Lånen.se

Fellow Finance

Fellow Finance

(2,5)

Vi samarbetar inte med Fellow Finance, men genom att använda Advisa kan du få offerter från Fellow Finance och 38 andra långivare.
Ansök om lån hos Advisa
Belopp: 10 000 – 500 000 kr
Ränta: 2,95 – 19,99 %
Löptid: 1 – 10 år
Ålderskrav: 20 – 75 år
Utan UC: Nej
Ansök med BankID: Ja
Betalningsanmärkningar: Accepteras inte
Låneskydd kan tecknas: Nej
Direktutbetalning: Ja
Betalningsfria månader: Ja (upp till 1 per år)

Villkoren kontrollerades automatiskt 2020-01-24. All insamlad data valideras regelbundet av  Viktor Svensson Viktor Svensson och  Kajsa Amnehagen Kajsa Amnehagen.

Hur mycket kostar Fellow Finance?

Justera reglagen för att se hur beloppet, löptiden och räntenivån påverkar din månadskostnad.


Resultat

Räntekostnad
Ränteavdrag
Avgifter
Belopp att betala tillbaka
Effektiv ränta
Månadskostnad
Före ränteavdrag

Räkneexemplet ovan är en uppskattning av kreditkostnaden hos Fellow Finance och ska inte ses som ett erbjudande. Det är alltid villkoren som framgår på långivarens hemsida som gäller.

Hur bra är Fellow Finance jämfört med konkurrenterna?Kostnad Fellow Finance kan som lägst erbjuda en ränta på 2,95 %. Ett lån på 25 000 kr i 5 år kostar som minst 2 451 kr.
Tydliga avgifter Uppläggningsavgiften är 54 % högre än genomsnittet. Däremot avviker inte aviavgiften eller förseningsavgiften från det normala. Fellow Finance använder sig därmed i viss mån av otydliga avgifter.
Beviljandegrad Vi har inget samarbete med Fellow Finance. Av det skälet känner vi inte till hur många av våra användare som får sin låneansökan beviljad.
Kundservice Kundservice hos Fellow Finance har öppet i genomsnitt 8 timmar per dag på vardagar. Kundservice har inte öppet på helger.
Kundomdömen Fellow Finance har inte fått några omdömen från låntagare på Lånen.se.
Helhetsintryck Vi har inget samarbete med Fellow Finance och kan därför inte ge något betyg på helhetsintrycket.
Slutbetyg Detta är en sammanvägning av samtliga ovanstående betyg.

AvgifterUppläggningsavgift 499 krKostnad för att teckna ett nytt lån.
Förlängningsavgift Kostnad för att förlänga återbetalningstiden på ett befintligt lån.
Aviavgift Administrativ avgift för upprättande och utskick av betalningsavi.
Påminnelseavgift 60 krAvgift som debiteras om långivaren skickar en betalningspåminnelse.
Förseningsavgift Tilläggsavgift som kan debiteras för upprättande av en avbetalningsplan.
Dröjsmålsränta Ränta som debiteras vid dröjsmål med betalning.

Fördelar

  • Du kan ansöka om höjning av ditt lån var tredje månad, få en betalningsfri månad eller senarelägga förfallodagen

Nackdelar

  • BankID krävs
  • Du får inte ha någon betalningsanmärkning

Om Fellow Finance

Fellow Finance grundades 2013 och är en crowdfunding- och P2P-lånetjänst, vilket innebär att privatpersoner och företag kan finna finansiering för sina behov samtidigt som investerare kan erhålla intäkter i form av ränta på lånen. Fellow Finance Abp är noterat på Nasdaq First North Finland och har en licens från Finansinspektionen i Sverige. Visionen för företaget är att bli den ledande finansiella tjänsten för crowdfunding i Europa mellan företag och människor.

Lånevillkor

Hos Fellow Finance kan du som privatperson ansöka om lån för olika ändamål, som till exempel samla dina lån, när du behöver göra större inköp eller om det uppstår oväntade utgifter i vardagen. På hemsidan sammanförs låntagare, alltså privatpersoner som behöver låna, med investerare som har möjligheten att låna ut pengar. Det är dock Fellow Finance som skapar låneavtalet, sköter utbetalningen av beviljat lån samt all administration som rör lånet.

Du kan ansöka om lån på mellan 10 000 och 500 000 kronor, som ska avbetalas på maximalt 3 650 dagar. Lånet avbetalas varje månad och har en månadsavgift från 200 kronor beroende på lånebelopp och återbetalningstid. På hemsidan hittar du en enkel lånekalkylator där du kan se vilken ungefärlig månadskostnad du kommer att få.

