Lånen.se

Wasa Kredit

Wasa Kredit

(1,5)

Vi samarbetar inte med Wasa Kredit, men genom att använda Advisa kan du få offerter från Wasa Kredit och 38 andra långivare.
Ansök om lån hos Advisa
Belopp: 10 000 – 400 000 kr
Ränta: 4,45 – 14,95 %
Löptid: 1 – 15 år
Ålderskrav: 20 år eller äldre
Utan UC: Nej
Ansök med BankID: Ja
Betalningsanmärkningar: Accepteras inte
Inkomstkrav: 13 333 kr/mån
Låneskydd kan tecknas: Ja
Direktutbetalning: Nej
Utbetalningstid: 1 – 2 bankdagar

Villkoren kontrollerades automatiskt 2020-01-25. All insamlad data valideras regelbundet av  Viktor Svensson Viktor Svensson och  Kajsa Amnehagen Kajsa Amnehagen.

Hur mycket kostar Wasa Kredit?

Justera reglagen för att se hur beloppet, löptiden och räntenivån påverkar din månadskostnad.


Resultat

Räntekostnad
Ränteavdrag
Avgifter
Belopp att betala tillbaka
Effektiv ränta
Månadskostnad
Före ränteavdrag

Räkneexemplet ovan är en uppskattning av kreditkostnaden hos Wasa Kredit och ska inte ses som ett erbjudande. Det är alltid villkoren som framgår på långivarens hemsida som gäller.

Hur bra är Wasa Kredit jämfört med konkurrenterna?Kostnad Wasa Kredit kan som lägst erbjuda en ränta på 4,45 %. Ett lån på 25 000 kr i 5 år kostar som minst 5 795 kr.
Tydliga avgifter Aviavgiften är 266 % högre än genomsnittet. Däremot avviker inte uppläggningsavgiften eller förseningsavgiften från det normala. Wasa Kredit använder sig därmed i viss mån av otydliga avgifter.
Beviljandegrad Vi har inget samarbete med Wasa Kredit. Av det skälet känner vi inte till hur många av våra användare som får sin låneansökan beviljad.
Kundservice Kundservice hos Wasa Kredit har öppet i genomsnitt 8 timmar per dag på vardagar. Kundservice har inte öppet på helger.
Kundomdömen Wasa Kredit har inte fått några omdömen från låntagare på Lånen.se.
Helhetsintryck Vi har inget samarbete med Wasa Kredit och kan därför inte ge något betyg på helhetsintrycket.
Slutbetyg Detta är en sammanvägning av samtliga ovanstående betyg.

AvgifterUppläggningsavgift 375 krKostnad för att teckna ett nytt lån.
Förlängningsavgift Kostnad för att förlänga återbetalningstiden på ett befintligt lån.
Aviavgift 40 kr/månAdministrativ avgift för upprättande och utskick av betalningsavi.
Påminnelseavgift 60 krAvgift som debiteras om långivaren skickar en betalningspåminnelse.
Förseningsavgift 150 krTilläggsavgift som kan debiteras för upprättande av en avbetalningsplan.
Dröjsmålsränta 24 % (2,0 % per månad)Ränta som debiteras vid dröjsmål med betalning.

Fördelar

  • Du får besked på din låneansökan inom några minuter
  • Du får tillgång till dina sidor där du får en överblick över ditt lån

Nackdelar

  • Du får inte ha betalningsanmärkningar
  • Du behöver ha Mobilt BankID om du önskar en snabb(are) utbetalning

Om Wasa Kredit

Wasa Kredit är ett dotterbolag till Länsförsäkringar Bank, och återfinns på kontor över hela Sverige. Wasa Kredit erbjuder olika slags finansieringstjänster till både företag och privatpersoner. För privatpersoner erbjuds tjänster som lån och kontokortskrediter.

