Lånen.se
Pluskan
Till ansökan

Pluskan

Belopp: 5 000 – 30 000 kr
Ränta: 24,00 %
Löptid: 1 mån – 2 år
Ålderskrav: 20 – 65 år
Utan UC: Ja, använder Bisnode
Ansök med BankID: Ja
Betalningsanmärkningar: Accepteras inte
Låneskydd kan tecknas: Nej
Direktutbetalning: Nej
Utbetalningstid: 1 – 2 bankdagar
Betyg på Trustpilot: Trustpilot 9 av 10 (19 omdömen)

Använder inte UC

Villkoren kontrollerades automatiskt 2020-01-24. All insamlad data valideras regelbundet av  Viktor Svensson Viktor Svensson och  Kajsa Amnehagen Kajsa Amnehagen.

Hur mycket kostar Pluskan?

Justera reglagen för att se hur beloppet, löptiden och räntenivån påverkar din månadskostnad.


Resultat

Räntekostnad
Ränteavdrag
Avgifter
Belopp att betala tillbaka
Effektiv ränta
Månadskostnad
Före ränteavdrag

Räkneexemplet ovan är en uppskattning av kreditkostnaden hos Pluskan och ska inte ses som ett erbjudande. Det är alltid villkoren som framgår på långivarens hemsida som gäller.

Hur bra är Pluskan jämfört med konkurrenterna?Kostnad Pluskan kan som lägst erbjuda en ränta på 24,00 %. Ett lån på 10 000 kr i 2 mån kostar som minst 301 kr.
Tydliga avgifter Förseningsavgiften är 81 % högre än genomsnittet. Däremot avviker inte uppläggningsavgiften eller aviavgiften från det normala. Pluskan använder sig därmed i viss mån av otydliga avgifter.
Beviljandegrad Jämfört med andra lån har en låg andel av Lånen.se-användare blivit beviljade att låna hos Pluskan. För att få ett lån beviljat får du inte ha några betalningsanmärkningar. Pluskan kräver att låntagaren är minst 20 år gammal.
Kundservice Kundservice hos Pluskan har öppet i genomsnitt 9 timmar per dag på vardagar. Kundservice har dock inte öppet på helger.
Kundomdömen Detta betyg baseras på 1 omdöme från låntagare hos Pluskan. Vi har även tagit hänsyn till att Pluskan har 9 av 10 i betyg från 19 recensioner på Trustpilot.
Helhetsintryck Detta betyg baseras på ett helhetsintryck av att ansöka om ett lån hos Pluskan.
Slutbetyg Detta är en sammanvägning av samtliga ovanstående betyg.

AvgifterUppläggningsavgift 0 krKostnad för att teckna ett nytt lån.
Förlängningsavgift Kostnad för att förlänga återbetalningstiden på ett befintligt lån.
Aviavgift 0 kr/månAdministrativ avgift för upprättande och utskick av betalningsavi.
Påminnelseavgift 60 krAvgift som debiteras om långivaren skickar en betalningspåminnelse.
Förseningsavgift 125 krTilläggsavgift som kan debiteras för upprättande av en avbetalningsplan.
Dröjsmålsränta 36 % (3,0 % per månad)Ränta som debiteras vid dröjsmål med betalning.

Fördelar

  • Snabbt svar på ansökan
  • Låg ränta & ingen UC

Nackdelar

  • Du kan inte ha någon betalningsanmärkning
  • Svårnavigerad hemsida

Om Pluskan

Pluskan är en ny kontokredit och utmanar konkurrenter med låg ränta och inga avgifter.

Företaget som ligger bakom Pluskan är Loan Exchange Nordic AB. De erbjuder kontokrediter till privatpersoner. För fakturering och administration används företaget Arvato.

Lånevillkor

Hos Pluskan ansöker du om en kontokredit med en summa på mellan 5 000 och 30 000 kronor. Du betalar endast ränta för den tid du lånar pengarna. När du har börjat betala tillbaka och vill låna igen, går detta att göra enkelt via dina sidor på hemsidan. Du kan låna lika mycket som det du betalat av. Du kan dock inte höja din kreditgräns i efterhand. Årsräntan är för närvarande 24,00 procent, och den effektiva räntan är på 26,82 procent.

