Fördelar

 • Endast en kreditupplysning tas
 • Högt lånebelopp

Nackdelar

 • Säkerhet i form av personlig borgen krävs oftast

Om Creddo

Creddo AB är ett finansiellt institut och är registrerat av Finansinspektionen. Creddo bedriver låneförmedling. De erbjuder en tjänst för företagare som innebär att företaget kan jämföra lån hos de som företaget samarbetar med. I dagsläget samarbetar de med flera av de ledande aktörerna inom företagslån i Sverige och dessa uppgår till 18 stycken. 

Tanken med Creddo är att på ett enkelt och digitalt sätt kunna hjälpa små och medelstora företag att finna så många olika lånealternativ som möjligt.

Lånevillkor

Hos Creddo kan du som företagare ansöka om och jämföra företagslån. Du kan ansöka om en summa mellan 10 000 och 10 000 000 kronor. Du kan ansöka oavsett om du önskar använda lånet för att samla redan existerande lån eller om du önskar ta ett helt nytt lån. När du fyller i en ansökan kommer du att få ange vilken anledning du har till att ansöka om lån. Det kan till exempel handla om köpa utrustning, anställa personal, expansion eller oväntade utgifter. 

Återbetalningstiden varierar mellan 30 och 1 825 dagar. Du kan givetvis betala lånet i förtid. Hos vissa långivare tas det ut en extra avgift för förtida inlösen men det framgår tydligt under lånevillkoren hos de olika långivarna. 

Vilken månadskostnad och ränta som exakt ditt företag kommer att få, presenteras i de olika låneerbjudanden som du kommer att få efter du ansökt. I de olika låneerbjudanden kommer du också att kunna se vilken typ av företagslån du erbjuds, till exempel annuitetslån och om det tillkommer en avgift om du löser in lånet i förtid. 

Krav

Nästan alla bolagsformer kan ansöka om företagslån hos Creddo. Det kan vara handelsbolag, aktiebolag, kommanditbolag eller enskild firma. Om företaget är nystartat behöver du bifoga affärsplanen, årsbudgeten och/eller en avbetalningsplan för lånet. 

Oftast krävs också en säkerhet i form av personlig borgen. Om du redan i ansökan tar med en borgensman ökar möjligheterna till att få flera låneerbjudanden. 

Om du får låna, hur mycket och andra villkor som medföljer lånet beror på den helhetsbedömning som de olika långivarna gör av ditt företag. Bedömningen grundar sig främst i vilken risk de gör när de lånar ut pengar och företagets återbetalningsförmåga. Du kan förbättra dessa möjligheter genom att ha en borgensman och/eller inkomma med underlag till exempel i form av balans- och resultaträkning. 

En fördel med Creddo är att de endast tar 1 kreditupplysning hos UC. Om du har en borgensman tillkommer det en kreditupplysning på denne. Vissa långivare samarbetar istället med Creditsafe eller Bisnode men detta påverkar inte kreditvärdigheten.

Hur du ansöker

Att ansöka om företagslån hos Creddo är en snabb och enkel process. Du följer helt enkelt stegen nedan när du ansöker:

 1. Du fyller i en ansökan på hemsidan. Fyll i lånebelopp, återbetalningstid, anledning till lånet samt kontaktuppgifter. Legitimera dig med BankID.
 2. Din ansökan behandlas och långivarna lämnar låneerbjudande till dig. Du kommer att få erbjudanden inom 24 timmar på vardagar.
 3. I lugn och ro kan du nu jämföra och välja det låneerbjudande som passar dig och ditt företag bäst. 
 4. Om du och ditt företag godkänns signerar du smidigt skuldebrevet online. Du kan givetvis signera det fysiskt om du så önskar.
 5. Utbetalning sker. Vissa långivare betalar ut ett beviljat lån redan samma dag men det ser olika ut beroende på långivare och vilken bank du har.
 6. En ansökan om företagslån hos Creddo är inte bindande förrän du undertecknat avtalet. Ansökan är även helt kostnadsfri.

Service & Säkerhet

Om du vill komma i kontakt med Creddo kan du antingen mejla eller ringa dem. Kundtjänsten har öppet på helgfria vardagar mellan klockan 09.00 och 17.00. På hemsidan finns också svar på vanligt ställda frågor där du kan förhoppningsvis kan finna en del svar på dina frågor. 

De använder BankID vid identifiering på grund av säkerhetsskäl eftersom det förhindrar att någon icke behörig person använder dina uppgifter i felaktigt syfte. På hemsidan kan du också läsa om cookies, användarvillkor samt personuppgiftspolicy.

Sammanfattning

Hos Creddo kan du ansöka om företagslån mellan 10 000 och 10 000 000 kronor. När du ansöker på hemsidan får du flera olika låneerbjudanden och kan i lugn och ro välja det som passar ditt företag bäst. Exakta villkor finner du i låneerbjudanden.

Vissa faktorer ökar möjligheterna till att få lånet beviljat, som till exempel att ange en borgensman eller bifoga balans- och resultaträkning. Du får låneerbjudanden inom 24 timmar på vardagar efter du ansökt och utbetalning kan ske redan samma dag förutsatt att skuldebrevet signeras digitalt.

Öppettider Stängt

 • Måndag 09:00 - 17:00
 • Tisdag 09:00 - 17:00
 • Onsdag 09:00 - 17:00
 • Torsdag 09:00 - 17:00
 • Fredag 09:00 - 17:00
 • Lördag -
 • Söndag -

Företagsuppgifter

 • Företagsnamn Creddo AB
 • Org.nummer 5592073786
 • Adress Grev Turegatan 13B
 • Postort 114 46 Stockholm
 • Telefon 0840020001
 • E-post kundservice@creddo.se

Vad tycker våra kunder om Creddo?

  Skriv ett omdöme