Lånen.se
Frogtail
Ansök kostnadsfritt

Frogtail

Belopp: 7 000 – 40 000 kr
Ränta: 17,00 – 39,00 %
Löptid: 1 – 3 år
Ålderskrav: 18 år eller äldre
Utan UC: Ja, använder Bisnode
Ansök med BankID: Ja
Betalningsanmärkningar: Accepteras
Inkomstkrav: 8 333 kr/mån
Direktutbetalning: Ja
Till: Nordea

Betalningsanm. OK Använder inte UC Pengar samma dag

Hur mycket kostar Frogtail?

Justera reglagen för att se hur beloppet, löptiden och räntenivån påverkar din månadskostnad.


Resultat

Räntekostnad
Ränteavdrag
Avgifter
Belopp att betala tillbaka
Effektiv ränta
Månadskostnad
Före ränteavdrag

Räkneexemplet ovan är en uppskattning av kreditkostnaden hos Frogtail och ska inte ses som ett erbjudande. Det är alltid villkoren som framgår på långivarens hemsida som gäller.

Hur bra är Frogtail jämfört med konkurrenterna?Ränta Frogtail kan erbjuda en lägre ränta än 82 % av konkurrenterna. Den högsta räntan är lägre än 27 % av konkurrenternas högsta räntor.
Avgifter Uppläggningsavgiften är lägre än hos 48 % av konkurrenterna och aviavgiften är lägre än hos 78 % av konkurrenterna. Eftersom den maximala kredittiden är över 2 år väger en låg aviavgift tyngre än en låg uppläggningsavgift.
Beviljandegrad För att få ett lån beviljat krävs en månadslön på minst 8 333 kr. Frogtail accepterar låntagare som är 18 år eller äldre. Även låntagare med betalningsanmärkningar accepteras.
Kundservice Kundservice hos Frogtail har öppet dygnet runt från måndag till fredag. På helger har kundservice öppet 10:00 - 15:00.
Kundomdömen Detta betyg baseras på 1 omdöme från låntagare hos Frogtail.
Helhetsintryck Detta betyg baseras på ett helhetsintryck av allt ifrån enkelhet att ansöka om ett lån till bemötande från kundservice.
Slutbetyg Detta är en sammanvägning av samtliga ovanstående betyg.

AvgifterUppläggningsavgift 350 kr Kostnad för att teckna ett nytt lån.
Förlängningsavgift Kostnad för att förlänga återbetalningstiden på ett befintligt lån.
Aviavgift 15 kr Kostnad för att få en betalningsavi.
Förseningsavgift 120 kr Tilläggsavgift som kan debiteras om du inte betalar i tid.
Påminnelseavgift 60 kr Avgift som debiteras om långivaren skickar en betalningspåminnelse.
Dröjsmålsränta 36 % (3,0 % per månad) Ränta som debiteras vid dröjsmål med betalning.

Fördelar

  • Låna upp till 40 000 kronor
  • Få ett billigt snabblån
  • Kontakta supporten varje dag, året runt

Nackdelar

  • Undvik ett stort lån om du inte har bra ekonomi

Om Frogtail

Det Folkefinansgruppenägda varumärket Frogtail har erbjudit generösa smslån under bara ett par års tid. Företaget har dock varit verksamt i branschen sedan 2006 och är under tillsyn av såväl Finansinspektionen i Sverige som Finanstilsynet i Norge.

Snabblån brukar bestå av ett par tusingar – men inte hos Frogtail. Där är lånen en blandning mellan snabblån och privatlån, vilket inte minst märks på det väl tilltagna beloppet på mellan 7 000 och 40 000 kronor och som man kan låna utan säkerhet.

Behöver du låna pengar snabbt, och helst ett lite större belopp? Då kan det vara bra att veta att nästan inga andra låneföretag på den svenska marknaden kan ge ett så omfattande snabblån som Frogtail kan.

Räntesättningen på lånet är helt och hållet individuell, med en lägsta effektiv ränta på 19,27 procent. Precis som vid regelrätta privatlån – egentligen för alla typer av lån – kan du få ett mer eller mindre bra kostnadserbjudande beroende på hur bra ekonomi du har.

Lånevillkor

Det är under kreditprövningen som din kreditvärdighet, återbetalningsförmåga och därmed din individuella kostnad för snabblånet hos Frogtail bestäms. Långivaren erbjuder för närvarande en årsränta från 17,00 procent till 39,00 procent. Därtill läggs avgifter.

