Hur mycket kostar Bigbank?

Justera reglagen för att se hur beloppet, löptiden och räntenivån påverkar din månadskostnad.

10 000 kr
12 mån
5 %
Resultat
 • Räntekostnad 0,00 kr
 • Avgifter 735,00 kr
 • Belopp att betala tillbaka 0,00 kr
 • Månadskostnad 0,00 kr
Efter ränteavdrag kostar lånet totalt 0,00 kr efter ett ränteavdrag på 0,00 kr. Över 0 månader innebär det en totalkostnad på 0,00 kr per månad.
Räkneexemplet ovan är en uppskattning av kreditkostnaden hos Bigbank och ska inte ses som ett erbjudande. Det är alltid villkoren som framgår på långivarens hemsida som gäller.

Hur bra är Bigbank jämfört med konkurrenterna?

Kostnad
Lika bra Bigbank erbjuder en ränta på 5,00 - 23,50 %. Ett lån på 25 000 kr i 1 år kostar som minst 1 945 kr
Kundomdömen
Inte bra Detta betyg baseras på 0 omdömen från låntagare hos Bigbank. Det genomsnittliga betyget är 0,00 av 5.
Kundtjänst
Bra Detta baseras på kundtjänstens öppettider. Bigbank har öppet 5 dagar i veckan.
Sammanvägt betyg
Lika bra Detta är en sammanvägning av samtliga ovanstående betyg.

Avgifter

Uppläggningsavgift
695 kr Kostnad för att teckna ett nytt lån.
Förlängningsavgift
0 kr Kostnad för att förlänga återbetalningstiden på ett befintligt lån.
Aviavgift
40 kr Administrativ avgift för upprättande och utskick av betalningsavi.
Påminnelseavgift
60 kr Avgift som debiteras om långivaren skickar en betalningspåminnelse.
Förseningsavgift
125 kr Tilläggsavgift som kan debiteras för upprättande av en avbetalningsplan.
Dröjsmålsränta
0,00 % Ränta som debiteras vid dröjsmål med betalning.

Fördelar

 • 60 dagars nöjdkundgaranti på lån
 • Snabb kundtjänst

Nackdelar

 • Dyr uppläggningsavgift

Om Bigbank

Bigbank etablerades år 1992 och återfinns i nio europeiska länder. På hemsidan kan du läsa mer om bolaget, och där kan du bland annat utläsa hur många aktiva lånekontrakt och hur mycket eget kapital bolaget har.

Bigbank vill agera som en mindre bank där varje individ är viktig och försöka finna styrkor i individens ekonomi. Bolagets vision är att göra vardagsekonomin enklare och på så sätt kunna förbättra den enskildes livssituation. Företaget erbjuder både lån och sparande, utformade efter specifika behov.

Lånevillkor

Hos Bigbank kan du låna en valfri summa mellan 10 000 och 250 000 kronor. Återbetalningstiden är mellan 365 och 4 380 dagar. Hos Bigbank har kreditgivaren krav på att återbetalningen sker via autogiro. Du kan givetvis betala tillbaka ditt lån i förtid om du så önskar. Bigbank har dock rätt att ta ut en ränteskillnadsersättning med högst 1 procent av det förtidsbetalade beloppet.

Räntan är fast under hela återbetalningstiden och varierar mellan 5,00 och 23,50 procent. Räntan fastställs individuellt efter en kreditprövning. Om du till exempel lånar 85 000 kronor på 10 år med en exempelränta på 10,95 procent blir den effektiva räntan 12,66 procent. Det totala lånebeloppet är 145 016 kronor och månadskostnaden blir då 1 208,47 kronor.

En uppläggningsavgift om 695 tillkommer när du godkänner ett lån. Om du däremot gör det via hemsidan är det gratis. En administrationsavgift om 40 kronor per månad tillkommer dock alltid.

