Lånen.se
Monetti
Till ansökan

Monetti

Monetti

(5,0)

Till ansökan
Tips! Genom att skicka din ansökan till Klara lån kan du få offerter från Monetti och 9 andra långivare.
Ansök om lån hos Klara lån
Belopp: 2 000 – 20 000 kr
Ränta: 39,00 %
Löptid: 2 mån – 1 år
Ålderskrav: 18 år eller äldre
Utan UC: Ja, använder Bisnode
Ansök med BankID: Ja
Betalningsanmärkningar: Accepteras
Låneskydd kan tecknas: Nej
Direktutbetalning: Ja
Till: Danskebank, SEB, Swedbank, Handelsbanken
Medlem i SKEF : Ja
Detta är en högkostnadskredit. Genom att inte betala hela lånebeloppet riskerar du en betalningsanmärkning. Innan du ansöker om en högkostnadskredit bör du kontakta skuldrådgivaren i din kommun för att få ekonomisk rådgivning.

Betalningsanm. OK Använder inte UC Pengar samma dag

Villkoren kontrollerades automatiskt 2020-01-25. All insamlad data valideras regelbundet av  Viktor Svensson Viktor Svensson och  Kajsa Amnehagen Kajsa Amnehagen.

Hur mycket kostar Monetti?

Justera reglagen för att se hur beloppet, löptiden och räntenivån påverkar din månadskostnad.


Resultat

Räntekostnad
Ränteavdrag
Avgifter
Belopp att betala tillbaka
Effektiv ränta
Månadskostnad
Före ränteavdrag

Räkneexemplet ovan är en uppskattning av kreditkostnaden hos Monetti och ska inte ses som ett erbjudande. Det är alltid villkoren som framgår på långivarens hemsida som gäller.

Hur bra är Monetti jämfört med konkurrenterna?Kostnad Monetti kan som lägst erbjuda en ränta på 39,00 %. Ett lån på 10 000 kr i 2 mån kostar som minst 980 kr.
Tydliga avgifter Uppläggningsavgiften är 54 % högre än genomsnittet. Aviavgiften är 68 % högre än genomsnittet. Monetti debiterar en avgift på 50 kr per uttag. Däremot avviker inte förseningsavgiften från det normala. Monetti använder sig därmed av otydliga avgifter.
Beviljandegrad Jämfört med andra lån har en ganska låg andel av Lånen.se-användare blivit beviljade att låna hos Monetti. För att få ett lån beviljat måste du vara minst 18 år. Även låntagare med betalningsanmärkningar accepteras. Monetti är medlemmar i SKEF (Svenska Konsumentkreditföretagen).
Kundservice Kundservice hos Monetti har öppet i genomsnitt 12 timmar per dag på vardagar. På helger har kundservice öppet 10:00 - 17:00.
Kundomdömen Detta betyg baseras på 2 omdömen från låntagare hos Monetti.
Helhetsintryck Detta betyg baseras på ett helhetsintryck av att ansöka om ett lån hos Monetti.
Slutbetyg Detta är en sammanvägning av samtliga ovanstående betyg.

AvgifterUppläggningsavgift 350 krKostnad för att teckna ett nytt lån.
Uttagsavgift 50 krKostnad för att få lånet utbetalt.
Förlängningsavgift 350 krKostnad för att förlänga återbetalningstiden på ett befintligt lån.
Aviavgift 45 kr/månAdministrativ avgift för upprättande och utskick av betalningsavi.
Påminnelseavgift 60 krAvgift som debiteras om långivaren skickar en betalningspåminnelse.
Förseningsavgift 120 krTilläggsavgift som kan debiteras för upprättande av en avbetalningsplan.
Dröjsmålsränta 36 % (3,0 % per månad)Ränta som debiteras vid dröjsmål med betalning.

