Lånen.se
Froda företagslån
Till ansökan

Froda företagslån

Belopp: 10 000 – 2 000 000 kr
Löptid: 1 mån – 2 år
Betalningsanmärkningar: Accepteras inte
Utan säkerhet i företaget: Ingen säkerhet i företaget krävs
Utan personlig borgen: Personlig borgen krävs – Läs mer
Minsta omsättning:
Företagets historik: Aktivt i minst 6 mån
Kreditupplysning på företaget: Ja, hos Bisnode
Kreditupplysning på företrädaren: Nej
Utbetalningstid:
Bundenhet av ansökan: Ansökan är inte bindande
Betyg på Trustpilot: Trustpilot 9.6 av 10 (197 omdömen)

Använder inte UC Alla företagsformer accepteras

Villkoren kontrollerades automatiskt 2020-01-19. All insamlad data valideras regelbundet av  Viktor Svensson Viktor Svensson och  Kajsa Amnehagen Kajsa Amnehagen.

Vi testar Froda företagslån

Vi har testat att ansöka om ett företagslån hos Froda företagslån för att utvärdera kundupplevelsen. Här presenterar vi resultatet av testet.


Om testet

Testet utfördes: 2018-12-22 kl. 17:30
Lånebelopp: 10 000 kr
Vald löptid: Ingen vald
Om låntagaren: Svenskt aktiebolag med två bokslut i bagaget och vinst de senaste 2 åren.
Förutsättningar: Detta är enbart ett test av Frodas företagslån och offerten kommer nekas vid godkänd ansökan.

Resultat

Ansökan var förvånansvärt enkel och snabb att genomföra. Från att jag gick in på hemsidan till slutförd ansökan spenderades ca 2 minuter.

Först anger du lånebelopp och vad lånet ska användas till, därefter fyller du i uppgifter om företaget (såsom orgnr) och ägaren bakom. I nästa steg verifierar du dig med BankID, varpå Froda kopplar upp sig mot ditt företagskonto för att kunna lämna en offert med transaktionshistoriken som mått.

När ansökan är inskickad återkommer Froda inom ett par minuter via email om ditt företag blivit godkänd eller inte. I detta fall blev vi godkända men valde att tacka nej.

OBS: En ansökan hos Froda är inte bindande. Däremot finns det aktörer (exempelvis OPR företagslån) som binder dig efter en godkänd ansökan.

Vårt slutbetyg av Froda är 5/5 på grund av enkel ansökan, generöst pris och de låga kraven för att få låna.


Vårt omdöme

Fördelar

 • Snabb utbetalning (inom ett dygn)
 • Inget krav på säkerhet för lånet (förutom personlig borgen)
 • Fasta kostnader

Nackdelar

 • Du kan inte lösa lånet i förtid innan fyra månader har gått
 • Kräver mobilt BankID

Om Froda företagslån

Froda grundades 2015 och är registrerat hos Finansinspektionen. Detta är ett av de snabbast växande företagen i Sverige som tillhandahåller digitala företagslån. De erbjuder företagslån till småföretagare och vill att även små företag ska kunna få samma rättvisa chans till en bra investering precis som hos större företag.

Froda erbjuder därför en smidig och digital lånetjänst utan varken krångel eller administration. De utvecklar och utvärderar sin tjänst kontinuerligt för att göra den så enkel som möjligt. Ledorden hos Froda är enkla, rättvisa och nyfikna.

Lånevillkor

Hos Froda kan du och ditt företag ansöka om ett lån med en summa mellan 10 000 och 2 000 000 kronor. Återbetalningstiden är mellan 30 och 730 dagar. I genomsnitt beviljar Froda lån som motsvarar en månatlig omsättning i företaget, men det kan vara så att du antingen får låna mer eller mindre än det du önskat.

Om du vill lösa lånet i förtid går det utmärkt att göra så fort första månaden har passerat. Detta görs givetvis utan extra kostnad. Du kan också amortera lånet i snabbare takt.

Lånet återbetalas genom ett mindre belopp som dras varje dag via autogiro från företagskontot. Dessa dagliga dragningar påbörjas 2 dagar efter att lånet har utbetalat till kontot. Froda beskriver att dessa dragningar uppskattas av kunderna eftersom det inte märks på samma sätt som när man får en större faktura i månadsskiftet. Om ditt företag har andra behov kan du enkelt ta kontakt med Froda för att diskutera en annan typ av återbetalningsmodell.

Hos Froda behöver du inte betala några andra avgifter som till exempel uppläggnings- eller aviavgifter utan det finns en fast kostnad som du betalar. Kostnaden påverkas av bland annat lånebeloppet och kreditvärdigheten, och för den exakta kostnaden behöver du göra en ansökan.

Grundkrav

Froda gör en kreditbedömning av företagets faktiska försäljning och kreditvärdighet, vilket kan inverka på lånebeloppet. De använder aktuella siffror och tittar därmed inte på årsredovisningen. När du ansöker om lån använder du BankID eller bankdosa för att legitimera dig samt ge tillgång till företagets transaktionshistorik.

