Lånen.se
MoneyGo
Ansök kostnadsfritt

MoneyGo

Belopp: 5 000 – 200 000 kr
Ränta: 5,80 – 19,80 %
Löptid: 1 – 15 år
Ålderskrav: 18 år eller äldre
Utan UC: Nej
Ansök med BankID: Nej
Betalningsanmärkningar: Accepteras inte
Inkomstkrav: 9 583 kr/mån
Direktutbetalning: Nej
Utbetalningstid:

Hur mycket kostar MoneyGo?

Justera reglagen för att se hur beloppet, löptiden och räntenivån påverkar din månadskostnad.


Resultat

Räntekostnad
Ränteavdrag
Avgifter
Belopp att betala tillbaka
Effektiv ränta
Månadskostnad
Före ränteavdrag

Räkneexemplet ovan är en uppskattning av kreditkostnaden hos MoneyGo och ska inte ses som ett erbjudande. Det är alltid villkoren som framgår på långivarens hemsida som gäller.

Hur bra är MoneyGo jämfört med konkurrenterna?



Ränta MoneyGo kan erbjuda en lägre ränta än 32 % av konkurrenterna. Den högsta räntan är lägre än 37 % av konkurrenternas högsta räntor.
Avgifter Uppläggningsavgiften är lägre än hos 32 % av konkurrenterna och aviavgiften är lägre än hos 63 % av konkurrenterna. Eftersom den maximala kredittiden är över 2 år väger en låg aviavgift tyngre än en låg uppläggningsavgift. Förseningsavgiften på 150 kr är relativt hög och resulterar därför i ett lägre betyg.
Beviljandegrad För att få ett lån beviljat krävs en månadslön på minst 9 583 kr. Dessutom får du inte ha några betalningsanmärkningar. MoneyGo accepterar låntagare som är 18 år eller äldre.
Kundservice Kundservice hos MoneyGo har öppet i genomsnitt 7 timmar per dag på vardagar. Kundservice har inte öppet på helger.
Kundomdömen Detta betyg baseras på 2 omdömen från låntagare hos MoneyGo.
Helhetsintryck Detta betyg baseras på ett helhetsintryck av allt ifrån enkelhet att ansöka om ett lån till bemötande från kundservice.
Slutbetyg Detta är en sammanvägning av samtliga ovanstående betyg.

Avgifter



Uppläggningsavgift 475 kr Kostnad för att teckna ett nytt lån.
Förlängningsavgift Kostnad för att förlänga återbetalningstiden på ett befintligt lån.
Aviavgift 20 kr Kostnad för att få en betalningsavi.
Förseningsavgift 150 kr Tilläggsavgift som kan debiteras om du inte betalar i tid.
Påminnelseavgift 60 kr Avgift som debiteras om långivaren skickar en betalningspåminnelse.
Dröjsmålsränta Ränta som debiteras vid dröjsmål med betalning.

Fördelar

  • Du kan ha en eller flera medlåntagare på lånet
  • Du kan ansöka om att låna mer pengar under tiden du avbetalar på ditt lån
  • Du kan teckna låneskydd om något oförutsett skulle hända under lånetiden

Nackdelar

  • Hög förseningsavgift om du inte betalar i tid
  • Ansöker du inte online tar det längre tid innan du får svar

Om MoneyGo

MoneyGo är ett finansbolag som har sin postadress i vackra Helsingborg. Bolaget startade år 2010 och deras affärsidé är att erbjuda bra lån till många människor samt att de på ett enkelt vis finnas till hands när ett behov av pengar uppstår.

Lånevillkor

Hos MoneyGo kan du låna en valfri summa mellan 5 000 och 200 000 kronor. Du betalar samma summa varje månad enligt upprättad återbetalningsplan som du själv väljer. På maximalt 180 månader ska du betala tillbaka ditt lån. Om du vill betala mer varje månad eller hela summan i förtid går detta givetvis bra och medför ingen extra kostnad. MoneyGo har krav på att du som kund ska avbetala ditt lån genom autogiro.

För att du ska kunna få låna pengar av MoneyGo behöver du uppfylla vissa grundkrav. Du behöver vara myndig (över 18 år), vara folkbokförd i Sverige och ha en taxerad inkomst på minst 115 000 kronor per år. Vidare får du inte heller ha någon betalningsanmärkning eller aktuella skulder hos Kronofogden. MoneyGo gör sedan en individuell bedömning som baseras på en upplysning hos affärs- och kreditinformationsföretaget UC.

Service & säkerhet

Som så många andra bolag har inte heller MoneyGo något fysiskt kontor där du kan besöka dem. Däremot får du hjälp med dina frågor via telefon eller via mejl. Telefonsupporten är öppen vardagar mellan klockan 10:00 och 17:00 med lunchstängt klockan 12:00-13:00.

MoneyGos hemsida upplevs av besökaren som seriös och välplanerad. Vanligt förekommande frågor kan du få svar på genom att besöka hemsidan. MoneyGo har också tydlig information om bland annat integritetspolicy för att du som kund ska kunna känna dig trygg.

Hur du ansöker

Hos MoneyGo kan du själv välja det alternativ som passar dig bäst när det kommer till själva ansökan. Du kan givetvis ansöka online och får då besked direkt huruvida din ansökan om lån är godkänd eller inte. Väljer du att istället ansöka genom att skriva ut, fylla i och posta en ansökan till MoneyGo så tar förfarandet lite längre tid. Oftast kan du få ett besked samma dag som de mottagit ansökan, och inkomna ansökningar hanteras på vardagar mellan klockan 08:00 och 17:00.

Om din ansökan behöver kompletteras tar det ibland någon extra dag innan du kan få ett besked om din ansökan är godkänd eller inte. Om din ansökan beviljas har du vanligtvis pengarna tillhanda samma dag som avtalet inkommit.

Hos MoneyGo har du också möjligheten att låna mer pengar. Du kan låna en summa mellan 5 000 och 100 000 kronor. Du kan låna genom att ansöka online eller genom att kontakta MoneyGo.

Hemsidan är tydlig och enkel att använda och navigera sig på. Ansökningsblanketten är enkel att förstå och du får tydlig information om lånebelopp, återbetalningstid och räntekostnader.

Sammanfattning

MoneyGo erbjuder privatlån upp till 200 000 kronor. Du behöver dock uppfylla vissa grundkrav samt att MoneyGo gör en individuell bedömning av din lämplighet som låntagare. Ansökningsprocessen är okonstlad och kan med fördel göras på webben, där du erhåller ett snabbt besked och eventuell utbetalning.

Vad tycker kunderna om MoneyGo?


Skriv ett omdöme

Alla omdömen 2

Gillis

7 sep

Smidigt!

Smidig kreditgivare. Snabb ansökan och inga konstigheter

Björn

20 aug

Jag fick bilen fort utan krångel

Jag fick bilen fort utan krångel



Skriv ett omdöme

Ditt betyg:
Ditt förnamn:
E-postadress:
(Visas inte offentligt)
Ge ditt omdöme en rubrik:
(Frivilligt)
Berätta om din upplevelse av MoneyGo:


Läs om hur vi behandlar och skyddar dina personuppgifter i vår personuppgiftspolicy. Genom att skicka in ditt omdöme godkänner du denna hantering. Om ditt omdöme framstår som stötande eller av något skäl olämpligt kan publicering underlåtas.