Den årliga räntan är fast mellan 2,95 och 19,99 procent och baseras på lånebelopp och löptid samt utifrån en kreditbedömning som Fellow Finance gör. Du bestämmer själv vilken ränta du är villig att betala. Om du får ett erbjudande där du anser att räntan är för hög har du möjlighet att vänta upp till två veckor på nya erbjudanden. Räntan är individuell och det är först när du fyller i en ansökan och erhåller erbjudanden som du får veta exakt vilken ränta du kommer att betala.

Du behöver inte lämna någon säkerhet eller garanti för att kunna beviljas ett lån hos Fellow Finance. Du kan lösa lånet i förtid utan extra kostnad och du har även möjlighet till betalningsfri månad, höjning av lånet var tredje månad (förutsatt att du följt vissa villkor) samt att du kan senarelägga fakturans förfallodag med två veckor. Förutom ränta och amortering tillkommer en uppläggningsavgift om 499 samt en månadsavgift för kontoförvaltning.

För att kunna beviljas ett lån hos Fellow Finance behöver du uppfylla vissa villkor. Du behöver till exempel vara mellan 20 och 75 år, vara bosatt i Sverige, ha ett svenskt bankkonto samt BankID. Du behöver också uppvisa underlag på din betalningsförmåga och din regelbundna inkomst, till exempel i form av lönespecifikation. Du får inte ha någon betalningsanmärkning.

Service & säkerhet

För att komma i kontakt med Fellow Finance och deras kundtjänst, kan du lämna en kontaktförfrågan och de kommer då att kontakta dig senast nästa arbetsdag, antingen via telefon eller e-post. Du kan även ringa dem direkt eller mejla dem under deras öppettider på vardagar mellan klockan 8:00 och 16:00.

Fellow Finance beskriver själva på sin hemsida att de har gjort rejäla investeringar i säkerheten så att kunden kan känna en trygghet över att den personliga informationen är trygg och konfidentiell. På hemsidan kan du även läsa mer om dataskyddspolicy, intressekonfliktspolicy och annan relevant information.

Hur du ansöker

Du ansöker enkelt på hemsidan där du också smidigt kan ladda upp de bilagor som du kan behöva som till exempel lönespecifikation. Ansökan är inte bindande. Du kommer omgående erhålla ett låneerbjudande som du har möjlighet att antingen acceptera eller neka. Om du accepterar erbjudandet, kommer utbetalning ska samma arbetsdag (vardagar klockan 9-17). Om du vill ha lånet utbetalt extra snabbt kan du kontakta kundtjänst för att få möjligheten att din ansökan ska behandlas på ett snabbare sätt.

Sammanfattning

Hos Fellow Finance kan du ansöka om privatlån på upp till 500 000 kronor som har en löptid på max 3 650 dagar. Räntan är fast och individuell och är mellan 2,95 och 19,99 procent beroende på olika faktorer. Lånet är utan säkerhet. Du kan lösa det i förtid, skjuta fram förfallodatum, höja lånet samt få betalningsfri månad. Det tillkommer avgifter på lånekostnaden. Som med de flesta andra lån, behöver du uppfylla vissa villkor för att kunna beviljas ett lån.


Skärmdump från Fellow Finance

Recensionen publicerades 2019-01-08 och uppdaterades senast 2019-01-08 av  Viktor Svensson Viktor Svensson

Öppettider

Måndag:
Tisdag:
Onsdag:
Torsdag:
Fredag:
Lördag:
Söndag:

Företagsuppgifter

Företagsnamn: Fellow Finance Abp
Org.nummer:
Adress: Båtsmansgatan 4
Postort:
Telefon: 08-501 65 540
E-post: [email protected]

Liknande lån

Santander
Ränta från
3,95 %
Maxbelopp
350 000 kr
Spargo Finans
Ränta från
9,84 %
Maxbelopp
150 000 kr
Bynk
Ränta från
3,95 %
Maxbelopp
300 000 kr
Coop Medmera Bank
Ränta från
3,30 %
Maxbelopp
350 000 kr

Fellow Finance finns hos 4 låneförmedlare

Advisa
Ränta från
2,95 %
Maxbelopp
600 000 kr
Sambla
Ränta från
2,95 %
Maxbelopp
600 000 kr
Klara lån
Ränta från
2,95 %
Maxbelopp
200 000 kr

Vad tycker kunderna om Fellow Finance?


Skriv ett omdöme

Alla omdömen 0

Här finns inga kundomdömen ännu. Har du varit kund hos Fellow Finance? Skriv gärna ett omdöme!


Skriv ett omdöme

Ditt betyg:
Ditt förnamn:
E-postadress:
(Visas inte offentligt)
Ge ditt omdöme en rubrik:
(Frivilligt)
Berätta om din upplevelse av Fellow Finance:


Läs om hur vi behandlar och skyddar dina personuppgifter i vår personuppgiftspolicy. Genom att skicka in ditt omdöme godkänner du denna hantering. Om ditt omdöme framstår som stötande eller av något skäl olämpligt kan publicering underlåtas.