Lånen.se

Instabank

Instabank

(1,5)

Vi samarbetar inte med Instabank, men genom att använda Advisa kan du få offerter från Instabank och 38 andra långivare.
Ansök om lån hos Advisa
Belopp: 10 000 – 600 000 kr
Ränta: 5,59 – 23,79 %
Löptid: 3 – 15 år
Ålderskrav: 23 – 77 år
Utan UC: Nej
Ansök med BankID: Ja
Betalningsanmärkningar: Accepteras inte
Inkomstkrav: 12 500 kr/mån
Låneskydd kan tecknas: Ja
Direktutbetalning: Nej
Utbetalningstid: 1 bankdagar

Villkoren kontrollerades automatiskt 2020-01-19. All insamlad data valideras regelbundet av  Viktor Svensson Viktor Svensson och  Kajsa Amnehagen Kajsa Amnehagen.

Hur mycket kostar Instabank?

Justera reglagen för att se hur beloppet, löptiden och räntenivån påverkar din månadskostnad.


Resultat

Räntekostnad
Ränteavdrag
Avgifter
Belopp att betala tillbaka
Effektiv ränta
Månadskostnad
Före ränteavdrag

Räkneexemplet ovan är en uppskattning av kreditkostnaden hos Instabank och ska inte ses som ett erbjudande. Det är alltid villkoren som framgår på långivarens hemsida som gäller.

Hur bra är Instabank jämfört med konkurrenterna?Kostnad Instabank kan som lägst erbjuda en ränta på 5,59 %. Ett lån på 25 000 kr i 5 år kostar som minst 5 303 kr.
Tydliga avgifter Aviavgiften är 129 % högre än genomsnittet. Däremot avviker inte uppläggningsavgiften eller förseningsavgiften från det normala. Instabank använder sig därmed i viss mån av otydliga avgifter.
Beviljandegrad Vi har inget samarbete med Instabank. Av det skälet känner vi inte till hur många av våra användare som får sin låneansökan beviljad.
Kundservice Kundservice hos Instabank har öppet i genomsnitt 8 timmar per dag på vardagar. På söndagar har kundservice öppet 02:00 - 03:00.
Kundomdömen Instabank har inte fått några omdömen från låntagare på Lånen.se.
Helhetsintryck Vi har inget samarbete med Instabank och kan därför inte ge något betyg på helhetsintrycket.
Slutbetyg Detta är en sammanvägning av samtliga ovanstående betyg.

AvgifterUppläggningsavgift 0 krKostnad för att teckna ett nytt lån.
Förlängningsavgift Kostnad för att förlänga återbetalningstiden på ett befintligt lån.
Aviavgift 25 kr/månAdministrativ avgift för upprättande och utskick av betalningsavi.
Påminnelseavgift 60 krAvgift som debiteras om långivaren skickar en betalningspåminnelse.
Förseningsavgift 0 krTilläggsavgift som kan debiteras för upprättande av en avbetalningsplan.
Dröjsmålsränta 0 % (0,0 % per månad)Ränta som debiteras vid dröjsmål med betalning.

Fördelar

  • Besked på ansökan inom 24 timmar
  • Kan välja flexibel återbetalning

Nackdelar

  • Krav på minst en inkomst om 150 000 kronor per år (brutto)

Om Instabank

Instabank är en ny och digital bank som har som ambition att försöka göra kundernas relationer till olika banktjänster enklare. Instabank erbjuder privatlån, samla lån, sparkonto samt låneskyddsförsäkring.

Lånevillkor

Hos Instabank kan du ansöka om ett privatlån mellan 10 000 och 600 000 kronor. Du kan välja på två olika sorters privatlån: vanligt eller med flexibel återbetalning. Oavsett låneform sker lånet utan krav på säkerhet som till exempel bostad. Du kan välja mellan en återbetalningstid på mellan 1 095 och 5 475 dagar med en fast månadskostnad, eller så kan du välja ett flexibelt privatlån som innebär både flexibelt månadsbelopp och därmed också återbetalningstid. Du betalar alltså bara ränta på det belopp du utnyttjar och kan när fakturan kommer endast betala det lägsta beloppet om du så vill.

