Lånen.se
Meddelandelån
Till ansökan

Meddelandelån

Belopp: 1 000 – 30 000 kr
Ränta: 39,00 %
Räntefri period: 30 dagar
Löptid: 1 mån – 3 år
Ålderskrav: 20 år eller äldre
Utan UC: Ja, använder Creditsafe
Ansök med BankID: Ja
Betalningsanmärkningar: Accepteras inte
Låneskydd kan tecknas: Nej
Direktutbetalning: Ja (även helger och kvällar)
Till: Nordea, Handelsbanken
Medlem i SKEF : Ja
Betyg på Trustpilot: Trustpilot 9.2 av 10 (2 996 omdömen)
Detta är en högkostnadskredit. Genom att inte betala hela lånebeloppet riskerar du en betalningsanmärkning. Innan du ansöker om en högkostnadskredit bör du kontakta skuldrådgivaren i din kommun för att få ekonomisk rådgivning.

Använder inte UC Pengar samma dag Räntefritt i 30 dgr

Villkoren kontrollerades automatiskt 2020-01-22. All insamlad data valideras regelbundet av  Viktor Svensson Viktor Svensson och  Kajsa Amnehagen Kajsa Amnehagen.

Hur mycket kostar Meddelandelån?

Justera reglagen för att se hur beloppet, löptiden och räntenivån påverkar din månadskostnad.


Resultat

Räntekostnad
Ränteavdrag
Avgifter
Belopp att betala tillbaka
Effektiv ränta
Månadskostnad
Före ränteavdrag

Räkneexemplet ovan är en uppskattning av kreditkostnaden hos Meddelandelån och ska inte ses som ett erbjudande. Det är alltid villkoren som framgår på långivarens hemsida som gäller.

Hur bra är Meddelandelån jämfört med konkurrenterna?Kostnad Meddelandelån kan som lägst erbjuda en ränta på 39,00 %. Ett lån på 10 000 kr i 2 mån kostar som minst 960 kr. I betyget har vi tagit hänsyn till att 30 räntefria dagar erbjuds.
Tydliga avgifter Uppläggningsavgiften är 67 % högre än genomsnittet. Aviavgiften är 68 % högre än genomsnittet. Däremot avviker inte förseningsavgiften från det normala. Meddelandelån använder sig därmed i viss mån av otydliga avgifter.
Beviljandegrad Jämfört med andra lån har en mycket låg andel av Lånen.se-användare blivit beviljade att låna hos Meddelandelån. För att få ett lån beviljat får du inte ha några betalningsanmärkningar. Meddelandelån kräver att låntagaren är minst 20 år gammal. Meddelandelån är medlemmar i SKEF (Svenska Konsumentkreditföretagen).
Kundservice Kundservice hos Meddelandelån har öppet i genomsnitt 11 timmar per dag på vardagar. På lördagar har kundservice öppet 09:00 - 16:00 och på söndagar från 13:00 - 16:00.
Kundomdömen Detta betyg baseras på 2 omdömen från låntagare hos Meddelandelån. Vi har även tagit hänsyn till att Meddelandelån har 9.2 av 10 i betyg från 2 996 recensioner på Trustpilot.
Helhetsintryck Detta betyg baseras på ett helhetsintryck av att ansöka om ett lån hos Meddelandelån.
Slutbetyg Detta är en sammanvägning av samtliga ovanstående betyg.

AvgifterUppläggningsavgift 380 krKostnad för att teckna ett nytt lån.
Förlängningsavgift Kostnad för att förlänga återbetalningstiden på ett befintligt lån.
Aviavgift 45 kr/månAdministrativ avgift för upprättande och utskick av betalningsavi.
Påminnelseavgift 60 krAvgift som debiteras om långivaren skickar en betalningspåminnelse.
Förseningsavgift 0 krTilläggsavgift som kan debiteras för upprättande av en avbetalningsplan.
Dröjsmålsränta 39 % (3,3 % per månad)Ränta som debiteras vid dröjsmål med betalning.

