Hur mycket kostar BraBank?

Justera reglagen för att se hur beloppet, löptiden och räntenivån påverkar din månadskostnad.

25 000 kr
12 mån
6 %
Resultat
 • Räntekostnad 0,00 kr
 • Avgifter 0,00 kr
 • Belopp att betala tillbaka 0,00 kr
 • Månadskostnad 0,00 kr
Efter ränteavdrag kostar lånet totalt 0,00 kr efter ett ränteavdrag på 0,00 kr. Över 0 månader innebär det en totalkostnad på 0,00 kr per månad.
Räkneexemplet ovan är en uppskattning av kreditkostnaden hos BraBank och ska inte ses som ett erbjudande. Det är alltid villkoren som framgår på långivarens hemsida som gäller.

Hur bra är BraBank jämfört med konkurrenterna?

Kostnad
Lika bra BraBank erbjuder en ränta på 5,90 - 19,90 %. Ett lån på 25 000 kr i 1 år kostar som minst 1 475 kr
Kundomdömen
Inte bra Detta betyg baseras på 0 omdömen från låntagare hos BraBank. Det genomsnittliga betyget är 0,00 av 5.
Kundtjänst
Bra Detta baseras på kundtjänstens öppettider. BraBank har öppet 5 dagar i veckan.
Sammanvägt betyg
Lika bra Detta är en sammanvägning av samtliga ovanstående betyg.

Avgifter

Uppläggningsavgift
0 kr Kostnad för att teckna ett nytt lån.
Förlängningsavgift
0 kr Kostnad för att förlänga återbetalningstiden på ett befintligt lån.
Aviavgift
0 kr Administrativ avgift för upprättande och utskick av betalningsavi.
Påminnelseavgift
0 kr Avgift som debiteras om långivaren skickar en betalningspåminnelse.
Förseningsavgift
0 kr Tilläggsavgift som kan debiteras för upprättande av en avbetalningsplan.
Dröjsmålsränta
0,00 % Ränta som debiteras vid dröjsmål med betalning.

Fördelar

 • Du får tillgång till nätbanken där du kan se allt om ditt lån

Nackdelar

 • Hög ränta
 • Inga betalningsanmärkningar godkänns
 • 23-årsgräns för att få låna

Om BraBank

BRAbank ASA, som tidigare hette Monobank ASA, grundades 2015 i Norge. De har sedan dess expanderat till Finland och Sverige under 2019.

Företaget ägs av cirka 1 000 aktieägare. 2018 hade banken cirka 30 000 kunder. BRAbank är en digital bank och har syftet att ge kunderna den bästa bankupplevelsen möjligt.

De tillhandahåller olika tjänster såsom privatlån till privatpersoner, högräntekonton samt olika kort- och betalningslösningar som till exempel Mono Pay och Apple Pay samt BRA kreditkort (MasterCard).

Lånevillkor

Hos BRAbank kan du som privatperson ansöka om lån från 10 000 och upp till 500 000 kronor. Den längsta återbetalningstiden är på 5 475 dagar. Du lånar utan säkerhet och du använder också pengarna till exakt vad du vill. Du kan också ansöka om att samla lån, vilket innebär att du samlar andra, ofta dyrare, krediter och smålån till ett enda lån.

BRAbank gör en individuell bedömning av hur mycket exakt du kan få låna. Om du har en medsökande på ansökan, kan du sannolikt kunna bli erbjuden ett högre lånebelopp.

Du har möjlighet att höja lånebeloppet och/eller förlänga återbetalningstiden efterhand genom att kontakta kundtjänsten. Du kan givetvis också betala in extra på ditt lån eller avsluta det i förtid.

Den nominella räntan är mellan 5,90 till 19,90 procent. Om du till exempel lånar 100 000 kronor med en återbetalningstid på 5 år och får en nominell ränta på 9,9 procent och en effektiv ränta på 11,01 procent ska du återbetala totalt 129 183 kronor. Det ger en månadskostnad på 2 153 kronor.

De har också två olika uppläggningsavgifter: om du lånar upp till 24 999 kronor är denna avgift på 90 kronor och om du lånar över det beloppet är avgiften på 390 kronor. En aviseringsavgift på 25 kronor tillkommer också.