Det finns vissa grundkrav som du behöver uppfylla för att få ett positivt besked från Bigbank. Du behöver:

 • Vara minst 20 år.
 • Ha maximalt 5 betalningsanmärkningar som inte får vara äldre än 6 månader.
 • Lånet måste du återbetala till Bigbank innan du fyller 75 år.
 • Vidare behöver du också ha varit folkbokförd i Sverige i minst tre år.
 • Ha en fast inkomst (från Sverige) om minst 9 585 kronor per månad eller 115 000 kronor per år. Som fast inkomst avses här lön eller pension.

Hos Bigbank kan du inte heller få lån om du avser att köpa eller behålla äganderätten till ett hus, tomträtt eller bostadsrätt.

Hur du ansöker

Om du avser att ansöka om lån hos Bigbank är det en enkel sak att göra. Antingen så ringer du till dem eller så fyller du i en ansökan på deras hemsida. Att ansöka kostar inget och du förbinder dig inte heller att teckna ett avtal. På hemsidan ser du tydligt lånebelopp, lånetid, uppskattad månadskostnad och ränta, faktorer som du kan justera så att du finner det som passar dig bäst.

Bigbank tar en kreditupplysning via UC och gör en kreditprövning. Om du blir godkänd som låntagare får du besked direkt, och i annat fall blir du kontaktad eftersom kompletterande uppgifter då krävs.

Om din ansökan om lån blir godkänd behöver du skicka in ett underskrivet låneavtal. Detta kan signeras med e-legitimation. Du erhåller ett mejl med instruktioner om hur du går tillväga. När Bigbank sedan har mottagit det så tar det cirka 2-3 dagar innan pengarna återfinns på ditt bankkonto.

Service & Säkerhet

Till skillnad från en del andra finansbolag, banker och kreditinstitut har Bigbank ett fysiskt kontor, beläget på Olof Palmes gata 29 i Stockholm. De nås även via telefon och via e-post. Kundtjänsten är öppen på vardagar mellan klockan 08.00 och 17.00.

Har du ett specifikt klagomål, har du även möjlighet att kontakta en specifik person för detta ändamål. På hemsidan finner du det mesta du behöver veta i form av vanligt förekommande frågor och svar, på den i allmänhet informativa hemsidan. För vidare spörsmål har du möjlighet att kontakta deras kundtjänst.

Som kund hos Bigbank kan du vara säker på att kreditgivaren har de tillstånd som krävs. De har såklart tillstånd från Finansinspektionen att bedriva bankverksamhet. Fastränteplaceringar omfattas också av insättningsgarantin, och Bigbank följer även Personuppgiftslagen samt de bestämmelser som ämnar förhindra penningtvätt.

Sammanfattning

Hos Bigbank kan du låna upp till 250 000 kronor på max 4 380 dagar. Du behöver dock uppfylla vissa grundkrav för att bli beviljad lån men i vissa fall kan betalningsanmärkningar godkännas, dock måste de vara äldre än 6 månader. Att ansöka om lån är en enkel process och kan med fördel göras på webben med BankID för ett snabbt besked.

Öppettider Stängt

 • Måndag 08:00 - 17:00
 • Tisdag 08:00 - 17:00
 • Onsdag 08:00 - 17:00
 • Torsdag 08:00 - 17:00
 • Fredag 08:00 - 17:00
 • Lördag -
 • Söndag -

Företagsuppgifter

 • Företagsnamn Bigbank AS Sverige Filial
 • Org.nummer 5164060872
 • Adress Olof Palmes gata 29
 • Postort 111 22 Stockholm
 • Telefon 0855048200
 • E-post info@bigbank.se

Vad tycker våra kunder om Bigbank?

  Skriv ett omdöme

  Joar Tornedahl

  Joar Tornedahl är sedan våren 2022 skribent här på Lånen.se. Med sin stora kunskap om lån i allmänhet men konsumentkrediter i synnerhet så skriver Joar djupgående artiklar och guider i syftet att lära våra besökare hur man på ett tryggare sätt kan låna pengar. Joar har sedan tidigare mångårig erfarenhet från arbete på ett flertal mindre till medelstora nischbanker men vill idag förmedla vidare sin kunskap för att skapa ett bättre låneklimat online.