Fördelar

  • Har snabblån på mellan 500 och 30 000 kronor
  • Är en seriös aktör med en hög TrustScore
  • Har öppet sju dagar i veckan

Nackdelar

  • Ställer mycket höga krav på låntagaren

Om Meddelandelån

Om man ska låna pengar snabbt är Meddelandelån det bästa lånet. Så lyder ett av de nästan 3 000 omdömena om långivaren och som finns på Trustpilot. Där har Meddelandelån fått hela 4,6 av 5 i så kallad TrustScore och det högsta betyget Utmärkt.

Låneföretaget är dotterbolag till C Finance AB, en av de äldsta aktörerna inom smslån på den nordiska marknaden. Det har varit verksamt i Sverige sedan 2006 och hela tiden varit nischat mot små och korta krediter. Filosofin är att hjälpa vanliga människor genom kortvariga ekonomiska svårigheter genom att erbjuda ett mindre lån som har tydliga priser och ärliga villkor.

Nu är det inga typiska små och korta krediter Meddelandelån erbjuder. Hos dem kan du nämligen låna upp till 30 000 kronor och detta mycket snabbt. Du kan få pengarna redan samma dag som ansökan godkänts. Den potentiella storleken på lånen för dem flera steg närmare privatlånet.

Idag är ett lån hos Meddelandelån en blandning mellan ett snabblån och privatlån. Det är ett lån utan säkerhet, med upp till 1 095 dagar återbetalningstid och med en medelhög effektiv ränta. Variationen är stor.

Lånevillkor

Meddelandelån lånar ut från 1 000 till 30 000 kronor med en amorteringstid från 30 och upp till hela 1 095 dagar. Det är snabblån, vilket också kan kallas för smslån, som de erbjuder. Du lånar till vad du själv önskar, oavsett om det gäller konsumtion eller räkningar. Du behöver inte heller lämna någon säkerhet för lånet.

Dessa lån är tänkta att betalas tillbaka så snart som möjligt. Vid snabb återbetalning kan du få ett billigt lån. Du har också möjlighet att förlänga din faktura, men då tillkommer också en extra avgift. Du har givetvis även möjlighet att lösa lånet i förtid utan extra kostnad.

Vid en dröjande återbetalning kan lånet däremot bli dyrt, då den effektiva räntan för smålånen kan landa på flera hundra eller tusen procent. De större lånen har dock lägre effektiv ränta, om än fortfarande högre än vid ett vanligt privatlån utan säkerhet.

En uppläggningsavgift på 380 kronor samt en aviavgift om 45 kronor tillkommer när du tar ett låns hos Meddelandelån. Om du lånar 1 000 kronor på 1 månad tillkommer inga avgifter. Om du istället till exempel lånar 10 000 kronor på 2 månader betalar du totalt 10 961 kronor. Du ser enkelt på hemsidan exakt vad de olika lånesummorna kommer att kosta dig.

På grund av lånens uppbyggnad måste Meddelandelån ställa tuffa krav på sina låntagare. Här kan du inte få låna pengar om du inte har en ordnad ekonomi utan betalningsanmärkningar.

Grundkrav

Nedanför följer grundkraven för att få låna pengar hos Meddelandelån. Du måste:

  • vara minst 20 år.
  • ha ett svenskt personnummer.
  • ha en fast adress i Sverige.
  • ha ett mobiltelefonnummer som är registrerat på dig.
  • vara fri från betalningsanmärkningar.

En kreditupplysning via Creditsafe görs när du ansöker om lån.

Service och säkerhet

De fantastiska omdömena och toppositionen på Trustpilot säger mycket om kvaliteten på Meddelandelåns tjänster. Det här är en långivare att lita på. Medlemskapet i Branschföreningen för Konsumentkrediter, SKEF, är ännu ett mått på företagets seriositet.