Du får också tillgång att betala fakturor direkt från ditt konto som är kopplat till det flexibla lånet. Du kan välja att betala tillbaka i en snabbare takt och även lösa lånet i förtid utan extra kostnad.

På lånet tillkommer uppläggnings- och aviavgifter samt givetvis ränta. Utifrån att det inte finns någon säkerhet för lånet är ränta generellt högre än vid andra lån med säkerhet. Räntan bedöms utifrån din totala ekonomi. Den nominella räntan är mellan 5,59 och 23,79 procent.

Du behöver uppfylla vissa specifika krav för att kunna beviljas ett privatlån från Instabank. Du måste vara minst 23 år, men din ålder och återbetalningstiden för inte överstiga 75 år för ett privatlån och 65 år vid det flexibla privatlånet. Du måste ha en årsinkomst på minst 150 000 kronor (brutto) samt inneha ett svenskt personnummer och svensk folkbokföringsadress. Du kan inte ha någon betalningsanmärkning.

Service & säkerhet

På hemsidan finns frågor och svar. Om du inte får svar där har du möjlighet att mejla eller ringa Instabank. Kundtjänsten har öppet på vardagar mellan klockan 08:00 och 16:00.

På hemsidan kan du läsa mer om villkor och personuppgifter.

Hur du ansöker

Du ansöker enkelt om lån via hemsidan. Du fyller i bland annat önskat lånebelopp och information i ett formulär. Instabank gör sedan en bedömning enligt en kreditmall och den information du lämnat i din ansökan, samt vissa offentliga upplysningar. Det tas även en kreditupplysning. De bedömer bland annat lån, betalningsanmärkningar och nettoinkomst. Du får svar på din ansökan i vissa fall omgående, och i andra fall senare, dock inom 24 timmar.

Du får sedan ett låneerbjudande via e-post. Du behöver därefter identifiera dig genom BankID, uppge eventuella betalningsuppgifter som gäller om du vill samla dina lån, samt signera avtalet. Ibland kan det krävas att du skickar in den senaste lönespecifikationen.

Ett beviljat lån utbetalas efter signeringen och finns tillhanda på ditt bankkonto inom 1-3 bankdagar. Om du valt det flexibla privatlånet får du ett eget konto i internetbanken som du får tillgång till efter din signering av låneavtalet.

Sammanfattning

Hos Instabank ansöker du om privatlån på mellan 10 000 och 600 000 kronor. Du kan välja på två olika sorters privatlån: vanligt eller med flexibel återbetalning. Räntan bedöms utifrån din totala ekonomi, och är generellt högre än lån med säkerhet. Du behöver uppfylla vissa specifika krav för att kunna beviljas ett privatlån från Instabank.

Du ansöker smidigt direkt på Instabanks hemsida, och får svar ibland omgående, dock senast inom 24 timmar. Signering av avtalet sker genom BankID och du har pengarna på kontot inom 1-3 bankdagar.


Skärmdump från Instabank

Recensionen publicerades 2019-03-15 och uppdaterades senast 2019-09-26 av  Viktor Svensson Viktor Svensson

Vad tycker kunderna om Instabank?


Skriv ett omdöme

Alla omdömen 0

Här finns inga kundomdömen ännu. Har du varit kund hos Instabank? Skriv gärna ett omdöme!


Skriv ett omdöme

Ditt betyg:
Ditt förnamn:
E-postadress:
(Visas inte offentligt)
Ge ditt omdöme en rubrik:
(Frivilligt)
Berätta om din upplevelse av Instabank:


Läs om hur vi behandlar och skyddar dina personuppgifter i vår personuppgiftspolicy. Genom att skicka in ditt omdöme godkänner du denna hantering. Om ditt omdöme framstår som stötande eller av något skäl olämpligt kan publicering underlåtas.