Lånen.se

MoneyGo

MoneyGo

(2,0)

Vi samarbetar inte med MoneyGo, men genom att använda Advisa kan du få offerter från MoneyGo och 38 andra långivare.
Ansök om lån hos Advisa
Belopp: 5 000 – 200 000 kr
Ränta: 5,80 – 19,80 %
Löptid: 1 – 15 år
Ålderskrav: 18 år eller äldre
Utan UC: Nej
Ansök med BankID: Nej
Betalningsanmärkningar: Accepteras inte
Inkomstkrav: 9 583 kr/mån
Låneskydd kan tecknas: Ja
Direktutbetalning: Ja

Villkoren kontrollerades automatiskt 2020-01-25. All insamlad data valideras regelbundet av  Viktor Svensson Viktor Svensson och  Kajsa Amnehagen Kajsa Amnehagen.

Hur mycket kostar MoneyGo?

Justera reglagen för att se hur beloppet, löptiden och räntenivån påverkar din månadskostnad.


Resultat

Räntekostnad
Ränteavdrag
Avgifter
Belopp att betala tillbaka
Effektiv ränta
Månadskostnad
Före ränteavdrag

Räkneexemplet ovan är en uppskattning av kreditkostnaden hos MoneyGo och ska inte ses som ett erbjudande. Det är alltid villkoren som framgår på långivarens hemsida som gäller.

Hur bra är MoneyGo jämfört med konkurrenterna?Kostnad MoneyGo kan som lägst erbjuda en ränta på 5,80 %. Ett lån på 25 000 kr i 5 år kostar som minst 5 621 kr.
Tydliga avgifter Uppläggningsavgiften är 47 % högre än genomsnittet. Aviavgiften är 83 % högre än genomsnittet. Däremot avviker inte förseningsavgiften från det normala. MoneyGo använder sig därmed i viss mån av otydliga avgifter.
Beviljandegrad Vi har inget samarbete med MoneyGo. Av det skälet känner vi inte till hur många av våra användare som får sin låneansökan beviljad.
Kundservice Kundservice hos MoneyGo har öppet i genomsnitt 7 timmar per dag på vardagar. Kundservice har inte öppet på helger.
Kundomdömen Detta betyg baseras på 4 omdömen från låntagare hos MoneyGo.
Helhetsintryck Vi har inget samarbete med MoneyGo och kan därför inte ge något betyg på helhetsintrycket.
Slutbetyg Detta är en sammanvägning av samtliga ovanstående betyg.

AvgifterUppläggningsavgift 475 krKostnad för att teckna ett nytt lån.
Förlängningsavgift Kostnad för att förlänga återbetalningstiden på ett befintligt lån.
Aviavgift 20 kr/månAdministrativ avgift för upprättande och utskick av betalningsavi.
Påminnelseavgift 60 krAvgift som debiteras om långivaren skickar en betalningspåminnelse.
Förseningsavgift 150 krTilläggsavgift som kan debiteras för upprättande av en avbetalningsplan.
Dröjsmålsränta 28.8 % (2,4 % per månad)Ränta som debiteras vid dröjsmål med betalning.

Om MoneyGo

MoneyGo är ett finansbolag som har sin postadress i vackra Helsingborg. Bolaget startade år 2010 och deras affärsidé är att erbjuda bra lån till många människor samt att de på ett enkelt vis finns till hands när ett behov av pengar uppstår.

Lånevillkor

Hos MoneyGo kan du låna en valfri summa mellan 5 000 och 200 000 kronor. Du betalar samma summa varje månad enligt upprättad återbetalningsplan som du själv väljer. På maximalt 180 månader ska du betala tillbaka ditt lån. Om du vill betala mer varje månad eller hela summan i förtid går detta givetvis bra och medför ingen extra kostnad. MoneyGo har krav på att du som kund ska avbetala ditt lån genom autogiro.

För att du ska kunna få låna pengar av MoneyGo behöver du uppfylla vissa grundkrav. Du behöver vara myndig (över 18 år), vara folkbokförd i Sverige och ha en taxerad inkomst på minst 115 000 kronor per år. Vidare får du inte heller ha någon betalningsanmärkning eller aktuella skulder hos Kronofogden. MoneyGo gör sedan en individuell bedömning som baseras på en upplysning hos affärs- och kreditinformationsföretaget UC.

