Hur mycket kostar Flexlimit?

Justera reglagen för att se hur beloppet, löptiden och räntenivån påverkar din månadskostnad.

5 000 kr
3 mån
39 % Kan inte justeras
Resultat
 • Räntekostnad 0,00 kr
 • Avgifter 425,00 kr
 • Belopp att betala tillbaka 0,00 kr
 • Månadskostnad 0,00 kr
Efter ränteavdrag kostar lånet totalt 0,00 kr efter ett ränteavdrag på 0,00 kr. Över 0 månader innebär det en totalkostnad på 0,00 kr per månad.
Räkneexemplet ovan är en uppskattning av kreditkostnaden hos Flexlimit och ska inte ses som ett erbjudande. Det är alltid villkoren som framgår på långivarens hemsida som gäller.

Hur bra är Flexlimit jämfört med konkurrenterna?

Kostnad
Lika bra Flexlimit erbjuder en ränta på 39,00 %. Ett lån på 10 000 kr i 2 månader kostar som minst 944 kr
Kundomdömen
Toppklass Detta betyg baseras på 2 omdömen från låntagare hos Flexlimit. Det genomsnittliga betyget är 5,00 av 5.
Kundtjänst
Bra Detta baseras på kundtjänstens öppettider. Flexlimit har öppet 6 dagar i veckan.
Sammanvägt betyg
Bra Detta är en sammanvägning av samtliga ovanstående betyg.

Avgifter

Uppläggningsavgift
380 kr Kostnad för att teckna ett nytt lån.
Förlängningsavgift
200 kr Kostnad för att förlänga återbetalningstiden på ett befintligt lån.
Aviavgift
45 kr Administrativ avgift för upprättande och utskick av betalningsavi.
Påminnelseavgift
60 kr Avgift som debiteras om långivaren skickar en betalningspåminnelse.
Förseningsavgift
100 kr Tilläggsavgift som kan debiteras för upprättande av en avbetalningsplan.
Dröjsmålsränta
24,00 % Ränta som debiteras vid dröjsmål med betalning.

Fördelar

 • Flexibelt kreditlån på upp till 20 000 kronor
 • Mycket snabb ansökningsprocess

Nackdelar

 • Ganska hög effektiv ränta

Om Flexlimit

FlexLimit är ett varumärke, som tillsammans med till exempel Meddelandelån, återfinns under C Finance AB som i sig är en av de äldsta aktörerna på den nordiska marknaden inom just smålån.

Filosofin är att erbjuda privatpersoner en tydlig och ärlig kredit vid kortvariga ekonomiska svårigheter. 

Lånevillkor

Hos FlexLimit kan du låna 5 000, 10 000, 15 000 eller 20 000 kronor. Det är ett flexibelt lån/kontokredit vilket innebär att du får en kreditgräns som du kan använda till att ta ut mindre belopp alternativt hela beloppet på en gång. Ju högre lånebelopp desto lägre effektiv ränta får du betala. Utifrån den kreditbedömning som görs kan det hända att du inte kan bli beviljad den ansökta lånesumman, men förhoppningsvis isåfall en lägre summa.

Ett skäl till att ansöka om en kontokredit hos FlexLimit är att du bara behöver betala för det belopp du utnyttjat. Du kan ha en kreditgräns på till exempel 10 000 kronor men ändå bara utnyttja 2 000 kronor. Då är det de 2 000 kronorna du ska betala för. Du behöver inte göra ett uttag direkt när du beviljats utan väljer själv när detta ska ske. 

Kostnaden för krediten mäts i effektiv ränta. Den maximala effektiva räntan är 98,80 procent och sjunker ju högre kreditgräns du har. Kreditgränsen på 20 000 kronor ger det allra billigaste lånet. Den fasta årsräntan är 39,00 procent oavsett lånesumma, vilket innebär en månadsränta på 3,25 procent.

Den utnyttjade krediten kan betalas tillbaka i sin helhet eller delvis. Du förväntas återbetala minst 10 procent eller 500 kronor av det lånade beloppet varje månad. Det tillkommer en uppläggningsavgift på 380 kronor samt aviavgift om 45 kronor. Du betalar dock ingen uttagsavgift. 

Du har möjlighet att förlänga din återbetalningstid i form av betalningsfria månader. Kravet för att kunna få detta är att tidigare kontoutdrag är betalt. Du kan därmed inte välja betalningsfria månader direkt efter varandra. Du betalar även en avgift på 200 kronor som läggs på den totala skulden så fort du väljer att aktivera en betalningsfri månad. Du har möjlighet att lösa ditt lån i förtid utan extra kostnad. Du har också möjlighet att höja din kreditgräns. Det krävs dock att du har betalat minst de 2-3 senaste fakturorna innan du kan nyttja detta. 

Grundkrav

Nedanför följer grundkraven för att få låna pengar hos FlexLimit. Du måste:

 • vara minst 20 år men max 75 år. 
 • vara folkbokförd i Sverige.
 • ha en fast adress för permanent boende.
 • ha tillgång till elektroniskt ID. 
 • inneha eget konto i en svensk bank.
 • ha ett registrerat mobilnummer.
 • ha en egen e-postadress.
 • ha en regelbunden inkomst. 