När du har beviljats krediten och ska börja betala tillbaka, sker detta månaden efter beviljandet. Betalningen beror på utifrån när i månaden du ansökt. Du betalar 5 procent av lånebeloppet, inklusive ränta, varje månad, men minst 500 kronor. Du kan givetvis betala mer än det lägsta beloppet.

För att kunna beviljas en kontokredit hos Pluskan behöver du uppfylla vissa krav. Du måste vara 20 år eller äldre men max 65 år och vara skriven i Sverige. Du kan inte redan ha ett lån hos Pluskan, ha betalningsanmärkning eller ett skuldsaldo hos Kronofogden. Kreditupplysning sker via Bisnode.

Service & säkerhet

Du har möjlighet att komma i kontakt med Pluskan via telefon eller via ett kontaktformulär på hemsidan, där du har möjlighet att få svar via mejl eller bli uppringd. Om du dessutom redan är kund hos dem och loggar in på dina sidor, kommer du att få förtur. Kundtjänsten har öppet på vardagar mellan klockan 08:00 och 17:00 med lunchstängt mellan klockan 12:00 och 13:00.

På hemsidan finns tydlig och utförlig information som gör att du kan känna dig lugn när du ansöker om lån hos Pluskan. De beskriver bland annat sin integritetspolicy, vilka tillstånd de har och följer samt hur de hanterar cookies och klagomål.

Hur du ansöker

För att ansöka om kontokredit från Pluskan fyller du i dina uppgifter på hemsidan samt loggar in med BankID. Du kommer sedan att få besked på din ansökan direkt. Om din ansökan blir godkänd sker utbetalning direkt och pengarna har du på ditt bankkonto senast inom två bankdagar.

Sammanfattning

Hos Pluskan kan du ansöka om kontokredit upp till 30 000 kronor. Du betalar en relativt hög ränta, dock endast under tiden du nyttjar pengarna. Du betalar tillbaka per månad via autogiro. Du måste uppfylla vissa krav för att kunna beviljas kontokrediten. Du ansöker smidigt via hemsidan, legitimerar dig med BankID, får ett snabbt svar och om du blir godkänd så sker utbetalning omgående.


Skärmdump från Pluskan

Recensionen publicerades 2018-12-23 och uppdaterades senast 2019-09-26 av  Viktor Svensson Viktor Svensson

Öppettider

Måndag:
Tisdag:
Onsdag:
Torsdag:
Fredag:
Lördag:
Söndag:

Företagsuppgifter

Företagsnamn: Loan Exchange Nordic AB
Org.nummer: 559057–1252
Adress: Box 396
Postort: 541 28 Skövde
Telefon: 08-145 55 9
E-post: [email protected]

Liknande lån

Tryggkredit
Ränta från
25,00 %
Maxbelopp
25 000 kr
Credway
Ränta från
26,04 %
Maxbelopp
30 000 kr
Frogtail
Ränta från
26,00 %
Maxbelopp
40 000 kr
Brixo
Ränta från
39,48 %
Maxbelopp
30 000 kr

Vad tycker kunderna om Pluskan?


Skriv ett omdöme

Alla omdömen 1

Ronja

1 feb 2019

äntligen en kontokredit med bra ränta och...

äntligen en kontokredit med bra ränta och villkor, tack!Skriv ett omdöme

Ditt betyg:
Ditt förnamn:
E-postadress:
(Visas inte offentligt)
Ge ditt omdöme en rubrik:
(Frivilligt)
Berätta om din upplevelse av Pluskan:


Läs om hur vi behandlar och skyddar dina personuppgifter i vår personuppgiftspolicy. Genom att skicka in ditt omdöme godkänner du denna hantering. Om ditt omdöme framstår som stötande eller av något skäl olämpligt kan publicering underlåtas.