Service & säkerhet

Som så många andra bolag har inte heller MoneyGo något fysiskt kontor där du kan besöka dem. Däremot får du hjälp med dina frågor via telefon eller via mejl. Telefonsupporten är öppen vardagar mellan klockan 10:00 och 17:00 med lunchstängt klockan 12:00-13:00.

MoneyGos hemsida upplevs av besökaren som seriös och välplanerad. Vanligt förekommande frågor kan du få svar på genom att besöka hemsidan. MoneyGo har också tydlig information om bland annat integritetspolicy för att du som kund ska kunna känna dig trygg.

Hur du ansöker

Hos MoneyGo kan du själv välja det alternativ som passar dig bäst när det kommer till själva ansökan. Du kan givetvis ansöka online och får då besked direkt huruvida din ansökan om lån är godkänd eller inte. Väljer du att istället ansöka genom att skriva ut, fylla i och posta en ansökan till MoneyGo så tar förfarandet lite längre tid. Oftast kan du få ett besked samma dag som de mottagit ansökan, och inkomna ansökningar hanteras på vardagar mellan klockan 08:00 och 17:00.

Om din ansökan behöver kompletteras tar det ibland någon extra dag innan du kan få ett besked om din ansökan är godkänd eller inte. Om din ansökan beviljas har du vanligtvis pengarna tillhanda samma dag som avtalet inkommit.

Hos MoneyGo har du också möjligheten att låna mer pengar. Du kan låna en summa mellan 5 000 och 100 000 kronor. Du kan låna genom att ansöka online eller genom att kontakta MoneyGo.

Hemsidan är tydlig och enkel att använda och navigera sig runt på. Ansökningsblanketten är enkel att förstå och du får tydlig information om lånebelopp, återbetalningstid och räntekostnader.

Sammanfattning

MoneyGo erbjuder privatlån upp till 200 000 kronor. Du behöver dock uppfylla vissa grundkrav samt att MoneyGo gör en individuell bedömning av din lämplighet som låntagare. Ansökningsprocessen är okonstlad och kan med fördel göras på webben, där du erhåller ett snabbt besked och eventuell utbetalning.


Skärmdump från MoneyGo

Recensionen publicerades 2018-07-28 och uppdaterades senast 2019-09-24 av  Viktor Svensson Viktor Svensson

Vad tycker kunderna om MoneyGo?


Skriv ett omdöme

Alla omdömen 4

David

14 dagar sedan

Riktigt skojarbolag

Tar ut extra avgifter varje månad, även om det är pga deras autogiro som inte fungerar.

Administrationsavgiften på 29kr/mån är oundviklig.

Dåliga/inga svar på mail.

Svarar ej i telefon.

Mia

15 dagar sedan

Underliga.

När jag ansökte om ett lån hos Moneygo ville de ha mina kontouppgifter och bild på mitt körkort via email.

Nu när jag ångrat lånet och vill betala tillbaka hela summan kan de inte lämna ut några uppgifter till mig via email pga banksekretess.

Jag bad om deras pg/bg, summa och OCR nummer.

Fick det inte.

Mycket dåligt. De har redan brutit mot banksekretessen då de ville ha mina kontouppgifter och bild på mitt körkort via email.

Dåligt.

Gillis

7 sep 2018

Smidigt!

Smidig kreditgivare. Snabb ansökan och inga konstigheter

Björn

20 aug 2018

Jag fick bilen fort utan krångel

Jag fick bilen fort utan krångelSkriv ett omdöme

Ditt betyg:
Ditt förnamn:
E-postadress:
(Visas inte offentligt)
Ge ditt omdöme en rubrik:
(Frivilligt)
Berätta om din upplevelse av MoneyGo:


Läs om hur vi behandlar och skyddar dina personuppgifter i vår personuppgiftspolicy. Genom att skicka in ditt omdöme godkänner du denna hantering. Om ditt omdöme framstår som stötande eller av något skäl olämpligt kan publicering underlåtas.