Kreditupplysningen sker via Bisnode och kreditvärdigheten påverkas därmed inte. Ibland kan Froda göra en företrädareupplysning på företagets styrelseledamöter. Eftersom det inte sker i egenskap av privatperson påverkas inte kreditvärdigheten.

För att ditt företag ska kunna beviljas lån hos Froda krävs det att det uppfyller vissa grundkrav:

 • Företaget behöver vara svenskregistrerat.
 • Företaget måste ha haft försäljning i minst sex månader. Om ni inte uppfyller kravet kan ni ha möjlighet till ett nystartslån på maximalt 50 000 kronor.
 • Alla bolagsformer godkänns (enskild firma, handelsbolag, aktiebolag eller kommanditbolag).
 • Det krävs inte heller någon säkerhet för lånet förutom personlig borgen. Är du företrädare för handelsbolag eller har en enskild firma har du automatiskt ett personligt betalningsansvar för eventuella skulder som kan uppkomma.

Service & säkerhet

Du kan komma i kontakt med Froda på flera olika sätt. Du kan ringa, mejla dem eller starta en chatt på hemsidan. Information om deras öppettider saknas på hemsidan. På hemsidan finns även frågor och svar samt möjlighet att följa dem på sociala medier.

På hemsidan finns det information om deras användarvillkor och integritetspolicy där du kan läsa om hur de hanterar dina personuppgifter med mera.

Hur du ansöker

Du ansöker enkelt om företagslån hos Froda genom att följa stegen nedan:

 1. Ansökan gör du snabbt och smidigt på hemsidan där du fyller i olika uppgifter som önskat lånebelopp samt kontaktuppgifter.
 2. Du får även svara på frågor om lånets syfte och eventuellt andra lån.
 3. Du identifierar dig med mobilt BankID eller bankdosa för att ge tillåtelse för Froda att se transaktionshistoriken hos företaget hos banken.
 4. Froda gör en kreditbedömning.
 5. Du får sedan svar (en offert) via mejl inom en arbetsdag från det att ansökan är komplett. Denna offert visar exakt vilken kostnad företaget ska betala. Offerten är giltig i 30 dagar.
 6. Om du tackar ja till offerten är det bara att klicka på länken i offerten och signera digitalt med hjälp av BankID.
 7. Efter att du har signerat avtalet finns pengarna på kontot inom ett dygn.

Att ansöka om företagslån hos Froda är kostnadsfritt och du förbinder dig inte heller till något förrän du signerat avtalet.

Sammanfattning

Hos Froda kan du och ditt företag ansöka om ett lån upp till 2 000 000 som ska återbetalas på maximalt 730. Lånet återbetalas genom en fast kostnad och det dras ett mindre belopp varje dag istället för en faktura i slutet av månaden.

Det krävs ingen säkerhet för lånet men företaget behöver uppfylla vissa krav för att få lånet beviljat. Ansökningsprocessen sker smidigt på hemsidan och du får svar inom en arbetsdag. Om offerten signeras digitalt finns pengarna på företagets konto inom ett dygn.


Skärmdump från Froda företagslån

Recensionen publicerades 2018-12-17 och uppdaterades senast 2019-11-04 av  Viktor Svensson Viktor Svensson

Öppettider

Måndag:
Tisdag:
Onsdag:
Torsdag:
Fredag:
Lördag:
Söndag:

Företagsuppgifter

Företagsnamn: Monetise Capital AB
Org.nummer: 556999-3388
Adress: Skeppsbron 20
Postort: 111 30 Stockolm
Telefon: 08-501 31 100
E-post: [email protected]

Relaterade artiklar

intervju-med-froda

Intervju med Froda

av Anton Ehrnström
svart-for-smaforetagare-att-beviljas-lan-lanar-istallet-av-vanner

Svårt för småföretagare att beviljas lån – Lånar istället av vänner

av Jakob Thorselius

Vad tycker kunderna om Froda företagslån?


Skriv ett omdöme

Alla omdömen 3

Muhammad

20 okt 2019

Bäst företagslån! Gjorde en jämförelse...

Bäst företagslån! Gjorde en jämförelse och froda gav mig bästa priset by far

Sonny S

27 sep 2019

Snabb och klockren hjälp! BRa att man kunde...

Snabb och klockren hjälp! BRa att man kunde låna ett stort belopp också... räddade min firma från stora problem

Erik

12 jul 2019

AKTA ER FÖR DETTA FÖRETAG!!

Tydligen försöker de kolla upp alla via facebook, instagram, misstankeregister etc.

Mycket oproffessionell kundservice som EJ har koll på lagar mm.

Underlåter sig att utge information de är skyldiga att utge enligt GDPR!

Akta er för detta företag. Finns många mycket mer seriösa företag att låna av.Skriv ett omdöme

Ditt betyg:
Ditt förnamn:
E-postadress:
(Visas inte offentligt)
Ge ditt omdöme en rubrik:
(Frivilligt)
Berätta om din upplevelse av Froda företagslån:


Läs om hur vi behandlar och skyddar dina personuppgifter i vår personuppgiftspolicy. Genom att skicka in ditt omdöme godkänner du denna hantering. Om ditt omdöme framstår som stötande eller av något skäl olämpligt kan publicering underlåtas.