheten att alltid ha en ekonomisk backup. Ansök om lån och få pengarna redan samma dag!


Skärmdump från Risicum

Recensionen publicerades 2018-06-27 och uppdaterades senast 2019-10-28 av  Viktor Svensson Viktor Svensson

Öppettider

Måndag:
Tisdag:
Onsdag:
Torsdag:
Fredag:
Lördag:
Söndag:

Företagsuppgifter

Företagsnamn: Risicum Capital AB
Org.nummer: 556725-9980
Adress: St Göransgatan 66
Postort: 112 34 Stockholm
Telefon: 08-124 51 987
E-post: [email protected]

Liknande lån

Lånbutiken
Ränta från
35,00 %
Maxbelopp
50 000 kr
Flexlimit
Ränta från
39,00 %
Maxbelopp
20 000 kr
Monetti
Ränta från
39,00 %
Maxbelopp
20 000 kr
Lumify
Ränta från
39,50 %
Maxbelopp
20 000 kr

Relaterade artiklar

Risicum och Lånbutiken ändrar sina produkter

av Jakob Thorselius

Risicum finns hos 1 låneförmedlare

Klara lån
Ränta från
2,95 %
Maxbelopp
200 000 kr

Vad tycker kunderna om Risicum?


Skriv ett omdöme

Alla omdömen 2

anders breman

8 nov 2018

ett bra lån men kanske lite overkill att...

ett bra lån men kanske lite overkill att ringa upp mig efter ansökan (och verifiering med BankID) för att se om det var jag som faktiskt tecknade lånet?

Max

19 aug 2018

Perfekt med räntefritt lån

Jag valde Risicum för att dem hade en räntefri period. Var lite skeptisk till en början och trodde man skulle åka på någon dold avgift men så var inte fallet! Betala tillbaka lånet inom 30 dagar så kostar det nada! :)Skriv ett omdöme

Ditt betyg:
Ditt förnamn:
E-postadress:
(Visas inte offentligt)
Ge ditt omdöme en rubrik:
(Frivilligt)
Berätta om din upplevelse av Risicum:


Läs om hur vi behandlar och skyddar dina personuppgifter i vår personuppgiftspolicy. Genom att skicka in ditt omdöme godkänner du denna hantering. Om ditt omdöme framstår som stötande eller av något skäl olämpligt kan publicering underlåtas.

Andra varumärken från Risicum Capital AB


Lånbutiken
Ränta från
35,00 %
Maxbelopp
50 000 kr