Lånen.se

Bigbank

Bigbank

(1,5)

Vi samarbetar inte med Bigbank, men genom att använda Lendo kan du få offerter från Bigbank och 34 andra långivare.
Ansök om lån hos Lendo
Belopp: 10 000 – 200 000 kr
Ränta: 5,65 – 23,50 %
Löptid: 1 – 12 år
Ålderskrav: 20 – 75 år
Utan UC: Nej
Ansök med BankID: Nej
Betalningsanmärkningar: Accepteras
Inkomstkrav: 9 583 kr/mån
Låneskydd kan tecknas: Nej
Direktutbetalning: Nej
Utbetalningstid: 2 – 3 bankdagar

Villkoren kontrollerades automatiskt 2020-01-23. All insamlad data valideras regelbundet av  Viktor Svensson Viktor Svensson och  Kajsa Amnehagen Kajsa Amnehagen.

Hur mycket kostar Bigbank?

Justera reglagen för att se hur beloppet, löptiden och räntenivån påverkar din månadskostnad.


Resultat

Räntekostnad
Ränteavdrag
Avgifter
Belopp att betala tillbaka
Effektiv ränta
Månadskostnad
Före ränteavdrag

Räkneexemplet ovan är en uppskattning av kreditkostnaden hos Bigbank och ska inte ses som ett erbjudande. Det är alltid villkoren som framgår på långivarens hemsida som gäller.

Hur bra är Bigbank jämfört med konkurrenterna?Kostnad Bigbank kan som lägst erbjuda en ränta på 5,65 %. Ett lån på 25 000 kr i 5 år kostar som minst 6 955 kr. I betyget har hänsyn tagits till att Bigbank accepterar betalningsanmärkningar.
Tydliga avgifter Uppläggningsavgiften är 115 % högre än genomsnittet. Aviavgiften är 266 % högre än genomsnittet. Däremot avviker inte förseningsavgiften från det normala. Bigbank använder sig därmed i viss mån av otydliga avgifter.
Beviljandegrad Vi har inget samarbete med Bigbank. Av det skälet känner vi inte till hur många av våra användare som får sin låneansökan beviljad.
Kundservice Kundservice hos Bigbank har öppet i genomsnitt 9 timmar per dag på vardagar. Kundservice har dock inte öppet på helger.
Kundomdömen Bigbank har inte fått några omdömen från låntagare på Lånen.se.
Helhetsintryck Vi har inget samarbete med Bigbank och kan därför inte ge något betyg på helhetsintrycket.
Slutbetyg Detta är en sammanvägning av samtliga ovanstående betyg.

AvgifterUppläggningsavgift 695 krKostnad för att teckna ett nytt lån.
Förlängningsavgift Kostnad för att förlänga återbetalningstiden på ett befintligt lån.
Aviavgift 40 kr/månAdministrativ avgift för upprättande och utskick av betalningsavi.
Påminnelseavgift 60 krAvgift som debiteras om långivaren skickar en betalningspåminnelse.
Förseningsavgift 125 krTilläggsavgift som kan debiteras för upprättande av en avbetalningsplan.
Dröjsmålsränta Ränta som debiteras vid dröjsmål med betalning.

Fördelar

  • 60 dagars nöjdkundgaranti på lån

Nackdelar

  • Utbetalningen tar cirka 2-3 dagar

Om Bigbank

Bigbank etablerades år 1992 och återfinns i nio europeiska länder. På hemsidan kan du läsa mer om bolaget, och där kan du bland annat utläsa hur många aktiva lånekontrakt och hur mycket eget kapital bolaget har. Bigbank vill agera som en mindre bank där varje individ är viktig och försöka finna styrkor i individens ekonomi. Bolagets vision är att göra vardagsekonomin enklare och på så sätt kunna förbättra den enskildes livssituation. Företaget erbjuder både lån och sparande, utformade efter specifika behov.

