Lånen.se
Lendo företagslån
Till ansökan

Lendo företagslån

Anslutna långivare: 8 st
Belopp: 50 000 – 1 000 000 kr
Löptid: 6 mån – 3 år
Betalningsanmärkningar: Accepteras
Utan säkerhet i företaget: Ja, ingen säkerhet i företaget krävs
Utan personlig borgen: Nej, personlig borgen krävs
Minsta omsättning:
Företagets historik:
Kreditupplysning på företaget: Ja, hos UC
Kreditupplysning på företrädaren: Nej
Utbetalningstid:
Bundenhet av ansökan: Ansökan är inte bindande
Betyg på Trustpilot: Trustpilot 9.2 av 10 (477 omdömen)

Betalningsanmärkningar accepteras Alla företagsformer accepteras 8 anslutna långivare

Villkoren kontrollerades automatiskt 2019-09-18. All insamlad data valideras regelbundet av  Viktor Svensson Viktor Svensson och  Kajsa Amnehagen Kajsa Amnehagen.

Fördelar

  • Få offert från upp till 8 kreditgivare med en kreditupplysning
  • Kundtjänst som är öppen varje dag

Nackdelar

  • BankID krävs

Om Lendo

Lendo grundades 2007 och är en låneförmedlare som som är vida känd. Idag återfinns även Lendo på den norska, danska och finska marknaden. Verksamheten står under tillsyn från både Finansinspektionen och Konsumentombudsmannen. Lendo förmedlar olika sorters lån till både privatpersoner och företag, och skriver själva att de samarbetar och jämför med 30 olika seriösa långivare samt 8 ytterligare kreditgivare specifikt för företagslån.

Lånevillkor

Hos Lendo kan du och ditt företag ansöka om lån med en summa mellan 50 000 och 1 000 000 kronor. Löptiden är sedan mellan 180 och 1 095 dagar. Utifrån Lendos bedömning av ditt företags återbetalningsförmåga och ekonomiska situation, bestämmer de olika långivarna hur mycket ditt företag kan få låna.

Även räntan bestäms av de olika långivarna, vilket innebär att det kan variera stort mellan olika långivare. Bedömningen är även här en riskbedömning av företaget men också utifrån den kreditupplysning som tas via UC. Räntekostnaden kommer du inte att kunna se förrän du har ansökt om lån via Lendo. Förutom UC kan vissa långivare ta kreditupplysningar från andra tjänster men detta kommer inte att påverka kreditvärdigheten hos ditt företag.

Om du vill lösa lånet i förtid kan detta skilja sig åt mellan olika långivare, då vissa tar en kostnad medan andra inte.

Det spelar ingen roll vilken bolagsform ditt företag har. Däremot finns vissa grundkrav som du och företaget måste uppfylla för att kunna få ett företagslån beviljat. Du måste ha ett registrerat företagsengagemang på företaget, vilket innebär en ledande roll i företaget. Du kommer att behöva logga in med BankID när du ansöker för att bekräfta detta. Företaget måste också vara aktivt och registrerat i Sverige. Om betalningsanmärkningar finns, behöver inte detta automatiskt betyda ett nej på låneansökan.

Service & säkerhet

Du kan komma i kontakt med Lendo på många olika sätt. Dels kan du läsa svar på olika frågor som ofta har ställts, och dels kan du ringa, mejla eller skicka via deras kontaktformulär på hemsidan. Kundtjänsten är öppen varje dag: måndag till torsdag 8-20, fredag 9-17 samt lördag och söndag klockan 10-14.

Lendo skriver själva på sin hemsida att de har en säkerhet i världsklass och att de har samma sorts säkerhetslösning som de ledande bankerna i världen. De är även certifierade av Digicert. Du kan läsa mer om detta och information om cookies och personuppgiftspolicy på deras hemsida.

Hur du ansöker

Du kan ansöka enkelt på hemsidan, och behöver du hjälp under tiden är det bara att kontakta Lendo via telefon. Lendo kommer sedan att samla flera olika låneerbjudanden. Du kommer att få svar på låneansökan inom max 24 timmar, som räknas på vardagar. Normalt får du redan svar inom några timmar, men rekommendationen är att vänta tills det gått två dygn och ansökan är färdigbehandlad. Du riskerar annars att gå miste om något bra erbjudande. Du kan sedan jämföra i lugn och ro och välja det låneerbjudande som passar dig och företaget bäst. Det är givetvis gratis att ansöka om lån hos Lendo.

Lånet betalas ut utifrån den valda långivarens rutiner och villkor, vilket därmed kan skilja sig åt. Oftast signeras skuldebrevet digitalt och utbetalning brukar då ske inom kort. Ska det skickas via post tar det givetvis längre tid att erhålla pengarna.

Sammanfattning

Hos Lendo kan du ansöka om företagslån på upp till 1 000 000 kronor som sedan ska återbetalas på max 1 095 dagar. Lendo är en låneförmedlare som samlar erbjudande från 8 olika långivare inom företagslån. Ränta och specifika villkor hänvisas till den valda långivaren.

Du och ditt företag behöver dock uppfylla vissa krav för att kunna beviljas ett företagslån. Lendo har en generös kundtjänst och tar säkerheten för dig som kund på stort allvar. Ansökningsprocessen sker via hemsidan och är enkel att följa. Det krävs dock att du har BankID för att kunna genomföra ansökan. Inom två dygn har du flera låneerbjudanden som du kan jämföra i lugn och ro. Även rutiner kring utbetalningar hänvisas till långivaren.


Skärmdump från Lendo företagslån

Recensionen publicerades 2018-12-22 och uppdaterades senast 2019-01-22 av  Viktor Svensson Viktor Svensson

Öppettider

Måndag:
Tisdag:
Onsdag:
Torsdag:
Fredag:
Lördag:
Söndag:

Företagsuppgifter

Företagsnamn: Lendo AB
Org.nummer: 556515-1627
Adress: Västra Järnvägsgatan 21
Postort: 111 64 Stockholm
Telefon: 0771-131 310
E-post: [email protected]

Vad tycker kunderna om Lendo företagslån?


Skriv ett omdöme

Alla omdömen 0

Här finns inga kundomdömen ännu. Har du varit kund hos Lendo företagslån? Skriv gärna ett omdöme!


Skriv ett omdöme

Ditt betyg:
Ditt förnamn:
E-postadress:
(Visas inte offentligt)
Ge ditt omdöme en rubrik:
(Frivilligt)
Berätta om din upplevelse av Lendo företagslån:


Läs om hur vi behandlar och skyddar dina personuppgifter i vår personuppgiftspolicy. Genom att skicka in ditt omdöme godkänner du denna hantering. Om ditt omdöme framstår som stötande eller av något skäl olämpligt kan publicering underlåtas.

Andra varumärken från Lendo AB


Lendo
Ränta från
2,95 %
Maxbelopp
600 000 kr
Leta Lån
Ränta från
2,95 %
Maxbelopp
500 000 kr
Anmärkning
Ränta från
2,95 %
Maxbelopp
200 000 kr