Och du får inte:

 • ha skyddad identitet.
 • ha en förvaltare. 
 • ha öppna lån eller har skulder till FlexLimit eller Meddelandelån.
 • ha betalningsanmärkningar.

FlexLimits kreditlån är ett så kallat lån utan UC, då kreditprövningen görs via SafeNode AB. Detta innebär att du kan låna pengar och behålla din kreditvärdighet.

Hur du ansöker

 1. På Flexlimit.se finns ett stort ansökningsformulär för kontokredit. I detta väljer du önskad kreditgräns och klickar på ansökningsknappen. 
 2. Nu måste du ha möjlighet att identifiera dig online, förslagsvis via ditt ordinarie bankkonto. 
 3. Det tar inte många minuter för långivaren att kreditpröva dig och bedöma om du kan få låna pengar eller inte. 
 4. När du har fått svar ska du godkänna lånevillkoren. 
 5. Därefter är det bara att vänta på pengarna. FlexLimit gör direktutbetalningar till Handelsbanken och Nordea, till övriga banker tar det 1-2 bankdagar innan du har pengarna på ditt konto. Utbetalningar görs även endast under kundtjänstens öppettider. 

Från ansökan till godkännande tar hela ansökningsprocessen hos FlexLimit mindre än 15 minuter. Att göra en ansökan hos FlexLimit är kostnadsfritt.

Service & Säkerhet

Kundservicen på FlexLimit har generösa öppettider. Den är öppen under alla veckans dagar. På vardagarna har de öppet mellan klockan 08.30 och 17.00 och på lördagar mellan 09.00 och 16.00. Du kan nå kundtjänstteamet via telefon, mejl, Facebook eller chatt på hemsidan. På hemsidan finner du också svar på vanligt förekommande frågor. Som kund får du även tillgång till dina sidor där du kan få en överblick över din kredit. 

För FlexLimit står ansvarsfullt lånande i centrum. De anser själva att de spelar en väsentlig roll i låntagarens ekonomiska situation och vill inte försätta sina kunder i jobbiga ekonomiska trångmål.

Medlemskapet i Konsumentkreditföretagen Ekonomisk Förening (SKEF) är ytterligare ett mått på kreditgivarens seriositet och vilja att göra rätt för sig gentemot sina kunder. SKEF:s mål är att upprätta etiska riktlinjer för exempelvis snabblån och sms-lån. FlexLimit använder en trygg och säker SSL-krypterad förbindelse vid informationsöverföring. Du kan läsa mer om deras integritetspolicy på hemsidan.

Sammanfattning

Hos FlexLimit kan du som privatperson ansöka om en kontokredit på upp till 20 000 kronor. Du betalar endast för det utrymme du utnyttjar. Du betalar en fast månadsränta.

Du behöver uppfylla en hel del grundkrav för att kunna låna. Du kan till exempel inte ha betalningsanmärkningar men det finns inte heller något krav på en specifik summa på din inkomst. 

Du ansöker enkelt på hemsidan och får besked direkt. Du legitimerar dig med förslagsvis BankID och godkänner villkoren varefter en utbetalning görs. Inom 15 minuter är hela ansökningsprocessen klar och har du Nordea eller Handelsbanken görs en direktutbetalning, i annat fall tar det 1-2 vardagar innan du har tillgång till pengarna.

Öppettider Stängt

 • Måndag 08:30 - 17:00
 • Tisdag 08:30 - 17:00
 • Onsdag 08:30 - 17:00
 • Torsdag 08:30 - 17:00
 • Fredag 08:30 - 17:00
 • Lördag 09:00 - 16:00
 • Söndag -

Företagsuppgifter

 • Företagsnamn C Finance AB
 • Org.nummer 5567084578
 • Adress Styrmansgatan 8
 • Postort 114 54 Stockholm
 • Telefon 0140271474
 • E-post kundtjanst@flexlimit.se

Vad tycker våra kunder om Flexlimit?

 • nina

  perfekt lån - min gamla saab fick moterhaveri och behövde pengar fort innan lönen. betalade tillbaka lånet nästan direkt och då kostade det ju faktiskt inte mycket alls

  2018-09-18
 • Nöjd kund
  Snabbt & smidigt :)

  Provade Flexlimit för ett par månader sedan och har inget negativt att säga om dem. Fick pengarna omgående och ansökningsproccesen var snabb och tydlig. 5/5

  2018-09-12

Skriv ett omdöme

Andra varumärken från C Finance AB

Joar Tornedahl

Joar Tornedahl är sedan våren 2022 skribent här på Lånen.se. Med sin stora kunskap om lån i allmänhet men konsumentkrediter i synnerhet så skriver Joar djupgående artiklar och guider i syftet att lära våra besökare hur man på ett tryggare sätt kan låna pengar. Joar har sedan tidigare mångårig erfarenhet från arbete på ett flertal mindre till medelstora nischbanker men vill idag förmedla vidare sin kunskap för att skapa ett bättre låneklimat online.