Lånevillkor

Hos Bigbank kan du låna en valfri summa mellan 10 000 och 200 000 kronor. Återbetalningstiden är mellan sex månader och tio år, och räntan är fast under hela återbetalningstiden. Hos Bigbank har kreditgivaren krav på att återbetalningen sker via autogiro. Du kan givetvis betala tillbaka ditt lån utan kostnad i förtid om du så önskar.

Det finns vissa grundkrav som du behöver uppfylla för att få ett positivt besked från Bigbank: Du behöver vara minst 20 år och ha maximalt fem betalningsanmärkningar som inte får vara äldre än sex månader. Lånet måste du återbetala till Bigbank innan du fyller 75 år. Vidare behöver du också ha varit folkbokförd i Sverige i minst tre år och ha en fast inkomst (från Sverige) om minst 9 583 kronor per månad. Som fast inkomst avses här lön eller pension. Hos Bigbank kan du inte heller få lån om du avser att köpa eller behålla äganderätten till ett hus, tomträtt eller bostadsrätt.

Service & säkerhet

Till skillnad från en del andra finansbolag, banker och kreditinstitut har Bigbank ett fysiskt kontor, beläget på S:t Eriksgatan 117 i Stockholm. De nås även via telefon och via e-post. Kundtjänsten är öppen på vardagar mellan klockan 08:00 - 17:00. Har du ett specifikt klagomål, har du även möjlighet att kontakta en specifik person för detta ändamål.

På hemsidan finner du det mesta du behöver veta i form av vanligt förekommande frågor och svar, på den i allmänhet informativa hemsidan. För vidare spörsmål har du möjlighet att kontakta deras kundtjänst.

Som kund hos Bigbank kan du vara säker på att kreditgivaren har de tillstånd som krävs. De har såklart tillstånd från Finansinspektionen att bedriva bankverksamhet. Fastränteplaceringar omfattas också av insättningsgarantin, och Bigbank följer även Personuppgiftslagen samt de bestämmelser som ämnar förhindra penningtvätt.

Hur du ansöker

Om du avser att ansöka om lån hos Bigbank är det en enkel sak att göra. Antingen så ringer du till dem eller så fyller du i en ansökan på deras hemsida. Att ansöka kostar inget och du förbinder dig inte heller att teckna ett avtal. På hemsidan ser du tydligt lånebelopp, lånetid, uppskattad månadskostnad och ränta, faktorer som du kan justera så att du finner det som passar dig bäst.

Bigbank tar en kreditupplysning via UC och gör en kreditprövning. Om du blir godkänd som låntagare får du besked direkt, och i annat fall blir du kontaktad eftersom kompletterande uppgifter då krävs.

Om din ansökan om lån blir godkänd behöver du skicka in ett underskrivet låneavtal. Detta kan signeras med e-legitimation. Du erhåller ett mejl med instruktioner om hur du går tillväga. När Bigbank sedan har mottagit det så tar det cirka 2-3 dagar innan pengarna återfinns på ditt bankkonto.

Sammanfattning

Hos Bigbank kan du låna upp till 200 000 kronor. Du behöver uppfylla vissa grundkrav men i vissa fall kan betalningsanmärkningar godkännas, dock måste de vara äldre än sex månader. Att ansöka om lån är en enkel process och kan med fördel göras på webben för ett snabbt besked.


Skärmdump från Bigbank

Recensionen publicerades 2018-07-28 och uppdaterades senast 2019-09-24 av  Viktor Svensson Viktor Svensson

Vad tycker kunderna om Bigbank?


Skriv ett omdöme

Alla omdömen 0

Här finns inga kundomdömen ännu. Har du varit kund hos Bigbank? Skriv gärna ett omdöme!


Skriv ett omdöme

Ditt betyg:
Ditt förnamn:
E-postadress:
(Visas inte offentligt)
Ge ditt omdöme en rubrik:
(Frivilligt)
Berätta om din upplevelse av Bigbank:


Läs om hur vi behandlar och skyddar dina personuppgifter i vår personuppgiftspolicy. Genom att skicka in ditt omdöme godkänner du denna hantering. Om ditt omdöme framstår som stötande eller av något skäl olämpligt kan publicering underlåtas.