Fördelar

 • Lån utan UC
 • Utbetalning samma dag
 • Kundtjänsten är öppen sju dagar i veckan

Nackdelar

 • Hög effektiv ränta på korttidslånet

Om Monetti

Monetti ingår i Folkefinansgruppen som är ett finans- och kreditbolag med licens och lyder under tillsyn i både Sverige och Norge. Samma bolag driver den kända långivaren Frogtail och har i och med Monetti skapat ytterligare en nischad tjänst. Monetti grundades 2006. Visionen med Monetti är att erbjuda olika finansiella tjänster till människor i vardagen som dessutom har behov som inte täcks av de mer traditionella bankerna.

Styrkan i Monettis låneprodukter är att de förekommer i två varianter: som ett regelrätt smslån och som en kontokredit. De erbjuder därmed sina kunder en smidig lösning vid tillfälliga ekonomiska behov.I nedanstående recension kommer vi främst fokusera på smslånet.

Lånevillkor

Smslån är en bra beteckning på Monettilånet, då tidigare kunder faktiskt kan skicka in en ansökan via sms. Som ny kund måste du dock fylla i ansökningsformuläret på Monetti.se. Deras så kallade Monettilån är en högkostnadskredit. Du kan låna mellan 2 000 och 20 000 kronor. Du väljer återbetalningstid mellan 1, 6 eller 12 månader. Både storleken och löptiden på lånet är direkt avgörande för kostnaden på det. Om du inte kan beviljas den ansökta lånesumman kan du istället beviljas ett lägre belopp utifrån den kreditbedömning som görs.

Kostnaden för Monettis snabblån mäts i effektiv ränta. Beroende på lånets omfattning och återbetalningstid kan den effektiva räntan variera ganska så kraftigt. Det minsta lånet på 2 000 kronor och med 365 i löptid har absolut högst effektiv ränta. Då ligger den på 1 135 procent. Den högsta lånesumman på 20 000 kronor och med 365 dagar i återbetalningstid har däremot en effektiv ränta på 58 procent.

Vårt tips är att du inte bara ser till den effektiva räntan när du ska välja snabblån. Eftersom lånet ska betalas tillbaka snabbt är ränta sällan ett bra sätt att mäta kostnaden, åtminstone när det gäller smslån.

Det tillkommer även uppläggningsavgift om 350 kronor samt en administrationsavgift på 45 kronor. Det är möjligt att ha flera lån hos Monetti samtidigt beroende på din betalningsförmåga. Du har möjlighet att lösa ditt lån i förtid utan extra kostnad.

Grundkrav

Nedan följer grundkraven för att få låna pengar hos Monetti. Du måste:

 • vara över 18 år
 • vara folkbokförd i Sverige
 • ha en taxerad inkomst
 • vara fri från skuldsaldo hos Kronofogden

Du måste också genomgå en kreditupplysning via Bisnode. Monetti gör sedan en kreditprövning innan du kan beviljas ett lån hos dem.

Service och säkerhet

Monetti erbjuder sina kunder en tillgänglig kundservice. Om du skulle behöva ställa frågor om snabblånen eller ha ekonomisk rådgivning kan det kännas skönt att veta att kundtjänstteamet finns där för dig, sju dagar i veckan. Öppettiderna är måndag till fredag 8-18, lördagar söndagar samt helgdagar 10-15. Du kan antingen ringa eller mejla dem.

Monetti följer såväl Finansinspektionens som SKEF:s (Svenska Konsumentkreditföretagen Ekonomisk Förening) riktlinjer för ansvarsfull kreditgivning. Det här innebär bland annat att de redovisar alla lånekostnader, så att du som kund får en rättvis chans att fatta ett bra lånebeslut. På hemsidan kan du också läsa deras integritetspolicy om hur de hanterar dina personuppgifter.

Hur du ansöker

 1. Det är enkelt och smidigt att ansöka om snabblån hos Monetti. Som förstagångskund ska du använda ansökningsformuläret på Monetti.se som finns på startsidan. Klicka på knappen Ansök om Monettilån så kommer du direkt till formuläret.
 2. Ägna ett par minuter åt att fylla i önskat lånebelopp, återbetalningstid och dina personuppgifter. Skicka in ansökan och legitimera dig med e-legitimation. Nu ska du genomgå en kort och automatisk kreditprövning av Bisnode (lån utan UC).
 3. Om Bisnode bedömer att du är kreditvärdig och kan leva upp till kraven på återbetalning för snabblånet, får du tummen upp. Tacka ja eller nej till lånet. Om du tackar ja kan du räkna med att få pengarna på kontot redan samma dag eller under nästa vardag.