För att kunna beviljas ett lån hos BRAbank behöver du uppfylla vissa krav:

 • Du måste vara 23 år eller äldre, men du får inte heller ha fyllt 70 år
 • Du måste ha bott i Sverige minst under de senaste tre åren
 • Du måste ha en fast inkomst på minst 15 000 kronor per månad
 • Du får inte ha några betalningsanmärkningar
 • Du får inte ha några utmätningsskulder
 • Du måste ha en återbetalningsförmåga

Om det finns en medsökande på lånet ska denne uppfylla alla ovanstående krav precis som huvudsökanden.

Hur du ansöker

Att ansöka om privatlån hos BRAbank är en enkel process. Du följer enkelt nedanstående steg.

 1. Du ansöker enkelt direkt på hemsidan. Du har också möjlighet att kontakta kundtjänst via telefon och ansöka om lån den vägen.
 2. Därefter fyller du i ansökan där du bland annat uppger önskat lånebelopp, återbetalningstid och personuppgifter.
 3. Du får ett omedelbart svar på din ansökan. Du får då också veta hur mycket du kan bli beviljad. Detta preliminära låneerbjudande är inte bindande
 4. Sedan godkänner du lånet och signerar det elektroniskt med hjälp av BankID eller Mobilt BankID.
 5. BRAbank gör en bedömning av de uppgifter du har lämnat och om dessa stämmer överens med de uppgifter som har dokumenterats. Om uppgifterna skiljer sig åt kan du få ett helt avslag på din ansökan i detta steg, eller få låneerbjudande om ett lägre belopp än det du sökt om.
 6. Utbetalning sker omgående efter godkänd ansökan. Normalt har du pengarna på ditt konto inom 1-2 arbetsdagar. Du har också möjlighet att kontakta kundtjänsten om du önskar en snabbare utbetalning än så.

Service & Säkerhet

Du kan kontakta BRAbank antingen genom att ringa eller mejla till dem. Deras kundtjänst har öppet på vardagar mellan klockan 8.00 och 18.00 och på lördagar mellan klockan 9.00 och 15.00. De erbjuder även svar på vanligt ställda frågor på hemsidan.

På hemsidan kan du läsa om cookies och olika villkor men också vilket personskydd de erbjuder. Där kan du bland annat läsa om vilka uppgifter de samlar in om dig och hur länge dessa uppgifter lagras.

Sammanfattning

Den digitala banken BRAbank erbjuder bland annat privatlån till privatpersoner. Här kan man låna upp till 500 000 kronor med en återbetalningstid på maximalt 5 475 dagar. Den nominella räntan är upp till 19,90 procent.

Du måste också uppfylla vissa krav för att kunna beviljas ett lån. Du kan till exempel inte ha några betalningsanmärkningar och det är krav på en fast månadsinkomst. Om det finns en medsökande, som kan öka möjligheten att lånet blir beviljat, ska också uppfylla samma krav.

Ansökningsprocessen sker enkelt på hemsidan där du följer några få steg. Du får ett preliminärt låneerbjudande direkt efter du skickat in ansökan. Du signerar lånedokumenten med hjälp av BankID eller Mobilt BankID. Utbetalning sker inom 1-2 arbetsdagar efter du signerat och ansökan är godkänd av BRAbank. Det finns även en möjlighet till en ännu snabbare utbetalning.

Öppettider Stängt

 • Måndag 09:00 - 15:00
 • Tisdag 09:00 - 15:00
 • Onsdag 09:00 - 15:00
 • Torsdag 09:00 - 15:00
 • Fredag 09:00 - 15:00
 • Lördag -
 • Söndag -

Företagsuppgifter

 • Företagsnamn BRAbank ASA
 • Org.nummer 61192
 • Adress Holbergs gate 21
 • Postort 0166 Oslo
 • Telefon 0850928500
 • E-post kundservice@brabank.se

Vad tycker våra kunder om BraBank?

  Skriv ett omdöme

  Joar Tornedahl

  Joar Tornedahl är sedan våren 2022 skribent här på Lånen.se. Med sin stora kunskap om lån i allmänhet men konsumentkrediter i synnerhet så skriver Joar djupgående artiklar och guider i syftet att lära våra besökare hur man på ett tryggare sätt kan låna pengar. Joar har sedan tidigare mångårig erfarenhet från arbete på ett flertal mindre till medelstora nischbanker men vill idag förmedla vidare sin kunskap för att skapa ett bättre låneklimat online.