En löptid på upp till tre år är ytterligare en anledning till att Frogtails smslån är en blandning av snabblån och privatlån. Enligt långivarens egna kalkyler skulle ett lån på 25 000 kronor, med 23,99 procent i effektiv ränta och med 3 års återbetalningstid ge en total kostnad på 34 092 kronor.

Du kan själv påverka den totala lånekostnaden – hur då? Ju snabbare du betalar tillbaka lånet desto billigare blir det. Så länge du inte har fått ett riktigt billigt bolån, billån eller privatlån är det alltid viktigt att amortera av lånet snabbt, som i fallet med Frogtails snabblån.

Grundkrav

Nedanför följer grundkraven för att få låna pengar hos Frogtail:

Du måste…

  • vara över 18 år
  • vara folkbokförd i Sverige
  • ha en taxerad inkomst
  • vara utan skuldsaldo hos Kronofogden.

Service och säkerhet

Frogtails hjälpsamma och kunniga kundservice är öppen sju dagar i veckan – även under röda dagar. Den kan nås från 08:00 - 18:00, från måndag till fredag. På helgerna är kundtjänsten tillgänglig mellan 10:00 - 15:00.

Långivaren arbetar med säkerhet från flera perspektiv. Förutom att ha en säker sajt och trygga identifieringsmetoder tar den ett stort ansvar för låntagarnas ekonomiska situation genom att bland annat ställa krav på att de ska vara utan skuldsaldo.

Hur du ansöker

För att låna pengar hos Frogtail måste du först fylla i deras ansökningsformulär. Det finns högst upp på deras startsida. Därefter ska du identifiera dig med hjälp av den säkra tjänsten Trustly, och för detta steg behöver du ha ett bankkonto. Komplettera ansökan med dina personuppgifter, skicka in den och vänta på svar. När du har fått beskedet kan du välja att antingen tacka ja eller nej till snabblånet. Om du tackar ja kan du få pengarna redan samma eller nästa dag.

Sammanfattning

Långivaren Frogtail erbjuder ovanligt höga snabblån. Hos dem kan man låna så mycket som 40 000 kronor. De erbjuder också smålån. Det stora lånespannet gör att lånen hos Frogtail är ett mellanting mellan snabblån och privatlån. Kostnaden för lånet avgörs helt av hur bra ekonomi du själv har. Detta låneföretag handlägger ansökningarna snabbt – få pengarna redan samma eller nästa dag som du tackat ja till erbjudandet.

Öppettider

Måndag: 08:00 - 18:00
Tisdag: 08:00 - 18:00
Onsdag: 08:00 - 18:00
Torsdag: 08:00 - 18:00
Fredag: 08:00 - 18:00
Lördag: 10:00 - 15:00
Söndag: 10:00 - 15:00

Företagsuppgifter

Företagsnamn: Folkefinans AS Norge, Filial Sverige
Org.nummer: 516404-7044
Adress: Götgatan 78
Postort: 102 66 Stockholm
Telefon: 0770-992 000
E-post: [email protected]

Liknande lån

Viaconto
Ränta från
39,50 %
Maxbelopp
50 000 kr
Merax
Ränta från
22,92 %
Maxbelopp
30 000 kr
MyMoney
Ränta från
4,95 %
Maxbelopp
350 000 kr
MoneyGo
Ränta från
5,80 %
Maxbelopp
200 000 kr

Frogtail finns hos 1 låneförmedlare

Klara lån
Ränta från
9,90 %
Maxbelopp
50 000 kr

Vad tycker kunderna om Frogtail?


Skriv ett omdöme

Alla omdömen 1

julia

19 aug

Långsam betalning

Pengarna kom efter över 24 timmar men det kanske bara var jag som var slarvig med att läsa det "finstilta". Annars är jag nöjd!Skriv ett omdöme

Ditt betyg:
Ditt förnamn:
E-postadress:
(Visas inte offentligt)
Ge ditt omdöme en rubrik:
(Frivilligt)
Berätta om din upplevelse av Frogtail:


Läs om hur vi behandlar och skyddar dina personuppgifter i vår personuppgiftspolicy. Genom att skicka in ditt omdöme godkänner du denna hantering. Om ditt omdöme framstår som stötande eller av något skäl olämpligt kan publicering underlåtas.

Andra varumärken som ägs av Folkefinans AS Norge, Filial Sverige


Monetti
Ränta från
39,00 %
Maxbelopp
20 000 kr
Kredit 365
Ränta från
39,00 %
Maxbelopp
5 000 kr