Lånen.se

Lån med Safenode

  • Låna mellan 1 000 – 30 000 kr
  • Jämför 2 långivare
  • Återbetalningstider upp till 3 år

Här hittar du alla svenska lån som använder Safenode för kreditupplysning. Safenode har historiskt sätt inte använts av många kreditgivare men har under 2020 börjat etablera sig mer. Tar du ett lån med Safenode kommer inte din kreditvärdighet hos UC förändras vilket är den stora fördelen med Safenode.


Jämför 2 st. lån som använder Safenode istället för UC

Flexlimit
Belopp: 3 000 – 20 000 kr
Ränta: 39,00 %
Löptid: 1 mån – 3 år
Använder inte UC Pengar samma dag
Meddelandelån
Belopp: 1 000 – 30 000 kr
Ränta: 39,00 %
Löptid: 1 mån – 3 år
Använder inte UC Pengar samma dag Räntefritt i 30 dgr
Vilket lån har jag störst chans att få beviljat?
  Starta Låneguiden

Villkoren kontrollerades automatiskt 2020-02-19. Automatiskt insamlad data valideras regelbundet av  Viktor  Svensson Viktor Svensson och  Kajsa  Amnehagen Kajsa Amnehagen.

Safenode

Safenode kreditupplysning för lån

Safenode är en nykomling som utmanar de mer etablerade kreditupplysningsföretagen på den svenska marknaden. Företaget har beviljats kreditupplysningstillstånd av Datainspektionen och verkar därmed i enlighet med kreditupplysningslagen (KuL).

I dagsläget använder blott ett mindre antal lån- och kreditgivare sig av Safenode för att göra kreditupplysningar. Vi håller det dock för troligt att antalet banker och kreditinstitut som nyttjar deras tjänster kommer att öka markant under de kommande åren.

Låna utan UC med kreditupplysning via Safenode

När en kreditupplysning tas på dig via Safenode går förfarandet till på ett liknande sätt som när upplysningen görs via exempelvis Creditsafe eller Bisnode. Detta är med andra ord ett alternativ för dig som ogärna ser att upplysningen ska bli synlig via UC.

När du ansöker om ett lån hos en långivare vars upplysningar görs via Safenode påverkas inte din kreditvärdighet hos UC. Detta gör att dina möjligheter att teckna ett mer omfattande lån framledes inte påverkas negativt.

Illustration av långivarnas räntor

Här kan du se hur de lägsta och högsta räntorna skiljer sig mot varandra hos långivarna inom kategorin lån med Safenode. I tabellen finns de räntespann som varje långivare använder i sin marknadsföring.


Artikeln uppdaterades senast 5 februari 2020
Jakob  ThorseliusJakob ThorseliusMarknadsansvarig, redaktör [email protected]   JThorselius   Jakob Thorselius  Jakob har tidigare arbetat med verksamhetsutveckling på ideella föreningar såsom Mattecentrum och Kodcentrum där barn och unga får gratis hjälp med matematik och programmering. Grundläggande kunskaper inom matematik är enligt Jakob en bärande grund för att kunna fatta bra beslut när man ska låna pengar.