Om du ansöker och beviljas lån på helgfria vardagar före klockan 13.00 så får du pengarna redan samma dag. Om det sker efter denna tidpunkt sker utbetalningen av lånet istället nästkommande bankdag. Om du ansöker och beviljas efter klockan 13.00 på fredagar så sker utbetalningen på måndagen. Har du Nordea får du pengarna samma dag men det krävs att du ansöker och beviljas före klockan 10.30. Beroende på din bank kan de exakta tiderna för insättning på ditt konto variera.

Har du lånat pengar av Monetti förut? Ansök om nytt lån via sms! Det tas endast ut en vanlig sms-taxa för ansökan.

Sammanfattning

Monetti erbjuder smslån på belopp mellan 2 000 och 20 000 kronor med en återbetalningstid mellan 61 och 365 dagar. Oavsett storleken på lånet handläggs ansökan snabbt, då företaget är öppet sju dagar i veckan och kreditprövningen går genom Bisnode i stället för UC. Ju mer pengar du lånar desto lägre effektiv ränta får du. Monetti följer riktlinjerna för ansvarsfull kreditgivning. Surfa in till deras lånesajt, gör en ansökan och få pengarna idag!


Skärmdump från Monetti

Recensionen publicerades 2018-07-05 och uppdaterades senast 2019-10-21 av  Viktor Svensson Viktor Svensson

Öppettider

Måndag:
Tisdag:
Onsdag:
Torsdag:
Fredag:
Lördag:
Söndag:

Företagsuppgifter

Företagsnamn: Folkefinans AS Norge, Filial Sverige
Org.nummer: 516404-7044
Adress: Götgatan 78
Postort: 102 66 Stockholm
Telefon: 08-588 58 100
E-post: [email protected]

Liknande lån

Kredit 365
Ränta från
39,00 %
Maxbelopp
5 000 kr
Frogtail
Ränta från
26,00 %
Maxbelopp
40 000 kr
Lumify
Ränta från
39,50 %
Maxbelopp
20 000 kr
Vivus
Ränta från
39,00 %
Maxbelopp
15 000 kr

Relaterade artiklar

lan-utan-inkomst-har-kan-du-lana-pengar-med-lag-inkomst

Lån utan inkomst - Här kan du låna pengar med låg inkomst

av Kajsa Amnehagen
vad-sager-statistiken-om-lanen-juli-2018

Vad säger statistiken om lånen? (Juli 2018)

av Viktor Svensson

Monetti finns hos 1 låneförmedlare

Klara lån
Ränta från
2,95 %
Maxbelopp
200 000 kr

Vad tycker kunderna om Monetti?


Skriv ett omdöme

Alla omdömen 2

anonym

15 dec 2019

grymt bra

Bra upplevelse av krediten jag har hos Monetti. Snabbt och bra räntor.

michael

11 nov 2018

alla borde vara utan uc

perfekt att lånet inte syns hos UC . det har skapat stora problem för mig med små kreditköp med klarna osv tidigare.Skriv ett omdöme

Ditt betyg:
Ditt förnamn:
E-postadress:
(Visas inte offentligt)
Ge ditt omdöme en rubrik:
(Frivilligt)
Berätta om din upplevelse av Monetti:


Läs om hur vi behandlar och skyddar dina personuppgifter i vår personuppgiftspolicy. Genom att skicka in ditt omdöme godkänner du denna hantering. Om ditt omdöme framstår som stötande eller av något skäl olämpligt kan publicering underlåtas.

Andra varumärken från Folkefinans AS Norge, Filial Sverige


Frogtail
Ränta från
26,00 %
Maxbelopp
40 000 kr
Kredit 365
Ränta från
39,00 %
Maxbelopp
5 000 kr