Meddelandelåns kundservice är öppen sju dagar i veckan. Mellan måndagar och fredagar är den öppen från klockan 8 till 21, på lördagar från klockan 10 till 17 och på söndagar från klockan 13 till 16. Supporten är lättast att nå via telefon eller mejl.

Hur du ansöker

Du hittar ansökningsformuläret till höger om informationen på Meddelandelan.se. Där ska du välja önskat lånebelopp och återbetalningstid och klicka på själva ansökningsknappen. Därefter ska du fylla i uppgifter om dig själv och skicka in ansökan.

Väl ifylld och inskickad handläggs din ansökan nästan direkt förutsatt att det sker under öppettiderna. Du kreditprövas genom Creditsafe och om de ger tummen upp får du ett erbjudande. Om du väljer att tacka ja till erbjudandet kan du få lånet utbetalt till kontot redan samma dag.

Meddelandelån överför pengarna till dig under öppettiderna. De har även direkt utbetalning till både Handelsbanken och Nordea. Om du har en annan bank tar det cirka 1-2 dagar innan du får pengarna.

Sammanfattning

Meddelandelån är en seriös aktör på den svenska snabblånemarknaden. De erbjuder smslån från 1 000 till 30 000 kronor. På hemsidan ser du enkelt exakt vad lånet kommer att kosta dig. Oavsett belopp kan du ansöka om lån enkelt direkt på hemsidan och få pengarna samma dag, det vill säga om du har en ordnad ekonomi och uppfyller Meddelandelåns andra krav. Det gäller att ha bra ekonomiska förutsättningar för att låna därifrån. Meddelandelåns seriositet har gett dem betyget Utmärkt på Trustpilot.


Skärmdump från Meddelandelån

Recensionen publicerades 2018-07-02 och uppdaterades senast 2019-10-21 av  Viktor Svensson Viktor Svensson

Öppettider

Måndag:
Tisdag:
Onsdag:
Torsdag:
Fredag:
Lördag:
Söndag:

Företagsuppgifter

Företagsnamn: C Finance AB
Org.nummer: 556708-4578
Adress: Styrmansgatan 8
Postort: 114 54 Stockholm
Telefon: 08-455 51 00
E-post: [email protected]

Liknande lån

Flexlimit
Ränta från
39,00 %
Maxbelopp
20 000 kr
SMS Pengar
Ränta från
39,30 %
Maxbelopp
30 000 kr
Daypay
Ränta från
33,00 %
Maxbelopp
20 000 kr
Nätlån
Ränta från
39,00 %
Maxbelopp
4 000 kr

Relaterade artiklar

intervju-med-c-finance-flexlimit-meddelandelan

Intervju med C Finance (FlexLimit & Meddelandelån)

av Jakob Thorselius

Vad tycker kunderna om Meddelandelån?


Skriv ett omdöme

Alla omdömen 2

Claes

8 sep 2018

bra att dom inte tog uc

Valde detta lån då dom inte använde UC. Har blivit nekad kredit så många gånger på grund av det. Lite hög ränta men inget annat att anmärka....

Mattias

9 aug 2018

Räddaren i nöden! Fick lånet utbetalt...

Räddaren i nöden! Fick lånet utbetalt efter 1 timme på en lördag när jag snabbt behövde låna en mindre summa pengar. Snabbt och enkelt men aningen dyrt.Skriv ett omdöme

Ditt betyg:
Ditt förnamn:
E-postadress:
(Visas inte offentligt)
Ge ditt omdöme en rubrik:
(Frivilligt)
Berätta om din upplevelse av Meddelandelån:


Läs om hur vi behandlar och skyddar dina personuppgifter i vår personuppgiftspolicy. Genom att skicka in ditt omdöme godkänner du denna hantering. Om ditt omdöme framstår som stötande eller av något skäl olämpligt kan publicering underlåtas.

Andra varumärken från C Finance AB


Flexlimit
Ränta från
39,00 %
Maxbelopp
20 000 kr