Lånevillkor

Hos Wasa Kredit kan du låna en valfri summa upp till 350 000 kronor, minsta belopp att låna är 7 000 kronor. Återbetalningstiden väljer du själv men mellan ett och tolv år ska lånet återbetalas på och avin skickas ut varje månad. Du behöver ingen säkerhet för att få låna pengar utan din ansökan baseras på en kreditbedömning.

Du kan enkelt se vilken preliminär månadskostnad du får utifrån lånebelopp och återbetalningstid, men den faktiska månadskostnaden ser du först när du ansöker, då den faktiska räntan räknas ut. Räntan är således individuellt fastställd och rörlig. Du har möjlighet att göra extra amorteringar, lösa lånet i förtid eller höja ditt befintliga lånebelopp.

För att kunna beviljas ett lån hos Wasa Kredit behöver du uppfylla vissa krav. Du måste vara minst 20 år och ha varit folkbokförd i Sverige under de minst tre senaste åren. Du måste också ha en fast anställning i Sverige och ha en taxerad nettoinkomst på minst 160 000 kronor per år. Vidare får du inte ha någon betalningsanmärkning. Om du har svårt att få lån på egen hand, kan du ha en medsökande eftersom chansen då ökar till att få lånet beviljat.

Service & säkerhet

För att komma i kontakt med Wasa Kredit kan du till exempel ringa eller skicka e-post till dem. Du kan också få kontakt med dem via dina sidor där du kan skicka säkra meddelanden till kundtjänst. Kundtjänsten har öppet på helgfria vardagar mellan klockan 09:00 och 17:00.

Wasa Kredit upplevs som en aktör som är mån om din trygghet och säkerhet. De beskriver tydligt på hemsidan om säkra meddelanden för dig som kund, banksekretess och annan viktig information inom området.

Hur du ansöker

För att ansöka om lån hos Wasa Kredit fyller du enkelt i en ansökan på webben. Ansökan behandlas och du får sedan besked inom några minuter. Om du får din ansökan beviljad kan du välja att signera låneavtalet med Mobilt BankID, och du kan då ha pengarna på ditt konto inom några bankdagar. Väljer du istället att få avtalet per post eller på annat sätt och behöver skriva under och skicka tillbaka till Wasa Kredit så tar det givetvis längre tid. Inom 2-3 bankdagar ska pengarna finnas dig tillhanda när de mottagit avtalet.

Du har också möjlighet att ångra ditt lån om det skulle vara så att du ångrar dig. Du har 14 dagars ångerrätt och ränta tillkommer.

Sammanfattning

Wasa Kredit erbjuder privatlån till privatpersoner upp till 350 000 kronor. För att kunna beviljas ett lån behöver du uppfylla vissa krav, som till exempel att du har en fast anställning och inte har några betalningsanmärkningar. Wasa Kredit tillämpar en individuell och rörlig räntesättning. Ansökningsprocessen är enkel och görs på webben. Utbetalning sker oftast inom 2-3 bankdagar efter att låneavtalet har inkommit och undertecknats, vilket med fördel kan göras med Mobilt BankID för att underlätta och påskynda låneprocessen.


Skärmdump från Wasa Kredit

Recensionen publicerades 2018-09-22 av  Viktor Svensson Viktor Svensson

Vad tycker kunderna om Wasa Kredit?


Skriv ett omdöme

Alla omdömen 0

Här finns inga kundomdömen ännu. Har du varit kund hos Wasa Kredit? Skriv gärna ett omdöme!


Skriv ett omdöme

Ditt betyg:
Ditt förnamn:
E-postadress:
(Visas inte offentligt)
Ge ditt omdöme en rubrik:
(Frivilligt)
Berätta om din upplevelse av Wasa Kredit:


Läs om hur vi behandlar och skyddar dina personuppgifter i vår personuppgiftspolicy. Genom att skicka in ditt omdöme godkänner du denna hantering. Om ditt omdöme framstår som stötande eller av något skäl olämpligt kan publicering underlåtas.